TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 74: Ack dessa sommarprogram, del 2

Publicerad 18 juli, 2020

Förr var ”Sommar” enligt påannonsen ett ”lättlyssnat” program, men som jag skrev i förra delen har detta förändrats radikalt. När kåsörerna ersattes av kändisar, politiker och annat löst folk förvandlades programserien, menar Gudmundur Bragason.

Michael B. Tretow gjorde ett minnesvärt Sommar 1986. Foto: Okänd.

Ibland hände det dock att någon intressant person gjorde ett program och någon enstaka gång kunde något som verkligen stack ut dyka upp. Den 9 juli 1986 hörde jag ”Sommar” med Michael B. Tretow, mest känd som ABBAs ljudtekniker. Jag glömmer det aldrig. Detta var ingen ersättning för memoarskrivande. Det var sketcher och ljudeffekter. En handlade om vad musikalen ”Chess” egentligen skulle ha gått ut på. I ett annat avsnitt av programmet fick vi höra en parodi på ett önskeprogram där en fiktiv inringande lyssnare kom med omöjliga skivönskningar som ”Ghost Busters” med Ernst Rolf. Ytterligare en sketch handlade om en person som aldrig hade kunnat med The Beatles, väldigt förvirrat. Programmet finns, med musiken borttagen eller stympad, på Sveriges Radios hemsida. Tyvärr saknas den sönderklippta nyhetssändningen.

SR tyckte att vi skulle få ”njuta” av partiledares propaganda och musikval och för det mesta var det så tråkigt så att klockorna stannade. Den 21 juli 1996 fick den dåvarande partiledaren för Vänsterpartiet Gudrun Schyman vara sommarvärd. Wow! Vad sägs om sommarprogrammet med vår dåvarande statsminister Göran Persson från 9 augusti 1997? Svinhäftigt! Den 13 augusti 2015 kunde de som inte var rädda om sitt psykiska välbefinnande lyssna på ”Sommar” med vår dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt. Jag nöjer mig med dessa skräckexempel. Nu släpas ingen verksam partiledare in i studion och det är ingen tillfällighet. Att det får katastrofala följder att sätta Stefan Löfven framför en mikrofon vet alla. Kulturmarxisterna på Sveriges Radio vet också att de förr eller senare skulle bli tvungna att ge Jimmie Åkesson möjligheten att presentera ”Sommar” och detta måste självfallet undvikas till varje pris. Om nu Sverigedemokraterna skulle åka ut ur riksdagen skulle vi åter drabbas av partiledarnas sommarprogram, det är säkert som amen i kyrkan.

Levererar politiskt korrekta åsikter

Numera drabbas vi av en sommarvärd per dag och de flesta av dessa så kallade sommarpratare (ett ovanligt löjligt ord, vad i h-e är en pratare) sitta och säga jag, jag, jag – leverera företrädesvis politiskt korrekta åsikter och spela dålig musik i en och en halv timme. Om något av programmen går att lyssna på är det förmodligen ett olycksfall i arbetet. Denna smörja tycks SR betrakta som något av ett flaggskepp i programutbudet vilket är talande för på vilken skrämmande låg nivå det ligger. Numera kallar man årligen till en presskonferens och likt väldresserade cirkusdjur infinner sig vapendragarna från de andra regimmedierna. En och annan av journalisterna från dagspressen får självfallet göra ett sommarprogram – fattas bara annat, de tillhör ju samma kulturmarxistiska kotteri som SR-medarbetarna. Personligen känner jag mig endast äcklad av denna monumentala och arroganta självgodhet.

Greta Thunberg inledde årets Sommarprogram. Foto: Wikipedia.

Årets uppsättning av sommarvärdar är mestadels ett genomuselt skämt. Först ut var den så kallade klimataktivisten Greta Thunberg. Att den subversiva verksamhet hon ägnar sig åt ifrågasätts av många är inget som bekymrar vänstertomtarna på Sveriges Radio. Den inställsamma påannonsen till programmet fick mig nästan att spy. Man tyckte också att det var en förträfflig idé att låta den misslyckade före detta partiledaren och fifflaren Mona Sahlin ”underhålla” oss och det gick ju finfint eftersom hon innehar ”rätt” partibok. Att sedan låta statsepidemiolog Anders Tegnell göra ett sommarprogram är bara för mycket! I och med den pågående pandemin är han överexponerad och många av oss har fått mer än nog av hans uppenbara inkompetens och arroganta framtoning. Han är egentligen blott ett tjänstehjon som den odugliga Löfven-juntan har gett fritt spelrum. Jag känner inte till något tydligare exempel på att Sveriges Radio först och främst är maktens megafoner. Jag lämnar årets övriga sommarvärdar därhän.

Framtida sommarvärdar

Jag tänkte ge Bibi Rödöö några tips på sommarvärdar som hon skulle kunna plåga oss med nästa år. Tänk er ett ”Sommar i P1”, som smörjan numera ofta kallas, med Dan Eliasson. Som myndighetschef har han lyckats förstöra allt som har kommit i hans väg, så han är i sanning en ”värdig” representant för den moderna statsförvaltningen i Sverige. Vad sägs om ”Sommar i P1” med Tobias Hübinette? Han har ägnat sig åt misshandel, han är rasifierad och han hatar svenskar, han är vänsterextremist och han var med och grundade den ökända så kallade tidskriften Expo. Han är, eller har varit så kallad ”forskare” vid något som tydligen heter Mångkulturellt centrum – ”tjusigt” så det förslår. Sedan kan de ta Clark Olofsson eller någon annan valfri gammal brottsling och så fyller de som vanligt på med inkvoterade existenser av mångahanda slag såsom kvinnor och femtioelva andra kön. Lägg därtill representanter för allehanda minoriteter och det hela är klart. Glöm dock inte att ha med någon folkkär kändis så att ni kan låtsas att ni bryr er om populasen.

Allvarligt talat, det är mer än nog nu! Denna programserie är förstörd och den har sedan länge spelat ut sin roll. ”Sommar” liknar mest ett maskätet lik och sådana ska grävas ner eller kremeras.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 73: Ack dessa sommarprogram, del 1


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    Inte bara galet personval men också en genomusel musiksmak! Inte något vackert och melodiskt eller Gudförbjude något fint klassiskt. Blääääh! Greta och Tengele Urrrk!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.