TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Intervju med Ulf Bejerstrand, Knapptryckarna

Publicerad 10 juli, 2022

Under Ingrid&Marias sista dag i Almedalen träffade vi partiledaren för Knapptryckarna, Ulf Bejerstrand, och intervjuade honom. Det handlar både om den dramatiska hjärtinfarkten han fick på färjan över till Gotland och om vad Knapptryckarna vill i politiken.DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

 1. Avatar

  Bakom betalvägg på Nya tider
  Sossarna och MP är väl bara steget efter…

  USA: Guvernör förutspår en sommar full av ”strömavbrott, förödelse och död”
  * 
8 juli, 2022 
, 22:42
  *

  * Christer Ericsson
  Detta kort efter att ha verkat för att stänga kraftverk.
  Guvernören Jay Inslee i Washington, USA, varnar i ett e-brev som chockat många för en sommar full av ”strömavbrott, förödelse och död”. Detta efter att han lagt ned kolkraftverk, verkar för avveckling av vattenkraft och i dagarna påtalade att gas som används för att värma hem och laga mat också är farligt. Många frågar sig nu varför han agerar som han gör och hur människor ska få sina energibehov tillgodosedda. Nya Tider granskar den vänsterliberale Inslee och upptäcker att han är ytterligare en västerländsk toppolitiker som på nästan alla områden driver på en tydlig globalistagenda – i klimatet, miljöns, hälsans och trygghetens namn.
  Måndagen den 13 juni skickade Jay Inslee, guvernören i USA:s nordvästra delstat Washington, ut ett e-postmeddelande till sina anhängare som många beskrivit som både obehagligt och upprörande. Inslee är en politiker för Demokraterna, före detta kongress­ledamot, jurist och ekonom som i USA utmärkt sig som en av de mest högljudda pådrivarna för coronarestriktioner och klimatåtgärder.

  I det nu uppmärksammade e-brevet kunde mottagarna läsa att den vänsterliberale Inslee förutspådde att delstaten Washington, vid Stillahavskusten och gränsen till Kanada, skulle få en hemsk sommar ”full av strömavbrott, för­ödel­se och död”. Allt detta på grund av en klimatkris, enligt globalisten och klimatalarmisten Inslee.
  Klimatet som svepskäl
  E -postmeddelandet inleds med den uppseendeväckande och skrämmande rubriken ”Det artar sig för att bli en dödlig sommar” och varnar sedan för att ökade temperaturer kommer att ”katastrofalt” störa elkraftnätet över hela USA, vilket skulle leda till ”förödelse och död”. Vi kan i e-brevet läsa vidare:
  Det artar sig för att bli en dödlig sommar.
– Guvernör Jay Inslee, i ett e-postmeddelande från den 13 juni
  ”När klimatkrisen förvärras står vi inför det mest extrema vädret i historien. Medan delstaten Washington mötte den våtaste starten på sommaren på över 70 år, förbereder andra stater för tryckande [heta] temperaturer som katastrofalt stör vårt bräckliga elektriska kraftnät. Det betyder strömavbrott, förödelse och död.”
  ”Titta bara på rubrikerna”, är den avslutande uppmaningen till hans anhängare och syftar på systemmedias allt frekventare klimatalarmistiska rubriker och texter som oavsett verkliga klimat- och väderförhållanden papegojar det globalistiska narrativet om påstådd global uppvärmning som skylls på människoskapade koldioxidutsläpp. För att stoppa detta tänkta hot måste jordens befolkning omforma både planetens atmosfär och nästan alla aspekter av mänskligt liv.

  TODD MYERS TWEET. Myers är miljödirektör vid Washington Policy Center och kom nyligen med ett avslöjande. I hans tweet från den 13 juni kan vi läsa: ”Förra veckan gav @govinslee [guvernör Inslee] implicit stöd för att förstöra Snake River-dammarna och 8 % av Washingtons elproduktion. Idag skickade han ett e-postmeddelande om elbrist i sommar. #waleg”. Det uppges vara andra gången Inslee agerat så. Första gången var kort före coronapandemin.
  Skärmavbild: Twitter @WAPolicyGreen
   

  Att jordens medeltemperatur sjunkit mellan mars 2014 och oktober 2021 eller att Grönlands i­stäcke vuxit (genomsnittligt SMB) sedan 2013 ignoreras (se NyT v.25/2022) och så även att trenden för nederbörd i form av snö är stigande (se NyT v41/2021). Att köldrekord satts på löpande band världen över de senaste åren och på självaste Sydpolen, där den kallaste medeltemperaturen någonsin på -61,1 grader Celsius uppmättes förra vinterhalvåret, spelar inte heller någon roll (se NyT v.41/2021). Inte heller att skördarna minskar världen över på grund av ökande nederbörd, kyligare väder, senare frost på våren, tidigare snöfall på hösten och därmed sämre och kortare växtsäsong uppmärksammas av etablissemanget och dess media, trots dessa faktorers extremt menliga inverkan på matsäkerheten. Detta oaktat att samma etablissemang sedan förra året varnat för både kommande global matbrist och hungerkatastrof. FN:s matansvarige David Beasley, chefen för FN:s livsmedelsprogram WFP, gick till exempel ut i mars och sade att vi skulle göra oss redo för ”helvetet”. Han varnade också att Europa skulle drabbas dubbelt av hungersnöd och destabilisering genom ”oöverträffad” massinvandring från Afrika och Mellanöstern (se NyT v.13/2022).
  På västkusten stänger vi ner våra kolanläggningar.
– Guvernör Jay Inslee, vid FN:s utvärderingsmöte ”Klimat – ambition och åtgärd” i New York den 23 mars 2017
  Intressant nog står det i e-brevet från guvernör Inslee att ”delstaten Washington mötte den våtaste starten på sommaren på över 70 år”, vilket stämmer och knappast är ett tecken på global uppvärmning. Just den nederbördstunga våren och sena frosten i år var så extrem att många bönder beskrev det som den värsta våren någonsin. Det försenade sådden så mycket i USA och världen att experter och bönder varnat för att det kommer att innebära betydligt mindre skördar än vanligt i höst, vilket ytterligare kommer att förvärra en redan begynnande matbrist (se ”Global matkatastrof väntar, del 1” i NyT v.20/2022).
  Miljö och hälsa som svepskäl
  Många blev oroade av brevet, men ännu fler blev förbannade då de minns hur Inslee genom åren varit hårt drivande för att avveckla fossil­eldade kraftverk. Det som gjort flest upprörda är dock att han även legat bakom försök att avveckla ”ren” vattenkraft. Detta framkom efter att Todd Meyers, som är miljö­chef för Washington Policy Center, i en tweet nyligen avslöjade att guvernör Inslee i det tysta stödde ett förslag på att stänga fyra dammar längs floden Snake River. Meyers pekar på ett utkast till ett förslag där just Inslee och Demokraternas senator Patty Murray förespråkar att avveckla dammarna i Snake River för att rädda en lokal laxart, som satts upp på listan över utrotningshotade arter. Personerna bakom avvecklingsförslaget uppger också ett plötsligt behov av att respektera gamla ingångna och sedan brutna fördrag och ”förtroendeförpliktelser” med lokala indianstammar, som i USA:s begynnelse bodde i området.

  FLODEN SNAKE RIVER är 173 mil lång och har fått sitt namn från att den ringlar sig fram som en orm genom landskapet. Det är den största bifloden till Columbia River, som är den största nordamerikanska floden som rinner ut på västkusten i Stilla havet. Den sägs en gång haft mest naturlig lax i världen. Där ligger de omstridda vattenkraftverken Ice Harbor, Little Goose, Lower Granite och Lower Monumental. Foto: Neil Ever Osborne/ILCP

   
  Miljödirektören uppger att de fyra dammarna står för åtta procent av den årliga elproduktionen i delstaten Washington, som har knappt 7,9 miljoner invånare. I delstaten, som guvernören nu påstår står inför hotet om större strömavbrott, så motsvarar det avvecklandet av el för motsvarande drygt 630 000 människor.
  Att först ligga bakom förslag att stänga ned ytterligare kraftproduktion för att sedan kort efteråt gå ut i ett e-brev och skriva att det ”artar sig för att bli en dödlig sommar” full av ”strömavbrott och förödelse” har fått många att ifrågasätta inte bara beteendet i sig, utan om det finns en dold agenda bakom agerandet.
  De misstänksamma fick snart vatten på sin kvarn då Inslee den 21 juni gick ut med en ny tweet, denna gång riktad mot användandet av hushållsgas. I sin tweet skriver Inslee:
”Tack @PSRenvironment för att ni ökar medvetenheten om hälso­riskerna med gasuppvärmning och spisar. Övergången till ren energi är lika mycket ett hälsoproblem som ett miljödito”. PSR Environment beskriver sig som ”Läkare för socialt ansvar, miljö- och hälsoprogram” som verkar för ”mångfald, rättvisa, inkludering och rättvisa” och uppmanar att ”hälso- och sjukvårdspersonal agerar för klimatet”.

  SNAKE RIVER LAX uppges av miljöorganisationer som Natural Resources Defense Council (NRDC) ha sjunkit till en knapp tiondel sedan 1950-talet. En del menar att det inte är en uppseendeväckande minskning sett till hur det ser ut med fiskbestånden i övriga världen. Här handlar det dock om att dammar och energiproduktion är boven, medan det annars oftast är multinationella företag som står för överfiskning i haven. Foto: Natalie Forbes

  Många Washingtonbor reagerade med ilska på Inslees tweet. Några kallade honom ”galen” eller värre, andra ville se vetenskapliga bevis för hans påståenden och flera påtalade att det inte finns någon helt ”ren energi”. Vance Murphy konstaterar syrligt på Twitter: ”Så du kommer att bränna naturgas för att driva våra elektriska spisar.”
  Många påtalar också Inslees kopplingar till den ökända globalistorganisationen World Economic Forum och vaccinprofitören Bill Gates. En oberoende journalist, som skriver under namnet The More You Know, skriver i Twitter-tråden: ”När du tweetar Inslee tweetar du egentligen Kina och Bill Gates. Vetenskapen spelar ingen roll. De vill svälta dig på vintern. Ingen el, ingen matlagning eller värme”. Journalisten är långt ifrån ensam om att komma till denna slutsats.

  ICE HARBOR är en av de fyra omtvistade dammarna som guvernör Jay Inslee vill avveckla. De producerar sammantaget 8 procent av delstatens elbehov, vilket ger el till över 630 000 tusen människor och motsvarar mer än all befintlig sol- och vindkraft i Washington. Detta trots att delstaten anses ledande i ”grön energi” i hela USA. De förser också omkringliggande områden med konstbevattning. Foto: Bonneville Power Administration

   
  Folket ska fråntas fossila bränslen, vattenkraft och helst inte heller tillåtas värma sina hus eller laga mat med naturgas eller ved. Allt fler människor världen över börjar undra om ”grön omställning” verkligen handlar om klimat, miljö, hälsa och trygghet såsom påstås av globalisternas handgångna – eller om det istället syftar till att beröva människor tillgång till energi, i vilken form det än är.
  Hindrar livsviktiga lösningar
  Den amerikanska nyhetssidan Center Square rapporterar att förslaget om att lägga ned de fyra vattenkraftverken skulle kosta skattebetalarna mellan 10,3 miljarder dollar och 27,2 miljarder dollar, vilket motsvarar 104 till 275 miljarder svenska kronor. Detta delvis beroende på svårigheterna att hitta andra källor för att kompensera för förlorad elproduktion och bevattning i området.
  Just vattentillgången nämns sällan, men har stor betydelse. Nya Tiders amerikanska lantbrukskällor har tidigare berättat för oss att bland annat Kalifornien tömt färskvattendammar med liknande argument, vilket fått förödande följder för inte minst jordbruket. Mitt under en av delstatens värsta torkperioder tömdes några av de största och sista vattenkällorna ut i havet, för att rädda några påstått utrotningshotade fiskarter. Tilltaget resulterade i otaliga nedlagda jordbruk i delstaten – med än sämre matsäkerhet som följd. Hur hårt det kommer att drabba lantbrukare i delstaten Washington vågar våra källor inte gissa, men det står klart att de som är beroende av dammarnas vatten kommer att drabbas mycket hårt.
  Vi elektri­fierar bilar, färjor, bussar och tåg.
– Guvernör Jay Inslee, i en tweet den 9 juni efter att verkar för att stänga ner fyra vattenkraftverk
  Miljödirektören Meyers har länge varnat för att riva dammarna i Snake River, vilka i årtionden varit en måltavla för miljöaktivister i delstaten. Bortfallet kan enligt Meyers liknas med att ”förstöra varje vindkraftverk och solpanel i hela Washington”. Miljödirektören har även i nyhetstidningen Seattle Times påtalat att ”dammarna årligen genererar cirka 8,3 miljoner megawattimmar el, eller 8 procent av Washingtons totala energiproduktion”, vilket ”är mer ren energi än vad som tillhandahålls av alla vind- och solkraftanläggningar i Washington”.
  Under en sittning i den lagstiftande delstatskongressen tidigare i år lade guvernör Inslee dessutom in sitt veto mot House Bill 1623 som tagits fram för att motverka just en ökande ”risk för [planerade] rullande strömavbrott och kraftförsörjningsincidenter [elbrist]”. Inslee lade in sitt veto trots att lagförslaget enhälligt godkänts av både delstatenskongressens över- och underhus.

  GUVERNÖRENS HEMSIDA visar fyra fokusområden vid sidan av delstatens budget, vilka också reflekterar dessa:
  1. Covid. Uppmaning att bära mask, vaccinera, boosta sig och hålla socialt avstånd.
  2. Klimathotet. Där kan vi läsa: ”Klockan klämtar i det kritiska tidsfönstret för att nå nollutsläpp [av koldioxid], samtidigt som vi spårar våra framsteg på vägen fram till [hållbara] lösningar” (bilden t.v.).
  3. Bostäder och hemlöshet. Satsningen Habitat for Humanity (Livsmiljö för mänskligheten) ska ”bygga jämlikhet, hem, samhällen och hopp” i form av mikrobostäder (bilden t.h.).
  4. Delstaten Washington välkomnar (afghanska) flyktingar. Samtliga dessa fyra fokusområden sammanfaller med prioriterade områden inom den agenda som globalistorganisationen World Economic Forum (WEF) propagerar för. Ett större område som saknas är Fjärde Industrirevolutionen (4IR). Men när WEF öppnade sitt Center for the Fourth Industrial Revolution i San Fransisco 2017, så var det under överseende av San Fransiscos borgmästare Ed Lee och just Jay Inslee, trots att denne inte är guvernör i Kalifornien.
   

  GUVERNÖRENS KLIMATPOLICY för 2022 består också den av fyra huvudområden (bilden t.v.), vilka Inslee tagit motsvarande 6,4 miljarder kronor till:
  ● Kodioxideliminering inom byggsektorn
  ● Framgångsrikt genomförande av Climate Commitment Act [vägen till netto noll]
  ● Investera mer i ren transport [elfordon]
  ● Bygga den rena energiframtiden här i Washington.Lanseringen skedde den 14 december 2021 och Inslee upprepade då ord som tidigare hörts från WEF:s The Great Reset-ambassadör,Storbritanniens prins Charles, och Kanadas premiärminister Justin Trudeau:– Vi har gjort bra framsteg i vår delstat, men det räcker inte, och vi måste göra mer. Nu är det dags att agera djärvt och skyndsamt – att skydda planeten och expandera vår ekonomi med arbetstillfällen inom ren energi, proklamerade då Inslee.Vid eventet deltog flera tongivande understödjare, bland annat kongressmän och senatorer. Microsofts vice ordförande Brad Smith (bilden t.h.) skickade personligen en videohälsning som spelades upp. Han lovade att Microsoft, som har sitt huvudkontor i Redmond i delstaten Washington, skulle vara koldioxidneutrala senast 2030. Det multi­nationella företaget skulle sedan ha negativt koldioxidavtryck och senast 2050 slukat minst så mycket koldioxid som motsvarande alla CO2-utsläpp mjukvaruföretaget tros ha haft sedan Microsoft grundades av Bill Gates för 47 år sedan, år 1975.Detta ger en fingervisning om att det inte bara är netto noll som är målet, utan ”negativt koldioxidutsläpp”, vilket kommer att innebära mindre växtlighet och därmed djur och mat för mänskligheten.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.