TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Roger Richthoff: ”Fullständig cirkus i riksdagen”

Publicerad 17 juni, 2022

Vad är det som händer i Sveriges riksdag? Regeringen gör uppgörelser med en politisk vilde som sätter det kurdiska folket framför det svenska, och sänker sedan sin egen vårändringsbudget.
– Det är fullständig cirkus. Det finns ingen styrning av landet och inget av riksdagspartierna gör några konsekvensanalyser av sina beslut, säger den avhoppade SD-ledamoten Roger Richthoff till Ingrid&Maria.

Roger Richthoff har suttit i riksdagen sedan 2014 och han är djupt bekymrad över utvecklingen. Med fasa har han bevittnat hur ledamöter med kunskap och erfarenhet blivit farliga och obekväma för sina partier. Partierna föredrar nämligen okunniga personer som gör som de blir tillsagda – eftersom de till varje pris vill sitta kvar på sina välbetalda och ”viktiga” uppdrag. Jag sätter viktiga inom citationstecken eftersom inte många av dem tycks förstå att de sitter där för att tjäna svenska folket, inte för att de själva ska få en fet lön, övernattningsbostad i Stockholm och fria resor.

– Sedan jag kom in i riksdagen har läget hela tiden blivit värre och värre. Socialdemokraterna gör precis allt för att sitta kvar vid makten, de gör vilka överenskommelser som helst med Miljöpartiet, Centern, Liberalerna och politiska vilden Amineh Kakabaveh. De för utan problem en politik de själva inte vill ha – så länge de får sitta kvar i Rosenbad.

Som exempel nämner han hur Miljöpartiet tvingat fram en miljöbalk som häromåret ledde till att man förbjöd kalkbrytning på Gotland – något som äventyrar hela den svenska cementtillverkningen. I vild panik tillsatte regeringen en utredning från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, som i förra veckan kom med sin slutrapport. Där konstateras att det är svårt att hitta någon bra ersättning i Sverige för kalkstensfyndigheten i Slite, i alla fall om man är ute efter samma kvantiteter och kvalitet.

Totalt ansvarslös regering

–Vi har en totalt ansvarslös regering! Den gör vad som helst för att få sitta kvar, går med på vilka krav som helst från stödpartier – utan minsta tanke på vad som är bra för Sverige.

Turkiets president Erdogan. Foto: Wikimedia Commons.

– Det är samma sak med Nato. Regeringen vill in i militäralliansen, men går ändå med på krav från Kakabaveh som inte ses med blida ögon av Turkiet. Aldrig en konsekvensanalys – vad händer om vi gör så här?

– Men det värsta är att jag ser samma tendenser hos SD nu. De gör inte heller några konsekvensanalyser av olika beslut de ställer sig bakom och de vill definitivt inte ha riksdagsledamöter med kunskap och erfarenhet. Det är mycket lättare att styra ledamöter som ingenting kan, och som till varje pris vill behålla sin riksdagsplats.

Våren 2018 blev Richthoff försvarspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna. Ett självklart val eftersom han kan dessa frågor. Han har varit officer för ingenjörtrupperna och dessutom tjänstgjort som FN-officer två gånger, 1973 och 1991. SD var ända tills för ett par månader sedan helt emot ett svenskt Natomedlemskap, ett beslut som många gånger klubbats igenom på partiets landsdagar.

– Samtidigt som jag satt med en grupp SD-medlemmar i Stockholm och förklarade partiets negativa inställning till Nato, så gick de fyras gäng bakom ryggen på oss allihop och bestämde sig för att plötsligt säga ja till Nato.

De fyras gäng styr SD

De fyras gäng som Richthoff pratar om är Jimmie Åkesson, Richard Jomshof, Mattias Karlsson och Henrik Vinge. På valkonferensen i mars föreslogs att partiledningen skulle få befogenhet att fatta beslut i Natofrågan.

– Visst hade vi debatt, men vi fick bara göra inlägg på en minut. Vi som ville stå fast vid beslutet från landsdagarna hade inte en chans, partiledningen kuppade igenom det hela, säger Roger Richthoff.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Henrik Vinge.

Det senaste året har han känt sig alltmer obekväm i Sverigedemokraterna, exempelvis gällande partiets inställning till covidvaccin och covidpass. När Richthoff förklarade att han inte tänkte ta någon spruta blev det mycket otrevlig stämning. En annan sak var utnämningen av före detta presschefen Henrik Vinge till gruppledare i riksdagen.

– En dag när riksdagsgruppen hade möte fick vi bara veta att Vinge var nominerad som ny gruppledare efter Mattias Karlsson. Vem är det, frågade vi oss. Ska vi ledas av någon vi inte ens känner som bara året innan valts in i riksdagen? Det skulle vi, för det hade de fyras gäng bestämt. Jag känner mig faktiskt grundlurad av partiet.

Roger Richthoff avgick som försvarspolitisk talesperson i november 2021 efter att partiet gått bakom ryggen på honom och utarbetat en ny försvarspolitisk inriktning som de låtit en tjänsteman skriva.

Finns kompetenta människor kvar i SD

– Jag fick reda på det tack vare en annan tjänsteman som var lojal med mig. Partiet satte alltså en tjänsteman, helt utan försvarspolitiska kunskaper, att skriva ett nytt program och mörkade det för mig! När jag konfronterade ledningen med detta och frågade varför de ansåg att en tjänsteman visste mer om försvarspolitik än jag, så satte de genast i gång att leta efter vem som hade läckt detta till mig.

– Jag vill dock betona att det finns kompetenta människor kvar i SD, exempelvis Tobias Andersson, Jonas Sjöstedt och Thomas Morell.

Men det är en dyster bild av den högsta makten i Sverige Roger Richthoff målar upp. Jag frågar om han över huvud taget ser något hopp för Sverige.

– Ja, inte är det hoppet SD i alla fall, svarar han. Många svenskar tror att SD har en radikal politik, men det har de inte längre. De har ingen agenda för att bryta den ödesdigra väg Sverige har slagit in på. Numera är de för Nato, de har accepterat kvotflyktingar och har tonat ner rimliga krav för medborgarskap som att kunna tala svenska och vara en del av det svenska samhället.

Men hur ska vi då rädda Sverige?

– Min förhoppning är att många tidigare SD-väljare förstår hur illa ställt det är med Sverigedemokraterna och i stället lägger sin röst på Alternativ för Sverige, AFS. Jag har inte gått med i AFS och ville inte stå på deras riksdagslista, men jag kommer att vara med på många av partiets valmöten och hjälpa dem på alla sätt jag kan.

– Vi måste belysa det faktum att SD har blivit ett maktfullkomligt parti, precis som alla andra riksdagspartier. Det finns absolut duktiga personer inom partiet, men ledningen vill bara fram till maktens köttgrytor.

Roger Richthoff ser ett halmstrå för att rädda Sverige och det är Alternativ för Sverige.

– De är lojala med svenska folket och de lägger sig vinn om att deras riksdagskandidater är människor med kunskap, erfarenhet och integritet. Min förhoppning är att tillräckligt många tidigare SD-väljare i stället väljer AFS och att de därmed kommer in i riksdagen.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.