TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Rasmus Paludan: ”Hoppas jag kan väcka någon”

Publicerad 24 april, 2022

Några dagar efter påskhelgens korankravaller konstaterar Rasmus Paludan att han till stor del nådde sitt mål – att ”välta” Sverige och tvinga svenska folket att se sanningen i vitögat. ”Någon sa att jag har gjort mer för Sverige på fyra dagar än Sverigedemokraterna gjort på tio år”, säger Rasmus Paludan.

Det är en bisarr berättelse om Sverige – ett av Rasmus Paludans två hemländer – som han delger Ingrid&Maria. Det är poliser som vägrar ge honom livvaktsskydd, kör honom till industriområden och villakvarter där han tar selfies med svenskar som gillar honom och ett omhändertagande som leder till en timslång väntan på polisstationen i Linköping. Allt medan vildsinta koranförsvarare bränner polisbilar och kastar stenar mot tjänstgörande poliser i såväl Linköping som Norrköping och Örebro. En värre kalabalik har aldrig skådats i Sverige.

– Att jag valde påskhelgen beror på att folk är lediga då och jag räknade med att få stor uppmärksamhet för mina demonstrationer. Jag fick redan från början veta att den svenska polisen inte tänkte ge mig livvaktsskydd, så jag fick nöja mig med några dialogpoliser vid min sida.

Prästen Fredrik Hollertz störde ut mötet i Jönköping med klockringningar. Foto: Svenska kyrkan.

Turnén började i Jönköping på skärtorsdagen. Där lyckades han delvis bränna en koran och det mest störande inslaget var att prästen i Svenska kyrkan Fredrik Hollertz ringde febrilt i kyrkans klockor för att störa ut Paludans tal. Poliserna blev irriterade över detta tilltag och knackade frenetiskt på alla fönster till kyrkan. Hollertz är nu polisanmäld.

Därefter gick färden till Linköping och polisen bad Paludan att riva av koranbränningen även i Norrköping samma dag, för att få det hela överstökat.

Men Rasmus Paludan kom aldrig fram, vare sig till Skäggetorp i Linköping eller till Navestad i Norrköping. Polisen tog honom till ett industriområde i Linköping där han stod utanför El-Giganten – alltmedan upploppen rasade för fullt i Skäggetorp och Navestad.

– Jag frågade poliserna om de förbjöd mig att köra till Skäggetorp, men det sa de att de inte hade rätt att göra. Så jag satte mig i min bil och började köra, men då spärrade de min väg med tre polisbilar, förklarade att jag var omhändertagen och förde mig till polisstationen.

Total förvirring på polisstationen

Där rådde sedan total förvirring om varför han var omhändertagen – ingen kunde komma på en rimlig anledning och efter en timme släpptes han ut och kunde återförenas med sina partikamrater som följt med honom till Sverige.

– Polisen ville sedan bara bli av med mig, men jag tvingade dem att följa med mig till Coop och handla. Jag köpte svenska ostron som var fantastiskt goda och billiga!

På långfredagen skulle koranbränningen ske i Rinkeby. Trots att Noa (Polisens nationella operativa avdelning) sagt nej till livvaktsskydd för Paludan, fattade Stockholmspolisen ett annat beslut.

– Stockholmspolisen fungerar betydligt bättre än övriga polisregioner i Sverige. De lyckades skydda mig och mötet och jag kunde bränna min koran. Många människor samlades dock och efter en timme blev det för farligt att stanna kvar. Till sist blev det upplopp även där.

Selfies medan upploppen rasar

Därefter körde de till Örebro och möttes av dialogpolisen från Bergslagen. Rasmus Paludan fick veta att hans möte flyttats från Vivalla till den centralt belägna Sveaparken, men inte heller dit fick han komma.

– Jag var en bit därifrån och började prata med en vänlig man som hette Lars-Åke. Han frågade om jag var turist, men jag sa att jag var här för ett möte. Då sa han: Aha, det är du som är Paludan! Och så ville han ta en selfie.

Färden gick nu till ett industriområde där han brände en koran och livestreamade det hela och efter det körde man till ett villakvarter där folk grillade i det härliga påskvädret. En tonårskille kände igen Rasmus Paludan och bad också han om en selfie. Alltmedan koranförsvararna begick våldsamt upplopp i Sveaparken.

På påskafton var det tänkt att koranbränning skulle ske i Landskrona men polisen meddelade att man ändrat platsen till rastplatsen Skånegården intill Öresundsbron i Malmö – något som ledde till upplopp såväl där som i Landskrona.

Misstänkt mordförsök vid Skånegården

– Polisen i Region Syd är enligt min mening den sämsta i Sverige. De placerade mig i ett ”säkert område” där någon kastade en sten på mig så att det började blöda på mitt ben. Poliserna påstod att de inte kastade sten och sekunder senare flög stenar över oss.

Förutom detta försökte en person köra igenom kravallstaketet och är nu misstänkt för mordförsök.

När polisen flyttade Paludans möte från Landskrona till Skånegården i Malmö, blev det upplopp i båda städerna. Foto: Skärmdump Aftonbladet TV.

–  Att någon ger sig på polisen när de inte hittar mig är inte konstigt. Enligt sharialagen är det förbjudet att häda koranen, liksom det är förbjudet att skydda den som hädar koranen. Felet med den svenska polisen är att de inte förstår hur islam fungerar. Islam har ingen som helst respekt för svaghet, så ju mer polisen backar undan desto våldsammare blir det.

Tror då Rasmus Paludan att det finns något hopp för Sverige?

–  Det är tveksamt. På lång sikt måste det till en stor återvandring av folk med ickesvensk värdegrund. På kort sikt gäller det att slå tillbaka stenhårt mot alla som gör upplopp. Det finns åtminstone en miljon demokratihatare i Sverige och om inte en drastisk förändring sker så står Sverige inför enorma problem. Jag har bara visat upp det som funnits där hela tiden.

Dö för Sverige?

Men är du verkligen beredd att dö för Sverige?

– Alltså, jag vill inte dö. Jag vill väldigt gärna leva! Men jag dör hellre stående än lever på knäna. Det som gör mig så enormt sorgsen är att svenskarna uppenbarligen tänker fortsätta rösta på sossarna. De ser sina döttrar bli våldtagna och sina söner bli förnedringsrånade, men är mer bekymrade för att bli kallade rasister än att göra något åt saken.

– Om jag har lyckats väcka åtminstone några svenskar och därmed räddat några tonåringar från detta hemska öde, så blir jag glad.

Och trots att han ständigt kallas högerextrem, provokatör och pajas i svenska medier så känner han ett växande stöd från svenska folket.

–  Jag har fått cirka 300 dödshot och har polisanmält många, men de kommer mest från religiösa i Sverige och andra länder. Men jag har också fått uppmuntrande mejl från svenskar som börjat förstå vad jag gör.

Att polisen hintat om att de inte kommer att ge några nya tillstånd för Rasmus Paludans demonstrationer tar han med knusende ro.

– Hittills är det bara en polisregion som vägrat tillstånd. Jag kommer att klaga till förvaltningsrätten och det kan gå hela vägen via kammarrätten till Högsta förvaltningsdomstolen.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  PLEASE never stop this! Expose the elite and their corruption!

  Svara
 2. Avatar

  Tack för ni lyfter upp detta och ger Rasmus Paludan en rättvis och saklig bedömning. (det verkar som om svensk media vill ”mörka” då de är rädda för negativ publicitet)
  Det är verkligen upplyftande och nödvändigt med Paludan som verkligen inte är rädd. (vilket jag anser de flesta politiker faktiskt är annars)
  Det som Paludan lyfter fram är viktigare än vad de flesta förstår (än) Vi står inför ett vägskäl.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.