TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 150: Brevet som farbror Staten aldrig kommer att skicka

Publicerad 19 februari, 2022

I en inte alltför avlägsen framtid kan George Orwells totala övervakningssamhälle vara en realitet. Gudmundur Bragason skissar på hur ett brev till lydiga undersåtar skulle kunna se ut i en sådan dystopi.

Somliga anser att övervakningssamhället snart kan vara här om vi inte ser upp. Det finns dock antagligen ganska många som inte har förstått att det delvis redan är här och i en nära framtid kan det bli riktigt ruskigt.

Tänk er att ett lydigt tjänstehjon i en globalistiskt styrd stat skulle skriva ett brev till en eller annan undersåte. Detta skulle naturligtvis inte ske eftersom till och med en duktigt hjärntvättad medborgare kanske skulle vakna och det får ju bara inte hända. Brevet som aldrig skickas skulle kunna ha följande ordalydelse:

Hej, kära medborgare!

Tack för att du inte protesterade när fast telefoni försvann samtidigt med knappförsedda mobiltelefoner. Vi vill tacka dig för att du, i enlighet med vad vi har bestämt, frivilligt alltid bär med dig din smarta telefon. Du kan alltid känna dig förvissad om att du aldrig kan hamna fel i livets villervalla eftersom vi ju alltid vet var du är och vad du gör och det känns ju tryggt för dig, inte sant? Vi ser alltid till ditt bästa, kan man säga.

Vi vill också rikta ett varmt tack till dig för att du använder vårt värdegrundscertifierade Internet på ett för oss godtagbart sätt. Våra kära vänner hos Google hjälper dig så att du slipper fake news, det vill säga sanningar som du mår bäst av att inte ta del av – det blir ju bäst så.

Godtagbar och låg nivå

Tack för att du är oss behjälplig genom att använda dig av Facebook och andra sociala medier som vi kontrollerar. På det viset hjälper du oss så att vi kan se till att du inte kränker någon skyddsvärd grupp eller individ som till exempel en politiker som vill oss alla väl. Det vinner vi alla på vilket du säkert har begripit att det är bäst för dig själv att inse.

Mello är statligt sanktionerad underhållning. På bilden Dotter 2020. Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Det finns ett chip i din teve som gör att vi kan hålla oss informerade om vad du tittar på. Vi kan konstatera att du tar del av nyhetssändningar och annan för oss gynnsam information. Du brukar också följa mellon. Du vet inte att man tidigare kallade den för Melodifestivalen, så du har ett språk på en för oss godtagbar och låg nivå – tack för det!

Till vår bestörtning noterar vi att du nyligen köpte en musik-CD och en film på DVD, men detta kommer inte att få några följder för dig eftersom butiker som säljer olämpliga produkter mycket snart kommer att försvinna och snart kommer din DVD- och CD-spelare att gå sönder och då finns inga nya sådana att köpa. Du får helt enkelt se värdegrundscertifierade filmer och lyssna på värdegrundscertifierad musik via strömningstjänster och det är du nöjd med, för det har vi, i sann demokratisk ordning bestämt.

Tack för att du fryser

Sedan vi avskaffade kontanterna har du frivilligt valt att använda kontokort och det tackar vi för. Snart kommer vi att hjälpa dig genom att små butiker försvinner och valfriheten ökas genom monopolisering av alla branscher. I och med att du får tillgång till ett mindre utbud ökar din valfrihet och du slipper köpa saker som vi, för ditt eget bästa, har funnit olämpliga för dig. Sänd gärna en tacksamhetens tanke till företag som Amazon, Ikea och H&M.

I och med den dyra elen har du inte råd att värma upp din bostad och vi vill därför tacka dig för att du väljer att frysa. Vi vill också tacka dig för att du har valt att avstå från din planerade semesterresa i och med de höga drivmedelspriserna.

Registrerar allt. Foto: Credit Cards by Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

När du häromdagen var ute på stan var du inne på en offentlig toalett. Detta registrerades med hjälp av ditt kontokort. Vi noterar att ditt besök var kortvarigt och vi har kommit fram till att du måste ha kissat stående. Vi vill uppmärksamma dig på att ett sådant beteende är olämpligt och det kommer snart att förbjudas eftersom det är patriarkalt och därigenom inte är förenligt med en feministisk värdegrund. Vi inför lagar och förordningar därför att vi kan göra det och du väljer, helt frivilligt, att följa dem eftersom du inser att det blir bäst så.

Vi kan konstatera att du på det hela är en god medborgare och därför tänker vi bjuda dig på en extra vaccination. En kallelse med uppgifter om tid och plats kommer att skickas till dig och vi förväntar oss att du frivilligt infinner dig för att motta vårt fina pris – det blir bäst så, inte sant? Du har självfallet rätt att avstå från att motta priset och då väljer du också att avstå från den rörelsefrihet som du har. Detta är sannerligen äkta valfrihet!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 149: Den trötta oppositionen

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.