TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 147: Tankar kring en demonstration

Publicerad 29 januari, 2022

Det har skrivits en hel del om den demonstration mot vaccinpass som genomfördes i Stockholm 22 februari 2022, det vill säga för en vecka sedan. Jag var en av deltagarna och det är jag tacksam för eftersom jag faktiskt tror att denna demonstration kan bli historisk, skriver Gudmundur Bragason.

Det finns olika uppgifter om hur många vi var som deltog i Frihetsrörelsens demonstration mot vaccinpass, men jag tror att vi åtminstone var 10 000 personer. Om vi hade varit ett par tusen skulle alla ha fått plats på Sergels torg, men det var packat med folk och många stod på Hamngatan och Klarabergsgatan. Det är slående hur vänliga och fridsamma demonstranterna var mot varandra, trots den myckna trängseln. Polisen gjorde inga ingripanden och det hade de ingen anledning till heller. Ropen skallade ”Ja till frihet, nej till vaccinpass” och det var en mäktig upplevelse att höra så många röster samfällt kräva en så självklar sak. De utmärkta tal som hölls kan ni höra i efterhand, så dem tar jag inte upp här.

Den så kallade kvalitetsjournalistiken betedde sig som förväntat, det vill säga som maktens megafoner. Bland de kulturmarxistiska 25-örespajasarna som befolkar regimmediernas redaktioner pågår det nämligen ständigt en tävling om vem eller vilka som lyckas köra tungan längst upp i maktens arsel. De eftertraktade priserna i denna tävling kallas mediestöd.

Lögnfabriken Expo

Från lögnfabriken Expo utgick ett påbud att vi inte skulle delta eftersom högerextremister antagligen skulle vara där. När sedan representanter för den så kallade Säkerhetspolisen börjar yra om att man nog borde tänka sig för innan man deltar i en sådan manifestation blir det riktigt illa. När nu Säpos höjdare Pang, Bom och lilla inkvoterade Tingeling har blivit det socialdemokratiska partiets åsiktspoliser borde de flesta inse att träsket måste dräneras. Jag har faktiskt inte hunnit tala med alla demonstrationsdeltagare, men av dem jag har talat med har ingen sett till en enda högerextremist – konstigt, eller? De måste dock ha varit på plats eftersom makten, redan på förhand, minsann visste att de skulle delta.

1 juli 2021 infördes vaccinpass i Sverige och EU. Foto: Ehalsomyndigheten.se

Vaccinpass i till exempel våra mobiler kan utgöra ett steg in i det övervakningssamhälle som globalisterna så gärna vill ha och jag är övertygad om att de politiker som har makten till varje pris vill behålla den och då är rädda undersåtar bra att ha. Demonstrationen visade dock med all önskvärd tydlighet att vi är många som inte låter oss skrämmas och vi kommer att bli fler och det har makthavarna förstått och vi kan vara säkra på att de inte är oberörda. Vi vet att makthungriga och eller desperata regeringar mycket enkelt blir svurna fiender till det folk de styr över. Vem kunde till exempel tro att Australien skulle bli en fascistisk polisstat?

Dum, dummare, Lena Hallengren

Socialminister Lena Hallengren. Foto: Wikimedia Commons.

Jag vet egentligen inte om den där arroganta, odugliga och maktfullkomliga fåntratten Lena Hallengren som visst ska föreställa vår socialminister (tyvärr) avsiktligt missförstod syftet med demonstrationen, eller om hon faktiskt är så dum i huvudet att hon inte förstår vad det handlar om. I en kommentar till sina lojala handgångna på Expressen skriver hon om demonstrationen: ”Att utnyttja den rädslan är farligt” och då syftar hon på vaccinet. Vidare påstår hon att ”fakta är nu så omfattande och dessutom entydig. Vaccin skyddar mot svår sjukdom och död”.

Jaså? Varför gör ni då allt för att tysta kritik? Ni har väl inget att dölja, eller? En något äldre man som nästan aldrig var sjuk bodde i samma bostadsområde som jag. Han tog sprutan, blev sjuk och tre dagar senare var han död, så dra åt helvete med din osakliga propaganda, Lena Hallengren! Det värsta med dina sinnessvaga kommentarer är dock att du, kanske helt avsiktligt, har missförstått att det handlade om vaccinpassen, inte om vaccinerna. Avgå, kärring!

Min förhoppning är att frihetsrörelsens demonstration mot vaccinpass blir början på en fredlig resning mot makten. Huruvida det sovande folket är på väg att vakna vet jag inte, men det är på tiden att så sker – bättre sent än aldrig!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 146: Berättelsen om Bolunda

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.