TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 145: Fler folkomröstningar, tack!

Publicerad 15 januari, 2022

Våra politiker i allmänhet och Socialdemokraterna i synnerhet saknar helt intresse för folkviljan. Dessa existenser anser sig själva stå över packet, det vill säga oss och folkomröstningar skyr de följaktligen som pesten, skriver Gudmundur Bragason.

I Sverige är folkomröstningar endast rådgivande vilket är synnerligen praktiskt för makten. Om folket hade fått säga sitt i viktiga frågor hade Sverige förmodligen inte förvandlats till ett dåligt skämt och detta är något som nomenklaturan är väl medveten om.

Är det någon som tror att det pågående folkutbytet hade fått svenskarnas välsignelse om de hade fått bestämma? Något säger mig att så icke är fallet. Politikernas makt måste begränsas. Det finns frågor som är så viktiga att det svenska folket borde få säga sitt eftersom de påverkar vår framtid och då kan de styrande inte få fatta beslut på egen hand.

Medlemskap i Nato?

Då och då diskuteras huruvida Sverige borde söka medlemskap i försvarsalliansen Nato. Länge var vår neutralitet en självklarhet som inte ifrågasattes. Det svenska försvarets samarbete med Nato var något som de flesta inte kände till och det var inte heller meningen att vi skulle veta något vilket möjligen var begripligt under det kalla kriget.

Medlemskap i Nato borde bli föremål för en folkomröstning, menar Bragason. Foto: Flickr/Nato.

I dag känner de flesta till Nato-samarbetet och det är inte helt otroligt att många anser att det är ett nödvändigt ont eftersom det svenska försvaret nästan har avvecklats – det är i alla fall inte vad det en gång var. Andra däremot anser att fortsatt neutralitet bäst gynnar svenska intressen.

Om Sverige ska söka medlemskap i Nato måste det först bli föremål för en folkomröstning eftersom en förändring av detta slag är alldeles för stor för att politikerna ska få fatta ett sådant beslut över våra huvuden och denna folkomröstning ska självfallet vara bindande!

Fler kommunala omröstningar

Under senare år har antalet kommunala folkomröstningar ökat. Varför invånarna inte har fått säga sitt om moskébyggen eller huruvida muslimska böneutrop borde tillåtas behöver jag nog inte orda så mycket om. Att invandrare som inte har erhållit svenskt medborgarskap omedelbart borde fråntas sin rösträtt i kommunalval är självklart, ty i Sverige som är svenskarnas land är det svenskarna som ska bestämma på alla politiska nivåer.

Sven-Olle Olsson, C, drog igång den historiska folkomröstningen om asylmottagning i Sjöbo 1988. Därefter blev han utesluten och bildade Sjöbopartiet. Foto: Okänd.

En bindande folkomröstning om totalt stopp för asyl- och anhöriginvandring måste genomföras snarast. I alternativet för ett totalstopp skulle självfallet en synnerligen omfattande återvandring ingå. Tror ni att några av de där figurerna som ska föreställa folkvalda företrädare skulle gå med på något sådant? De tycker nog snarare att vi borde visa en gränslös tacksamhet för alla skattehöjningar och den ständigt ökande brottsligheten. De anser uppenbarligen att massinvandringen är en pangsuccé, så en folkomröstning i denna fråga borde de väl inte ha något emot, eller?

Det vore på tiden att en folkomröstning om biståndspolitiken genomfördes. Varför ska vi slösa bort skattepengar på att göda korrupta regimer i Långtbortistan och Habakulien? Om vi drog in biståndet skulle det innebära att vi också blev av med Sida vilket verkligen vore på tiden. Denna myndighet är inget annat än en varböld som stoppar våra surt förvärvade skattepengar i fickorna på korrupta diktatorer.

Ny folkomröstning om kärnkraften är nödvändig

En något märklig folkomröstning om kärnkraften i Sverige hölls 23 mars 1980. Den var minst sagt konstig eftersom det fanns tre förslag: Linje 1, Linje 2 och Linje 3 och de olika valsedlarna talade alla om avveckling. Linje 3 innebar avveckling inom högst 10 år och de övriga två i den takt som var möjlig med hänsyn till behovet av elektrisk kraft för upprätthållande av sysselsättning och välfärd.

Linje 1 fick 18,9 procent (successiv avveckling). Linje 2 fick flest röster med 39,1 procent (successiv avveckling, offentligt ägande, hushållning). Linje 3 hamnade på 38,7 procent (avveckling inom 10 år och satsning på alternativ). Huvudanledningen till folkomröstningen var att sopa undan kärnkraftsfrågan från den politiska dagordningen eftersom de tre borgerliga partier som då regerade Sverige – Centerpartiet, Folkpartiet och Moderata samlingspartiet – var oeniga i kärnkraftsfrågan.

Någon entydig tolkning av valresultatet var svår att göra och det är delvis därför som vi har hamnat där vi är nu. En ny folkomröstning bör genomföras där valet helt enkelt står mellan kärnkraft och vindkraft. Vi kan dock vara säkra på att extremisterna i Miljöpartiet aldrig skulle gå med på en folkomröstning i denna fråga eftersom översteprästerna i denna sekt (eller föredrar de titeln överste imamer) Knäpp-Märta, Virr-Per och Dår-Lorentz ägnar sig åt att spy ut sina lögner om en förestående klimatkatastrof. Något säger mig att resultatet av omröstningen inte skulle falla dessa fanatiker på läppen.

Sverige ut ur EU!

Så röstade Sverige i folkomröstningen om EU. Foto: Faksimil Expressens förstasida 14 november 1994.

1994 genomfördes en folkomröstning om huruvida Sverige skulle gå med i EU. Eftersom de röstberättigade dessvärre röstade som makten ville är vi nu en del av detta politiska och ekonomiska missfoster. EU är inte detsamma som det var 1994 även om tendenserna fanns. EU är inget annat än ett nytt Sovjetunionen vilket underminerar demokratin i medlemsländerna. Ett fortsatt medlemskap i denna vänsterstyrda union är inget annat än en rak väg till civilisationens undergång och ett slutgiltigt utplånande av oss som folk. Ett Swexit skulle kunna ge oss möjligheten att göra Sverige till en riktig demokrati och slutgiltigt begrava låtsasdemokratin, det vill säga det stinkande värdegrundskadaver som utgör Sverige av i dag.

Något som är helt främmande för den politiska eliten i allmänhet och socialdemokratin i synnerhet är medborgarnas rätt att utforma och ta ansvar för sina egna liv. Ett skrämmande exempel är Socialdemokraternas förslag om att göra förskolan obligatorisk från två års ålder. Detta är bara ytterligare ett steg i deras ambition att se till att våra barn blir goda socialister och att därigenom slutgiltigt krossa kärnfamiljen.

Här behövs ingen folkomröstning. Föräldrarna ska bestämma över sina barns uppväxt – det ska samhället, i möjligaste mån, inte lägga sig i. Valfrihet och att medborgarna ska få utforma sina liv som de vill är Socialdemokraterna dock inte intresserade av, men vid det här laget kan detta inte vara någon nyhet för någon av er.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 144: Dödshjälp kan användas till mycket

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    Typiskt för folkomröstningar i Sverige att det inte räcker med två alternativ, ja eller nej, utan det ska finnas ett tredje, menlöst alternativ också. T ex i folkomröstningen om ATP värvade högern och folkpartiet för NEJ, sossarna och kommunisterna för JA, medan bondeförbundet/centerpartiet värvade för någonting mittemellan som Rit-Ola i Aftonbladet kallade JASÅ.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.