TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 144: Dödshjälp kan användas till mycket

Publicerad 8 januari, 2022

I många dysfunktionella och primitiva kulturer har ett människoliv ringa värde. Så har det inte varit i västerlandet, men det håller på att förändras i takt med att materialismen stärker sitt grepp om vår tillvaro och så vill globalisterna ha det. I deras förvridna värld är det endast pengar som räknas och då är ingen människa oersättlig, åtminstone inte vanligt folk. Då kan dödshjälp användas till mycket, skriver Gudmundur Bragason.

Det är många som hävdar att människor har rätt till sin egen död och därför måste aktiv dödshjälp legaliseras. Detta argument är ohållbart eftersom man lätt hamnar på ett sluttande plan. Att passiv dödshjälp förekommer är inte så konstigt. Den vårdande personalen bestämmer, ofta i samråd med den sjuka personens anhöriga, att avsluta livsuppehållande behandling eftersom den är meningslös och att den endast medför lidande. Ofta sätts smärtlindrande åtgärder in.

Vården finns till för att bota sjuka och rädda liv, inte släcka dem! I Sverige har vi fri abort fram till vecka 18 av graviditeten, men i mer civiliserade länder är det fram till vecka 12. På många håll förs en debatt kring aborter, men i den socialistiska bananrepublik som vi lever i är abortfrågan tabubelagd.

Något som borde diskuteras är att man numera kan rädda för tidigt födda barn och att tidpunkten för att det ska vara möjligt börjar närma sig den gräns som svensk lag tillåter för abort. Någon etikdebatt förekommer dock knappast i vårt land. Samvetsfrihet för vårdpersonal som av etiska skäl inte vill utföra aborter tillåts inte heller. Det går däremot jättebra att bära muslimska hucklen – fattas bara annat.

Steg för steg

Det kanske börjar trevande med att den som plågas av obotlig och plågsam sjukdom beviljas dödshjälp, men vad blir då nästa steg? Arvingar kanske tycker att det, så att säga, börjar bli dags och den sjuka släktingen skulle möjligen gå att rädda, men är i för dåligt skick för att kunna fatta ett eget beslut. Sedan plockas sprutan fram och vips har arvingarna fått en bättre ekonomi.

Man skulle också kunna tänka sig att staten i sin strävan att bevisa att det de alltid hävdar om ”alla människors lika värde” är sant, och följaktligen valde bort individer som hade gjort sitt och numera var en ekonomisk belastning för samhället. De pengar som staten på så vis sparade kunde kanske användas till några vindkraftverk, ökade anslag till så kallad genusvetenskap, eller ge fullblodsidioterna som lallar runt på regeringskansliet mer fickpengar.

Morgan Johansson kunde behöva ett par platåskor. Här med den estniske ministern Andres Anvelt. Foto: Flickr/EU2017EE Estonian Presidency.

Då kanske Morgan Johansson skulle ha råd med ett par platåskor – det kan han behöva. Ann Linde skulle kunna ta en nybörjarkurs i engelska och Peter Hultqvist borde kanske utbildas i vett och etikett. Vad Strandhällskan skulle kosta på sig vet jag inte, men det finns säkert någon riktigt enkel kurs på hennes nivå. Man kan ju också tänka sig att samhället ”hjälpte” de stackare som har en obotlig värdegrund att lämna jordelivet – det är nog bäst för alla.

Saknar motstycke

Några av mina läsare tycker kanske att jag raljerar, men är jag så långt ifrån vad som är möjligt? När detta skrivs lever vi i något som tydligen ska vara en pandemi och en massvaccination som saknar motstycke pågår. De flesta tar sprutorna, andra gör det inte.

Den nu rådande samhällsandan är minst sagt obehaglig. De som ifrågasätter massvaccinationerna betraktar politrukerna och deras handgångna i regimmedierna som kättare, eftersom dessa vanvördiga element vågar ställa kritiska frågor. Människor med makt och de som litar på dem ägnar sig åt att avhumanisera dem som ifrågasätter det som nu pågår och sakargument behövs uppenbarligen inte. På fullt allvar framförs förslag att de som inte låter sig vaccineras minsann ska bekosta sin vård själva om de nu skulle drabbas av covid19.

Dödshjälp för misshagliga personer kanske inte är långt borta. Foto: Pix4free/Nick Youngson.

Att fullvaccinerade i hög grad insjuknar är tydligen irrelevant eftersom de är goda och de ovaccinerade är onda. Varför ska ovaccinerade få behålla sina jobb? I rådande hysteri är våra fri- och rättigheter tydligen inget värda. Länder som Österrike inför vaccinationstvång (Heil Hitler!) och Australien är numera en fascistisk polisstat. Där finns det karantäner som i själva verket är koncentrationsläger där ovaccinerade isoleras.

Våra regeringar använder den så kallade pandemin som förevändning för att införa ett övervakningssamhälle. Många regimer ser coronaviruset som en skänk från ovan och det finns tveklöst krafter som gärna ser att restriktionerna aldrig hävs. Det kan dock bli dyrt i längden att låsa in misshagliga medborgare som obstruerar och då kan man ju alltid eliminera dessa äckel – ge dem dödshjälp menar jag. Sprutor är ett billigt sätt och goda kontakter mellan regeringar och tillverkare är etablerade.

Fotnot: Jag vill poängtera att jag har full respekt för dem som av en eller annan anledning väljer att låta sig vaccineras, men de måste också respektera att det finns människor som gör ett annat val. Framtiden får väl utvisa vilka som har gjort rätt.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 143: En nyårsbetraktelse

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Det är just därför man aldrig ska skriva på att man är en organdonator. En mer politisk anpassad individ kan behöva ditt organ och ska då givetvis få detta.

  Svara
 2. Avatar

  Intressant att i Europa tre stater utmärker sig för att vilja tvinga människor att vaccinera sig med ett preparat som inte är färdigtestat. Det är Italien , Österrike och Tyskland. Vad har dessa stater i övrigt gemensamt? Alla tre har ett fascistiskt/nazistiskt förflutet. Även Dr Mengele tvingade fångar i koncentrationsläger att bli tvångsvaccinerade med ett preparat som inte var testat. Det hade många otäcka biverkningar. Historien upprepar sig om också i en något annorlunda tappning.

  Svara
 3. Avatar

  Ett argument för fri abort brukar vara att kvinnan bestämmer över sin kropp, Mot det kan invändas att det ger henne inte rätt att bestämma över barnets kropp, i synnerhet som barnet har ett eget DNA, skilt från moderns. Dessutom, för att sätta barn till världen krävs en far (än så länge) som självklart skall ha ett ord med i laget. Därför kan det ALDRIG vara enbart upp till kvinnan att att avgöra om barnet skall få leva vidare eller inte. Vidare, som Bragason antyder, kan ett land som tillåter abort upp till vecka 18 inte kallas civiliserat.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.