TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

1177-sköterska: Jag tvingas ljuga om covidvaccinet varje dag

Publicerad 19 december, 2021

Jag får ett nödsamtal från en sjuksköterska som jobbar på 1177 någonstans i Sverige, vi kan kalla henne Tina.
– Jag står snart inte ut längre! Varje arbetsdag tvingas jag ljuga för människor som frågar mig om de bör ta covidvaccinet. Nu är jag kallad till möte med personalavdelningen för att jag föreslog att regionen bör ha ett bättre kontrollsystem för hur många på IVA som är fullvaccinerade.

Tina tog kontakt med mig för ett par månader sedan och ville träffas över en lunch. Hon lyssnar alltid på Ingrid&Maria, men har inte så många i sin egen omgivning som förstår hur hon tänker kring sprutorna. Det blev ett trevligt möte och jag var glad över att det faktiskt finns människor inom sjukvården som är medvetna om att covidvaccinerna bara är nödgodkända och inte alls kan beskrivas som ”säkra och effektiva”. Men trots att hon vet att det inte är sant, är det vad Tina tvingas säga till alla som ringer 1177.

– Just nu ringer många och säger: Jag förstår inte detta – jag är fullvaccinerad men har nu kraftiga förkylningssymptom. Inte kan det väl vara covid?

Tina försöker då förklara att sprutorna inte gör dig helt immun mot covid. Visserligen var det så man sa när de lanserades för ett år sedan, men nu när det visat sig att immuniteten försvinner efter några månader har man övergått till att säga att sprutorna skyddar mot allvarlig sjukdom.

Skrev till sin chef

– Det var just därför jag skrev till min chef och föreslog att de skulle räkna de intagna på regionens intensivvårdsavdelningar, IVA. För i början påstod de att alla som tog sprutorna blev helt immuna mot smittan och nu säger de att sprutorna i alla fall skyddar mot allvarlig sjukdom.

”Tina” föreslog för sin chef att regionen borde redovisa tydligt vilka som ligger på IVA för covid – är det mest vaccinerade eller ovaccinerade? För detta har hon kallats till samtal med personalavdelningen. Foto: Wikimedia Commons.

Visserligen redovisar Folkhälsomyndigheten varje vecka nationella siffror på hur många vaccinerade och ovaccinerade som intensivvårdas i Sverige, men Tina menade att det vore värdefullt om regionledningen också undersökte saken på egen hand – är IVA-patienterna ovaccinerade, delvis vaccinerade eller fullvaccinerade? Detta får allmänheten aldrig veta, vare sig via regionen eller lokaltidningarna.

– Om det visar sig att fullvaccinerade vårdas på IVA så måste vi ju fråga oss om sprutorna ens skyddar mot allvarlig sjukdom? Eller kan det till och med vara så att de ligger där för att de i stället drabbats av mycket allvarliga biverkningar?

Men sådana frågor ska inte sjuksköterskor på 1177 ställa. Tina fick veta att hon efter jul kommer att kallas till ett samtal med HR, personalavdelningen, där man ska ta reda på om hon är ”vaccinkritiker”.

Vägrar ge sprutor

– De får väl avskeda mig då, säger Tina. Det värsta är att jag inte kan söka jobb som distriktssköterska för då tvingas jag ge sprutorna åt folk, och det kan jag bara inte. Jag kan inte spruta in saker i människor som riskerar att göra dem allvarligt sjuka. Det är tillräckligt jobbigt att behöva ljuga för dem som ringer 1177.

”Tina” är rädd för att förlora jobbet på 1177, men kan inte söka jobb som distriktssköterska eftersom hon vägrar spruta in covidvaccinet i människor. Foto: Flickr/U.S. Secretary of Defense.

Tina har själv inte tagit sprutorna och skulle helst vilja uppmana människor som ringer henne att inte heller göra det. Men då skulle hon omedelbart avskedas. Alla samtal spelas in och ledningen kan när som helst gå in och kontrollera vad sjuksköterskorna ger för råd till uppringarna.

– Jag måste säga att Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla att ta sprutorna och att regionen uppmanar alla att ta sprutorna. En enda gång dristade jag mig till att ge ett annat råd. Det var en gravid kvinna som tagit sin första spruta innan hon visste att hon var gravid och undrade om hon borde ta den andra.

– Då kunde jag inte ljuga. Jag sa att jag tyckte hon borde vänta tills hon fött barnet, att nu måste hon i första hand tänka på barnets hälsa.

Själviska föräldrar

Tina berättar också hur många själviska föräldrar som ringer. På sistone har flera föräldrar berättat att deras barn har fått svullna lymfkörtlar efter sprutorna, vilket tyder på att de har en infektion i kroppen.

– En vanlig förklaring till att föräldrarna sett till att barnen fått sprutorna är de vill kunna resa med hela familjen. Jag förstår inte hur man kan vara så självisk. Självaste uppfinnaren av mRNA-tekniken, Robert Malone, gick ju nyligen ut och vädjade till alla föräldrar att inte ge sprutorna till barnen!

Många föräldrar ger sina barn sprutorna för att kunna resa. Själviskt, menar ”Tina”. Foto: Pixnio/Bicanski.

– En mamma ringde och var orolig över att hennes 16-åriga dotter hade ont i benen efter sprutan och fått stora blåmärken och synliga blodkärl. Eftersom jag vet att det är ett av de första symptomen på blodpropp fick jag uppmana henne att ta kontakt med akutmottagningen.

Mest bekymrad är Tina över den monumentala okunskapen hos befolkningen. Ingen av dem som ringer vet att sprutorna bara är nödgodkända, ingen vet att det inte är frågan om ett traditionellt vaccin där avdöda virus förs in i kroppen så att den kan bygga ett starkt immunförsvar och ingen verkar förstå att sprutorna inte gör dem immuna mot covid.

– Men jag förstår ju varför de inget vet. I medierna får den kritiska sidan aldrig komma till tals så de flesta svenskar har ingen aning om den växande expertis som kraftigt varnar för sprutorna.

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Hur länge ska detta få fortgå. Sveriges grundlag skyddar inte mot detta, det svenska rättssystemet är ett skämt. De slingrar runt med pandemi och skydd för människors liv. Lät annat ang GDPR för ett tag sedan.

  Det är dags att folket sätter sig utanför riksdagen och strejkar precis som Thunberg gjorde. Vi kan inte hävda att detta bryter mot grundlagen utan enbart att det är nödgodkänt vaccin, och därför kan/och ska det inte ges till alla. Vad hände med kontrollgruppen. De som inte fått vaccin. Eller är syftet att får bort kontrollgrupp ?

  Svara
 2. Avatar

  Det verkar som om hela världen blivit besatt av ren ondska:
  https://youtu.be/UB_5pL74EoA

  Gräsligt! Det enda hopp jag ser är den anmälan som gjorts till brottmålsdomstolen i Haag och att inte domarna där också är korrumperade.

  Svara
 3. Avatar

  Inte bara att mRNA-vaccinen är nödgodkända utan godkännandet bygger på forskningsfusk.

  Och detta med att man blir mindre sjuk om man har ”vaccinerat” sig. Det finns ingen forskning som visar det. Nu kommer det forskning från bland annat Israel som säger tvärtom, man blir sjukare om man är vaccinerad.

  I stort alla vaccin som vuxna tar har högre dödlighet än att inte ta vaccinet. Med det menas att om du har två grupper, en ovaccinerad och en vaccinerad, så dör det fler människor i förtid i den vaccinerade gruppen än i den ovaccinerade gruppen. Detta gäller inte dödsorsak av det man vaccinerar sig mot utan dödsorsaken är av andra orsaker. Det kan vara att fler vaccinerade dör av hjärtinfarkt än ovaccinerade.

  För vanliga influensavaccin har de som tar dem en ökad dödlighet på 8-16 gånger, samtidigt som vaccinen anses bara ha ett 10-procentigt skydd. Ja, du fick inte influensan, men du dog i en hjärtinfarkt eller något annat dödligt flera år innan du kanske normalt skulle ha dött.

  Angående kritisk mot vacciner. Det är jättelätt att bli det om man studerar grafer över vacciners introduktion och inte kan se någon effekt av deras användande. Kortfattat. Tar man en sjukdom som sakta orsakar mindre och mindre döda, en nedåtgående kurva, och inte kan se någon ökad nedgång efter vaccination utan kurvan fortsätter i samma takt, vilken nytta gjorde då vaccinet?

  De flesta vaccin har sats in när en sjukdom naturligt har minskat med 90-95 % och i princip var på väg mot en naturlig ”utrotning”, och det inte går att se att vaccinet påverkade den naturliga nedgången. I vissa fall kan vi se att det är tvärtom. En sjukdom som håller på att försvinna naturligt börjar i stället att öka efter massvaccination.

  Sist, visar studier från Nederländerna och Schweiz (de enda länder som gjort studier) att ovaccinerade barn är friskare än vaccinerade barn.

  Så, att var kritisk mot vaccination är bara en sund inställning.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.