TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 141: Kulturens parasiter 

Publicerad 18 december, 2021

Kultur präglas ofta av sin tid. Detta kan både vara medvetet och omedvetet. Våra dagar kännetecknas av en tilltagande fördumning och ytlighet vilket sannerligen märks i en stor del av den litteratur, musik, film och så vidare som uppmärksammas, skriver Gudmundur Bragason.

Många av dagens så kallade kulturarbetare saknar förmåga att skapa något eget. Då är det ju bra att det finns så mycket från gångna tider som man kan snylta på och göra om och helst förstöra. Det allra bästa är naturligtvis att anpassa och värdegrundscertifiera det hela i sann kulturmarxistisk anda. Kulturarbetares talanglöshet i kombination med ren lättja ger mig kväljningar! Nedan följer ett par aktuella exempel.

Sedan 1975 har SVT varje år sänt Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton författad av Tage Danielsson (1928-1985) som, till skillnad från många av dagens så kallade författare, var begåvad. Den antagligen late filmregissören Hannes Holm tyckte uppenbarligen at det var en finfin idé att dryga ut Danielssons berättelse och göra en längre spelfilm av den och kleta dit några karaktärer som inte finns i originalet. Fantasilöst är vad det är! Det är inte första gången som någon parasiterar på Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton. Häromåret gjorde Henrik Dorsin berättelsen till musikal. Urk!

1984 blir ett missfoster

Den lata amerikanska författarinnan Sandra Newman har fått för sig att skriva om George Orwells (1903-1950) klassiska dystopi 1984 och nu ska vi minsann begåvas med en feministisk version. Missfostret har titeln Julia och den nya huvudpersonen Julia förstår det fiktiva Oceanien mycket bättre än den gamla versionens huvudperson Winston. Hon är tydligen i stort sett nöjd med sitt liv och vilken kulturmarxist skulle inte tycka om det kommunistiska samhälle som skildras?

George Orwells klassiker 1984 har gjorts om till en feministisk bok vid namn Julia. Foto: Granta.

Originalet 1984 som är den kanske mest kända dystopiska science fiction-klassiker som finns, varnar för att revidera historien och skriva om böcker av ideologiska skäl. Det sägs att Orwells familj har gett sin tillåtelse – det brukar heta så. Jag är övertygad om att det har utövats påtryckningar mot avlidna författares anhöriga när mäktiga intressen inom kulturen har velat anpassa äldre verk efter moderna värderingar. Att det numera vänsteranfrätta Hollywood vill filmatisera denna nya version av 1984 förvånar nog ingen.

Nu är det så vist ordnat att många nöjer sig med att se filmer via Netflix och då kan originalversionerna på filmer ”råka” försvinna så att senare generationer helt enkelt inte vet att de har existerat. När sedan skurkföretaget Amazon har lyckats utplåna sina konkurrenter vilket globalisterna vill, går det antagligen endast att köpa tillrättalagda och värdegrundscertifierade versioner av äldre litteratur. Vanligt folk blir historielösa lättstyrda hjon och så vill de kulturmarxistiska globalisterna ha det.

Pelle Svanslös var privilegierad?

Jag vill gärna hjälpa er så kallade kulturarbetare med att ”förbättra” gammalt unket skräp. Varför inte ge sig på Gösta Knutssons (1908-1973) mossiga böcker om Pelle Svanslös? Det var egentligen väldigt synd om den påstått elaka katten Måns. Han kom nog från ett utsatt område och i likhet med Bill och Bull hade han haft en väldigt svår barndom. Pelle kom antagligen från priviligierade förhållanden och då får man faktiskt skylla sig själv.

Pelle Svanslös var nog privilegierad och elaka Måns kom nog från ett utanförskapsområde. Foto: Filminstitutet.

När ni ändå håller på kan ni ju alltid skriva om den där gamla löjliga Bibeln. Lite normkritik med Jesus och allt vad de heter skulle väl inte sitta fel. Kladda gärna in ett ännu nyare testamente där ni kan ha med Greta Thunberg, Muhammed och allt möjligt annat – fortsätt förstörelsen av västerlandet bara!

Någon av er kanske får lust att skriva om Koranen. Lite normkritik och alla människors lika värde skulle väl inte sitta fel. Något säger mig att vi inte kommer att höra något mer av den som försöker sig på det, men lycka till!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 140: Antikrists kulturmarxistiska kyrka

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS