TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Insändare: Varför används inte ivermektin i Sverige?

Publicerad 2 december, 2021

För seklet som helhet registrerade Sverige underdödlighet pandemins år 2020. Ändå stannade nästan samhället, skolor stängdes och många fick dö ensamma. Nu ökar smittan igen, främst i Europa – trots alla dessa vaccinationsprogram. Nya smittrekord slås, vaccinpass införs och man undrar hur länge det här ska pågå, skriver insändarskribenten Dan Eckeskog.

Vi vet att en vaccinerad som smittas blir sjuk och smittar andra. Enligt Eurostat hade Sverige under november och december 2020 och januari 2021 en viss överdödlighet. Enligt samma källa ökade överdödligheten i Europa 12 procent i september i år, jämfört med samma månader 2016–2019. En topp kom i november 2020 med 40 procent och april i år då siffran var 20 procent. Att siffrorna nu stiger igen efter sommarens nedgång visar att vaccinationsprogrammen inte fungerar på ett tillfredställande sätt.

Allvarliga biverkningar i Sverige

Ett minus för vaccininjektionerna är även det mycket, mycket höga antalet anmälda biverkningar: 85 920 stycken 24 november i år. Av de anmälda biverkningarna är 14 706 i dag handlagda rapporter. Över 50 procent av dessa rapporter visar på en biverkning av en allvarlig art – 7 616 fall. Med en allvarlig biverkning menas enligt läkemedelsverket: ”Den misstänkta biverkningen är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller annan medicinskt viktig händelse.”

Enligt en israelisk studie som omfattade 700 000 personer är skyddseffekten 7 till 14 procent för den vaccinerade, jämfört med dem som på ett naturligt sätt skapat en immunitet mot sjukdomen. En studie i USA, som omfattade 2 947 amerikanska kommuner och 68 länder, presenterar data där de inte kan se något samband mellan hög/låg vaccinationstäckning eller antal smittade personer i de olika kommunerna.

British Medical Journal, BMJ, en av världens främsta medicinska tidskrifter, rapporterar att en underleverantör till Pfizer bedrivit omfattande forskningsfusk i samband med en studie av Pfizers covidvaccin. I artikeln framförde man uppgifter från visselblåsaren Brook Jackson, som för övrigt blev avskedad samma dag som hon via mejl 25 september 2020 framförde klagomål till den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA.

Visselblåsaren Brook Jackson avslöjade att forskningsföretaget Ventavia ägnat sig åt omfattande forskningsfusk – och fick sparken. Foto: Medpagetoday.

Hon hade tidigare vid ett flertal tillfällen påtalat bristerna för forskningsföretaget Ventavia, där hon var regionchef. Jackson vittnar om att företaget förfalskat data, avblindat patienter, anställt otillräckligt utbildade vaccinatörer och var sena med att följa upp de biverkningar som rapporterats in. Underlaget till BMJs artikel är ett dussintals interna företagsdokument, foton, ljudinspelningar och mejl, samt vittnesmål från flera tidigare anställda på Ventavia. Svenska Läkaruppropet har också tagit till sig informationen och anser att covidvaccineringen bör pausas till dess att risk/nytta kalkyler görs för alla åldersgrupper. Deras ställningstagande sker i ljuset av avslöjandet i BMJ och det vi i dag vet om riskerna för patienterna.

Varför har regeringen beställt ytterligare 20 miljoner doser?

Mot denna bakgrund är det för mig svårt att förstå varför regeringskansliet, förutom de kontrakt som redan löper, har ordnat så att vi kommer att få ytterligare 20 miljoner vaccindoser med option på ytterligare 20 miljoner doser för 2022 och 2023. I USA gav FDA 1 november sitt nödgodkännande till Pfizers covid19-vaccin för barn från fem till elva års ålder och där är det nu fritt fram att distribuera vaccinet till de små. Vi har börjat vaccinera barn från 12 till 15 år och Folkhälsmyndigheten undersöker säkert redan möjligheten att börja vaccinera barn från fem års ålder. Detta trots att överlevnadsgraden för åldern 0 till 19 år enligt de senaste beräkningarna är 99,9973 procent. Detta innebär att alla barn med något undantag klarar en covidinfektion utan problem.

I Sverige får läkarna bara skriva ut ivermektin ”på eget bevåg”. Varför när så många länder använder det med framgång? Foto: Foto: Pixabay/mariolayaquerevalu.

Jag är inte vaccinerad, trots att jag har respekt för coronaviruset. Jag vill inte heller drabbas av viruset, bli sjuk och smitta andra. Men jag tillhör skaran som är tveksam till vaccinets verkan, tveksam till att det ens är bra. Vaccinet har ett villkorat godkännande, som ibland ges för att preparatet snabbare ska nå allmänheten. Misstanken om att Pfizervaccinets villkorade godkännande grundar sig på forskningsfusk ökar inte trovärdigheten för nämnda preparat som man nu planerar att ge även yngre barn.

Jag har i stället försökt få tag i läkemedlet ivermektin – ett läkemedel som upptäcktes på 1970-talet och har getts i cirka tre miljarder doser och rekommenderas av vissa svenska läkare. I den normala doseringen för människan (0,2-0,4 mg/kg) anses läkemedlet vara extremt säkert. I dag finns det 124 studier gällande ivermektins effekt på covid19. Totalt har 637 forskare och 49 372 patienter varit involverade i studierna. Sammanfattningsvis visar studierna när ivermektin jämförs med en kontrollgrupp:

  • 85 procents förbättringar i 15 profylaxstudier.
  • 67 procents förbättringar i 29 studier av tidig behandling.
  • 37 procents förbättringar i 22 studier av sen behandling.
  • 57 procents förbättringar i 27 studier av sen behandling.
  • 57 procents förbättringar i 31 randomiserande kontrollerade studier.

Upptäckarna av ivermektin fick 2015 Nobelpriset i medicin för det redan då välbeprövade preparatet. Läkemedlet har visat sig ha många användningsområden och har av WHO klassats som en av de viktigaste medicinerna. 28 procent av världens befolkning använder i dag ivermektin som ett läkemedel mot covid19, men i Europa avråder EMA. Trots detta finns det länder i Europa som har godkänt läkemedlet för användning mot covid19.

Stor framgång i indiska Uttar Pradesh

Jag minns att vi alla för en tid sedan via teve och radio informerades om en väldigt hög smittspridning i Indien och delstaten Uttar Pradesh nämndes. Vad som sedan hände vet vi inte så mycket om. I delstaten Uttar Pradesh, som har en befolkning på nära 200 miljoner människor, dog i början av maj i år i snitt 329 individer per dag med covid19. Där valde man att sätta in ivermektin och de senaste dagarna är det ingen där som har dött med covid19. Snittet för senaste veckan är en person.

Vaccinationsnivån i Indien är låg och det är rimligt att påstå att ivermektin är en starkt bidragande orsak till denna scenförändring i regionen. För mig blir det då ännu svårare att förstå att läkare i Sverige enbart på eget bevåg får skriva ut ivermektin för att behandla covid19. Hjälper det välbeprövade läkemedlet i andra länder mot covid19 lär det göra det här också – ett läkemedel som dessutom är extremt säkert, billigt och bevisligen hjälper mot covid19. Kanske något även för de barn som trots allt blir så sjuka att de behöver en behandling.

Dan Eckeskog

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.