TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 136: Snart kan Sverige vara en riktig polisstat

Publicerad 6 november, 2021

I Sverige och flera andra länder avvecklas demokratin i rask takt. Tyvärr är det alldeles för få som lägger märke till detta. Den stora massan sover och om vi har otur vaknar de för sent, det vill säga om de vaknar över huvud taget, skriver Gudmundur Bragason.

Håller inrikesminister Mikael Damberg på att införa en polisstat? Foto: Wikimedia Commons/Anders Henrikson.

Vid en presskonferens som ägde rum 2 november presenterade inrikesminister Mikael Damberg ett häpnadsväckande förslag. Det går faktiskt ut på att ge polis och åklagare betydligt större befogenhet att använda hemliga tvångsmedel såsom avlyssning och att genomföra husrannsakan utan att egentlig brottsmisstanke föreligger. Preventiva tvångsmedel ska få användas utan att polis eller åklagare har inlett en förundersökning! Vi har inte mycket till rättssäkerhet så det är tydligen lika bra att avskaffa den helt. Regeringen påstår att det handlar om behovet av att bekämpa gängbrottsligheten, men det är naturligtvis ett svepskäl. Herr Damberg säger:

– Samhällets offensiv mot de kriminella gängen pågår med full kraft. Regeringen har skärpt ett stort antal straff och gett polisen nya verktyg, bland annat hemlig dataavläsning som gör att man kommer åt krypterad information. Regeringen tar nu initiativ till att ge polisen ytterligare verktyg i sitt arbete mot kriminella nätverk.

Åh, vilken kraft! Har Kling och Klang plötsligt börjat klara upp brott? Det är i så fall något som inga andra än Damberg och hans gelikar har märkt, men vi ska självfallet tro på vad inrikesministern säger fast det inte är sant – vi lever ju i det sossevanstyrda Sverige. Pang och Bom på Säpo är väl ute hela dagen lång och jagar nazister och det är ju inte så svårt eftersom de, i stort sett, upphörde att existera efter 1945. Lilla inkvoterade Tingeling och andra ”hjältemodiga” poliser som sysslar med så kallade hatbrott, det vill säga åsiktsbrott, lär väl bli de som får mest glädje av de nya möjligheterna. Vi har redan sett hur vissa poliser använder våld mot fredliga demonstranter som har åsikter som regimen inte tycker om. Om utvecklingen går i den riktning som regeringen vill törs jag inte tänka på hur det blir.

Allt annat än undersåtarnas bästa

Att regeringen ger en särskild utredare i uppdrag att se över möjligheten för polisen att använda hemliga tvångsmedel utan en förundersökning mot utpekad person är ren fascism, så det är i själva verket regeringen som ser till att 1930-talet kommer tillbaka! Utredaren ska presentera sina förslag senast 2 februari 2023.

Det här är otäckt på riktigt och det visar med all önskvärd tydlighet att vi har en regering som vill allt annat än undersåtarnas bästa. Covid19 kom som på beställning och rädda medborgare är lättstyrda. Lägg där till mångkulturen och den skyhöga brottsligheten som är en oundviklig följd av denna. Det är makthavarna som medvetet har skapat detta kaos för att vi ska acceptera övervakning och andra inskränkningar av vår rörlighet. Den svenska skurkregeringen och övrig nomenklatura är vinnarna och vanligt folk är förlorarna. Sedan har vi också klimatlögnen, genustrams, normkritik och annan idioti. Medan regimmedierna ser till att det nu mest talas om klimatkonferensen och annat trams kan Damberg och de övriga ministrarna stegvis avskaffa demokratin eftersom de har lyckats se till att vanligt folk helt enkelt tittar åt ett annat håll.

Google och andra tech-jättar är regimen lojala hantlangare. Foto: Pixabay/Simon.

Regimen har sina lojala hantlangare hos Google och andra tech-jättar och dessa monopolliknande företag drivs av figurer som bekänner sig till samma tvivelaktiga ideologi eftersom de tjänar på den. Regeringen kan låtsas som de inte ligger bakom den ökande censuren vilket är synnerligen praktiskt för dem. Nedstängningen av Swebbtv från Youtube var ett beställningsverk och det vet alla.

De avskaffar våra fri- och rättigheter

Det är inte heller otroligt att man inför ett kastsystem, det vill säga att man inskränker rörelsefriheten för ovaccinerade. Individer som har oförskämdheten att vägra delta i medicinska experiment måste självfallet marginaliseras – något annat är otänkbart.

Makthavarna gör sitt yttersta för att avskaffa våra fri- och rättigheter. Detta måste naturligtvis göras steg för steg och på ett sådant sätt så att populasen inte märker något förrän det är för sent. Vi vet hur det kan gå för dem som dristar sig till att ha åsikter som inte faller makten på läppen. Glöm inte att våra odugliga makthavare har ställt till med en närmast ohanterlig oreda som gör att vi till exempel har elbrist.

Det enda vi inte riktigt vet är hur omfattande den slutligen blir. Innerst inne vet regimen att deras dagar snart är räknade, så de anser sig inte ha något att förlora på att förtrycka oss eftersom det är deras enda möjlighet att behålla makten och om vi inte ser upp är Sverige snart en polisstat. Det är många poliser som säger upp sig och det är inte rötäggen, vilket självfallet gör att det hela kan bli ännu värre.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 135: Flexibel pensionsålder, tack!


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

 1. Avatar

  Väl beskrivet!

  När folk förfasade sig över hur uniformerad polis bar sig åt i Melbourne i början av Dan Andrews pandemi-tyranni så kom det fram att råskinnen i själva verket var inhyrda utsocknes ordningsvakter av något slag. Detta sades försiggå med stöd av någon ny undantagslag som kunde appliceras i vilken som helst av de ca 200 städer som ingick i det globala nätverket ”Smart Cities”.
  Såvitt jag förstår ingår även
  Stockholm och Malmö i detta nätverk.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.