TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 133: Miljöpartiet förnekar sig inte

Publicerad 16 oktober, 2021

Säga vad man vill om Miljöpartiet, men vi kan alltid vara säkra på att om de kommer med något förslag ligger det på amöbanivå – så vi vet följaktligen alltid var vi har dem, skriver Gudmundur Bragason.

Stollarna i Miljöpartiet hävdar på fullt allvar att det om tre år minsann ska råda totalförbud mot att köra bil på fossila bränslen, och fem år senare ska dessa fordon också vara helt utfasade inom transportnäringen, jordbruket och industrin. Miljötalibanerna hävdar att detta krävs för att stoppa jordens nära förestående undergång i en så kallad klimatkatastrof. Någon nära förestående klimatkatastrof finns inte! Om den nu ändå hade funnits medför det självfallet inte att alla fordon som drivs med fossila bränslen påverkar klimatet, i varje fall inte om fordonet i fråga ägs av Märta Stenevi eller någon annan av partiets odugliga och arroganta företrädare.

Inför partiets kongress och nästa års valrörelse har man tagit fram en så kallad klimatfärdsplan som omfattar hela 224 punkter för hur Sverige på kort tid ska minska utsläppen ytterligare. Att idiotin inte är genomförbar bekymrar inte dessa extremister. Märta Stenevi hävdar, på fullt allvar, att det inte är MP som har beslutat utan naturen själv! Påståendet är ett klockrent exempel på sektbeteende. Märta Stenevi med anhang handlar tydligen på uppdrag av någon högre makt.

Stollarna i Miljöpartiet hävdar på fullt allvar att det om tre år minsann ska råda totalförbud mot att köra bil på fossila bränslen, och fem år senare ska dessa fordon också vara helt utfasade inom transportnäringen, jordbruket och industrin. Foto: Pixabay/Erdenebayar Bayansan.

Hon och den där Per Bolund tycker att de inte står och stampar, de har börjat springa och de springer mot avgrunden, så de hinner nog inte öka takten så mycket eftersom de kommer att falla ner. Om Miljöpartiet får som de vill ska hela fordonsflottan, jordbrukets maskinpark och all industriproduktion helst vara elektrifierad 2030. Hur ska det gå till? Vi har elbrist redan nu och med Miljöpartiets energipolitik kommer situationen att förvärras ytterligare, men huvudsaken är väl att Stenevi, Bolund och den övriga politikerklassen har en dräglig levnadsstandard. Hur den äckliga populasen, det vill säga vi, har det är dem fullkomligt likgiltigt.

MP skapar hysteri

Märta Stenevi hävdar att covid-pandemin har lärt oss hur det är att leva i ett samhälle i kris. Den erfarenheten och ”acceptansen” kan användas för att förmå medborgarna att leva med ett mer permanent tillstånd där allt fungerar på en lägre nivå på grund av den så kallade klimatkrisen. Nej, Märta Stenevi – jag skulle inte tro det. Det du kallar acceptans är i själva verket den hysteri som ni med hjälp av era handgångna i regimmedierna har skapat och jag utgår givetvis från att den där lägre nivån inte gäller dig och övrig självgod nomenklatura.

Du har också fräckheten att hävda att det finns fördelar med ett samhälle som saktar in eller stannar av. För vilka? Du låtsas tro att när färre kan köra bil kommer dödligheten i trafiken att minska och luften att bli renare. Kanske det, men det blir svårare att ta sig till exempelvis en vårdinrättning om man inte kan ta bilen och ett antal personer kommer att dö till följd av detta, men det är väl inte så noga.

I en motion som den miljöpartistiska riksdagsledamoten, tillika sektens talesperson för biologisk mångfald, Rebecka Le Moine, tillsammans med ett 30-tal andra partikamrater lämnat in till sitt partis kongress, kräver de att hälften av all nyhetstid i SVT ska handla om klimatet. Även SR ska tvingas avsätta tid i sina radiosändningar. På fullt allvar kräver de att SVT och SR, i sina nyhetssändningar, ska sprida Miljöpartiets vanföreställningar.

Vänstertomtar och vanföreställningar

För det första är dessa statliga medier redan nu nerlusade av vänstertomtar som bekänner sig till Miljöpartiets vanföreställningar. För det andra har den där Rebecka Le Moine och de övriga undertecknarna av motionen uppenbarligen ingen aning om vad nyheter är. En nyhetssändning ska innehålla en redogörelse för vad som har hänt – bra att veta till en annan gång, Rebecka. Sedan kan ni tjafsa om klimatkollaps, klimatnödläge och annan vänstersmörja. Ni är ett antal synnerligen tröttsamma existenser som inte borde tas på allvar, men förhoppningsvis hamnar Miljöpartiet snart på historiens sophög där de hör hemma. I så fall är det bättre sent än aldrig!

MP-riksdagskvinnan Rebecka Le Moine ville att SVT och SR skulle ägna stora delar av sin sändningstid till ”klimatkrisen”. Foto: Flickr/Miljöpartiet de gröna.

Motionen har kritiserats för att vara politisk styrning av medierna och följden blev att Rebecka Le Moine backade. I en skriftlig kommentar till Svenska Dagbladet skriver Rebecka Le Moine att hon inte tycker att det är politisk detaljstyrning av medier men att ”det kan uppfattas så”. Ursäkta, men hur ska det annars uppfattas? Detta exempel är i det närmaste övertydligt.

På sin webbplats varnar Miljöpartiet för att ”auktoritära krafter vinner mark” och det är ”krafter som vill kontrollera media”. Det är i själva verket vad Miljöpartiet och andra vänsterextrema krafter gör. Partiet deklarerar också att man anser sig vara en motkraft till detta och att ”Miljöpartiet står alltid upp för demokrati”. Javisst, det vill säga demokrati i betydelsen av vad exempelvis Deutsche Demokratische Republik, DDR, stod för. Det förtjänar att påpekas att med Miljöpartiets energipolitik kommer det inte att finnas elektricitet för att driva radio- och TV-sändarna och det kommer inte heller att finnas tillräckligt med ström för att folk ska kunna se och höra den miljöpartistiska propagandan.

Jättebra! Inte sant, Rebecka?

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 132: Politruker vill stärka sin makt genom grundlagsändringar


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.