TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 132: Politruker vill stärka sin makt genom grundlagsändringar

Publicerad 9 oktober, 2021

När politiker riskerar att förlora den älskade makten kan de tänkas ta till desperata åtgärder såsom att ändra i landets grundlagar. Sådant händer i diverse bananrepubliker och det kan också hända här om fiender till yttrande- och åsiktsfrihet får som de vill, skriver Gudmundur Bragason.

Johan Hirschfeldt ska leda Johanssons kommitté. Foto: Wikimedia Commons/Jan Ainali.

Den där kvartsfiguren som ska föreställa justitieminister, Morgan Johansson, är ökänd för sin ovilja att ta itu med den verkliga brottsligheten. När det gäller att stärka den egna makten är intresset desto större. Han anser att regeringens makt vid allvarliga kriser i fredstid behöver stärkas och därför ska en parlamentarisk kommitté utreda om grundlagen bör ändras. Kommittén, som består av ledamöter från riksdagspartierna, ska ledas av den pensionerade hovrättspresidenten Johan Hirschfeldt. Det var den mannen som på regeringens uppdrag utredde omständigheterna kring M/S Estonias haveri och sedan, i sann socialdemokratisk anda, förstörde sina minnesanteckningar. Den nya utredningen är tänkt att vara klar 15 november 2023.

Johansson erkänner pliktskyldigast att det här är känsliga frågor och så låtsas han fundera på hur mycket makt man vågar lägga på regeringen även om det är krissituationer. Det självklara svaret är – ingen! Han hävdar också att regeringen i Sverige har sämre förutsättningar än regeringar i andra länder att hantera civila kriser. Det beror faktiskt på att den svenska regeringen inte kan hantera något.

Skräckexemplet Australien

Han hävdar vidare att Sverige sticker ut och att regeringen har jämförelsevis små befogenheter. Det ska vi vara glada för. Med den så kallade pandemin som förevändning har flera regeringar inskränkt medborgerliga fri- och rättigheter. Ett skräckexempel är Australien som på kort tid har förvandlats till en brutal polisstat och jag är övertygad om att det är vad Morgan Johansson med anhang vill göra här. Regimens samarbete med tech-jättar som Google och Facebook för att tysta kritik mot dem själva pekar i den riktningen.

Den väldresserade nickedockan Annie Lööf. Foto: Flickr/Centerpartiet.

En annan som vill ändra i den svenska grundlagen är globalisternas älskade och väldresserade nickedocka Annie Lööf. I sitt sommartal stack hon inte under stol med att Centerpartiet vill ändra i grundlagen som skydd mot Sverigedemokraterna.

”Vi får inte vara naiva inför att landets tredje största parti inspireras av de länder där vi nu ser att de inifrån monterar ner grundläggande fundament i den liberala demokratin.”

De länder hon syftar på är Ungern och Polen. I själva verket är det dessa länder som går i demokratisk riktning medan Västeuropa och USA alltmer liknar de kommunistiska diktaturer som Ungern och Polen en gång var. Liberal demokrati är inget annat än en variant av folkdemokrati – ett begrepp som kommunistiska diktaturer gärna använder sig av. Liberalismen är en ideologi, demokratin är ett styrelseskick. När Annie Lööf talar om anti-liberala partier som hotar demokratin tänker jag på när de ”kära” kommunistledarna talade om folkförrädare, det vill säga människor som hade fräckheten att kritisera den älskade staten. När jag hör figurer som Annie Lööf tala, kan jag tydligt höra totalitarismens stöveltramp.

Fler folkomröstningar

Många har hävdat att Sverige borde ha en författningsdomstol och det håller jag med om, men först måste grundlagen och valsystemet göras om, men inte i den riktning som Morgan Johansson, Annie Lööf och övriga demokratihatare vill. Idiotier som att Sverige ska vara med i EU och att Sverige är ett mångkulturellt land ska bort eftersom sådant helt enkelt inte hör hemma i en grundlag. Folkomröstningarna måste öka i antal och de ska vara bindande. Att politikernas makt måste begränsas är den svenska politikerklassen ett skolexempel på. Sverige och den övriga världen behöver inte den här sortens existenser. I stället är det hederligt folk som tjänar våra intressen som ska styra.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 131: Med Magdalena Andersson förändras inget!


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    På Twitter har både kvartsfiguren och det lilla stödhjulet blockat. Vilket även inkluderar puttefnaskerns fjälla och stödhjulets bögpedofil-kollega. Tänk så känsliga dessa arma stackare är. Nej, det är ingenting jag bryr mig om. Lyckas man bli blockad av landsförrädare måste man ha gjort nåt rätt.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.