När Magdalena Andersson tar över som partiledare för Socialdemokraterna kommer ingenting att förändras, menar Gudmundur Bragason. Foto: Flickr/Victor Svedberg.

När Magdalena Andersson tar över som partiledare för Socialdemokraterna kommer ingenting att förändras, menar Gudmundur Bragason. Foto: Flickr/Victor Svedberg.

God ton med Gudmundur – del 131: Med Magdalena Andersson förändras inget!

Nu är det klart – Magdalena Andersson blir Socialdemokraternas partiledare. Att hon väljs på den kommande kongressen är endast en formalitet eftersom det inte finns någon annan kandidat och att ställa upp mot henne hade varit omöjligt i detta toppstyrda parti, skriver Gudmundur Bragason.

Mona Sahlin när hon var partiledare för Socialdemokraterna 2009. Foto: Flickr/Bengt Nyman.

En av Magdalena Anderssons enastående meriter är att hon är kvinna och då spelar det självfallet ingen som helst roll vad som finns mellan öronen. En kvinna skulle de ha och därmed jämt! Hur det gick förra gången när de tänkte sig att Sverige skulle få sin första kvinnliga statsminister (något annat än en sosse på den posten var självfallet otänkbart) vet vi. Den ökända Mona Sahlin var ett sänke för partiet och att de inte insåg detta är anmärkningsvärt. Socialdemokraterna är inte heller ensamma om att ha en kvinnlig partiledare. Jag tror visserligen att hon är smartare än Annie Lööf och Märta Stenevi, men för det krävs det inte särskilt mycket. Ebba Busch är mer skärpt än Andersson och det samma får nog sägas om Nooshi Dadgostar trots att hon är bolsjevik.

En annan av Magdalena Anderssons enastående meriter är att hon som finansminister, i sann socialdemokratisk anda, misskött svensk ekonomi genom att höja skatterna och sänka levnadsstandarden och samtidigt urholka välfärden för medborgarna – en stolt socialdemokratisk tradition.

Saknar kompetent folk

Det socialdemokratiska partiet lider varken brist på makthunger eller arrogans. Vad de däremot tycks sakna är kompetent folk och därför fick Magdalena Andersson duga, ty någon annan fanns helt enkelt inte. Stefan Löfven måste ersättas eftersom han är en katastrof och om Magdalena Andersson skulle visa sig vara lika dålig, eller till och med ännu sämre skulle det vara en sensation.

Stefan Löfven – kan någon vara lika dålig som han? Foto: Wikimedia Commons.

I det tacktal som hon höll i samband med att hon hade blivit nominerad hävdade hon att kriminella invandrare inte hör hemma i Sverige. I själva verket är det hennes parti som har tagit hit dem. Även de borgerliga partierna är skyldiga till att Sverige har förvandlats till oigenkännlighet, men sossarna har innehaft makten under merparten av den tid som förstörelsen av vårt land har pågått, så de bär huvudansvaret. Den här regeringen har inte lyft ett finger för att lösa de gigantiska samhällsproblemen, så Magdalena Andersson är helt enkelt inte trovärdig vilket hon borde inse. Jag är övertygad om att hon är betydligt lenare i truten när hon vänder sig till den importerade valboskapen eftersom Socialdemokraterna är beroende av deras röster för att kunna behålla makten.

Den nuvarande socialdemokratiska ideologin kan sammanfattas i tre ord: Makten framför allt. De anser sig vara staten och de vill ge intrycket av att vara det enda parti som har något att säga till om. I själva verket har de inte fått någon egen majoritet sedan valet 1968. Senare socialdemokratiska regeringar har varit beroende av Vänsterpartiet kommunisterna, nuvarande Vänsterpartiet och under Löfven-eran har de varit beroende av flera partier. Så kommer det att förbli och det kan Magdalena Andersson inte göra något åt.

Hennes tid kan bli kort

Magdalena Anderssons tid som partiledare kan bli kort, för om Socialdemokraterna förlorar valet 2022 ryker hon antagligen. Det som möjligen talar emot det är partiets brist på dugliga företrädare. Den tid är förbi då Vänsterpartiet agerade dörrmatta åt sossarna. De kommer sannolikt att kräva ministerposter för att stödja en socialdemokratisk regering efter valet 2022. Det ska mycket till för att Socialdemokraterna ska vinna det.

De flesta av oss märker hur illa ställt det är och att denna regering säkerligen är den mest odugliga vi har haft. Vi bör dock inse att de inte skyr några medel för att behålla makten. Till sitt förfogande har de den djupa staten och regimmedierna där de lojala murvlarna hjälper dem med att behålla greppet över populasen. Om det ändå inte hjälper kan valet riggas och det är i så fall inte första gången i världshistorien som något sådant sker, så Magdalena Andersson kanske sitter kvar som statsminister efter valet 2022.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 130: Kungliga flaggdagar kan tas bort


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar angående “God ton med Gudmundur – del 131: Med Magdalena Andersson förändras inget!

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #160 Platinasponsorer: Siwert – Mer av dr. Fuellmich, sedan stop world control, Big L – Gåva till Skånes två upplysta journalistdrottningar som kommer med ljus och hopp till oss i dessa mörka tider. Kram, Anders, Gabor. Övriga: Olof O – Gåva, ni behövs för det fria ordet, Anders G – En liten gåva, Örjan – Gåva, Reijo – Tack ni är toppen, Carola – Tack för att ni finns kolla hardnewstv2 bitchute, Bo, Tomas N – Gåva, Mikael Ja – Tack för allt ni gör för att rädda Sverige!, Mikael Jo – Gåva, Peter M – Donation, Kalle Kaxilor, Per Anders, Marie Antoinette, Eva H – Ett litet tack!, Sture – Gåva, Rolf – Ni är bäst!!!, Hans – Månadskramar, Anonym M, Maria L, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L2, Katrin, Carin, Milada, Tommy, Anonym B, Gertiepie, Anonym T, Peter, Liselott, Anonym MM, Lena - Ni är såå viktiga, Anonym MJ, Anne-Marit, Lillemor, Anonym C, Mikael S, Bo S, Anton, Lisbeth.