TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 130: Kungliga flaggdagar kan tas bort

Publicerad 25 september, 2021

En ny parlamentarisk utredning föreslår att flaggdagarna vid kungliga namnsdagar tas bort och att valdagen till EU-parlamentet görs till allmän flaggdag. Nej tack, det är en urusel idé, skriver Gudmundur Bragason.

Björn von Sydow (S) föreslår färre flaggdagar. Foto: Wikimedia Commons.

Samnytt har uppmärksammat en i mitt tycke ganska överflödig utredning som har letts av den före detta försvarsministern och talmannen Björn von Sydow (S). Denna utredning som i tisdags överlämnades till vår ökände justitieminister Morgan Johansson, har sett över det offentliga belöningssystemet, de allmänna flaggdagarna samt anslaget till hovet. von Sydow hävdar att detta är ”en modern lösning på olika problem”. I själva verket säger detta en hel del om denna odugliga regerings prioriteringar. Vad gör det att våldtäkter och skjutningar ökar i antal när vi har otidsenliga flaggdagar?

I år har vi 17 flaggdagar, men nästa år blir det 18. Detta beror på att dagen för riksdagsvalet är allmän flaggdag vilket gör att flaggan hissas 11 september 2022. Sex av flaggdagarna har koppling till den nuvarande kungafamiljen. Utredningen föreslår att antalet kungliga flaggdagar minskas till endast två. Björn von Sydow säger:

”Vi föreslår att flaggdagarna vid namnsdagar tas bort vid nästa tronskifte. Flaggdagar måste ha någon form av folklig förankring och det har inte namnsdagar längre.” Har de inte? Varför har de i så fall infört fler namn i almanackan? I framtiden ska kungliga flaggdagar tydligen endast finnas för statschefen och tronföljaren.

Flagga på halv stång?

Man borde kanske flagga på halv stång på EU-valdagen? Foto: Wikipedia/Holger Ellgaard.

De tycker att det är en lysande idé att göra valdagen till EU-parlamentet till allmän flaggdag. Jag tror inte att EU-parlamentet har någon större folklig förankring! EU är en genomkorrupt och djupt odemokratisk organisation och vi ska lämna detta nya Sovjetunionen å det snaraste. Tyvärr är FN-dagen 24 oktober allmän flaggdag. Även detta är en motbjudande globalistorganisation som inte har något existensberättigande. Om något ska i så fall flaggan hänga på halv stång dessa dagar.

Tidigare har delar av ordensväsendet endast omfattat utländska medborgare. Nu vill utredningen minsann förändra det statliga belöningssystemet så att det blir möjligt att dela ut ordnar och medaljer inom det statliga ordensväsendet till både svenska och utländska medborgare. von Sydow hävdar att regeringens utmärkelser ska tas i mer aktivt bruk och ett sätt att uppnå det uppges vara att låta personer från alla samhällsklasser nominera beundransvärda insatser och von Sydows partikamrat Morgan Johansson säger att:

”Det här handlar om vad vi som nation väljer att uppmärksamma som goda gärningar eller ett berömvärt livsverk, och det säger mycket om vårt samhälle och land”.

Jag vet vad det här egentligen handlar om, för i själva verket blir det korrupta och maktfullkomliga politruker som Morgan Johansson som delar ut ordnar och medaljer till varandra och övrig nomenklatura som till exempel stormtrupperna i de lojala regimmedierna. De kan väl också dela ut några fina förtjänstmedaljer till kompisarna på Google och Facebook. Sedan får väl Greta Thunberg minst en utmärkelse som tack för hjälpen med att skrämma upp stora delar av den unga generationen. När de ändå är i farten kan de väl ge en eller annan medalj till Gretas tjutande mor som tack för hjälpen med att förstöra svensk musikkultur, och nog finns det en och annan arkitekt som kommer att belönas för sina insatser för att förfula de svenska städerna.

Inför priset Guldsprutan!

Agnes Wold blir nog den första att få Guldsprutan, om ett sådant pris instiftas. Foto: Wikimedia Commons.

Det kanske är dags att införa en ny utmärkelse – Guldsprutan! Denna ”förtjusande” utmärkelse kan delas ut till vaccinfundamentalister som har hjälpt makten med att skrämma upp populasen så att de blir lättare att styra. Anders Tegnell, Johan Carlson, Agnes Wold, ett gäng murvlar på Dagens Nyheter, Sveriges Television, Sveriges Radio med flera är givna mottagare av denna utmärkelse eftersom den har tillkommit just för att belöna dessa personer. Det är nämligen i själva verket sådant som Morgan Johansson och hans gelikar antagligen väljer att uppmärksamma som goda gärningar eller ett berömvärt livsverk, och i så fall skulle det säga mycket om det dysfunktionella missfoster till samhälle som etablissemanget med det socialdemokratiska partiet i spetsen har skapat.

Sverige har gigantiska problem som måste lösas snarast. I det läget är det provocerande att resurser läggs på rent trams! Släng denna värdelösa utredning i papperskorgen och kasta samtidigt ut herrarna von Sydow och Johansson och se till att de inte får en krona i avgångsvederlag, för de har nog aldrig gjort ett ärligt handtag i hela sitt liv.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 129: Ett och annat har du nog missförstått, Jimmie


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    Herrar och herrar? Johansson och Sydow är cucks. För övrigt väl talat Gudmundur ?

    Kram ❤️

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.