Annika Strandhäll och Morgan Johansson är båda arroganta, inkompetenta och makthungriga – synnerligen meriterande egenskaper för partiledarposten i S. Foto: Flickr/Socialdemokraterna.

Annika Strandhäll och Morgan Johansson är båda arroganta, inkompetenta och makthungriga – synnerligen meriterande egenskaper för partiledarposten i S. Foto: Flickr/Socialdemokraterna.

God ton med Gudmundur – del 127: Kan vi hoppas på nästa riksdagsval?

I september 2022 är det meningen att allmänna val ska hållas i Sverige. Den sittande juntan är den mest odugliga i mannaminne, men blir vi av med dem? Jag är inte så säker på den saken, skriver Gudmundur Bragason.

Det är hög tid att oppositionen bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna visar att de tillsammans vill ta över regeringsmakten. Glöm Liberalerna! Det är länge sedan de spelade ut sin roll. Centerpartiet är självklart inget att räkna med. Annie Lööfs förståndsgåvor kan ifrågasättas och hennes dåliga omdöme är väl dokumenterat. Snart kommer hon att vara förbrukad och då tar hennes globalistiska uppdragsgivare sin beskyddande hand från henne och så ersätter de henne med någon ny köpt lakej.

Annie Lööf – snart förbrukad och ersatt med ny lakej? Foto: Flickr/Centerpartiet.

Annie Lööf kan inte tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet eftersom hon betraktar dessa partier som ytterlighetspartier och de i sin tur lär aldrig samarbeta med varandra. Det lär bli omöjligt att bilda en regering utan att något av dessa partier ges ett inflytande. Sverigedemokraterna lär åtminstone förbli Sveriges tredje största parti och Vänsterpartiet lär inte ha någon anledning att stödja en socialdemokratisk minoritetsregering.

De kommer antagligen att kräva att få ingå i en ny vänsterregering och den tid är förbi då Vänsterpartiet var beredda att vara något slags dörrmatta åt sossarna och varför skulle de inte kräva ett rejält inflytande över den förda politiken? De lär då knappast vara riksdagens minsta parti.

Opålitlig kvarleva

Ulf Kristersson – en opålitlig kvarleva från Reinfeldt-eran. Foto: Flickr/News Öresund.

Ulf Kristersson är en opålitlig kvarleva från den vämjeliga Reinfeldt-eran och tyvärr lär han inte bytas ut före 2022 års riksdagsval. I en partiledarintervju publicerad i Svenska Dagbladet 1 september säger Kristersson att SD inte kan ingå i en regering eftersom de inte har någon erfarenhet av regeringsarbete. Vad beror då Sverigedemokraternas brist på erfarenhet på? Det kan väl inte ha att göra med de gamla partiernas besinningslösa hat mot uppstickarpartiet vilket bland annat har medfört att SD till varje pris ska hållas borta från allt inflytande, eller?

De forna allianspartierna Centerpartiet och Liberalerna valde att liera sig med Socialdemokraterna och Miljöpartiet vilket medför att Moderaterna blir tvungna att regera tillsammans med Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Alternativet till detta är troligen att aldrig mer komma till makten. Det är också fullt möjligt att Sverigedemokraterna blir Sveriges största eller näst största parti. Varför skulle de i så fall stödja en regering bestående av endast Moderaterna och Kristdemokraterna? En annan konsekvens av Kristerssons märkliga resonemang är att det inte är någon idé för ett nytt parti att ställa upp i ett riksdagsval eftersom regeringsmakten är förbehållet de partier som har erfarenhet av den. Absurt!

Kön går före duglighet

Walter Ulbricht, DDR-ledare och Berlinmurens upphovsman. Foto: Wikimedia Commons/Horst Sturm.

Det är visserligen troligt att Magdalena Andersson efterträder Stefan Löfven som partiledare för Socialdemokraterna och statsminister, men helt säkert är det inte. Mitt förslag till ny partiledare är självfallet Annika Strandhäll. Hon är kvinna vilket tydligen går före duglighet. Vidare är hon arrogant, inkompetent och makthungrig – synnerligen meriterande egenskaper för denna post. Det är svårt att hitta någon som är mer representativ för detta elitistiska och av makt korrumperade parti än Annika Strandhäll. Vi har förstås också en ”förtjusande” Ulbricht-wannabe vid namn Morgan Johansson, men han har fel kön.

Jag är övertygad om att det är väldigt många som har fått mer än nog av den sittande regeringen. Vanligt folk uppskattar inte skjutglada exotiska gäng, våldtäkter, personrån, rasism riktad mot svenskar, icke fungerande skolor, islamisering, genustrams, skyhöga skatter, elbrist, dåligt underhållna gator och vägar, bostadsbrist, dåliga pensioner, illa fungerande äldreboenden, vårdköer, att det inte är självklart att man kan göra sig förstådd på det svenska språket med mera. Det är faktiskt inte omöjligt att vända utvecklingen, men det börjar bli bråttom. De som vill förändra samhället och som vill avsätta vår odugliga regering har alla argument på sin sida. Jag påstår verkligen inte att de oppositionspartier som sitter i riksdagen är perfekta, men jag anser att de åtminstone kunde visa att de vill åstadkomma riktiga förändringar. Risken finns att många ger upp och slutar rösta vilket kan gynna Socialdemokraterna.

Smutsigaste valet hittills

Valet 2022 kommer antagligen att bli det smutsigaste val vi hittills har sett. Sossarna sätter makten framför allt. Det är högst sannolikt att de inte kommer att godta ett för dem negativt valresultat och de vet hur de ska sabotera en ny regerings möjligheter att åstadkomma nödvändiga förändringar. Statliga myndigheter och resten av den offentliga sektorn är kontaminerad av socialdemokratisk ideologi och partiet har medvetet placerat de sina på så gott som alla höga poster. Följaktligen är det nödvändigt att dränera träsket.

Ungern och Polen är goda exempel på att det går att åstadkomma verklig förändring. Jag tror också att Socialdemokraterna inte drar sig för att rigga valet och det är i så fall inte första gången i världshistorien som något sådant sker.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 126: Det är ni som har skapat problemen


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 kommentarer angående “God ton med Gudmundur – del 127: Kan vi hoppas på nästa riksdagsval?

  1. Ge upp säger jag bara.

    Dagens problem kommer inte att kunna lösas via den parlamentariska vägen är jag rädd.

    Svenskens rädsla för att bli kallad rasist har lagt sig som en våt filt över allt annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.