TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 123: Men det räcker inte

Publicerad 24 juli, 2021

Jag och flera med mig har fått mer än nog av de individer som visar förakt i stället för den tacksamhet de borde känna för att ha fått en fristad här. När de rutinmässigt beskyller oss för att vara rasister skulle det väl ändå vara på sin plats om de någon gång påminde sig om att det svenska folket inte har bett dem komma hit, men att de ändå har fått en trygg tillvaro i Sverige, det vill säga det land som obestridligen i första hand tillhör svenskarna, skriver Gudmundur Bragason.

Invandrarbarnen går i skolan och får samma undervisning som de svenska. (Att den svenska skolan är urusel är inte relevant i detta sammanhang.) Det är väl fantastiskt att ungarna får lära sig något om Sveriges historia, geografi, hur det svenska samhället fungerar, kanske en och annan svensk visa och inte minst det svenska språket. Avsikten är väl att de ska bli en del av befolkningen i det land de ska bo i, men det räcker inte, ty den svenska skolan bjuder dem också på hemspråksundervisning. Invandrarnas rötter är tydligen jätteviktiga. Att invandrarbarnens föräldrar låter detta pågå säger kanske något om vilket intresse de har av att bli en del av den svenska gemenskapen. Låt oss en gång för alla fastslå att den svenska skolan ska se till att invandrarbarnen försvenskas så att de därigenom får bättre förutsättningar än de invandrade föräldrarna. Om de sedan talar sitt hemlands tungomål därhemma är deras sak. I den svenska skolan och på svenska arbetsplatser talar vi svenska – så enkelt är det.

I likhet med sina svenska kamrater får invandrarbarnen äta lunch i skolbespisningen, men det räcker inte. Eftersom en viss religion förbjuder sina följare att äta fläskkött kan annan mat serveras, för om så inte sker blir det ett herrans liv och det vanliga diskriminerings- och rasisttugget. Att det sedan har förekommit att andra än de muslimska barnen tvingas äta så kallad halalmat är minst sagt hårresande.

Luxuösa fängelser

Hög standard i fängelserna. Foto: Depositphotos.

Ni kanske inte tror mig, men det förekommer faktiskt att invandrare hamnar i våra fängelser. Dessa är kända för sin förhållandevis höga standard, men det räcker inte. Det har nämligen förekommit att man på våra fångvårdsanstalter har haft fräckheten att inte servera halalslaktad mat till de kriminella asen vilket självfallet är djupt kränkande. Synd att de inte tänkte på att begå brotten i sina hemländer, för där hade de väl fått mat som är halal i de antagligen luxuösa fängelserna därstädes.

På ålderns höst kan det självfallet hända att invandraren behöver få en plats på ett äldreboende och det kan de få, men det räcker inte. Det är viktigt att de hamnar på ett äldreboende med personal som talar hemlandets språk och att de också får njuta av hemlandets mat. De svenska åldringarna kan däremot hamna på ett äldreboende där personalen inte talar svenska och där maten inte kan anses vara människoföda. Om sedan de svenska gamla hjonen eller deras anhöriga har oförskämdheten att beklaga sig visar det bara att de är rasister. Detta är ett utomordentligt vackert exempel på den egentliga innebörden av ”alla människors lika värde”, inte sant?

Visst händer det att invandrare får lust att ägna sig åt idrott och de välkomnas ofta till våra svenska idrottsföreningar, men det räcker inte. Det är minsann inte alltid fint nock att beblanda sig med svenskar och då är det bara att bilda en etniskt homogen idrottsförening. Ett exempel är fotbollsklubben Assyriska. Jag föreslår att någon eller några försöker bilda en fotbollsklubb där endast etniska svenskar är välkomna så får vi se hur det går.

Kräver egna badtider

Det finns invandrare som vill besöka våra simhallar och dit välkomnas de, men det räcker inte. Vissa muslimska kvinnor kräver att få bära heltäckande klädsel i simbassängen och få ha egna badtider. Män göre sig icke besvär. Dessa muslimska kvinnor undantages från de hygienregler som egentligen gäller i våra simhallar vilket självfallet är ytterligare ett exempel på ”alla människors lika värde”.

Heltäckande muslimska badkläder såväl på stranden som i simhallarna. Foto: Flickr/Charles Roffey.

Här i Sverige har vi religionsfrihet vilket innebär att alla har rätt att tro på vilken gud de vill, men vi har också rätt till att slippa den eller de religioner som vi inte tycker om. Muslimer har tyvärr fått uppföra moskéer trots att dessa inte passar in här, men det räcker inte. Nu ökar antalet böneutrop. Vi som inte är muslimer kan tvingas höra eländet vilket faktiskt är en inskränkning av vår frihet. Kom sedan inte dragande med en jämförelse mellan klockklangen från våra kyrkor och böneutropen från deras moskéer. Kyrkklockornas klang tillhör vår kultur som utövas i vårt land. Böneutrop är inte en del av vår kultur och hör följaktligen inte hemma här. Om detta inte passar somliga är det bara att packa väskorna och sticka härifrån. Hej då och jalla-jalla!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 122: Minnen av min vän Klas Qvist


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.