TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 121: Hoppsan, så kan det gå!

Publicerad 3 juli, 2021

I den dysfunktionella demokraturen Sverige är det tomma ord som gäller. Makten vill att vi ska tro att problem åtgärdas, men i själva verket utkrävs aldrig något ansvar av någon, ty huvudsaken är att populasen, det vill säga vi, ska tro att något slags rättvisa skipas, skriver Gudmundur Bragason.

Nyligen kunde vi i Samnytt läsa om Riksrevisionens svidande kritik av Trafikverket för att de systematiskt underskattar hur dyra stora infrastrukturprojekt blir och att de ökade kostnaderna inte heller offentliggörs med konsekvensen att allmänhet och riksdag ställs inför fullbordat faktum. Riksrevisionen har särskilt granskat 142 investeringar som ingått i de nationella planerna från 2014 respektive 2018. Under dessa fyra år har kostnaderna ökat i genomsnitt med nästan 40 procent, eller 58 miljarder kronor. Det totala investeringsanslaget under samma period var 87 miljarder.

Lena Erixon utsågs 2020 till Sveriges bästa generaldirektör … Foto: Trafikverket.se

Det är väl ingen som tror att Trafikverkets hantering av våra skattepengar kommer att få några konsekvenser för denna misskötta myndighet. Det blir väl endast något i stil med ”hoppsan, så kan det gå!” och så fortsätter allt som vanligt i sann socialdemokratisk slappdräggsstil. Trafikverket kan också ståta med att ha landets mest överbetalda generaldirektör. Den övergödda existensens namn är Lena Erixon och hon lyfter en oförskämt fet månadslön på 178 600 kronor. Låg kompetens ger en hög lön, så det jämnar väl ut sig i enlighet med något slags korrupt sosselogik.

För ungefär 40 år sedan tyckte politikerna att det var en lysande idé att utlokalisera statliga myndigheter från Stockholm. Man hävdade att staten skulle vara närvarande i hela landet och på den här tiden var det väldigt populärt med decentralisering. En av anledningarna till att vansinnet tillfälligt upphörde var att många tjänstemän inte flyttade med när en myndighet utlokaliserades och på det sättet försvann ofta oersättlig kompetens. Det har förekommit att någon myndighet utlokaliserats och därefter lagts ner, i sanning ett ”briljant” sätt att hantera våra skattepengar.

En ren katastrof för MTM

Löfven-juntan kom dock på att man skulle omlokalisera statliga myndigheter, det vill säga göra samma sak som tidigare, men döpa om det och därigenom uppnå ett annat resultat. Följaktligen bestämde idioterna att några myndigheter skulle omlokaliseras som det nu plötsligt hette och 2018 fattades beslutet att Myndigheten för tillgängliga medier, MTM (tidigare Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB) skulle omlokaliseras till Malmö. Flytten blev klar till 1 januari 2020. När jag gick i pension efter att ha arbetat på denna myndighet hade MTM runt 120 anställda. Endast runt 7 personer flyttade med till Malmö och oersättlig kompetens försvann, till exempel kunskaper i punktskrift. ”Hoppsan, så kan det gå!” och servicen till målgrupperna är nu i många avseenden en ren katastrof vilket är ett ypperligt bevis på alla människors lika värde, inte sant? Anledningen till att ett land har en huvudstad är att där ska parlament, regering och statlig administration finnas. Detta förstår inte Stefan Löfven och hans gäng vilket säger en hel del om dem.

Annika Strandhäll. Foto: Wikimedia Commons.

Att vården inte är vad den borde vara är alla väl medvetna om. Att sedan kvartsfigurer som Annika Strandhäll hävdar att Sverige har en vård i världsklass är inte det minsta konstigt. Ordet ”världsklass” är helt enkelt nyspråk på samma sätt som ordet ”demokrati” betyder något helt annat för Strandhäll och hennes gelikar än det gör för oss. Var och varannan dag läser vi om människor som dör på grund av att de har fått en felaktig diagnos, eller ingen diagnos alls.

En anmälan görs kanske till Inspektionen för vård och omsorg. Visst kan det hända att vårdgivaren får allvarlig kritik för hanteringen av det aktuella fallet, men i vanlig socialdemokratisk anda händer ingenting. Den kritiserade vårdgivaren kanske tänker ”hoppsan, så kan det gå!” och så är det bara att vanvårda vidare eftersom inget ansvar utkrävs. De kanske påstår att de ska se över sina rutiner för det låter bra och det är huvudsaken. De anhöriga kan självfallet aldrig få någon upprättelse, men de har ju i alla fall Melodifestivalen och Let’s dance att trösta sig med, så det blir nog bra så länge elen räcker.

Får aldrig upprättelse

Många är de brottsoffer som får sina liv förstörda och aldrig kan få någon upprättelse. Den som till exempel har misshandlat, rånat och eller våldtagit någon är det så fantastiskt synd om, det vill säga om förövaren inte är en vit svensk man. Någon minderårig med skägg kanske släpps ur häktet i väntan på rättegång och då går han ut och mördar någon. Åter igen blir det ett ”hoppsan, så kan det gå!” och så fortsätter allt som om inget hade hänt eftersom ingen är ansvarig. Den som blev rånad, misshandlad eller våldtagen kanske inte vågar gå ut.

Om han eller hon ändå repar mod och går för att köpa en pizza hamnar detta brottsoffer kanske i samma kö som polismannen som borde ha kommit när det ringdes efter hjälp och som nu står och köper en pizza till förövaren som nu är på fri fot – fattas bara annat. Sedan kan brottsoffret äta sin pizza till ackompanjemang av nyheterna där någon politruk eller köpt murvel berättar om hur fantastiskt tryggt Sverige är och att det minsann inte finns någon anledning att vara rädd när man går ut.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 120: Tankar kring ett eventuellt extraval


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.