TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 120: Tankar kring ett eventuellt extraval

Publicerad 26 juni, 2021

I skrivande stund vet jag inte om det blir ett extraval, men för mig har det blivit tydligt att det svenska valsystemet har stora brister som måste avhjälpas, skriver Gudmundur Bragason.

Stefan Löfven. Foto: Wikimedia Commons/Bengt Nyman.

Att det överhuvudtaget finns något som heter extraval, nyval, eller omval (ja – jag har faktiskt stött på dessa olika ord för samma företeelse) är barockt! Jag anser självfallet inte att en regering inte ska kunna avgå eller avsättas under pågående mandatperiod, men att en ny regering tillträder för till exempel ett år fram till ordinarie val blir rätt märkligt. Jag tycker att vi snarast måste förändra valsystemet så att ett tidigarelagt riksdagsval helt enkelt blir ett ordinarie val. Om det vore så skulle det innebära att en riksdag som väljs 2021 skulle sitta till nästa val som i så fall skulle äga rum 2025 och det finns egentligen ingen anledning till varför riksdagsval och kommunalval ska genomföras samtidigt.

Nu kan den där usla pajasen Stefan Löfven roa sig med att dra det hela i långbänk med talmansrundor och andra cirkuskonster så att en eventuell ny regering inte ska hinna åstadkomma något och det vore naturligtvis ytterligare ett exempel på vad denna dysfunktionella ministär klarar av när det gäller att ta ansvar för landet. Att de kallar den uppkomna situationen för politiskt kaos säger en hel del om Löfven-juntans syn på vad demokrati är. Det står en stank av arrogans och inkompetens kring denna regim och de måste bort för att vi ska få ordning på Sverige. Att folket tillsätter eller avsätter regering och riksdag är inte kaos, det är verklig demokrati till skillnad från Löfven-juntans nyspråkliga DDR-influerade definition av demokratibegreppet.

Ny regering –  nya möjligheter

Personligen är jag övertygad om att Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna hade kommit överens om att avsätta Stefan Löfven. Dessa partier gör antagligen bedömningen att de kan erhålla egen majoritet och det är ett rimligt antagande att den bedömningen är korrekt. Dessa tre partier som utgör det så kallade konservativa blocket må ha brister, men sannolikheten för att vanligt folk har fått nog av ett utbildningsväsende i förfall, kriminalitet, höga skatter, islamisering, en underdimensionerad vård, elbrist och så vidare gör det möjligt för detta nya block att få väljarnas förtroende. Den sittande regeringen anses av många vara den sämsta i mannaminne och då kan det vara värt att pröva något nytt.

Kan en ny regering åstadkomma något av värde på bara något år? Ja, kanske. Nästa ordinarie val äger rum redan nästa år och en ny regering som bara har suttit vid makten i något år vill gärna behålla den och då måste de göra något som uppskattas av väljarna.

Det är inte säkert att Liberalerna fruktar ett extraval. De har visserligen dåliga opinionssiffror, men de har deklarerat att de lämnar den ökända Januariöverenskommelsen. För Liberalerna handlar det förmodligen om att vinna eller försvinna.

Lööfs storhetstid över?

Annie Lööf. Foto: Flickr/Centerpartiet.

Den intellektuellt undermåliga Annie Lööfs storhetstid kan vara på väg att lida mot sitt slut. Om Socialdemokraterna förlorar makten är det inte säkert att de före detta allianspartierna vill befatta sig med Centerpartiet i allmänhet och Annie Lööf i synnerhet. Den som en gång har svikit litar man kanske inte på och Sverigedemokraterna är betydligt större än Lööfs globalistiska pedofilgäng.

Förhoppningsvis åker Liberalerna ut ur riksdagen. Detta parti har spelat ut sin roll. En del av deras väljare har nog gått till Moderaterna medan de ultraliberala globalistanhängarna har gått till Centerpartiet.

Förhoppningsvis åker också Miljöpartiet ut ur riksdagen. Må detta extremistparti förpassas till historiens sophög där de hör hemma. Verklighetsfrånvända och tillväxtfientliga klimatfundamentalister som Per Bolund och manshatande extremfeminister som Märta Stenevi hör helt enkelt inte hemma i en parlamentarisk församling. Många av Miljöpartiets väljare går nog till Vänsterpartiet. Visserligen måste även detta parti anses vara ett extremistparti, men Nooshi Dadgostar ger ett förhållandevis seriöst och sympatiskt intryck vilket man verkligen inte kan säga om knäppskallarna i Miljöpartiet.

Med Liberalerna och Miljöpartiet borta från riksdagen kommer Socialdemokraternas möjligheter att återfå makten antagligen att minska. Deras enda drivkraft är den egna makten och att krossa denna korrupta maktapparat är ett kall för alla anhängare av verklig demokrati.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 119: Den snyltande Hanna Stjärne


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.