TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 119: Den snyltande Hanna Stjärne

Publicerad 19 juni, 2021

SVTs moderniserade version av Astrid Lindgrens ”Vi på Saltkråkan” är ökänd trots att den ännu inte är färdigställd. Vi vet nämligen mycket väl vad VDn Hanna Stjärne och hennes kulturmarxistiska mestadels inkvoterade gelikar brukar åstadkomma och det är allt annat än imponerande, skriver Gudmundur Bragason.

Det är kanske inte heller särskilt häpnadsväckande att journalisten som har rafsat ihop den artikel som jag citerar ur inte ställer en enda kritisk fråga eftersom TT som skickar ut den här sortens artiklar till våra dagstidningar i likhet med SVT är en del av det svårt vänstervridna etablissemanget.

SVTs VD Hanna Stjärne. Foto: Wikimedia Commons.

Varför anstränga sig och försöka skapa något nytt när man kan parasitera på verk som andra redan har skrivit? Så resonerar de uppenbarligen på det tvångsfinansierade SVT. Det är självfallet jättefint att dra en gammal klassiker i smutsen och på det sättet slippa hitta på något eget. Man gör det bekvämt för sig samtidigt som man kan provocera patrasket, det vill säga oss. Den nya förvanskade versionen av ”Vi på Saltkråkan” produceras i samarbete med Astrid Lindgren AB som drivs av författarinnans familj och för dem handlar det hela nog mest om geschäft. Hanna Stjärne är allt annat än blygsam när hon hävdar att:

”Saltkråkan” är en serie som har berört många starkt. Det är en skildring av barns lek, en kärleksförklaring till skärgården och till sommaren. Det är en klassiker som vi vill lyfta fram och göra till en ännu starkare klassiker för kommande generationer.”

Storhetsvansinne

Så ni tänker göra den till en ännu starkare klassiker för kommande generationer, det vill säga att ni tror er kunna förbättra en berättelse skriven av Sveriges kanske främsta barnboksförfattarinna? Hanna Stjärne, vet du vaa? Sådant kallas storhetsvansinne!

Den nya förvridna versionen av serien är tänkt att utspelas på 2020-talet och samtidigt hävdar ni att den bygger på Astrid Lindgrens originalmanus från 1960-talet, men det var ju det som ni skulle göra ännu starkare för kommande generationer, hur ska du ha det?

”Serien utvecklades från början i samarbete med just SVT och vi tror att det kan finnas en poäng att lyfta fram en sådan här berättelse och sätta den i nutid, med stor respekt för att det är en väldigt speciell historia att berätta.”

Hanna Stjärne, vet du vaa? Det är mycket riktigt en väldigt speciell historia att berätta och när du och andra kvartsfigurer ägnar er åt denna sorts förvanskning kallas det historieförfalskning och det är precis vad ni vill åstadkomma, det vill säga att ni vill att yngre generationer inte ska veta något om det trygga och homogena Sverige som fanns för inte så länge sedan.

Saknar helt självkritik

Eftersom du, Hanna Stjärne, uppenbarligen helt saknar självkritik är det inte förvånande att du hoppas på fler nyproduktioner av Astrid Lindgrens klassiker och det finns all anledning att befara att ni lyckas förstöra ännu fler berättelser innan det vidriga SVT förhoppningsvis hamnar på historiens sophög där den institutionens äckliga kulturmarxistiska värderingar hör hemma!

Kanske ska Emil i Lönneberga byta kön i ännu en SVT-nyinspelning av Astrid Lindgrens klassiker. Foto: Flickr/Ingela Molander.

Jag ska hjälpa er en aning på traven. Ni kan ju alltid göra en oaptitlig soppa på Lindgrens älskade klassiker. ”Alla vi barn i Bullerbyn” kan göras riktigt mångkulturell och modern genom att den får utspelas i något spännande utanförskapsområde där gängen bestående av småbarn glatt och frejdigt skjuter ner varandra och förbipasserande som händelsevis råkar hamna i vägen. Det låter ju en del om skjutvapen – därav namnet Bullerbyn. Sörgården, Mellangården och Norrgården får representera de där ungdomsgårdarna som, orättvist nog, inte finns och det är därför som bilar brinner på Bråkmakargatan.

Den mycket exotiske Emil bär faktiskt inte skjutvapen, men i snickarboden har han minsann en kniv som han brukar använda när han täljer trägubbar eller vad det nu officiellt heter att han gör. En dag går Emil som egentligen heter något annat ut i snickarbo’a. Han har nämligen bestämt sig för att han vill byta kön och hokus pokus filiokus så har han blivit Madicken.

Oförtjänt fet lön

Jag vet mycket väl att mina förändringar saknar logisk handling vilket gör dem synnerligen lämpliga för det vänstervridna SVT. Eftersom jag är en av de allt för många skattebetalare som ofrivilligt tvingas vara med och betala din oförtjänt feta lön vill jag uppmärksamma dig på att jag förväntar mig en rundlig ekonomisk ersättning för det arbete jag har lagt ner på att för er räkning förvanska ett par av Astrid Lindgrens berättelser. Tack på förhand, Hanna Stjärne!

Den nya versionen av ”Vi på Saltkråkan” är en del av SVTs nya lansering ”Sveriges minne”. Det ska visst föreställa en stor satsning på att skapa teve-minnen för dagens och framtidens tittare. Hur ska det gå till att skapa minnen för morgondagens tittare? Gårdagens produktioner duger tydligen inte åt dig, så hur kan du ens få för dig att den lågkvalitativa smörja som SVT nu producerar ska duga åt framtida generationer? Vem tror du att du är, Hanna Stjärne?

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 118: Rör inte vår nationalsång!


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.