TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 117: Krossa nätjättarna!

Publicerad 5 juni, 2021

Vid det här laget är vi nog ganska många som har insett att nätjättar som Google, Facebook och Twitter inte arbetar som seriösa företag gör. Dessa nätjättar är lika oåtkomliga som maffiaorganisationer, skriver Gudmundur Bragason.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då de flesta nog trodde att de kunde skriva vad de ville på Facebook och Twitter. Man tänkte inte på att dessa företag i praktiken innehar en monopolställning vilket i sin tur innebär att det blir väldigt enkelt för makten att slå till mot medborgare som har oförskämdheten att uttrycka olämpliga åsikter.

Vänsterliberala regeringar som Löfven-juntan älskar stora företag och avskyr små uppstickare. Monopolkapitalism är väldigt praktiskt eftersom denna sorts regimer inte vill lämna ifrån sig makten och företag som nätjättarna inte vill förlora sin monopolställning. Här har vi en del av förklaringen till varför demokratifientliga vänsterliberala element så effektivt har lyckats infiltrera nätjättarna. En del av vinsten utgörs nämligen av mutor från skurkregimer som den svenska. Nätjättarna bjuds på subventionerad el till sina energislukande datahallar mot att de kommer till undsättning när Stasi-Morgan behöver hjälp med att till exempel tysta någon tevekanal som har oförskämdheten att näbba sig mot makten – och Google som äger Youtube står mer än gärna till tjänst eftersom makthavarna har betalat dem för detta.

Demokratin var inte hotad i USA

Vi vet alla att nätjättarna hyste ett besinningslöst hat mot USAs folkvalde president Donald Trump. Inte nog med att de avskydde hans politik i allmänhet – Trump ville stycka upp de stora nätföretagen eftersom de, i och med sin monopolställning, faktiskt var ett hot mot demokratin och yttrandefriheten vilket gjorde att nätjättarna självfallet vidtog mått och steg. Följaktligen måste konservativa röster tystas, Trumps Twitterkonto stängas ner, New York Posts avslöjanden om familjen Bidens skumraskaffärer censureras, presidentvalet riggas, så Donald Trump fick, trots den påstådda valförlusten, bevis för att han hade rätt.

New York Posts avslöjanden om familjen Bidens skumraskaffärer censurerades och allt riggades för att Donald Trump skulle förlora valet. Foto: New York Post.

Tro inte annat än att censuren och förföljelsen av oliktänkande kommer att intensifieras i samband med det svenska valet nästa år. Löfven och hans rövarband vet att de inte kan behålla makten utan att fuska och eftersom nätjättarna till varje pris vill behålla sin monopolställning hjälper de så hjärtans gärna till. Alla dessa onda krafter kommer att förenas och vad det får för konsekvenser för populasen, det vill säga oss, är dem fullkomligt likgiltigt. Om detta val riggas är det varken första eller sista gången i världshistorien detta sker. Sedan återstår faktiskt att se om de verkligen lyckas.

Usch för att googla!

Sluta säga ”googla”, och ännu hellre, sluta använd Google. Alternativ, som DuckDuckGo, finns. Foto: Skärmdump Chrome

Jag tycker att det är ganska obehagligt när vissa ord tränger sig in i språket eftersom detta i viss mån styr vårt sätt att tänka. Numera säger nästan ingen att han eller hon söker på nätet. I stället säger man att man ska googla. Usch! Det är så fult och motbjudande att jag nästan hellre skulle använda ord som f***a offentligt vilket jag självfallet inte gör. Jag är så innerligt trött på argumenten, eller vad det nu ska föreställa, för att nätjättarna har rätt att ägna sig åt censur och eller släcka ner konton eller mediekanaler.

Plötsligt hävdar vänstertomtarna att nätjättarna är privata företag och att de därför kan göra som de vill. Då så! Lek med tanken att jag driver en restaurang eller butik. In kommer en person tillhörande en etnicitet eller ras som jag av någon anledning ogillar. Jag slänger helt sonika ut personen, för det kan jag göra om det behagar mig eftersom det är mitt företag, inte sant?

Nätjättarna måste styckas upp

När nätjättarna stänger av någon är det troligt att de inte lämnar en motivering till varför. De kommer kanske dragande med egna så kallade community-regler, policy eller annan snömos. Det är också högst troligt att man plötsligt blir avstängd utan någon motivering och det går inte att få tag på någon på företaget. Vilken annan bransch skulle komma undan med den sortens beteende? Ingen!

Nätjättarna måste styckas upp. De är ett av de största hoten mot vår frihet och vår civilisation. Det kommer naturligtvis att innebära att man inte längre kan hitta sina vänner på samma nätplattform och all underhållning med mera på samma ställe. Jag anser dock att det är ett pris som vi måste vara beredda att betala.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 116: Det var faktiskt bättre förr


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.