TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Harrys och Meghans popularitet rasar efter galna utspel

Publicerad 23 maj, 2021

När prins Harry nyligen medverkade i komikern Dax Shepards podcast Armchair Expert passade han på att kritisera den amerikanska grundlagen om yttrandefrihet, som han kallade ”knasig”. Det har retat upp amerikanarna, som tycker att Harry som medlem av den brittiska kungafamiljen och gäst i landet borde visa respekt för den amerikanska konstitutionen.

I podcasten berättar Harry även om det psykiska lidande han genomgått under uppväxten med prins Charles och den brittiska kungafamiljen, och hur han bär på en ”genetisk smärta”, som förts vidare från generation till generation. Han jämför livet i kungafamiljen som att vara med i The Truman show eller leva i ett zoo. Problemet är att det är svårt för människor att ta till sig att Harry, vars familj är en av planetens rikaste, beklagar sig om sitt lidande. Särskilt i dessa tider av pandemi, arbetslöshet och fattigdom som många genomgår. Det är obegripligt att Harry, eller hans rådgivare (om han fortfarande har några förutom sin hustru), inte inser det. Nu har hela intervjun blivit ett bakslag – och en hel värld skrattar åt honom.

Prins Harry med Dax Shepard och Monica Padman, som producerar podcasten Armchair Expert. Foto: Armchair Expert.

I en artikel på Breitbart ifrågasätter man varför Harry, som faktiskt gått fyra år på elitskolan Eton, inte förstår det grundläggande konceptet om yttrandefrihet. Man skriver att Harry helt enkelt är ovanligt ointelligent, och påpekar att hans betyg från Eton är ytterst mediokra. Breitbarts James Delingpole spekulerar i att Harrys förvirrade resonemang kring att den amerikanska yttrandefrihetsgrundlagen First Amendment är ”bonkers”, alltså knäpp eller knasig, kan ha varit ett försök att spinna det sedvanliga woke-narrativet att yttrandefrihet väl kan vara bra – så länge det som sägs inte går på tvärs med vad jag själv tycker och därmed utgör så kallat hate speech. Problemet är att han inte riktigt lyckades reda i detta på ett begripligt sätt.

Nigel Farage förutspår å sin sida att Harry snart inte kommer att vara välkommen vare sig i England eller USA, och menar att utspelet visar att prinsen har tappat det helt.

Fox News raljerar man över prinsens okunniga uttalande och att en medlem i den brittiska kungafamiljen har mage att som gäst i landet kritisera den amerikanska yttrandefriheten – den som amerikanarna kämpade sig till under självständighetskriget på 1700-talet då man frigjorde sig från kolonialstyret i England och Harrys kungliga förfäder.

Pengarna rullar in

Trots mediokra skolbetyg lanserar sig Harry nu som professionell talare inom ett brett spektrum av ämnen som miljö, rasorättvisor, psykisk ohälsa, näthat och hur viktigt det är att alla vaccinerar sig. Alla är dock inte imponerade – trots att Harry tar en miljon dollar per framträdande. Under hösten 2020 skrev Harry och Meghan på ett mångmiljondollar-kontrakt med Netflix som innebär samarbete inom filmproduktion och som ger Netflix rätt att skildra prinsessan Dianas liv. Detta sägs ha gjort prins William oerhört upprörd. Paret har också ingått ett avtal med Spotify om en podcast där de delar med sig av sitt liv. För någon vecka sedan slöt de även ett avtal med företaget Procter&Gamble. Detta har väckt särskild kritik då P&G bland annat saluför en hudkräm som bleker färgad hud.

Harry och Meghan bor numera i ett 100-miljonershus i Santa Barbara i Kalifornien. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com.

Sedan flytten till Los Angeles har Harry och Meghan tagit varje möjligt tillfälle att offentligt kritisera Harrys familj. I en omtalad intervju med Oprah Winfrey i mars i år, anklagade de den brittiska kungafamiljen för att vara rasistisk och att ha förvägrat deras son Archie en prinstitel på grund av hans ras. (Archie är en åttondels färgad, då hans mormor, Doria Ragland, har afrikanska rötter.) Ett häpnadsväckande uttalande, som dessutom inte stämmer. Sanningen är att inget av drottning Elizabeths barnbarnsbarn fått prins- eller prinsesstitlar förutom tronföljaren prins Williams barn. William valde ovanligt nog att gå ut och göra ett eget uttalande om rasistanklagelsen:

– Vår familj är absolut inte rasistisk.

Ljög om bröllopet

I intervjun kallade Harry och Meghan sitt storslagna bröllop, som engelsmännen bekostade, för ett ”spektakel” och hävdade att de i själva verket hade vigt sig privat i hemmet ett par dagar tidigare. Ett påstående som sedan dess motbevisats, och som paret fick gå ut och dementera efteråt. Många tycker att Oprah borde ha ställt följdfrågor och inte ha låtit uppenbara lögner passera i intervjun. Oprah-intervjun sändes till råga på allt när Harrys farfar prins Philip låg på sin dödsbädd, något som anses ha förmörkat hans sista tid.

Bara någon vecka efter intervjun med Oprah avled Philip, och det korta meddelandet på parets hemsida där de tackade honom ”för hans tjänster” väckte också uppmärksamhet och ansågs vara ovanligt kallt för att gälla en nära familjemedlem. Prins Philip var inte deras tjänare, så det ankommer inte på Meghan och Harry att tacka för hans tjänster menade många. Vid Philips begravning några veckor senare fick Harry ett svalt mottagande av sina släktingar.

Meghan fick Pierce Morgan avskedad 

Efter Oprah-intervjun gick den kände tv-reportern Piers Morgan ut i sin show Good Morning Britain och sa att Meghan är lögnaktig, och att han inte trodde på ett ord hon sa. Meghan ringde då personligen upp Morgans chefer på tv-bolaget ITV och fick honom avskedad.

– Det är absurt, säger Pierce Morgan i en intervju med Tucker Carlson, att två av de mäktigaste människorna i världen anser sig vara offer trots att de bor i en 100-miljonersvilla i Kalifornien, tjänar hundratals miljoner dollar och ger sig på en journalist som bara gör sitt arbete.

Förra året lanserade Harry och Meghan sin egen stiftelse, Archewell. Enligt hemsidan fokuserar stiftelsen på frågor som rasrättvisa, jämställdhet mellan könen, klimatförändringar, mental hälsa, att motverka näthat samt att ge röst åt dem som inte blir hörda. Man vill dessutom bidra till en ”kulturell systemförändring”. Under presidentvalrörelsen i USA i höstas ställde paret upp i en kampanj för att få så många som möjligt att rösta, vilket tolkas som att de uppmanade sina fans att rösta på Demokraterna. Meghan är demokrat och har nära vänskapsband med Hillary Clinton och Michelle Obama. Det finns de som tror att hon själv siktar på en senators- eller guvernörspost för Kalifornien. Dessutom engagerade sig paret i Black Lives Matter-rörelsen i somras. När någon kritiserar Meghan går Michelle Obama ofta ut offentligt och försvarar henne.

Enligt The Times har påståenden om medhjälpare i tårar kommit fram efter att paret lämnade England, och Meghan anklagas för att systematiskt ha mobbat sin tidigare personal. Flera anställda har trätt fram och berättat om hur hon behandlat dem med utstuderad grymhet.

Ingenting var någonsin bra nog … personalen skakade av rädsla

Det kungliga hovet i England tvingas nu hantera flera personalärenden där skadestånd för psykiskt lidande är att vänta.

Kräver att paret lämnar ifrån sig sina titlar

Prins Harry och Meghan slutade som seniora medlemmar av det brittiska kungahuset i januari 2020, men är fortfarande medlemmar av kungahuset och har behållit sina titlar prins och hertiginna. Prins Harry är nummer sex i tronföljden i England och hans son Archie nummer sju. Enligt källor arbetar det brittiska hovet nu febrilt bakom kulisserna för att Harry och Meghan frivilligt ska lämna ifrån sig sina titlar, framför allt är det tronföljden man vill säkra. Om något skulle hända prins William och hans barn skulle tronföljden, med dagens regler, övergå till Harry varpå han och Meghan skulle bli kung och drottning av England efter prins Charles. Och det är ett scenario som får nackhåren att resa sig på de flesta anhängare av den brittiska monarkin.

LÄS MER: Meghan Markle – den slutgiltiga dödsstöten för det brittiska kungahuset?

LÄS MER: Meghan Markle: Ge mig 90 miljoner dollar – annars skriver jag en avslöjande bok!

Källor: American War of Independence


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.