TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 110: Om att arbeta i den ”ofantliga” sektorn, del 2

Publicerad 17 april, 2021

Mångfaldsplan, värdegrund och då och då en omorganisation oavsett om det behövs eller inte är tidens melodi i den ”ofantliga” sektorn, skriver Gudmundur Bragason.

Mångfald betyder egentligen enfald eftersom det i själva verket ofta handlar om kvotering. Ack, dessa ”förtjusande” mångfaldsplaner ­– om invandrare är underrepresenterade måste en eller annan anställas trots att det kanske är irrelevant för de arbetsuppgifter som ska utföras. Som vi alla har hört till leda är kvinnor underrepresenterade i en del yrken och då tar man till den vanliga kvoteringen. Det har väl inte alltid varit så lyckat. Det där med kvinnliga brandmän har väl inte alltid gått så bra. De saknar ofta den råstyrka som behövs, men i vårt kulturmarxistiska samhälle är den så kallade mångfalden viktigare än verkligheten.

Sedan anses det att sexuell läggning är en viktig del i mångfalden. Kan just undra för vilka arbetsuppgifter som detta är relevant. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om någon, på fullt allvar, tycker att pedofiler kan anställas i barnomsorgen. Att krossa kärnfamiljen med hjälp av normkritik är antagligen viktigare än barnens trygghet, åtminstone för kulturmarxister.

Åter till episoder från arbetslivet

RFSL är en organisation som finansieras med skattepengar. De producerar bland annat propagandafilmer. De anställda på en del kommunala förvaltningar tvingas årligen titta på någon av dessa filmer. Detta är obligatoriskt! Om det sedan inte har med arbetsuppgifterna som ska utföras att göra hör tydligen inte till saken.

Gudmundur Bragason jobbade på Talboks- och punktskriftsbiblioteket, numera MTM, som bland annat ger ut talböcker. Foto: mtm.se.

Jag känner många som tycker att sådant som personaldagar och konferenser är bland det absolut värsta som finns. En mig närstående person drabbades av någon överbetald psykolog som stod och mässade om sociala relationer mellan arbetskamrater. Det var visst något om att få vara med i gänget. Nuförtiden tycks de tro att arbetstagare alltid är oförmögna att lösa sådant själva, men det kanske är ytterligare en aspekt på den trivselterror som jag skrev om i förra delen.

Lägg därtill dessa meningslösa grupparbeten. De anställda tvingas fjanta runt som skållade idioter och klistra upp post it-lappar med ledord och annat trams. Detta är ofta en del av det i evighet pågående arbetet med den ständigt närvarande värdegrunden. Ordet värdegrund har blivit en vulgaritet. Usch!

Hon gav alternativintelligensen ett ansikte

TPB (Talboks- och punktskriftsbiblioteket), numera MTM (Myndigheten för tillgängliga medier), var länge förskonad från politisk aktivism, men det fanns tendenser under min sista tid där. Vid ett tillfälle skulle de anordna ett par personaldagar, jag vill minnas att det gällde någon omorganisation. Personalen skulle bli bjuden på lunch och någon aktivist hade sett till att den skulle bli helt vegetarisk! Jag sa då högt: ”Jag betackar mig! Den sortens foder är till för betesdjur och kommunister och jag kan försäkra er om att jag inte tillhör någon av dessa grupper.” När någon då hävdade att det var andra tider nu svarade jag att ”jag betackar mig för den nu rådande tidsandan”. Jag gick och åt lunch på mitt vanliga lunchställe som hade riktig mat att erbjuda.

Alice Bah Kuhnke talade om hur glad hon var över att ha blivit minister. Foto: Wikimedia Commons.

Sedan var det en eftermiddag i början av 2015. Den första upplagan av Löfven-juntan hade suttit vid makten i några månader och vi skulle få ”fint” besök av självaste kulturministern! In på personalmötet kliver Alice Bah Kuhnke i all sin enfald. Det hon hade att säga handlade föga om kultur och eller myndighetens uppdrag. Nej, i stället talade hon mest om hur roligt hon tyckte att det var att ha fått denna ministerpost. Det hon sa var osammanhängande och plötsligt började hon prata om att ”göra en utredning eller vad det heter”. Då fick jag nog och svarade bestämt och med ganska hög röst att ”tillsätta en utredning heter det” och fick då svaret att ”det kanske det heter”. Suck! Hon var faktiskt ännu dummare än vad jag trodde och det vill inte säga så litet.

Vid ett annat tillfälle hade vi en konferens på ett hotell i Stockholm och ungefär halva dagen gick åt till ett föredrag, eller vad det skulle föreställa. Det var en överbetald figur som pladdrade något om apor och arbetslivet och annat flum. Varken jag eller någon av de arbetskamrater jag talade med förstod vad det hela gick ut på, men han fick säkert bra betalt i alla fall.

Stora delar måste bort

Jag vill understryka att trots det jag har beskrivit ovan var den övervägande delen av TPBs personal synnerligen duglig och jag har mestadels gott att säga om mina arbetskamrater och flera av de chefer jag hade genom åren. Hur det är nuförtiden vet jag inte. Våren 2018, det vill säga strax innan jag slutade, bestämde Löfven-juntan att MTM skulle utlokaliseras till Malmö. Den 1 januari 2020 var utlokaliseringen genomförd. Av ungefär ett drygt hundratal personer följde mindre än tio med vid flytten. Att oersättlig kompetens som antagligen aldrig går att återskapa försvann behöver jag nog inte tillägga, men så kan man tydligen också hantera skattebetalarnas pengar.

Stora delar av den ”ofantliga” sektorn måste bort. Alla statliga myndigheter, kommunala förvaltningar med mera som endast producerar ideologi parasiterar på skattebetalarnas pengar och undergräver demokratin. Om politiskt tillsatta tjänstemän friställs och förlorar allt rör mig inte i ryggen.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 109: Om att arbeta i den ”ofantliga” sektorn, del 1


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommen-tarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.