TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 107: Bill Gates har gett arrogansen ett ansikte

Publicerad 20 mars, 2021

Det är nog ganska många som beundrar Bill Gates eftersom han har lyckats göra Microsoft till ett av världens i särklass mest framgångsrika företag. Jag tillhör verkligen inte beundrarskaran eftersom jag alltid har uppfattat herr Gates som en arrogant och självgod tölp, skriver Gudmundur Bragason.

Vi som har varit med ett tag minns mycket väl när Windows 95 kom. Detta operativsystem bidrog i väldigt hög grad till att Microsoft närmast fick en monopolställning på marknaden och detta gjorde självfallet att de ansåg sig kunna bete sig hur som helst. Apples Macintosh-datorer ansågs visserligen vara stabila och pålitliga, men de var rätt dyra. PC fanns knappast på tidningsredaktioner. Där var det Mac som gällde och de var också ganska vanliga i ljudtekniska sammanhang.

När Microsoft kom med en ny version av sitt operativsystem gjorde man klokt i att vänta ett tag med att köpa det. När en ny variant av Windows kom var det nämligen säkert som amen i kyrkan att det inte var färdigutvecklat. Att släppa ut en icke färdigutvecklad produkt på marknaden och sedan hoppas på att någon datakunnig användare skulle hitta felet och åtgärda det, var något som Microsoft närmast satte i system. De betalade sedan en spottstyver till den som hade rättat till det som företaget hade missat. Ett seriöst företag lanserar inte en ofärdig produkt, men Microsoft har inga problem med att göra det därför att de kan och de har tyvärr en alldeles för stark ställning på marknaden.

Windows Vista – det mest ökända operativsystem som har funnits? Foto: Flickr/Stijn Vogels.

Ofta hörde jag att varannan version av Windows gick att använda. Windows Vista som lanserades i slutet av 2006 är nog det mest ökända operativsystem som har funnits. Jag känner själv flera personer som gjorde sig av med Vista så fort som möjligt. Förr kunde man köpa Microsofts programvaror, nu tvingas man hyra dem, se God ton med Gudmundur del 100.

Verklighetsfrånvända existenser

Bill Gates vet säkert en hel del om datorer, men han är en fackidiot som inte begriper något annat. Han lever i en värld befolkad av verklighetsfrånvända existenser som inte vet särskilt mycket om den vanliga människans villkor, men som på grund av att de, i många fall på ett tvivelaktigt sätt, har blivit rika anser sig ha rätt att mästra den betydligt fattigare populasen. Herr Gates menar, på fullt allvar, att vi i den så kallade rika världen ska sluta äta kött. Enligt honom ska vi i stället äta syntetiskt kött!

För ett tag sedan läste jag att han hade köpt stora markarealer. Kommer det möjligen att finnas betesdjur där? Vem ska få glädjen att äta köttet från dessa djur? Är syntetiskt kött inte gott nog åt herr Gates och hans gelikar? Antagligen inte. Han gör väl som han vill för han har så väldigt mycket pengar och därför förväntas vi ta hans idiotiska nycker på allvar.

Bill Gates har fått för sig att koldioxidutsläpp måste vara helt eliminerade 2050 – för att undvika en stor skada på ekonomi och klimat. Foto: Amazon.co.uk.

Bill Gates måste självfallet visa sig på styva linan och han vill under de kommande fem åren investera två miljarder dollar för att avvärja de så kallade klimatförändringarna – så trendig man kan vara! Han hävdar minsann att regeringar under det kommande årtiondet måste femfaldiga sina investeringar i så kallad grön energiforskning och andra klimatinnovationer. Så vis man tror sig vara när man är så oändligt rik och samtidigt så oändligt obildad. Han har fått för sig att det årligen behövs 110 miljarder dollar i grön energiforskning. Han har tydligen skrivit en ny bok med titeln ”How to avoid a climate disaster” (undrar just om han verkligen kan skriva). Han har fått för sig att koldioxidutsläpp måste vara helt eliminerade 2050 för att undvika en stor skada på ekonomi och klimat. Vilka briljanta idéer han tror sig ha! Då blir vi av med växtligheten. Hur har herr Gates i så fall tänkt sig att det syntetiska köttet ska tillverkas? Suck!

Bliv vid din läst!

Under en längre tid har Bill Gates varit besatt av vacciner. Covid-19 kom synnerligen lägligt och herr Gates utnyttjade tillfället genom att på ett övertydligt sätt visa upp sin totala brist på omdöme. Han hävdar självsäkert att mRNA-vaccinerna är framtidens melodi. Inom den medicinska vetenskapen råder det visserligen delade meningar om den saken, men Bill Gates vet bättre för han har en fet plånbok och därför ska vi lyssna på vad han minsann har att säga. Ordet ödmjuk finns antagligen inte i hans vokabulär.

Bill Gates totala avsaknad av omdöme får mig osökt att tänka på det gamla talesättet: ”Skomakare, bliv vid din läst.”


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 Kommentarer

 1. Avatar

  Varför kom inget på YouTube igår kväll? Mvh D Dahlberg

  Svara
  • Avatar

   Fordi ingen gider Goolags censur kanal længere.

   Svara
 2. Avatar

  Många utgår från att kända och rika har hög intelligens och kunskaper få förunnats när de har sådan framgång. Rövslickeri påverkar också rika personer att tro sig vara just så överlägsna.

  Bill Gates var en mycket skicklig programmerare som blev en skrupulös affärsman med rymligt samvete. Det var framgångsrikt att:
  – Pressa PC leverantörer till hemliga avtal som hindrade alternativa operativsystem på deras datorer.
  – Blunda för piratkopiering av MS-Office vilket gjorde det till inofficiell standard. Det blev vanligt att piratkopiera från jobbet.
  – Bygga ett monopol med ett MS-Office vars filformat var inkompatibelt med andra kontorsprogram och sedan muta ISO att göra formatet till dokumentstandard som alla skulle implementera för att sedan ändra det format MS-Office använde vid varje uppgradering. Kontinuerligt införs odokumenterade buggar som ger felaktigheter i dokument delade med andra officeprogram än det senaste MS-Office.

  Svara
 3. Avatar

  Lars Bern skrev en krönika på Metabol hälsa ”Bill Gates är världens farligaste man”

  Det är korrekt.

  Tack för denna och stor kram ❤️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.