TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 101: När prisutdelningar blir dåliga skämt

Publicerad 6 februari, 2021

I dessa tider ska man självfallet inte bli förvånad över vilka som belönas med ett pris för något som ska föreställa en insats eller bragd, eller vilka priser som faktiskt finns, skriver Gudmundur Bragason.

Olof Palmepriset instiftades i februari 1987 till minne av Sveriges då nyligen skjutne statsminister Olof Palme (1927-1986). Det måste påpekas att det var under den mannens regeringstid som omvandlingen av Sverige från en homogen välfärdsstat till en dysfunktionell bananrepublik påbörjades. Priset delas ut av Olof Palmes minnesfond och det består av ett diplom och en prissumma på 100 000 US dollar. Minnesfonden skriver att ”Priset delas ut årligen för en särskilt betydande insats i Olof Palmes anda. Priset utdelas, när så är möjligt, på Olof Palmes födelsedag den 30 januari” och så blev det i år.

Robert Mugabe och Olof Palme. Foto: Okänd.

Herr Palme och hans ministrar umgicks gärna med figurer som den ökände palestinske terroristen och mördaren Yasser Arafat (1929-2004) och kommunistledaren Robert Mugabe (1924-2019) som, i sann kommunistisk anda, lyckades förvandla sitt land Zimbabwe från att vara Afrikas kornbod till att bli ett land med utbredd svält, korruption och skyhög arbetslöshet. Svälten lyckades han få igång genom att ta ifrån de vita farmarna deras ägor och på så sätt lyckades han med konststycket att ge gårdarna till individer som inte kunde sköta dem – sann rasism!

Palmeregimen hade också goda förbindelser med den sydafrikanska terrororganisationen ANC som sedan omvandlades till ett politiskt vänsterparti som nu styr landet. Sydafrika blir allt mer kaotiskt och det börjar allt mer likna Zimbabwe. Vita farmare (boer) mördas eller fördrivs från sina hem och detta sker uppenbarligen med ANCs tysta medgivande och den svenska regeringen tittar givetvis åt ett annat håll. Att Black Lives Matter belönas med Olof Palmepriset är följaktligen helt logiskt. Detta marxistiska huliganslödder har, med hjälp av vännerna i Antifa, ägnat sig åt våld i form av mord, vandalism, rasistiska attacker mot vita, våld mot poliser med mera. Allt detta är tydligen en särskilt betydande insats i Olof Palmes anda, inte sant? Det finns säkert fler pristagare som Olof Palmes minnesfond kan tänka sig att belöna, eller vad sägs till exempel om Islamiska staten?

Nobels fredspris

Adolf Hitler kan väl få Nobels fredspris postumt? Foto: Wikimedia Commons.

Det finns existenser som på fullt allvar hävdar att Black Lives Matter borde belönas med Nobels fredspris. Fred är krig och krig är uppenbarligen fred i detta kulturmarxistiska tidevarv. Ett exempel på detta är att Barack Obama, efter bara några månader som USAs president, fick priset och sedan ägnade sig åt krigföring med ganska tvivelaktigt resultat. Jag förstår verkligen inte varför de inte kan ge fredspriset postumt till den brittiske premiärministern Neville Chamberlain (1869-1940), den franske presidenten Edouard Daladier (1884-1970), Italiens ledare Benito Mussolini (1883-1945) samt den tyske rikskanslern Adolf Hitler (1889-1945) för fredsavtalet som de fyra herrarna så förtjänstfullt undertecknade i München år 1938.

Leninpriset

Mikael Wiehe har givetvis fått Leninpriset. Foto: Wikimedia Commons.

Den så kallade författaren Jan Myrdal (1927-2020) tyckte att det var en fullkomligt lysande idé att uppkalla ett pris efter den sovjetiske diktatorn och massmördaren Vladimir Lenin (1870-1924) och stora delar av den svenska kultureliten känner instinktivt att det är väldigt fint eftersom de inte tycker att det där med kommunism är så dumt. En del pristagare är så förutsägbara att man häpnar. 2021 års Leninpristagare Nina Björk vet jag inte så mycket om mer än att hon tycks vara en vänsterextrem miljömupp. Några av de mer ökända pristagarna är Mattias Gardell som blev den förste Leninpristagaren år 2009. Den ökände kommunisten Jan Guillou fick Leninpriset 2014 vilket han uppenbarligen var väldigt stolt över. Den gitarrklinkande, gnällande och självgode miljonären som leker proletär, Mikael Wiehe, tilldelades Leninpriset 2015 och Wiehes förkärlek till Kuba och andra kommunistiska diktaturer är nog välkänd för de flesta. Att stalinisten Sven Wollter (1934-2020) skulle tilldelas Leninpriset var självklart och detta skedde 2018. Att sedan Kajsa Ekis Ekman skulle få Leninpriset var nog bara en tidsfråga eftersom hon har de för sammanhanget rätta åsikterna och hon mottog priset 2020. Jag nöjer mig med dessa exempel.

Ett nytt pris?

Kan just undra hur det skulle gå om någon försökte sig på att instifta Hitlerpriset. Något säger mig att det skulle väcka ont blod. Jag vet i alla fall några värdiga pristagare. De säger sig visserligen inte vara nazister, men de tycks ha inspirerats av deras retorik och deras metoder för att tysta meningsmotståndare. Om ni undrar var de finns så kan jag meddela att de sitter i Rosenbad och hejdukarna som gör smutsjobbet åt dem återfinns på de amerikanska tech-jättarnas kontor.

Fotnot: Att någon blir prisad är inte det samma som att någon belönas med ett pris vilket vissa kulturjournalister tycks tro. Prisa betyder hylla, berömma, eller ära. Det finns fler synonymer.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 100: Början till slutet för äganderätten


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLike-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommen-tarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.