TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Ärligt talat: Åkesson – be om ursäkt och omfamna de alternativa medierna!

Publicerad 31 december, 2020

Sverigedemokraterna har de alternativa medierna att tacka för sin enorma tillväxt. Medan mainstreammedierna envisades med att kalla SD ett främlingsfientligt parti och bara skrev om skandaler, lyfte vi i de alternativa medierna fram en annan bild av partiet. Ändå var det till helt nyligen förbjudet för SD-medlemmar att länka till de flesta altmedier. Det är nu dags att göra vitbok och be oss om ursäkt, skriver Ingrid Carlqvist.

Vinjettbild: OintressantaS/GAB

Det är mycket glädjande att Jimmie Åkesson i samband med Swebbtvs avstängning från Youtube skrev i sociala medier:

”Vi har mycket att tacka alternativmedia för. Hade det inte varit för alternativmedia hade de gamla medierna och de andra riksdagspartierna lyckats kväva invandringsdebatten, gruppvåldtäkterna, förnedringsrånen, islamisterna och så vidare. …

Varför står den svenska regeringen och ser på när amerikanska teknikjättar censurerar det svenska politiska samtalet?”

Tweeten citerades av bland andra Mattias Karlsson, men så lät det minsann inte när han själv var gruppledare i riksdagen och partiets chefsideolog. I juli 2018 kunde tidningen Svegot (där jag då jobbade) avslöja ett dokument med rubriken “Otillåtna sidor att länka till”.

De första fem sajterna som nämns i dokumentet är (klickbara bilder):

  1. Tidningen Svegot
  2. Motgift
  3. Fria Tider
  4. Nya Tider
  5. Pettersons blogg

 

”Lika otänkbart som Expo”

I samband med avslöjandet intervjuade jag ett antal före detta sverigedemokrater för att försöka förstå varför SD förbjöd sina medlemmar att länka till sajter som var minst lika Sverigevänliga som partiet. En av dem var Eddie Ek, som varit oppositionsråd för SD i skånska Åstorp, men i mars 2018 gick över till Alternativ för Sverige. Han berättade att han flera gånger hört SD-toppar förklara att man aldrig ska länka till alternativmedierna:

Eddie Ek. Foto: Privat

– Jag tyckte aldrig om det där, dels för att alternativa medier har hjälpt SD att växa och dels för att det finns en väldig kraft där. Jag har till och med hört folk säga att man aldrig ska svara på frågor från alternativa medier, det ska vara lika otänkbart som att svara på frågor från Expo.

Eddie Ek sa dessutom att Sverigedemokraterna iskallt räknat med att ändå alltid ha alternativmediernas stöd, och att partiet ansåg sig ha mycket att vinna på att inför de andra partierna framstå som ”seriösa politiker” som inte talar med journalister utanför mainstream-medierna.

– Sverigedemokraterna drar nytta av de alternativa medierna, men vill inte erkänna det. Detta gillar jag absolut inte, tvärtom menar jag att det är fantastiskt att prata med journalister man kan lita på, sa Eddie Ek.

Räknade iskallt med altmediernas stöd

Jag intervjuade också Christoffer Dulny som fram till 2017 var anställd på SDs riksdagskansli. Han bekräftade bilden av ett parti som medvetet kalkylerat med att kunna behandla alternativmedierna illa – och ändå räkna med deras stöd.

Men nu har uppenbarligen något hänt. Att Jimmie Åkesson så tydligt stod upp för de alternativa medierna häromdagen är ett trendbrott som visar att Mattias Karlssons strypgrepp om partiets interna censur är på väg att helt försvinna. Karlsson själv har inte skrivit något om kovändningen. Han har bara delat Åkessons inlägg på sin Facebooksida – utan en enda kommentar.

Jag (och säkerligen alla andra i altmedierna) välkomnar Åkessons nya linje. Men det vore på sin plats att han dessutom bad oss om ursäkt för den styvmoderliga och rent av fientliga behandling vi fått utstå under alla år vi beskrivit SDs politik på ett neutralt sätt. Dessutom, som han själv skriver, har vi lyft alla de frågor som mainstreammedierna under decennier gömt undan för svenska folket.

Du är välkommen, Jimmie Åkesson!

Utan oss hade Sverigedemokraterna aldrig varit ett av Sveriges största partier. Utan oss hade svenska folket nämligen inte känt till omfattningen av den invandrade kriminaliteten, svenskhatet, förnedringsrånen och allt annat elände som drabbat svenska folket – och därmed inte begripit att sjuklövern inte bryr sig ett dugg om det egna folkets väl och ve.

Kom igen nu, Jimmie! Jag är beredd att förlåta om du ber om ursäkt och ställer upp i intervjuer för oss. Du är när som helst välkommen att bli intervjuad hos Ingrid&Maria!


För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLike-knappen ovan för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommen-tarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kom-menterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.