TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Analys: Ingrid&Maria-domen viktig för alla svenskars yttrandefrihet

Publicerad 26 november, 2020

I måndags kom så äntligen Helsingborgs tingsrätt dom i målet där Maria Celander och jag åtalats för hets mot folkgrupp. Vi hoppades och trodde på en friande dom, men befarade in i det sista att domstolen skulle hitta på någon anledning att fälla oss. Det gjorde de inte. Rådmannen Jonas Lindgren ogillar tydligt åtalet.

Hets mot folkgrupp är en mycket märklig lag eftersom det inte finns något eller några särskilt utpekade brottsoffer, utan vem som helst ur en åsyftad grupp kan polisanmäla vem som helst om de känner sig ”missaktade” av ett uttalande eller en artikel. Faktum är att vem som helst kan känna sig kränkt å en helt annan grupps vägnar och polisanmäla, vilket var fallet i vårt mål där en skånsk person stod bakom polisanmälan. I rättegången mot oss fanns det alltså inte något brottsoffer som kunde kräva skadestånd, utan vår motpart var staten.

Med det i åtanke späs misstankarna på – kan det vara så att staten har infört denna lag inte för att skydda vissa grupper från att bli missaktade, utan för att förhindra kritik av staten själv? De problem som beskrivs i artikeln vi åtalades för handlar om att islam kräver helt andra saker av sina följare än kristendomen kräver av kristna. Medan kristna av Jesus uppmanas att ”ge åt kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör”, så gör islam ingen skillnad mellan Gud och kejsaren.

Evangelisten Markus, som skrev att Jesus sa ”ge åt kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör”, Markus 12:17. Foto: Konstverk av Vladimir Borovikovsky (1757-1825)

Jesus kontra Muhammed

Medan kristna uppmanas att inte se någon skillnad mellan ”jude och grek” så lär islam muslimer att de står skyhögt över ”de otrogna”, det vill säga icke-muslimerna. Islams skrifter uppmanar gång på gång muslimerna att inte ta kristna, judar eller andra icke-muslimer som vänner och de får lära sig att det är deras heliga plikt att alltid sätta muslimer före oss otrogna. (Se bland annat Koranen 3:118, 9:14, 8:12, 60:1, 3:28, 4:89, 9:29.)

Men detta vet ju inte svenska folket. Regeringen vet det inte, riksdagen vet det inte och domstolarna vet det heller inte. De är så övertygade om att islam och kristendom är ungefär samma sak, att de har en tendens att avfärda all kritik mot islam som ”islamofobi”. De styrande i Sverige vet inte, eller vill inte veta, vad som sägs i de moskéer de så gärna ger tillstånd att bygga. Här nedan kan ni lyssna på när imamen i Halmstads moské förklarar för muslimer varför de ska förkasta oss otrogna.


Och inte kan man gå till tingsrätten och försöka undervisa rättens ledamöter om att muslimerna har en helig plikt att bekriga oss – de skulle helt enkelt inte tro det. Fram till den dag då en majoritet av svenskarna har lärt sig vad som står i Koranen och haditherna tvingas man försvara sig med ena handen bakbunden. Det gällde i stället att övertyga domstolen om att yttrandefriheten är viktigare än vissa gruppers rätt att känna sig kränkta och rätt att slippa kritisk granskning, och att det i HMF-lagen faktiskt står att även om ett uttalande är missaktande så krävs det att uttalandet ”överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion rörande gruppen ifråga”.

Vad är egentligen missaktning?

För vad är egentligen missaktning? Kan lagar tvinga oss att högakta människor som påbjuds att ta avstånd från oss? Kan lagar tvinga oss att hålla tyst om hur en vansinnig migrationspolitik gett vid handen att en allt större andel av befolkningen nu består av muslimer, vilket i sin tur lett till genomgripande samhällsförändringar på flera plan?

Ja, detta är faktiskt själva essensen i HMF-lagen. Den skyddar i princip alla grupper utom etniska svenskar (åtminstone så länge vi fortfarande är i majoritet i vårt eget land) från att bli kritiskt granskade och hårt kritiserade. Om man inte gör det i ett sammanhang som uppmanar till öppen och fri debatt. Med tanke på de många kommentarerna till artikeln vi publicerade, varav omkring hälften var för och hälften emot, så lyckades åklagaren inte bevisa att vi gjort oss skyldiga till hets mot folkgrupp. Vi censurerade inga kommentarer – inte ens de som kallade oss psyksjuka människor som borde tvångsvårdas för vår ”islamofobi”.

Hovrätten i Malmö. Här hoppas Ingrid&Maria slippa hamna. Foto: Jin Zan/Wikimedia Commons

Domen har ännu inte vunnit laga kraft, åklagaren har till 14 december på sig att överklaga den till hovrätten – något vi har svårt att se henne göra. Tingsrättens dom är mycket tydlig och oddsen för att hovrätten skulle göra en annan bedömning får anses som ganska liten.

Den dag vår dom vinner laga kraft har alla yttrandefrihetsälskare i Sverige anledning att fira. Åtalen för HMF har ökat med osannolika 900 procent sedan 2016 och de allra flesta som åtalats har varit hederliga pensionärer som i sin frustration över Sveriges förfall skrivit mindre väl valda ord på Facebook. De trodde att de levde i ett land där yttrandefriheten är grundlag och att en sådan kan aldrig trumfas av en vanlig lag som dessutom gäller kollektiv i stället för verkliga offer. Föreställ er deras förtvivlan när de döms och betraktas som kriminella.

Öppna för fri debatt

Det gäller alltså att framföra sin kritik mot islam och muslimer på ett sätt som öppnar för en fri debatt, vilket förstås kan vara svårt på Facebook om man bara har vänner som tycker ungefär som man själv gör. Men en som gjort det är Jenny Piper som häromdagen la upp en bild på en muslimsk kvinna som tränar på gymmets kvinnoavdelning. Trist med könssegregation och könspolarisering, menade Jenny.

Många muslimer har hittat till hennes kommentarsfält och deras kommentarer är ingen trevlig läsning. De hatar och föraktar Jenny så det står härliga till och förklarar glatt att Sverige är deras land och ”lycka till med att ändra lagarna”. Av dessa kommentarer att döma är många muslimer i Sverige övertygade om att det redan är sharia som gäller i vårt land.

Axplock från Jenny Pipers kommentarsfält på Facebook. Foto: Skärmdump FB

Det bästa du som svensk kan göra är att lära dig om islam och försöka upplysa dina vänner och bekanta om vad denna religionsideologi egentligen går ut på. En av de viktigaste sakerna med islam är just att Allahs sharialagar ska råda över hela världen och det är varje muslims plikt att verka för detta. Jag undrar jag vad rådman Jonas Lindgren kommer att tycka om att bli av med jobbet till förmån för shariadomare …

Glädjande nog har många uppmärksammat den friande domen, vilket jag tolkar som att allt fler förstår att det här åtalet var principiellt viktigt – inte bara för Maria och mig, utan för alla som tror på yttrandefrihet och öppen debatt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/journalisterna-frias-i-malet-om-hets-mot-folkgrupp

https://www.friatider.se/ingrid-och-maria-frias-fran-asiktsbrott

https://nyheteridag.se/carlqvist-och-celander-frias-for-hets-mot-folkgrupp/


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.