TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 87: Är Akilov lika mycket värd som Ebba?

Publicerad 24 oktober, 2020

Jag får kväljningar av detta eviga pladder om ”alla människors lika värde” för jag kan aldrig ställa upp på denna vanföreställning – eftersom somliga helt enkelt förbrukar sitt människovärde, skriver Gudmundur Bragason.

Om någon hjärntvättad vänstertomte upprört skulle fråga mig ”men tycker du inte att alla människor är lika mycket värda”, skulle jag tveklöst svara nej! Sedan skulle jag ställa några frågor till henne, ty för det mesta är dessa individer känslostyrda feministkärringar.

Lek med tanken att du befinner dig på ett passagerarfartyg som är på väg att sjunka. Du står tillsammans med två personer. Den ena är din dotter, den andra är en aspackad och otrevlig främling. Det finns bara två flytvästar kvar och du har själv tagit den ena. Vem skulle du välja att ge den andra till – din dotter eller den aspackade och otrevliga främlingen?

Ger du den sista flytvästen till ditt barn eller till en främling? Foto: Lehtikuva.

En pensionär har blivit rånad och misshandlad. Han har fått fysiska och psykiska men för resten av sitt liv. Är förbrytaren eller förbrytarna lika mycket värda som pensionären?

På hemväg från sin bästa väninna blir den unga söta E våldtagen av herr M. Mirakulöst nog lyckas polisen gripa herr M som döms till ungdomsvård eller något annat helt meningslöst så att han snart åter kan begå nya brott. Unga fröken E tilldöms ett skadestånd på 15 000 kronor. I samma veva går den exotiske herr Z in i en butik där personalen väljer att hålla ett vakande öga på honom eftersom de misstänker att han tänker stjäla varor ur butikens exklusiva sortiment.

En ”kränkt” får mer än en våldtagen

Eftersom det kan vara väldigt lönsamt bestämmer sig herr Z för att känna sig oerhört kränkt. Följaktligen går han till Diskrimineringsombudsmannen och bölar och vips tilldöms han ett skadestånd på 100 000 kronor. Fröken E som kanske får men för livet av den våldtäkt som herr M har begått mot henne får ett lägre skadestånd än herr Z som hävdar att han har blivit diskriminerad. Är detta måhända någon käck variant av ”alla människors lika värde”?

Några nationalister håller ett torgmöte. Ett antal maskerade vänsterextremister genomför en så kallad motdemonstration. En del av deras ”argumentation” består i att misshandla nationalisterna som polisanmäler vänstervåldet. Anmälan läggs självfallet ner – fattas bara annat. En pensionär får nog och på sociala medier riktar han eller hon kritik mot hur vissa invandrare beter sig. Att visa den sortens missaktning går dock inte för sig. Maktens stormtrupper, det vill säga Stasiinfluerade existenser från någon av polisens demokrati- och hatbrottsgrupper, kommer och knackar på dörren om de inte slår in den. Käckt släpar de (sisådär en 3-4 modiga poliser) iväg pensionären. Efter en tid blir det rättegång och de politiskt tillsatta nämndemännen ser till att pensionären straffas för att ha ifrågasatt makten. Hets mot folkgrupp kallas detta åsiktsbrott. Pensionärer och andra straffas för att ha uttryckt en åsikt medan vänsterextremister som misshandlar sina meningsmotståndare går fria. Anser du kanske rent av att detta är ett utmärkt uttryck för ”alla människors lika värde”?

Ett aktuellt exempel ur verkligheten

Under de första månaderna av Coronapandemin dog många äldre människor. Ett stort antal av dessa avled på grund av att de bortprioriterades i sjukvården. Detta skedde med politikernas och tjänstemännens goda minne. Det hette till och med att det ”bara” var gamla människor som dog av Covid-19. Skulle du möjligtvis vilja ha vänligheten att förklara på vilket sätt detta avspeglar ”alla människors lika värde”?

Är terroristen Akilov lika mycket värd som hans offer 11-åriga Ebba Åkerlund? Foto: Privat.

Den 7 april 2017 genomförde den muslimske extremisten Rakhmat Akilov ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm. Fem personer dödades. Hävdar du kanske att Rakhmat Akilov är lika mycket värd som offren för hans attack– ja eller nej?

Det fanns en blott elvaårig flicka som hette Ebba Stefansdotter Åkerlund. Hon blev ett av Rakhmat Akilovs dödsoffer. Som om det inte vore nog ägnade en 59-årig invandrare sig åt att skända Ebbas grav. Enligt hennes far skändades graven över 50 gånger. Är det rent av så att du på fullt allvar vill hävda att gravskändaren är lika mycket värd som lilla Ebbas efterlevande? Jag ser fram emot ett klargörande svar.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 86: Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Allas lika värde Politiskt vänsterdravvel Man förtjänar sitt värde i Familjen Gruppen Landet.

  Svara
 2. Avatar

  Bravo Gudmundur! Lyssnade ni på när Granskning Sverige och Feministinspektionen ringde till SVT och pratade med diverse banditer på redaktionen och bad dem förklara sin värdegrund ”Allas lika värde”? En oerhört bra utförd medborgarjournalistik må jag säga. Den sändes som ljudklipp på Exakt24 tidigare i veckan. Länk här:

  https://youtu.be/6uZlDudyLwc

  Kram till er!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.