TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 86: Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli

Publicerad 17 oktober, 2020

Gudmundur Bragason befarar att den socialdemokratiska riksdagsmotion som nu föreligger om obligatorisk förskoleplikt från två års ålder är ytterligare ett försök att snöpa och forma befolkningen till ”goda” indoktrinerade samhällsmedborgare.
”I själva verket handlar det om att ni, i sann socialdemokratisk anda, vill hindra föräldrar från att själva uppfostra sina barn. Det ska samhället ta hand om ty det ligger i ert intresse. Alla ska göra likadant – död åt valfriheten!”

Nyligen fick jag syn på något som skulle kunna vara en parodi på en socialdemokratisk riksdagsmotion, men nej – det var på riktigt, tyvärr. Den 5 oktober lämnades ett missfoster in vilket jag befarar att riksdagen kommer att bifalla. Det vämjeliga eländet är undertecknat av elva socialdemokrater och om detta blir verklighet, vilket inte kan uteslutas, är vi riktigt illa ute!

De där kvartsfigurerna anser att det är en förträfflig idé att göra förskolan obligatorisk från och med två års ålder. Något mer typiskt socialdemokratiskt får man leta efter! De vill självfallet också göra förskolan avgiftsfri, men något sådant finns faktiskt inte i verkligheten. Skattebetalarna tvingas stå för notan, som vanligt. I sin så kallade motivering skriver de:

”Vägen till ett jämlikt samhälle börjar i sandlådan. På förskolan läggs grunden för livet som komma skall.”

Vägen till ett vedervärdigt samhälle

Där tyckte ni allt att ni fick till det! Vägen till ett vedervärdigt samhälle stakas ut från något som ligger på en betydligt lägre intellektuell nivå än sandlådan och ni kan nog inte ta er upp till sandlådenivån ty er oförtjänt feta lön är allt för tung för er att bära. Det som komma skulle för de nu uppväxande generationerna är ett kaotiskt helvete som ni har skapat. Sedan fortsätter idiotin:

”Förskolan ger barnen en viktig pedagogisk grund, sociala sammanhang och kontakt med fler vuxna vilket är nödvändigt för barns utveckling samt lärande.”

Er så kallade pedagogik känner vi nog till! Det är normkritik, genusdravel och annat socialistiskt snömos. Sociala sammanhang och kontakt med fler vuxna har alltid funnits – det visste ni kanske inte. Har ni händelsevis hört talas om företeelser som grannar, vänner, släktingar, eller far- och morföräldrar? Vet ni förresten vad syskon är – syster, bror? Inte?

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Anna Wallentheim är en av arkitekterna bakom dagispliktförslaget. Foto: EmmyCecilia/Wikimedia Commons

”Barn som gått i förskolan presterar bättre i grundskolan och senare i livet och det är därför viktigt att en likvärdig tillgång till förskolan säkras genom lagstiftning.”

Presterar bättre? Ni har sett till att en familj inte kan leva på en inkomst vilket har fått till följd att så gott som alla barn från späd ålder förvaras på era hjärntvättsinrättningar och detta har varit en synnerligen medveten strategi från er sida. Er grundskola är ett dåligt skämt. Kombinationen av vänsterflum och kaos är förödande, men ni kanske rentav är stolta över det ni har åstadkommit. Vad menar ni förresten med att det skulle vara viktigt att en likvärdig tillgång till förskolan säkras genom lagstiftning? Förskolan skulle ju vara obligatorisk, men tillgång och tvång kanske är samma sak i er värld.

Ni vill indoktrinera barnen

”Förskolan är i första hand till för barnen och därför ska heller inte arbetslösas barn förnekas skolgång eller barn till föräldralediga ges kortare tid. Det bör övervägas om inte alla barn ska ha lika rätt till förskola oavsett vårdnadshavarnas ställning på arbetsmarknaden.”

Nej, förskolan är i första hand till för att indoktrinera barnen med er smutsiga ideologi. Beträffande barn till föräldralediga och arbetslösa gäller samma sak – föräldrarnas rätt att uppfostra sina barn får stryka på foten till förmån för er vidriga ambition att göra barnen till lydiga, socialistiska samhällsmedborgare. Inga föräldrar ska självfallet ha möjlighet att bestämma själva eftersom det kunde bli förödande för er.

”För många barn är förskolan också den plats där man faktiskt möter andra människor, eller där man kommer ifrån destruktiva familjeförhållanden. Förskolepersonalen kan vara de som ser och slår larm när barn riskerar att fara illa.”

Ursäkta, men var skulle barn annars möta andra människor om de tillbringar hela dagen i en skrikig förskolemiljö? Är det inga barn som far illa i våra förskolor?

”En utbyggnad av barnomsorgen handlar om mer än att bara ge alla barn samma möjligheter.”

Javisst! Det handlar om något helt annat, vilket framgår av denna krönika.

– Det handlar också om att ta ytterligare steg mot ett mer jämställt samhälle.

Vilka ytterligare steg? Vi vet allt för väl vad ett mer jämställt samhälle innebär i er förvridna extremfeministiska värld. Det är en kombination av att bekämpa kärnfamiljen och rent och skärt manshat, men det är nog nu!

”Kvinnor står fortfarande för merparten av det obetalda hemarbetet, har fler VAB-dagar och tar ut mer av föräldraförsäkringen.”

Ursäkta, men vad är problemet? Sådant löser barnfamiljerna bäst själva, men ni måste förstås lägga er i hur de gör, som vanligt!

”Barnomsorg är en nyckel till att låta fler kvinnor komma ut på arbetsmarknaden och skaffa sig den ekonomiska trygghet som krävs för frigörelse.”

De allra flesta kvinnor förvärvsarbetar.  Frigörelse – från vad?

”Det kan låta drastiskt med en förskoleplikt från två års ålder, men faktum är att en stor majoritet av barnen redan har börjat förskola innan dess.”

I själva verket handlar det om att ni, i sann socialdemokratisk anda, vill hindra föräldrar från att själva uppfostra sina barn. Det ska samhället ta hand om ty det ligger i ert intresse. Alla ska göra likadant – död åt valfriheten!

Peter Tillbergs målning ”Blir du lönsam, lille vän?” från 1972. Foto: Moderna museet

Ni föraktar arbetarklassen

”De som börjar senare är i högre grad barn till föräldrar med utländsk bakgrund eller med arbetarklassbakgrund.”

Det är möjligt att kvinnor med utländsk bakgrund kan vara hemma med sina barn längre eftersom de i högre grad än de svenska uppbär socialbidrag. Arbetarklassen vet ni inget om, ty ni föraktar den av hela ert hjärta. Många med arbetarklassbakgrund har följaktligen vänt er ryggen vilket ni verkligen har förtjänat!

”Det handlar med andra ord om kvinnor som står långt bort från arbetsmarknaden. Som tar ut mer av föräldraledigheten, i högre grad arbetar deltid och som därmed lever ett mindre jämställt liv.”

Det kan finnas många skäl till varför någon väljer att ta ut mer av föräldraledigheten eller arbeta deltid. Ja, i många fall har människor valt detta själva och vilka skäl de har till detta angår er helt enkelt inte! Om sedan någon lever ett enligt er mindre jämställt liv angår det er inte heller!

”Idén om en stark välfärdsstat bygger på individens möjlighet till frigörelse från klass, kön och familjebakgrund. En frigörelse som bör börja redan i förskoleåldern.”

Visserligen är Sverige en stark stat, men en välfärdsstat är det inte längre. Det fanns en tid då ni kanske visste vad klass var, men den tiden är förgången. Ni har aktivt uppmuntrat extremfeminism, vänsterextrema könsteorier som i själva verket är pseudovetenskap – allt för att få en viljelös och hjärntvättad befolkning som under täckmantel av att vårt land är en demokrati röstar på er så att ni kan behålla den makt ni älskar över allt annat. Det ni kallar ”En frigörelse som bör börja redan i förskoleåldern” handlar endast om hjärntvätt, ty det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 85: Det får man ta!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    Dagis har bytt namn till Förskola för att skola in barn till Socialistisk Genus tänkande. Grundskolan har havererat elever går ut utan Grundskolekompetens att kunna Stava Räkna Skriva mm.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.