TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Breaking News – Rasmus Paludan ÄR svensk medborgare!

Publicerad 9 oktober, 2020

I slutet av augusti stoppade Malmöpolisen den danske politikern Rasmus Paludan vid Öresundsbron och meddelade ett inreseförbud under två år. Nu har Paludan fått beskedet från Migrationsverket – han är svensk medborgare.
– Malmöpolisen har begått det värsta av alla brott – de har brutit mot den svenska grundlagen, säger Rasmus Paludan som nu tänker begära ett kraftigt skadestånd.

Nästan triumfatoriskt meddelade tf chef för polisområde Malmö, Mattias Sigfridsson, 28 augusti att partiledaren för danska Stram Kurs hade stoppats vid betalstationen på Lernacken.

– Vi bedömer att hans agerande och inresefrihet skulle vara ett hot mot grundläggande samhällsintresse, sa han till medierna.

Nu verkar det som om det värsta brottet har begåtts av polisen själva – att stoppa en svensk medborgare från att resa in i landet. Det är absolut förbjudet att förhindra sina egna medborgare att resa in och enligt nuvarande regler får man heller inte ta medborgarskapet ifrån någon, vilket är förklaringen till att många med utländsk bakgrund inte kan utvisas från Sverige oavsett hur många och grova brott de gjort sig skyldiga till.

Men polisen visste ju inte om att du är svensk medborgare?

– De visste att jag har en svensk pappa och det framkommer av beslutet från Migrationsverket att jag var folkbokförd i Sverige under tre månader 2000-2001. Det var alltså fullt möjligt för polisen att inse att jag med stor sannolikhet var svensk medborgare och att de därmed inte hade rätt att stoppa mig, säger Rasmus Paludan till Ingrid&Maria.

Ska kräva ett stort skadestånd

Anledningen till att Paludan stoppades var att Malmöpolisen befarade att han tänkte bränna en koran, trots att de vägrat honom tillstånd till en sådan demonstration. Polisen var rädd att muslimer på Rosengård skulle ställa till våldsamma upplopp, vilket de gjorde i alla fall.

Paludan, som är advokat till yrket, planerar nu att kräva ett rejält skadestånd från Justitiekanslern för att hans grundlagsskyddade rätt att resa in i Sverige nekades honom. För att få sitt svenska pass måste han resa till Berlin och besöka svenska ambassaden där, men när han planerar att använda det för att resa in i landet är oklart.

– Jag är rädd att den svenska polisen inte kan skydda mig om jag reser in i Sverige, säger han.

I morgon lördag håller Stram Kurs rikskongress i Danmark med gäster från svenska Alternativ för Sverige och norska Självständighetspartiet.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

9 Kommentarer

 1. Avatar

  *hihi*

  Svara
 2. Avatar

  När det gäller IS krigare och Terrorister så blir dom inte stoppade vid gränsen dom blir hämtade Utomlands.

  Svara
 3. Avatar

  Dette gør ondt helt ind i den danske folkesjæl, at Danmark må dele en af vores igennem tiderne allerstørste frihedshelte Rasmus Paludan med Sverige, dette gør ondt, men alright om dette er prisen for at redde Sverige, nu Sverige ikke længere kan redde sig selv!

  Svara
 4. Avatar

  Kling & Klang följer inte lagen…

  Svara
 5. Avatar

  Paludans parti Stram Kurs tillader ikke at partiets medlemmer har dobbelt statsborgerskab.

  Moral er godt mens dobbelt moral åbenbart er dobbelt så godt.

  Måske Ingrid og Maria kunne prøve med lidt opsøgende journalistik?

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Skulle det verkligen gälla nordiska medborgare? Det kan jag inte tänka mig att de har något emot.

   Svara
   • Avatar

    Tak Rasmus for linket: https://stramkurs.dk/bliv-medlem/krav-til-medlemskab/

    §3 Medlemskab
    Det er muligt for enhver fysisk person at blive og forblive medlem af partiet, såfremt denne godkendes af rigsledelsen og opfylder disse betingelser:
    1) Personen er fyldt 13 år og er dansk statsborger fra fødsel eller opfylder partiets definition af en dansker.

    Det interessante er, at Rasmus Paludan ifølge partiets definitioner ikke er opfylder definitionen af en dansker ( https://stramkurs.dk/vores-politik/udlaendinge/ ):
    ”Etniske danskere har dansk slægt og dansk modersmål. Herudover er en dansker karakteriseret ved, at han eller hun har haft dansk statsborgerskab fra sin fødsel og ikke har noget andet statsborgerskab … Hvis en person ikke omfattes af denne definition, så er personen ikke etnisk dansker.”

    Og så er spørgsmålet, hvad er Rasmus Paludan så? En nordisk statsborger med medlemskab uden valg -og stemmeret?

    Svara
 6. Avatar

  Jag har en svensk mor och en österrikisk far. Född och uppvuxen i Sverige. För många år sedan ville jag få dubbelt medborgarskap,. Det gick bra från Österrike, men i Sverige sa man nej!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.