TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 84: Så här har det alltid varit… eller?

Publicerad 3 oktober, 2020

Vi har alla hört det kulturmarxistiska bjäbbandet om socioekonomiska faktorer, utsatta grupper och områden med mera – allt för att ursäkta ”skyddsvärda” gruppers oacceptabla beteende. Inte minst har de försökt tuta i oss att ”så här har det alltid varit”. Men Gudmundur Bragason klär av den förklaringsmodellen in på bara skinnet i denna svart satiriska krönika.

Den närmast epidemiska ökningen av bilbränder, rån, våldtäkter med mera har självfallet inte alls med invandringen att göra. Så är det, för det har direktören för Cirkus Rosenbad, Stefan Löfven, minsann sagt och han är nog oerhört intelligent, för vi betalar honom en väldigt hög lön och eftersom han är en mäktig man gör vi nog klokast i att tro på vad han säger. Låt oss därför se tillbaka och minnas hur det en gång var.

Upplopp följde efter Elisabeth Ohlson Wallins utställning Ecce Homo … Foto: Wikimedia Commons.

Minns ni den så kallade konstnären Elisabeth Ohlson Wallins fotoutställning Ecce Homo? Den bestod av ett antal bilder med motiv ur Bibeln. Utställningen innehöll, i sann kulturmarxistisk och normkritisk anda, bilder med homosexuell anstrykning av Jesus Kristus. Vi minns alla de våldsamma reaktionerna. När bilderna ställdes ut i Uppsala domkyrka gick de kristna man ur huse och brände bilar. Om jag inte minns fel blev Elisabeth Ohlson Wallin gripen för hatbrottet hets mot folkgrupp. Hon lever fortfarande med ett ständigt dödshot över sig som har riktats mot henne från de vanliga kristna terroristorganisationerna. Kravallerna spred sig och nådde Jönköping och andra småländska städer. Horder bestående av de ökända och brutala kristna frikyrkliga smålänningarna var skoningslösa i sin vandalism. Förödelsen var stor och kostnaderna för samhället var gigantiska. Visst var det väl så, eller?

Under senare delen av 1900-talet flyttade många till de större städerna eftersom arbetstillfällen försvann från landsbygden. Norrland drabbades särskilt hårt och många minns säkert de våldsamma norrlänningarnas framfart. Byskolor brändes ner, handelsbodar plundrades och om jag inte minns fel blev samer förnedrade och rånade och tvingades lämna ifrån sig alla sina renar. Ungdomsgängen ägnade sig åt att bränna traktorer och detta var väldigt vanligt så att folk slutade reagera på ofoget. Visst var det väl så, eller?

Tro inte att det var lugnare förr

Otaliga är berättelserna om trångboddheten och svälten på fattighusen. Fattighjonen terroriserade den övriga befolkningen och bönderna vågade inte lämna sina hus. Hjonen brukade också lurpassa bland buskarna och kasta sten på länsman när han passerade. Vid den här tiden var pizza en okänd företeelse här i landet, men han kunde väl ändå ha bjudit fattighjonen på kaffe som tack för uppmärksamheten? Eftersom det ännu inte fanns bilar fick hjonen nöja sig med att elda upp hästar och vagnar.

Innan bilarna fanns satte svenskar ständigt eld på hästdrivna ekipage … Foto: Pxhere.

Även drängarna var trångbodda och när de inte hade lust att stanna inne i sina drängstugor fördrev de tiden med att sprida skräck i socknen genom att våldta och förnedra böndernas barn. Drängarna brukade avsluta det hela med att, på äkta svenskt manér, urinera på sina offer. Om det bara hade funnits fritidsgårdar hade allt varit mycket lugnare. Visserligen hade Sverige en homogen befolkning, men prästen, länsman, handelsman och bönderna var nog rasister i alla fall. Visst var det väl så, eller?

Den gamla goda tiden är tillbaka

Tiden har sin gång och ett och annat går förlorat. Därför känner vi en gränslös tacksamhet när vi får tillbaka något av det gamla. Tuberkulosen är åter här, visserligen inte i samma omfattning som förr, men den som väntar på något gott …

Svenskarnas nygamla husdjur. Foto: Pixabay/sipa.

Ack, vilket vemod många av oss känner när vi tänker på gångna tiders husdjur som vi inte härbärgerat på flera generationer. Tack vare vår tids bedårande sophantering har råttorna kommit till våra bostadsområden vilket många säkert gläder sig över och förresten är nog en och annan av landets nuvarande invånare vana vid dem hemifrån. Råttorna blir bara större och större – det kallar jag utveckling! Det sägs att människors ensamhet är ett stort problem, men nu är problemet äntligen löst i och med att allt fler får sällskap av vägglöss i lägenheten, så varför klaga? Det är bara att tacka Löfven-juntan och föregående gycklarföljen för det avskyvärda helvete de har skapat. Må dessa ondskefulla kräk en gång tvingas stå till svars för vad de har gjort mot sitt folk!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 83: Ett schangtilt erbjudande


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

  1. Avatar

    Till och med EU Säger Sverige ligger Högst I EU när det gäller Våldtäckter Knivmord Rån MM. Brå säger Nej. Vem Litar Du På.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.