TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 81: Stefan Löfvens missfoster till regeringsförklaring

Publicerad 12 september, 2020

Inledningsvis tvingas jag konstatera att den där regeringsförklaringen som du, Stefan Löfven, stod och grymtade fram vid Riksmötets öppnande 8 september var precis så fylld av floskler, lögner och allmänt dravel som vi alla hade väntat oss. Den enda överraskningen var att Greta Thunberg inte nämndes en enda gång, skriver Gudmundur Bragason.

Har din talskrivare möjligtvis insett att de flesta av oss är lika trötta på Greta Thunberg som vi är på tjänstehjonet Anders Tegnell som du skickar fram i tid och otid eftersom du inte är kapabel att ta något som helst eget ansvar för konsekvenserna av hur den pågående pandemin hanteras? Du tycker väl också att det är praktiskt att ta till klimatlögnen eftersom du inte klarar av att lösa de riktiga problemen.

Jag inser att det egentligen är meningslöst, men jag avser att bemöta en del av tramset i din regeringsförklaring, Stefan Löfven. Jag hoppar nog över det mesta kring klimatet och Coronaviruset eftersom jag inser att det huvudsakligen är utfyllnad.

– Sverige är ett land att vara stolt över.

Du är synnerligen medskyldig till att Sverige numera har blivit ett land att skämmas över.

– Generationerna före oss har tillsammans byggt ett land där var och en förväntas ta sitt ansvar för Sverige, men där varje person också har alla möjligheter att bli sitt bästa jag.

Allt det som generationerna före oss har byggt upp gör du och ditt anhang allt för att riva ner. Ni tar inget ansvar och många svenskar som vill ha möjligheter att bli sitt bästa jag flyr landet. Att detta i hög grad beror på hur du och ett antal av dina företrädare har förvandlat Sverige till ett laglöst helvete övergår antagligen ditt ringa förstånd.

Vi är inte stolta, vi skäms över Sverige

– Det är vårt Sverige som vi ska vara stolta över. Det är vårt land som vi ska göra ännu bättre – och att göra det är vår gemensamma uppgift.

Det är ditt Sverige som vi tvingas skämmas över och att göra det ”ännu bättre” sker bäst utan din medverkan.

– Grunden för regeringens politik är Januariavtalet, det breda politiska samarbete som ger stabilitet, värnar ett öppet demokratiskt samhälle och som innebär konkreta lösningar på Sveriges samhällsproblem.

Januariavtalet åsidosätter demokratins principer. Samtliga partier som ingick denna överenskommelse bröt avgivna vallöften och har där igenom förlorat sin trovärdighet för all framtid. Det du kallar stabilitet, som du påstår värnar ett öppet demokratiskt samhälle är i själva verket inskränkningar i våra fri- och rättigheter som du och din illegitima junta vill införa.

– Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. Vi ska fortsätta att vara världsledande i arbetet med att motverka den globala uppvärmningen och i genomförandet av Agenda 2030.

Glappkäft! Tidigare hävdade du att Sverige skulle ha EUs lägsta arbetslöshet 2020, men så blev det inte. Sverige kommer inte heller att bli världens första fossilfria välfärdsland. För det första har du ingen aning om hur du ska få Sverige fossilfritt. För det andra måste jag väl upplysa dig om att den tid då Sverige var ett välfärdsland är förbi och det är du i allra högsta grad medskyldig till. Bjäbbandet om den globala uppvärmningen är globalisternas sätt att skrämma undersåtarna till underkastelse. Att du så gärna genomför Agenda 2030 visar också, med all önskvärd tydlighet, att du och din junta tjänar helt andra intressen än det svenska folkets.

Akut elbrist hotar landet

– Att Sverige är världsledande inom klimatomställning och elektrifiering gynnar våra företag, vår export, våra arbetstagare, vår välfärd, vårt land.

Jaså! Det är inte få som hävdar att Sverige riskerar att drabbas av akut elbrist, men det är tydligen vad du menar med att vara världsledande inom elektrifiering. Så talar en sann socialist. Hur elbrist skulle kunna gynna ”våra företag, vår export, våra arbetstagare, vår välfärd, vårt land” kan vi nog lämna därhän.

Akut elbrist hotar i Sverige på grund av regeringens politik. Foto: Pixabay/Alexei_other.

– EU-samarbetet bygger på våra gemensamma värderingar. Sverige ska fortsatt driva på för att alla länder ska respektera principer som oberoende domstolar och fria medier. Länder som inte respekterar rättsstatens principer ska inte kunna få EU-bidrag på samma sätt som tidigare.

Vi som tycker om verklig yttrandefrihet och värnar om varje nations rätt till självbestämmande betackar oss för EUs så kallade värderingar. Hur Sverige ska driva på för att alla länder ska respektera principer som oberoende domstolar och fria medier är fullständigt obegripligt. Svenska domstolar är ett dåligt skämt. Det du kallar fria medier är i själva verket en skattefinansierad så kallad public service som inte är något annat än maktens megafoner. Detta gäller också alla de tidningsredaktioner som befolkas av dina köpta ”presstödshoror”. Det är direkt pinsamt när du kritiserar andra länder för att inte respektera rättsstatens principer. Tills du har sopat rent framför egen dörr ska du enbart hålla käften!

– Vi stöder det belarusiska folkets strävan efter demokrati…

Åter kastar du sten i glashus.

Löfven vill strypa yttrandefriheten

– Det civila försvaret förstärks kraftigt efter många år av nedmontering. Arbetet med att inrätta en myndighet för psykologiskt försvar fortsätter. Ett nationellt cybersäkerhetscenter inrättas under året.

Det är huvudsakligen ditt parti som har nedmonterat det civila försvaret. Den myndighet för psykologiskt försvar som ni tänker inrätta har inget med försvar att göra. Den är till för att strypa yttrandefriheten. Att kalla detta för en myndighet för psykologiskt försvar är ett utomordentligt vackert exempel på nyspråk. Det du kallar för ett nationellt cybersäkerhetscenter är väl också till för att övervaka de element som har fräckheten att ifrågasätta din politik, ty jag vet vad du och din junta går för.

– En bankskatt ska införas för att finansiera satsningar på försvaret.

Det är vi som är kunder som får kompensera bankerna för denna nya skatt.

Stor polisbrist i Sverige. Foto: Wikimedia Commons.

– Sverige har nu nästan 21 000 poliser, det högsta antalet någonsin.

Vi är halvvägs till målet om 10 000 fler polisanställda till 2024.

Förstärkningen av polisen fortsätter. Det är något som inte stämmer. Vi har fler poliser, men det är färre brott som blir uppklarade. Det är förstås demokrati- och hatbrottsenheterna, det vill säga din egen åsiktspolis som får ytterligare resurser. De är fasligt duktiga på att gripa pensionärer som har oförskämdheten att kritisera din invandringspolitik. Många av de nyanställda poliserna är antagligen utbildade på Södertörns högskola och andra flumnästen. Med detta i åtanke får man väl vara tacksam om de klarar av att brygga kaffe och grilla korv.

Snart sharialagar i varje stad

– Samhällets uppgift är att trycka tillbaka den organiserade brottsligheten.

Våra lagar gäller i varje stad, i varje kvarter, på varje torg. Inga kriminella personer, ligor, gäng eller familjer ska tro att de är starkare än samhället. Nej, samhället klarar inte av att trycka tillbaka den organiserade brottsligheten. Snart gäller sharialagar i varje stad, i varje kvarter, på varje torg. Kriminella personer, ligor, gäng och familjer vet att de är starkare än samhället.

– Regeringen föreslår att straffrabatten för unga myndiga ska avskaffas vid allvarlig brottslighet.

Utbyggnaden av Statens institutionsstyrelses anläggningar och Kriminalvårdens anstalter och häkten fortsätter. Att straffrabatt över huvud taget finns är perverst. Det beror på din politik att Statens institutionsstyrelses anläggningar och Kriminalvårdens anstalter och häkten måste byggas ut.

– Socialsekreterare, lärare, fotbollstränare, skolpersonal och grannar – alla kan göra sin del för att stötta och styra upp en tonåring som håller på att hamna snett.

Du tror förstås att det är Anderssons, Petterssons eller Lundströms tonåringar som håller på att hamna snett. Jag kan meddela dig att så icke är fallet. Du ska inte lägga ansvaret på några andra än de stökiga tonåringarna och deras familjer. De ska omgående kastas ut ur landet om de inte sköter sig – så enkelt är det.

Rasismen mot svenskar frodas

– Trots att rasismen och nazismen borde ha lagts på historiens skräphög för länge, länge sedan, frodas de i dag. Under året har exempelvis afrosvenskar höjt sina röster mot den rasism de drabbas av. Rasism i alla dess former och uttryck ska motas tillbaka av hela samhället.

Diskriminerad? Foto: Okänd.

Det är rasismen mot svenskar som frodas. Du låtsas att nazismen utgör ett hot medan det i själva verket är islamismen och den har ätit sig djupt in i ditt parti. Att du hänvisar till att afrosvenskar har höjt sina röster, men struntar i den rasism som svenskar drabbas av säger väldigt mycket om vem du är.

– Sverige ska fortsätta att stärka den fria opinionsbildningen, skydda yttrandefriheten och stödja fria medier i hela landet. Samhällsinformationen till asylsökande utökas och blir en obligatorisk del av asylprocessen.

Jo, jag tackar! Det du egentligen menar är att Sverige ska fortsätta att bekämpa den fria opinionsbildningen, kraftigt begränsa yttrandefriheten och krossa fria medier i hela landet. Någon samhällsinformation till asylsökande behövs inte eftersom vi inte har plats för några fler, det är återvandring som ska gälla.

– Inget barn ska behöva oroa sig för våld eller för att tvingas bli bortgift. Därför tar vi nu fram en nationell strategi för att motverka alla former av våld mot barn, däribland hedersrelaterat förtryck. Dessutom införs ett särskilt hedersbrott.

Dessa företeelser har du och dina gelikar importerat. Du är väl stolt, inte sant?

Kärnfamiljen bekämpas

– Reformerna för hbtq-personers rättigheter fortsätter. En könsneutral föräldraskapslagstiftning utreds.

Allt för att bekämpa kärnfamiljen, för hbtq-personer är inte diskriminerade. Det du och dina meningsfränder vill ha är en skock normlösa, lättstyrda hjon och det är ditt egentliga syfte med denna så kallade reform.

Hbtq-vurmandet används för att bekämpa kärnfamiljen. Foto: Pikist.

Jag har förbigått en hel del av ditt tal, bland annat avsnittet där du talar om kultur. Med tanke på vilka fullblodsidioter som du har valt att tillsätta på kulturministerposten inser jag att ämnet inte intresserar dig och därför är lågprioriterat. Antagligen tyckte din talskrivare att det var en bra idé att tala om kultur, men det var det inte. Du lät om möjligt ännu mindre trovärdig än vanligt i detta avsnitt och det vill inte säga lite.

Det måste betraktas som någon slags prestation att vara så maktfullkomlig, så arrogant, så oduglig och att vara en så usel talare som du är. Att lyckas få ihop en regering som till 100 procent består av en skock överbetalda, intellektuellt undermåliga, odugliga, arroganta och obildade politikerbroilers är en nästan historisk bedrift som nog är oslagbar.

Till och med du kanske inser att jag är allt annat än imponerad av dig och det du hittills har åstadkommit och din tid som statsminister är inte slut än, tyvärr! Makten framför allt är det enda som betyder något för dig och ditt parti. Detta, herr Löfven, är inget annat än ren ondska!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 80: Musikindustrins förfall, del 3


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Älskar er ? så modiga underhållande ärliga och informativa! Listan kan göras lång! Önskat jag vunnit 1 par miljoner så jag kunde sponsrat er rejält…. Ni gör ett grymt jobb och är helt underbara!!! Gud välsigne er ❤️❤️❤️

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Tack, Moicrow! <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.