TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 76: Hur häftigt är det då att betala skatt?

Publicerad 8 augusti, 2020

Sverige har ett ovanligt högt skattetryck vilket vi alla är väl medvetna om. Med denna krönika vill jag få igång en diskussion om hur våra skattepengar används, eller rättare sagt missbrukas, skriver Gudmundur Bragason.

När vi blir sjuka och behöver vård kan vi få vänta väldigt länge på exempelvis en operation. När vi måste åka till akuten kan vi få vänta väldigt många timmar innan vi får komma till en läkare. Många länder med ett lägre skattetryck än det svenska har en avsevärt mycket bättre sjukvård än den vi har. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Länder med lägre skatt har bättre tåg än Sverige. Foto: Wikipedia.

Det finns ganska många länder som har högre pensioner, lägre pensionsålder och även lägre skatter. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Visste ni att det finns länder som har en fungerande äldrevård? Jag kan också upplysa er om att personalen på äldreboendena talar landets språk. Många av dessa länders invånare betalar betydligt mindre i skatt än vad vi gör. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Jag har vänner som har rest med tåg utomlands. De har berättat att järnvägsnätet är välskött, tågen är modernare och snabbare och de går dessutom i tid! Dessa länder har ett lägre skattetryck än det vi har här. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Korvgrillande poliser

Gör polisen skäl för våra skattepengar genom att leka med kriminella? Foto: Facebook/Polisen.

Det finns länder där polisen klarar upp fler brott än vad den svenska motsvarigheten lyckas med. Det är också ganska vanligt att dessa länders medborgare kan gå ut efter att det har blivit mörkt. Här är skatterna höga och förtroendet för de där korvgrillande och kaffebryggande figurerna som ska föreställa lagens väktare är ganska lågt. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Det kommunala utjämningssystemet måste självfallet avskaffas. Det är omoraliskt att avsiktligt misskötta kommuner som till exempel Malmö och Järfälla, ska parasitera på välskötta kommuners skattebetalares pengar. Det måste lagstiftas mot att kommuner ska ha möjlighet att köpa bostadsrätter. När en sådan lag är införd ska kommunerna tvingas sälja de köpta lägenheterna och de utomeuropeiska socialbidragstagarna som bor där ska självfallet återvandra till sina hemländer. De svenskar som bor i dessa bostadsrätter har, till skillnad från utlänningarna, själva köpt sina lägenheter. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Antalet utbildningsplatser på gymnasier, universitet och högskolor ska skäras ner. Dessa skattefinansierade institutioner ska helt ägna sig åt utbildningsverksamhet och inte producera ideologi. Så kallade lärare i genusvetenskap och annat kulturmarxistiskt kvacksalveri ska avskedas och de ska självfallet inte få något avgångsvederlag. De får vackert försöka försörja sig genom att ta ett hederligt arbete vilket naturligtvis är en helt ny erfarenhet för dessa kvartsfigurer. Högskolor som har tillkommit av politiska skäl ska stängas.

Stäng Södertörns högskola!

I Huddinge kommun finns ett slumområde som heter Flemingsberg. Där ligger Södertörns högskola, Sveriges antagligen mest ökända kulturmarxistiska flumnäste. Det är ett monument över vår tids fördumning och skattefinansierade vänsterideologi och måste därför ovillkorligen stängas och rivas. Många länder har ett bättre utbildningsväsende, men lägre skatter än vad vi har. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Södertörns högskola bör stängas, menar Gudmundur Bragason. Foto: Wikimedia Commons.

Det är direkt omoraliskt att införa skatter av rent politiska skäl. Vi kan till exempel ta det här med så kallade biltullar. I Stockholm är eländet i praktiken permanentat. Många som är beroende av sin bil tvingas avstå en del av sin surt förvärvade lön för att komma till och från sitt arbete och det är vanligt hederligt folk som drabbas, inte den politiska adeln som företrädesvis bor på Södermalm och annorstädes innanför tullarna. Bilisterna är hårt beskattade och vägnätet synnerligen illa underhållet i den socialistiska bananrepubliken Sverige. Många länder har lägre skatter och ett bättre vägnät. Hur häftigt är det då att betala skatt?

Samhällskontraktet är brutet

Jag har inte berört alla idiotiska punktskatter, men jag måste nämna ett hårresande exempel från förgången tid. Det fanns något som kallades kassettskatt. Det var en punktskatt på ljud- och videokassetter. Efter att tramset hade funnits i några år upptäckte man att denna skatt kostade mer att administrera än de intäkter som den genererade. Typiskt Sverige!

Det skulle inte förvåna mig om det även i våra dagar finns skatter som kostar mer att administrera än vad man får in på dem. Jag har inte heller berört överbetalda element som maktfullkomliga politruker och deras handgångna politiskt tillsatta tjänstehjon, men det får räcka med ovanstående exempel. Skatterna höjs hela tiden, men vi får allt mindre för våra skattepengar. Det är allt annat än häftigt att betala skatt, samhällskontraktet är brutet!

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 75: Artisterna som åkte in i finkan


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Var är Svenskarna, varför pratas det mest utländska språk på våra offentliga platser, affärer, Sjukhus arbetsplatser fikarum, varför sitter unga invandrarkillar i gäng på dom flesta städer, i centrum och hänger på dagar och kvällar. Varför står det på Arabiska på skyltar på väntrummet i sjukhusen tandläkarmotagningar, mm, Vi lever i Sverige. Sedan kunde inte regeringen avskaffa tillfälligt Trängselskatten, när det var som värst trängsel i kollektivtrafiken.

  Svara
 2. Avatar

  10 knivskärningar i landet varav en med dödlig utgång . 4 Skjutningar det senaste dygnet enligt Aftonbladet.

  Svara
 3. Avatar

  Bra skrivet! I Lund min stad ska polisen nu storsatsa på att bekämpa extremhögern och rasism ja dit går skattepengarna.Här är skolbränder,bilbränder och bränder lite varstans.Det storsatsas inte på det tydligen eftersom uppklarning är noll.Jag tycker denna satsning från Lunda polsen är en skenmanöver för vi ska nog se att polisen kommer haffa många ’brottslingar’ i sin nya satsning

  Svara
 4. Avatar

  Det är häftigt att betala skatt!

  Svara
 5. Avatar

  ”Det är direkt omoraliskt att införa skatter av rent politiska skäl. Vi kan till exempel ta det här med så kallade biltullar. I Stockholm är eländet i praktiken permanentat. ”

  Därför röstade jag på moderaterna i kommunalvalet 2006 i Stockholms Stad. De hade på valprogrammet att inte införa biltullarna.

  Till min häpnad, när moderaterna, tillsammans med övriga borgerliga partierna väl vunnit valet, så byter de sida och inför billtullarna. De gick emot sitt eget valprogrogram, som de bl.a fått min röst på.

  Vad var det för mening med att rösta på moderaterna när de blåljög! Detta var sista gången jag röstade på moderaterna.

  Sådant här omraliskt agerande av de politska partierna skadar förtroendet för demokratin.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.