TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Nyhetsveckan #104 – Bamse blir vår undergång, Esmeralda skymfad igen, Trump försvinner?

Publicerad 7 augusti, 2020

Bamsefilosofin om att ”bara man är snäll mot de stygga så blir de också snälla”, håller på att knäcka Sverige fullständigt. När poliser som Martin Lazar går ut och påstår att 12-åriga Adrianas mördare också är offer och att vi alla är skyldiga till deras ohyggliga brott, är det en tydlig effekt av Bamsefilosofin. Ingrid&Maria pratar i dag också om varför Donald Trump eventuellt försvinner från scenen ett tag, om det stötande låga straffet för lilla Esmeraldas mamma och om det ständigt ökande AFA-våldet – nu angriper de även katolska helgon.

VIDEO

LJUDPODDAR

Listen to ”Nyhetsveckan #104 – Bamse blir vår undergång, Esmeralda skymfad igen, Trump försvinner?” on Spreaker.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander är oberoende, politiskt inkorrekta journalister.

Stötta vårt arbete via

BG: 831-4742

Swish: 0709-963377

Besök vår sajt: https://ingridochmaria.se/

Alla poddar/videor: https://nontube.net

Ingrid & Maria på Facebook: https://www.facebook.com/IngridMaria-…

Ingrid på Mewe: https://mewe.com/profile/5c7682506bab462a83cab389

Ingrid på VK: https://vk.com/ingcarl

Ingrid på Gab: https://gab.com/ingcarl

 

Demoskop – regeringen rasar

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qod4wJ/coronaeffekten-borta-for-lofven

https://www.expressen.se/nyheter/regeringen-rasar-m-och-sd-okar-mest/

 

Trump försvinner?

Trump-organisation förbjuds att annonsera på Facebook

https://twitter.com/anonpatriotq/status/1291472627941486593

Q utmålas som en våldsrörelse

https://www.vice.com/en_us/article/889kgp/terrorism-experts-say-qanon-conspiracy-theory-a-threat-to-national-security

Executive order mot Tiktok

https://www.svd.se/trump-lagger-fram-tiktok-forbud

Expert: “Aggressiv app”

https://www.svt.se/nyheter/expertens-varning-om-tiktok

 

Lilla hjärtats mamma fick bara 21 månaders fängelse

https://www.expressen.se/nyheter/i-dag-faller-domen-for-lilla-hjartats-mamma/

https://samnytt.se/milt-straff-for-mamma-som-dodade-3-arig-dotter-sa-in-i-helvete-stotande/

Ingrid berättar den fasansfulla historien om Esmeraldas korta liv

https://ingridochmaria.se/2020/03/12/analys-vem-dodade-egentligen-esmeralda/

 

Bamse blir vår undergång

Bamsepolis: De gängkriminella är offer och det är vårt fel

https://www.expressen.se/debatt/vi-ar-alla-skyldiga-till-12-ariga-flickans-dod/

Maria tappar det på Twitter

https://twitter.com/mariasunflower/status/1290640961509429248?s=20

Sonesson kräver återvandring

https://www.friatider.se/m-toppen-dags-atervandring

Sätter ner foten i FB-inlägg

https://www.facebook.com/christian.sonesson/posts/10158037342207098

Gustav: Lösningen stavas återvandring

https://youtu.be/Ak7zFMUfnlQ

Mattias Lindberg efterlyser mer handling och mindre floskler

https://www.gp.se/ledare/kommer-dessa-m%C3%B6rdare-jagas-till-v%C3%A4rldens-%C3%A4nde-1.32098950

Bitte Assarmo

https://detgodasamhallet.com/2020/08/06/bitte-assarmo-orovackande-att-polisen-valjer-att-kalla-garningsman-for-offer/

 

Kongressen ska ta upp AFA-våldet

https://dailycaller.com/2020/08/02/full-witness-list-congressional-hearing-antifa-violence/

Newsweek: Antifa terrortränade i Syrien?!

https://www.msn.com/en-us/news/world/dhs-investigates-alleged-antifa-protesters-as-terrorists-trained-in-syria/ar-BB17wQJL?li=BBnbcA

Allt fler angrepp mot kristendomen

https://detgodasamhallet.com/2020/08/06/mohamed-omar-om-allt-det-som-idag-kallas-rasism-och-islamofobi-ska-bort-blir-det-inte-mycket-kvar-av-vastvarldens-historia/

Bedjande katoliker misshandlade i St Louis

https://www.riverbender.com/articles/details/catholics-and-protesters-clash-over-louis-ix-statue-art-hill-in-forrest-park-42816.cfm

Svarta begår många fler hatbrott än vita

https://theredelephants.com/black-americans-most-likely-to-commit-hate-crimes-join-hate-groups-and-commit-interracial-attacks-here-are-the-numbers/

Svenska kyrkans mångmiljonmedlemstapp

https://detgodasamhallet.com/2020/08/06/gastskribent-lennart-waara-svenska-kyrkans-majoritet-av-kvinnliga-praster/


Gillade du den här podden? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

9 Kommentarer

 1. Avatar

  Allas ansvar ingens Ansvar. Humanism utan Hjärna fungerar inte. Våldet Ökar, skyddsvästar,knivar automatvapen,massstöld av amunition.,mm vad händer ingenting. Polis behöver Poliseskort.

  Svara
  • Avatar

   Egohumanismen i sitt esse. Ingen logik men 100 % känslor. I mina mörkaste stunder ser jag att allt måste brinna för att vi ska få någon som helst vett och sans i samhället igen, men problemet är att ingen nu levande verkligen VET hur illa det kan gå.. Det ser vi från förr när allt gick käpprätt åt…

   Idag är allt så mycket känsligare, så otroligt mycket mer i potten. Så även om vi går efter historiska exempel så kommer det inte vara jämförbart, eftersom allt kan gå så otroligt mycket värre idag.

   Om det var då exempelvis potatissvält som i Irland och Sverige, så slöt sig folk upp tillsammans och stod ut tillsammans, men multikulturivrarna har genom sin egennyttiga ”godhet” slagit detta sönder och samman. Det som är mer troligt i dagen samhälle är upplopp och anarki.

   Själv är jag helt övertygad om att egohumanisterna kommer om de få fortsätta verka bli alla våras död. Både urinvånarna i landet, men även för lycksökarna som de så ”generöst” lockat till vårat land med löfte om ett ymnighetshorn, en cornucopia av ständigt flödande bidrag…

   När den sinar, oavsett om katalysatorn kommer utifrån eller inifrån kommer idag ha ödesdigra konsekvenser.

   …. men viktigast är ju att vara gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooood.. 😉

   Så det är bäst att inte tänka på saken…
   Tänk dock på att om du vill ha fred, så förbered dig på krig!

   Svara
 2. Avatar

  Little girls life also matters!

  Svara
 3. Avatar

  Är inte Bamsefilosofin själva pelaren och grunden för kristendomen – vända andra kinden till?

  ”Stå inte emot den som är ond; utan vem som än slår dig med flata handen på din högra kind, vänd också den andra mot honom.” (Matteus 5:39)

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Nej, det är inte så det ska tolkas. Det står att om någon slår dig på din högra kind, så vänd också den andra till. Hur slår man någon på den högra kinden – jo, med baksidan av handen så som man slår en tjänare. Vänder du den vänstra till. måste han slå dig som en man och då kan du faktiskt slå tillbaka. Läs Bergspredikan, den är rätt tuff.
   https://old.bibeln.se/las/1917/matt#q=Matt+5

   Svara
   • Avatar

    En mycket kreativ tolkning … Många boxare slog ut sin motståndare med en vänster krok mot höger kind.

    Svara
 4. Avatar

  Jättemodigt av prästen Stephen Schumacher i St. Louis att ställa sig upp emot mobben. Dock kan man fundera på hur väl logiska argument baserade i historiska fakta fungerar mot en blodtörstig pöbel? Var visserligen vissa felaktigheter i hans historiska berättelser, men ser det som ett sätt att ta ned ”diskussionen” till en väldigt lättförståelig nivå.

  För mig som är historiskt intresserad är det något komiskt att han är präst i ett stift som kallas ”Archdiocese of St. Louis”, för när han pratar med pöbeln om Afrika tar han upp om att araberna slaktade invånarna i Tunisien när de tog över där. Det fanns inget Tunisien då utan det romerska ”Afrikanska diocese” där efter att varit occuperat av Vandalerna en tid blev den afrikanska praetorianska prefekturen, sedan kom araberna och förstörde landet. Inte bara för att de inte hade kunskaperna utan även för att som nomader så värdesatte inte heller de romersk infrastruktur och odling, så allt bara förstördes, dels genom fruktansvärda etniska rensningar, men även genom total negligering. Visst kan man argumentera för att en blandning av romare, vandaler och byzantinare kan kallas för afrikaner då de bott där i generationer, men jag tror knappast att folkmassan ser dessa etniska grupper som sanna ”afrikaner” eller hur? De som närmast i deras fördomsfulla huvuden skulle ses som afrikaner är nog berberna, men jag har uppfattningen att den folkgruppen mer höll sig för sig själva, eller hur?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Diocese_of_Africa

  Sedan berättar han om den arabiska erövringen av Levanten och mellanöstern (där bland annat det persiska Sassanidiska imperiet blev förslavat av araberna). Den lilla saken att de tog över Turkiet… Turkiet fanns inte ens på kartan då. Muhammed bin Abdullah ansåg visserligen att turkarna var ett fult folk, men de hade inte blivit muslimer då, inte förrän långt senare och då genom löften från kalifatet att de kunde plundra stor rikedom från Konstantinopel och de östromerska provincerna. Det som däremot var där, var just det Östromerska imperiet med alla deras administrativa delar (prefekturer etc.) låg. Jag förstår visserligen varför, eftersom lekmän knappast befattar sig med historisk kunskap utan ser världen som den är, idag. Beklagligt.

  När korstågen skedde så kom ju turkarna mycket väl in i bilden, där de bildade bland annat Rûm Eyalet i Anatolien, alltså som jag ser det ”romerska provincen”. Korstågen började ju med en vädjan av östromerska kejsaren att få hjälp med att hantera hans nya turkiska grannar som var väldigt aggressiva (och hade nyligen konverterat till Islam). Det heliga landet var en bisak för romarna vid denna tid eftersom de hade närmare bekymmer. För att inte säga problemet för islamisterna på den tiden med mongolerna. Intressanta tider, där framför allt INTE man kan säga korsriddare = DÅLIGA, Islamister = BRA. Suck….

  Mycket visande på hur de märker orden ”His people” (gällande Ludvig IX), som om de själva ser sig som ”över” gruppreferenser samtidigt som de förklarar många olika grupper som ”offer” men i själva verket som husdjur, något de kan använda för att visa sin egen förträfflighet som ”goda” människor. Om man ger araber, svarta, turkar etc. eget ansvar, så försvinner också dessa egohumanisters egenvärde, eftersom de själva har kommit att definiera sig själva som ”världsförbättrare”. En typ av övermänniska, som bättre än andra ”vet” vad som är ”fel” med världen.

  Eller så är de för hjärntvättade av narrativet som gäller.. ”Värdegrunden” så som deras hjärnor tolkat vad de SKA tycka. Historien är där för att vi ska förstå hur vi kan förbättra oss själva och förhålla oss mot vår omvärld, framför allt att det är människan som skrivit historien. Människor med alla hennes styrkor och brister.

  Svara
 5. Avatar

  Både Jesus och apostlarna varnar oss för falska profeter,de komma till er i fårakläder,men i sitt inre rovlystna Vargar. I Guds ord den som förleder en av dessa som tror på mig hade det varit bättre att få en Kvarnsten hängd om halsen,och bli sänkt i havets djup säger Jesus Matt 18: 6.

  Svara
 6. Avatar

  Det finns hopp när det gäller Bamse, han är inte alltid snäll när det behövs, han låter inte stygga Vargen göra som han vill, i berättelserna.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 278 Platinasponsorer: Martin F, Hans J – Ni har väl inga fiender, Agneta S – Gåva, Anders D, Christoffer E. Övriga: Lina S, Helene B, Monica N, Monica M – Till Ingrid och Maria, Masi A, Annica B, Bernt G, Monica S – Gåva, Berit N – Från pensionär, Margot B, Jakob A, Mikael N, Per Haglind – Ha en trevlig helg, Ingrid M, Per S - Tack! Podden är bra!, Annica B, MoA Jacobsson – Donation, Elisabeth B, Kristian B - Litet men välment, Annika P - Tack Ingrid och Maria, Annika M - Sky Zelda, Peter A – Mvh, Marie H – Gåva, Carina H – Superbra, Bo B, Christina L – Gåva, Ylva K, Monica O – Gåva, Alf Å – Gåva, Inger J – Kämpa på, Rich Daniel – Till världens bästa Ingrid&Maria. Kämpa vidare!, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Peter, Anneli, Anne-Marit, Anonym BO, Conny, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS