TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 72: Krossa Förenta Nationerna!

Publicerad 4 juli, 2020

Det finns nog ingen organisation som är så överskattad som Förenta Nationerna, i dagligt tal kallad FN. Få ifrågasätter vad de egentligen håller på med vilket minst sagt är märkligt, skriver Gudmundur Bragason.

Föregångaren Nationernas Förbund, NF, grundades formellt 1920. Liksom FN var NF en mellanstatlig organisation vars främsta syften var internationellt samarbete och att lösa mellanstatliga konflikter. I praktiken upphörde NF att fungera i och med Andra världskrigets utbrott 1939, men formellt upplöstes organisationen först 1946.

FN-flaggan. Foto: Wikipedia.

Förenta nationerna grundades 24 oktober 1945. Det heter att syftet är att främja internationellt samarbete, men det är verkligen inte hela sanningen. Påståendet var kanske trovärdigare 1945 när organisationen bildades. Då hade den 51 medlemsstater. Numera är antalet 193, så förutsättningarna har ändrats radikalt. Efter Andra världskriget hoppades många att världen huvudsakligen skulle bestå av demokratier, men riktigt så blev det inte. I FN har dysfunktionella bananrepubliker samma inflytande som civiliserade demokratier vilket självfallet får förödande konsekvenser. Lägg där till att organisationen är i händerna på globalister som framgångsrikt gradvis har underminerat demokratierna med diverse FN-fördrag, så kallade mänskliga rättigheter och annan idioti. Deras mål är en världsstat där vanliga medborgares ställning undergrävs.

Åt helvete med de så kallade mänskliga rättigheterna

Det låter tjusigt att tala om mänskliga rättigheter, men i verkligheten kan det nästan betyda vad som helst, det vill säga det som passar för stunden. Ena dagen är det gångbart att svamla om alla människors lika värde (det är en felaktig översättning, det ska egentligen vara värdighet), andra dagen ska det värnas om en eller annan minoritet. Att detta sedan kan få till följd att en folkmajoritet förtrycks spelar självfallet ingen roll. Att ett FN-utskott som ska värna om dessa mänskliga rättigheter kan ledas av representanter för diktaturstater får det hela närmast att framstå som en dålig revy.

Carrie Lam, chefsminister i Hongkong. Foto: Wikimedia Commons.

Vad mänskliga rättigheter innebär den här veckan fick vi klart för oss när FN bjöd in den kinesiska regimens chefsminister i Hongkong Carrie Lam, för att hon skulle få rättfärdiga den nya så kallade säkerhetslagen för den tidigare brittiska kolonin. Många befarar att den nya lagen kommer att inskränka rättigheterna för Hongkong-borna och att självstyret, demokratin och statusen som finansiellt centrum därmed hotas. Den nya lagen har orsakat omfattande demonstrationer. Man kräver att den kinesiska kommunistregimen inför demokratiska reformer och att landet ska ha mindre inflytande. Regimen i Peking menar i sin tur att den nya säkerhetslagen behövs för att ”stabilisera” läget i Hongkong och vad som menas med att ”stabilisera” läget vet vi allt för väl. Jag behöver bara påminna om massakern på Himmelska fridens torg natten till 4 juni 1989. Att sedan FNs så kallade kommitté för mänskliga rättigheter bjuder in Pekingregimens representant Carrie Lam för att låta henne rättfärdiga den nya lagen, framstår närmast som en smula tragikomiskt.

Att Sverige skulle ta plats i FNs säkerhetsråd som icke permanent medlem åren 2017-2018 var så viktigt för Löfven-juntan att de mutade sig till det. Att sedan inget av värde åstadkoms saknade uppenbarligen betydelse. Huvudsaken var väl, som vanligt, att regimen skulle ge de sina tjusiga och välbetalda uppdrag så att det skulle se riktigt fint ut.

Kasta ut FN från USA

Eftersom så många av FNs medlemsstater är politiskt och kulturellt underutvecklade, blir det dessa staters intressen som organisationen i huvudsak företräder. Det brukar hävdas att den civiliserade världens vita befolkning är skyldig till dessa länders alla tillkortakommanden. Själva anser de sig tydligen inte bära något ansvar. För dessa nationers medborgare är det bara att flytta till något europeiskt land, USA, eller Australien och ta för sig. Sedan går det jättebra att beklaga sig över hur förtryckta de minsann är i de länder som de helt frivilligt har flyttat till. FN är synnerligen pådrivande i denna utveckling. Det är inte heller bananrepublikerna som huvudsakligen finansierar denna koloss, det är Västvärlden och kanske i någon mån Kina.

Ska USA betala? Det är faktiskt tveksamt. De bidrar med väldigt mycket pengar till FN samtidigt som det ständigt hörs ett evinnerligt gnällande på USAs göranden och låtanden. Att åtskilliga amerikanska politiker har tröttnat på detta är fullt begripligt. Jag föreslår att de, helt sonika, kastar ut FN från Förenta staterna. De kan väl flytta sitt högkvarter till något av de dysfunktionella länder vilkas intressen organisationen i huvudsak företräder. Civiliserade länder gör bäst i att lämna denna överflödiga organisation. Kvar blir väl skurkstater som till exempel Kina, Zimbabwe, Sverige och Saudiarabien.

FN-skrapan i New York. Foto: Pixabay/FilipFilipovic.

Jag kanske ska sluta raljera – jag är övertygad om att FN är bortom all räddning. Låt oss, tillsammans med kulturellt närstående nationer, lämna denna byråkratiska och genomkorrupta koloss. Dessa tärande dysfunktionella och kulturellt underutvecklade bananrepubliker angår oss helt enkelt inte. Om det sedan finns någon liten spillra kvar av det FN som en gång var lär knappast göra någon skillnad med tanke på hur litet av värde de har åstadkommit.

LÄS MER: God ton med Gudmundur ­– del 71: Myndighetsförfallet är ingen slump


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

  1. Avatar

    Margot Wallström skröt med att Sverige under sin tid i säkerhetsrådet infört svensk kaffepaus. Det var tydligen det enda Sverige bidragit med. Det påminner om Margot Wallströms tid i EU-kommissionen. Hennes arbetskamrater där sa att hennes uppgift på sammanträdena var att servera kaffe för det var det enda hon klarade av.

    Svara
  2. Avatar

    Tyvärr så har Wallström hunnit lite mera oreda, genom att påtala att sverige är ett av värdens rikaste land, genom generös flyktingmottagning genom FN ,EU, Mellanöstern Palistina. EU, FN har blivit en Globalistisk Flyktingspridare. Såg politikernas flycktings förhandlingar är i ett glödhett läge. Varför låta ansvarslösa Politiker bestämma en så viktig fråga, borde vara Folkomröstning om så viktig fråga, Folket som måste leva med besluten och BETALA, Notan.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.