TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Analys: Palmemordet – en bekväm lösning för alla parter?

Publicerad 21 juni, 2020

Det fanns många stater och organisationer som 1986 hade skäl att vilja ta livet av Sveriges statsminister Olof Palme. Kan det ha varit ett samarbete mellan Djupa staten i Sovjetunionen, USA, Storbritannien och Sverige? Några ville bli av med Palme för att han var CIA-agent, några för att han var KGB-agent och andra för att han arbetade för Stay Behind-rörelsen. Var det ett konvenansmord som genomfördes av rationella skäl i stället för av hat?

Som ung var Palme antikommunist. Foto: Wikipedia.

Olof Palme hade ett stort intresse för underrättelseverksamhet och ett förflutet på Försvarsstabens underrättelseavdelning. I sin ungdom sökte han en tjänst på det så kallade T-kontoret, döpt efter chefen Thede Palm. T-kontoret sysslade med hemlig utrikes underrättelsetjänst.

Som ung var Palme en ivrig antikommunist och ska ha lämnat uppgifter till CIA om svenska kommunister. Som hämnd (?) för att han inte fick jobbet på T-kontoret såg han till att Thede Palm fick sparken och lät i stället sin gode vän Birger Elmér dra igång Informationsbyrån, IB, som även sysslade med inrikes underrättelsetjänst. 1969 krävde dock rikspolischefen Carl Persson att endast Säpo skulle få syssla med inrikes säkerhetstjänst – vilket regeringen Tage Erlander gick med på. 1973 briserade dock IB-affären och det visade sig att de fortsatt registrera svenska kommunister.

I en intervju 2011 berättade förre chefen för det svenska kontraspionaget, Olof Frånstedt, för journalisten/författaren Anders Jallai att han fick starka varningar från såväl CIA som MI6 om att Palme blivit dubbelagent. Palme hade värvats till CIA av en ”Professor H” som var dubbelagent, och alla dem professorn värvade visade sig också arbeta för Sovjetunionen.


Kan mordet ha varit en hämndaktion av Stay Behind-rörelsen för Palmes förräderi? Stay Behinds syfte var ju att förhindra en sovjetisk ockupation och i det fall man inte lyckades med detta stanna kvar och verka bakom fiendens linjer som en motståndsrörelse.

Sveriges många affärer

Var det CIA som blev förhindrade av Palme i olika vapenaffärer under Iran-Irak kriget –såväl krutaffärer med DDR som Iran/Contras-skandalen? Var journalisten Cats Falcks försvinnande och mord en varningssignal till Palme året före mordet? Handlade det om Indien och Boforskanoner? Sydafrika? Eller var det i själva verket KGB som städade upp – med allas goda minne?

Cats Falck och hennes väninna Lena Gräns försvann 1984 och hittades ett halvår senare döda i sin bil i Hammarbykanalen. Foto: Youtube.

Sverige har gjort många vapen- och teknikaffärer vars etiska och moraliska dimensioner kan diskuteras, förutom de ovan har vi den så kallade Telubaffären, vapensystem och elektronik till Saudiarabien och JAS-plan till Sydafrika. Sverige har varit inblandat i många skumraskaffärer där Palme på ett eller annat sätt deltog genom att skapa kontakter och förutsättningar eller genom att stoppa affärer. I vissa av dem utnyttjades Sverige och svenska företag för vapenförsäljning, elektronikförsäljning eller telekom-infrastruktur.

Ta bara den nyligen avslöjade skandalen med Crypto AG, grundat 1952 av svensken Boris Hagelin i Schweiz. Med hjälp av hans krypteringsmaskiner kunde amerikanska och tyska underrättelsetjänster läsa andra länders krypterade kommunikation under mer än 50 år. En skandal eller en mycket lyckad underrättelseoperation beroende på var man står, men som knappt diskuteras. Palme var visserligen inte med rent praktiskt i alla dessa affärer, men han la grunden för vissa och stoppade andra genom att belägga vissa produkter med exportförbud och liknande. Låt oss titta närmare på några av de hetaste affärerna.

Indien och Boforsaffären

Rajiv Gandhi mördades 1991. Foto: Wikimedia Commons.

Många personer som hade med den så kallade Boforsaffären att göra har blivit mördade: Palme själv 1986, Boforsaffärens utredare Carl-Fredrik Algernon som omkom i en mystisk ”olycka” i Stockholms tunnelbana 1987 (flera vittnen hävdar att han blev knuffad framför tåget), Indiens förre premiärminister Rajiv Ghandi som 1991 sprängdes i ett terrordåd. Var det någon som städade upp före och efter alla mutor och turer med kommande rättegångar?

Vad jag vet har ingen riktig tittat på detta och utrett om det kan finnas ett samband. När jag pratar med ”fåglarna”, som vi brukar kalla mina anonyma underrättelsekällor, så får jag veta att det finns skäl som kan ha spelat in, men de vill inte redogöra för hur och varför utan säger bara:

– Den affären hade mer effekter och påverkan på den indiska inrikespolitiken än på Sverige. Och eventuella kopplingar till Sverige stannar vid Bofors, även om det fanns kopplingar till Palme och den svenska regeringen, men de torde inte vara det indiska rättssystemet behjälpliga, för det fanns inget svenskt intresse att redogöra för affären på den nivån.

Irak/Iran/Contras-skandalen

När den svenska tullen 1985-1986 satte stopp för krut- och vapenförsäljningen till Iran via DDR, orsakade detta stor ilska hos Sovjetunionen och DDR eftersom DDR var i desperat behov av pengar. Dessutom fick sig USA en törn – de behövde nämligen hålla igång kriget för att finansiera olika skumma projekt som Contras i Nicaragua.

Sydafrikaspåret

Som jag nämnt i flera poddar var Sydafrikaspåret en våt dröm för Socialdemokraterna. Tänk att kunna basunera ut för världen att det var den ”vita, rasistiska sydafrikanska regimen som lät mörda vår statsminister”. När jag frågar ”fåglarna” säger de så här:

– Den dåvarande sydafrikanska regimen mördade visserligen politiska motståndare, men dessa fanns nästan uteslutande inom ANC. Att de skulle ha mördat Palme är en socialistisk önskedröm för att slicka BLM-rörelsen där bak, det hade passat bra nu. Rent jävla befängt!

– Jag vet att vissa konspiratoriska personer påstår att det var den sydafrikanska operatören Craig Williamson som planerade mordet på Palme, men det har gjorts grundliga undersökningar i den frågan och det finns inga indikationer eller underrättelseuppgifter som tyder på det – oavsett vad konspirationsteoretikerna säger.

– Det finns ett annat spår som leder till Sydafrika, men det har inget med den dåvarande regimen att göra, utan till privata säkerhetsföretag som då verkade i Sydafrika för CIAs räkning. Men det spåret var ett långskott och de som var med är sedan länge avlidna, så det kommer inte att komma fram något. Möjligtvis om amerikanska NSA har snappat upp samtal vid den tiden, men har de gjort det skulle ändå inte ha sagt något och skulle de ha gjort det så skulle apskaften på aphuset inte ha fattat ändå, varken nu eller då …

Sovjetunionen/KGB

Vladimir Nezjinskij buggades i hemlighet. Foto: Skärmdump TV4.

En ledtråd som alla har glömt är det så kallade Rysslandsspåret. 2014 skrev Expressen om nedgrävda pärmar om Palmemordet i samband med Säpos hemliga och olagliga avlyssning av den sovjetiska diplomaten och underrättelseofficeren Vladimir Nezjinskij. Slutsatsen av avlyssningen var att Sovjetunionen känt till mordet på Palme i förväg – men detta var så känsligt att dåvarande chefen för Säpos kontraspionage, Tore Forsberg, grävde ner alla pärmarna i sin trädgård i Enskede. I dag vet ingen var de sex pärmarna finns.

Kan dessa pärmar vara de papper rörande ”Palme och förhållandet till främmande makt” som är hemligstämplade fram till 2056? Eller har de försvunnit för evigt? När jag frågar fåglarna blir det tvärstopp:

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det enskilda ärendet!

Moderaten Anders Björck, som granskade diplomatbuggningen för riksdagens konstitutionsutskott hösten 1989, sa 2014 till Expressen: ”Det där hade inget med Palmemordet att göra. Det gällde vanligt spionarbete om Sovjet och deras agenter.”

Kegö och Barrling

Expressens källor var de före detta Säpoagenterna Walter Kegö och Jan-Henrik Barrling som var med och utredde avlyssningsmaterialet. De förbjöds av regeringen att berätta vad de visste om de avlyssnade samtalen som kallas ”Källa Erik”. Efter 30 år (!)  fick de 2016 äntligen lägga fram sin sak för Palmeutredningen, men det ledde uppenbarligen inte till något. Och allmänheten har fortfarande inget fått veta. Frågan är nu varför Kegö och Barrling skulle ha berättat skrönor? Var det en hämnd mot deras tidigare arbetsgivare? Ljög de friskt för att göra sig intressanta likt Skandiamannen Stig Engström?

Fåglarna envisas med ”kan varken bekräfta eller dementera”, men efter visst tjatande utbrister en av dem:

– Okej! Låt oss anta att de där två före detta kollegerna har rätt. Sovjet hade kanske information om att något skulle ske Palme, kanske till och med mord! För det första skulle en underrättelseofficer inte säga det rakt ut på telefon, det sker i kod. För det andra – om nu Sverige fick reda på att något var på gång varför skärpte man inte säkerheten kring Palme? Eller var det så att man knäckte koden först senare och då var det redan för sent?

– Men om det var ett sovjetiskt planlagt mord så skulle den lokala sovjetiska spionchefen (residenten) inte ha haft en aning om det. Det skulle ha hanterats och beslutats av speciell personal från Moskva. Så om vi ska tro den storyn måste vi dra slutsatsen att det inte var ett sovjetiskt mord, utan att Vladimir Nezjinskij hade fått informationen från en tredje part. Och så vitt jag vet hade han bara svenska källor, varav minst en fanns högt upp i regeringen. Vad det skulle betyda kan du säkert lista ut själv.

Sovjets man i Sverige?

Men om Palme var Sovjets man i Sverige så skulle de väl ha försökt förhindra mordet och/eller ha fört ut honom ur landet?

– Det är svårt att få ut en sådan person utan att någon får reda på det, speciellt om man vet att han är övervakad av såväl det egna landets säkerhetstjänst som av utländska underrättelsetjänster. Det kan också vara så att alla hade ett intresse av att begrava hela historien.

– Dessutom var man med säkerhet i tidsnöd och ville kanske inte exponera sina egna operatörer eller svenska medlöpare. Och hur mycket fakta hade man egentligen från KGB om ett kommande mord? Kanske begärde Moskva kompletterande uppgifter och sedan var det försent?

28 mars 1987 rapporterade Dagens Nyheter om walkie talkie-männen som synts under mordnatten. Foto: Gunnar Walls blogg.

Det finns uppgifter om att Hans Holmér och andra hade fått varningar om hot och ett kommande tillslag mot Palme. Dessa ska ha diskuterats 28 februari 1986 och ska finnas i en hemligstämplad rapport med diarienummer A11544. Om man nu visste att något skulle ske – varför gjorde man inget? Eller är detta förklaringen till att personer med walkie talkies av åtskilliga vittnen sågs springa omkring på Sveavägen under mordnatten – var de en del av ett passivt skydd som inte funkade? En av mina källor kommenterar det så här:

– Ingen använder sig av passivt skydd – det är dumheter! Men om man vill gömma ett ”hit-team” så gömmer man det likt träden i skogen. Om man ska tro alla uppgifter så var knarkspanare, Stay Behind-rörelsen, narkotikaroteln, Säpo, span, dåvarande SSI/KSI och hela surven ute och övade under samma natt. Alla ser då walkie talkie-män och ingen kan peka ut just mördarna.

Ett konvenansmord?

Kan det vara så att den Djupa staten i Sverige, i samförstånd med Djupa staten i USA, Storbritannien, Sovjetunionen, DDR med flera ansåg att Palme hade blivit en belastning? Att det inte gick att låta Palme fly eller få en ny tjänst – vissa pratar om FNs flyktingkommissariat som Palmes nästa steg för att därefter försöka bli generalsekreterare. Om Palme hade flytt till Sovjet skulle skandalen varit enorm, med avbrutna diplomatiska relationer och andra förvecklingar. Glöm inte att Holmér sa:

”När sanningen om det här kommer fram, kommer Sverige att förändras i grunden.”

Kanske blev Sveriges och Palmes direkta och indirekta iblandning i skumraskaffärer med CIA, USA, Iran och DDR för mycket bagage att hantera. Kanske fick allt en lösning i och med hans mord.

Var det ett konvenansmord utfört av rationella skäl, som fick ett helt folk att vallfärda till Palmes mordplats? Foto: Wikipedia.

Mordet på Olof Palme kanske inte var ett teatermord som Claes Hedberg hävdar i sin bok ”En oväntad vändning”? Det kanske i själva verket var ett konvenansmord, baserat på samma premisser som ett konvenansäktenskap? På Wikipedia beskrivs konvenansäktenskap så här:

”Konvenansäktenskap eller resonemangsparti kallas ett äktenskap som ingås och upprätthålls främst av rent rationella skäl i stället för av kärlek. Denna typ av äktenskap grundar sig på rationell beräkning av exempelvis sociala, ekonomiska eller politiska fördelar.”

Ett konvenansmord är då ett mord som genomförs av rationella skäl i stället för av hat. Denna typ av mord grundar sig på rationell beräkning av exempelvis sociala, ekonomiska eller politiska fördelar.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

8 Kommentarer

 1. Avatar

  Konvenansmord och teatermord är exakt samma sak! Tack för alla delvis nya uppgifter!! Malin

  Svara
 2. Avatar

  Nä, i ett konvenansmord dör du på riktigt. I ett teatermord dör du på låtsas.
  Om man inte räknar mordet på Gustav III som ett teatermord för det hände på en teater.

  Svara
  • Avatar

   Ja, det är rätt. Men jag tänkte mest på de rationella skälen,de var lika i båda fallen. Palme kunde ju inte fortsätta att förstöra för sitt parti,vilket Hedberg visar så bra. Att anledningen var Palmes Hiv vågar tydligen ingen prata om längre…

   Svara
 3. Avatar

  Vi har fortfarande inte set dödsatesten och vi vet inte om han är död. Ingen DNA analys av blodet som spildes på mordplatsen eller hamnade på kläder kom från Olof Palme.

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Jo, jag har sett både obduktionsprotokollet och dödsattesten.

   Svara
   • Avatar

    Hörde att kvarteret där Skandia ligger hette träsket innan o att Thulehuset etablerades där under 40talet o det var Olof Palmes farfar som var chef för detta o att Thulehuset finansierade Hombrebank i att utbilda Robert Maxwell i hållhaksbusiness i underäettelsetjänsterna o dess kollektiv. Thulehuset finansierade även Manhattanprojekt Robert Maxwell hette från början Ján Ludvík. Hans dotter Ghislaine Maxwell som både är utbildad som ubåtskapten o Helikopterpilot Måste ju antagligen har fått en utbildning av sin far o fortsatt med hållhaksindustrin med Jeffrey Epstein , lollitaexpress mm. Så man undrar vilka Svenska politiker som varit där. Att Olof Palme sköts utanför Skandia som innan var Thulehuset som etablerades av hans farfar o att Wallenberg har med saken att göra mm Skandia såldes ju till sydafrika senare så man undrar om det bara var en ren tillfälighet att Olof Palme blev mördad just där. Men varför tror dom bara att det var en man som mördade Palme o inte en kvinna. Om man gör spökbilden på mannen som sköt palme till en kvinna o sen titta på en bild på Ghislaine Maxwell 1986 o hur hon såg ut då så börjar man att undra. Allt går att hitta på nätet om man letar o söker.

    Svara
 4. Avatar

  Minns att jag läste en bok om Palme några veckor före mordet kritisk mot Palme : Vem är Olof Palme
  Samtidigt kände jag av en viss stämning i Sverige (fientlig mot Palme) och började faktiskt undra:
  kommer Palme att mördas?

  Men det verkade otroligt och jag slog bort tanken.
  Sådant händer ej i Sverige.

  Några veckor därefter mördades Palme.
  Fick intrycket att mordet låg i luften!!

  Svara
 5. Avatar

  Det skulle vara intressant att få reda på vad som hände Cats Falck och Lena Gräns? Det är mycket som tystas i Sverige. Det är nog så att Socialdemokraterna ligger bakom mycket tystande och lidande i vårt land.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.