TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 69: Håll käften, tjänstehjon!

Publicerad 13 juni, 2020

En offentliganställd tjänsteman får inte låta egna åsikter styra hur han eller hon utför sitt arbete. Så har det varit, men det tillhör tyvärr en förgången tid, skriver Gudmundur Bragason.

Många hävdar att offentliganställda tjänstemän har ett oproportionerligt stort inflytande över de beslut som fattas och jag delar den uppfattningen. Formellt är det politikerna som fattar besluten. Tjänstemännen ska ta fram beslutsunderlagen, men det är vanligt att de egentligen är beslutsfattarna eftersom politikerna inte orkar sätta sig in i de olika sakfrågorna.

En av anledningarna till att detta korrupta system kan upprätthållas är att tjänstemännen numera ofta är politiskt tillsatta. På detta sätt uppstår en lojalitet mellan politiker och högre tjänstemän och det leder till att demokratin sätts ur spel. Lägg där till kvotering, mångfaldsplaner och annat vänstertrams. Långsamt har detta gift ätit sig uppifrån och ner i hela samhällssystemet. Summan blir den dysfunktionella skurkstaten Sverige som den civiliserade världen, med all rätt, hånskrattar åt.

Nu ser vi otäcka exempel på att makten inte ens låtsas att systemet fungerar. Självgoda och arroganta tjänstehjon kan häva ur sig vad som helst och missköta sitt arbete genom att överskrida sina befogenheter. Vi har sett några övertydliga exempel på senare tid och allt detta sker med politikernas goda minne.

Anders Tegnell ska hålla käften!

Anders Tegnell. Foto: Wikipedia.

Man kan självfallet ha synpunkter på statsepidemiolog Anders Tegnells hantering av den nu  pågående pandemin, men det hör inte riktigt hemma i detta sammanhang. Att han uttalar sig om andra länders Corona-hantering är, minst sagt, uppseendeväckande. Det är inte hans roll, men dårhuset Sverige låter honom komma undan med det.

Övertramp av detta slag borde leda till att han förlorar sitt jobb omgående, men inget händer och det kan man inte heller vänta sig av en oduglig regering som leds av en person som närmast framstår som en dålig parodi på en lallande byfåne.

Lisa Simonsson ska hålla käften!

Kvotering, en usel polisutbildning som bedrivs på ökända Södertörns högskola samt en politiskt tillsatt och fullständigt oduglig polisledning ger oss för yrket direkt olämpliga figurer som en viss Lisa Simonsson. Att hon ens kom in på polisutbildningen när hon har så ”sjukt svårt för vapen” säger faktiskt väldigt mycket om tillståndet i Sverige. Hur olämplig hon är för yrket borde ha upptäckts under utbildningen, men den bedrivs som sagt på Södertörns högskola och det är, som ni säkert vet, ett av Sveriges värsta flumnästen.

Häromdagen när Black Lives Matters var ute och demonstrerade i Stockholm misskötte hon sitt uppdrag genom att gå ner på knä och visa upp en skylt med texten ”White silence is violence” framför den vänsterextrema våldsbejakande pöbelhorden. Hon tog sig också för att krama om några av huliganerna! Det är självfallet ett grovt tjänstefel att ta personlig ställning för eller emot en grupp i sin tjänsteutövning som polis. I en civiliserad demokrati hade hon fått sparken omgående, men så sker självfallet inte i Sverige. Lek med tanken att hon hade tagit politisk ställning för en nationalistisk demonstration. Lisa Simonsson hade blivit avskedad på fläcken. Nu kanske de skickar ut henne för att mysa med de exotiska gangsterdräggen, men att lära sig att brygga kaffe eller grilla korv ingick kanske inte i polisutbildningen på Södertörns högskola och det där med korv kanske inte passar in i denna så kallade skolas genusflum.

Även Teodor Smedius ska hålla käften!

Inför Black Lives Matters-demonstrationen i Göteborg, uttalade kommenderingschefen för Polisregion Väst, Teodor Smedius, sitt stöd för demonstranterna. Trodde han verkligen att han med detta skulle kunna blidka huliganerna? Oavsett vilka politiska åsikter han har är det hans förbannade skyldighet att i sin roll som kommenderingschef hålla käften. Vem betalar förresten det flyttlass, tillhörande en familj som inte hade med den så kallade demonstrationen att göra, men som vänsterextremisterna vandaliserade? Teodor Smedius kanske, han har ju uttalat sitt stöd för demonstranterna, så det vore inte mer än rätt.

En väggmålning av George Floyd från Berlin. Foto: Wikimedia Commons.

Det demonstreras och vandaliseras för att en man vid namn George Floyd sägs ha blivit dödad av amerikansk polis. Jag undrar bara vad som skulle hända om en vit, svensk förbrytare och knarkare som hette, låt oss säga Teodor Smedius, skulle ha dödats av svensk polis? Skulle vänsterextremister och annat löst folk ge sig ut på gatorna för att ägna sig åt vandalisering och annan förstörelse? Jag tror inte det.

Dränera träsket!

Det är tjänstehjonen som ska verkställa de politiska besluten, inte fatta dem. Ytterst är det politikerna som måste stå till svars. Tjänstemannaansvaret måste ovillkorligen återinföras. Dessutom måste den ofantliga sektorn kraftigt bantas. Det finns otaliga myndigheter som omedelbart ska avvecklas eftersom de inte är till någon nytta och därigenom parasiterar på våra skattepengar. En lag måste stiftas som innebär att högt uppsatta tjänstemän som till exempel Anders Tegnell kan avskedas utan att få ut en enda krona i avgångsvederlag. Träsket borde ha dränerats för länge sedan, men bättre sent än aldrig. Krossa tjänstemannaväldet samt det unkna och maktfullkomliga socialdemokratiska partiet.

Fotnot: Det bör inte heta ”den offentliga”, utan ”den ofantliga sektorn” eftersom det bättre överensstämmer med verkligheten.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 68: Den underhållande kommunisten Harry Belafonte


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.