TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Analys: Det verkliga syftet med att peka ut Stig Engström som Palmes mördare

Publicerad 11 juni, 2020

Efter gårdagens hårt kritiserade ”avslöjande” där Stig Engström pekades ut som Olof Palmes mördare måste man fundera på vad syftet med hela den här tillställningen var. Förmodligen att lägga ut ännu en dimridå så att när den verkliga sanningen (eventuellt) kommer fram 2056, så kommer ingen ändå att tro på den, skriver Ingrid Carlqvist.

2056 har det gått 70 år och hemligstämplade dokument som avser mordet på Olof Palme, och hans relationer till främmande makt, ska offentliggöras. Så är det i alla fall sagt. En av mina källor kommenterar så här:

– Anledningen är förstås att när väl sanningen kommer fram, (kanske 2056) så är allting redan så ifrågasatt att ingen kommer tro på de förklaringar som ges. Dimridån kommer att skymma och dölja sanningen. Sanningen kommer att drunkna i alla teorier som ska gås igenom en gång till och en gång till, i all oändlighet.

En teori som även Leif GW Persson är inne på.

Stig Engström. Foto: Skärmdump från SVT.

Låt oss konstatera följande: Hela Palmeutredningen är en totalt rättslig och polismässig katastrof. Såväl den svenska poliskåren som åklagarämbetet gör skäl för öknamnet Kling och Klang. Den nuvarande förundersökningsledaren Krister Petersson sa i princip rakt ut att Palmeutredningen från början var ett gigantiskt haveri.

Det har han fullständigt rätt i, liksom i sina förmodanden att om polisen från början tittat kritiskt på Stig Engström, känd som ”Skandiamannen”, hade han rimligtvis anhållits, blivit utsatt för husrannsakan och en undersökning av hans kläder hade kunnat ge svar på om där fanns krutrester eller inte. Då hade han antingen kunnat avfärdas en gång för alla – eller ställts inför rätta.

Inte ett enda handfast bevis

Men detta hände inte, så varför har Krister Petersson i flera månader utlovat en lösning på detta 34 år långa mysterium bara för att rakt ut i luften påstå att Stig Engström var Palmes mördare? Utan ett enda handfast bevis.

Under gårdagens presskonferens la Petersson fram sina skäl till att peka ut Engström som mördaren.

 • Kläderna. En del vittnen har påstått att mördaren var klädd i liknande kläder som de Engström hade på sig under mordkvällen. Men det är inte alls bara Engström själv som tvärtom hävdade att mördaren hade en blå täckjacka – det sa exempelvis Leif Ljungqvist, även känd som Chevamannen. Vi kan alltså konstatera att Krister Petersson bara framhävde de vittnen som passar in i hans mördarteori. En av dem som hårdast kritiserat Peterssons teori är Leif GW Persson: ”Krister Petersson har ju inte kunnat producera något substantiellt. Det är ju bara hans egna tolkningar av det som har inträffat, där bilden är förskräckligt motsägelsefull.”
 • Engströms märkliga uppträdande på brottsplatsen. I Peterssons framställning verkar det som om inte ett enda vittne såg Engström bland dem som försökte hjälpa Olof Palme. Men Leif Ljungqvist såg honom och han är helt säker på sin sak. Han såg också mördaren och beskriver honom så här: ”Han är barhuvad, har täckjacka, mörka byxor och lågskor.” Ljungqvists vittnesmål nämnde Petersson över huvud taget inte under presskonferensen, detta trots att han hördes av Palmeutredarna för bara tre veckor sedan. Ljungqvist är säker på att han såg mördaren – och är fullständigt övertygad om att det inte var Stig Engström. Till Aftonbladet säger han: ”Skandiamannen springer med korta steg. Mannen jag såg älgade in i gränden.”

Överdrev sin insats

Det råder dock inget tvivel om att Engström försökte överdriva sin egen insats genom att både lägga till och dra ifrån saker. Men detta är inte ett ovanligt beteende. Alla som har haft med vittnen till en händelse att göra vet hur viktigt det är att ta upp information direkt. Så fort man dröjer kan vittnesmål kontamineras av personer som tror sig ha sett andra saker, och gärna fyller på med uppgifter. Oftast sker detta oavsiktligt. Men Ljungqvist är säker på att han såg Stig Engström på platsen, men att denne anlände först två, tre minuter efter att skotten föll. Han var klädd i lång rock och hade sin handledsväska. En minnesbild han än i dag står fast vid.

Några saker som inte stödjer Peterssons teori är:

 • Vittnet Yvonne Nieminen. Petersson gjorde stor sak av att hon i sina första vittnesmål beskrev den flyende man hon såg klädd just som Stig Engström. Men när hon konfronterades med bilder av Engström ville hon inte alls gå med på att det var den person hon såg.
 • Kontaktade själv polisen. Om Engström sköt Palme varför tog han själv kontakt med polisen? Enligt Petersson kan inget vittne placera Engström på platsen (vilket dock Ljungqvist gör), varför skulle han om han mördat statsministern vara så ivrig att bli förhörd som vittne? Det rimligaste hade väl varit att ligga lågt och inte säga någonting. Varför skulle en mördare vilja dra uppmärksamheten till sig?
 • Lisbeth Palmes vittnesmål. I 30 år har polisen varit mer eller mindre fokuserad på Christer Pettersson som mördaren eftersom Lisbeth Palme pekade ut honom, men nu underkänns hennes vittnesmål totalt. Såg hon egentligen aldrig mördaren? Varför kände hon inte igen Stig Engström när hans bild dök upp i flera medier?
 • Hata slumpen, som GW brukar säga. Krister Petersson förklarade aldrig hur Engström fick reda på att makarna Palme skulle befinna sig på Sveavägen just när han lämnade Skandiahuset. Stötte han bara på dem av en slump? Gick han alltid omkring med en revolver i sin handlovsväska och passade på att mörda statsministern när han råkade få syn på honom? Petersson nämnde att Engström skulle ha lämnat Skandiahuset tidigare under kvällen, men varför fick vi inte veta vilka tider inpasseringskortet visade? Var han verkligen ute och fick syn på makarna Palme när de gick in på biografen Grand eller ringde någon honom och sa att de gått in där? Inget av detta redogjorde Petersson för.
 • Det ovanliga vapnet. En .357 Magnum är ett mycket ovanligt vapen och det enda otestade som någon hade licens för i Stockholm vid tidpunkten för mordet, var en person som under presskonferensen kallades Christer A. Man har kännedom om fyra illegala Magnum-revolvrar från den här tiden – inget av dem har anträffats. Ammunitionen som användes är lika ovanlig den. Winchester-Western kaliber .357 Metal Piercing har en kopparmantel som ska kunna tränga igenom en skottsäker väst, en bilplåt eller annat hårdare material. Under åren 1979-1980 såldes cirka 6 000 sådana patroner i Sverige. I hela världen handlar det om 100 000 patroner från samma sats. Det låter inte riktigt som något en sportskytt som Stig Engström skulle ha användning för.

  En Smith & Wesson .357 Magnum. Foto: Wikipedia.

 • DNA-topsningarna. Palmeutredningen har letat med ljus och lykta efter andra spår och gått så långt att de topsat släktningar till Engström för att kunna binda honom till ett eventuellt vapen. Trodde de verkligen att vapen eller andra föremål skulle ha kvar ett identifierbart DNA efter så lång tid? Och varför släppte de med flit (vad det verkar) ut ryktet om att de hade mordvapnet, när de inte hade det? I går kväll sa Krister Petersson till Expressen och SVT Veckans brott att det främst handlade om brev som en anonym person skickat till Palmeutredningen – brev som gick ut på att Christer Pettersson inte var mördaren. Topsningarna gav dock inte vid handen att Engström hade skrivit breven. Blotta tanken på att det skulle finnas DNA-spår kvar på dessa brev, som säkerligen hanterats av ett oändligt antal människor, känns verkligen som ett långskott.
 • Engströms middag. Petersson nämnde som hastigast att Engström ska ha lämnat sin arbetsplats Skandiahuset tidigare under kvällen, vid 20-21-tiden. Gissningsvis menar han att Engström då fick syn på makarna Palme och fattade sitt beslut att mörda statsministern. För Proletären har väktaren i huset berättat att Engström vid tillfället var berusad eftersom han varit ute och ”druckit middag”, något hon tidigare inte berättat av hänsyn till kollegan. Han var alltså berusad när han genomförde och kom undan med ett av världens mest uppmärksammade mord?

Enligt mina källor var en av de främsta anledningarna till att Christer Pettersson alls kunde åtalas att polisen mutade och hotade folk i den misstänktes kretsar, det vill säga Stockholms narkotikaträsk. Kan vi med den vetskapen känna oss säkra på att inte denna Palmeutredning också lagt spåren till rätta för att kunna peka ut Engström som mördaren?

Dimridåer ska kollra bort sanningen

Jag har i artiklar och poddar försökt belysa problematiken kring Palmemordet och vill speciellt rikta uppmärksamheten mot denna intervju jag gjorde med en utländsk källa med specialkunskaper i beställningsmord och lönnmördare. Han kallade oss svenskar ”väldigt naiva” och pekade på att makterna faktiskt gillar de många privatspanarna eftersom de ”kollrar bort allmänheten från de fakta som föreligger”. Varför skulle makterna gilla det? Hans svar överraskade mig:

– Anledningen är förstås att när väl sanningen kommer fram, (kanske 2056) så är allting redan ifrågasatt, och ingen kommer att tro på de förklaringar som ges. Dimridån kommer att skymma och dölja sanningen. Sanningen kommer att drunkna i alla teorier som ska gås igenom en gång till och en gång till, i all oändlighet.

Är Krister Peterssons besked om Skandiamannen ännu en av dessa teorier som ska kollra bort allmänheten från den verkliga sanningen? En sanning som kanske inkluderar främmande makt och högt uppsatta svenskar, men som då bara blir en i mängden av teorier?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Jag håller inte med om att .357 är en ovanlig kaliber, det borde finnas ett par, tre tusen sådana licenser i Sverige. Utredningen låste tidigt fast sig för att det måste vara fabrikat S&W pga räffelstegringen 1:18 3/4 vilket utesluter exempelvis Colt. Men 1:18 3/4 används även i revolvrar från Taurus, High Standard, Ruger och Dan Wesson. Revolvrar av dessa fabrikat testades inte.

  År 2014 köpte jag en revolver från Widforss vapenauktion i Stockholm. Sådana vapen kommer ofta från dödsbon. Min revolver har rätt kaliber och rätt räffelstegring, men är inte S&W. Är jag ägare till Palmevapnet? Kanske. Det säljs årligen en handfull vapen på auktion som kan vara Palmevapnet, men som inte är S&W.

  Den danska vapenhandeln Hunters House har just nu till salu 7 Taurus, 3 Ruger och 1 Dan Wesson som uppfyller rätt kriterier. Det känns inte som att man på allvar ville hitta vapnet.

  http://www.castpics.net/subsite/Twists/default.html
  https://huntershouse.dk/kat294-Brugte-pistoler-revolver/side1844-Grovrevolver.html

  Svara
 2. Avatar

  ”Hela Palmeutredningen är en totalt rättslig och polismässig katastrof”. Og skan ske det hele var med vilje. Så dårlig kan ingen vel være, hvis det bare er et uheld?

  Jeg tænker på en tale, juristen Gavin Boby holdt i Danmark sidste sommer. Han taler om 40 års indvandring til Europa, som politikere kan beskrive som ”mislykket” eller ”uheldig.” Kan informerede mennesker tage så meget fejl i 40 år, eller var det tværtimod med vilje det hele ? Hør selv https://www.youtube.com/watch?v=tbkMSoKfIjU

  Svara
 3. Avatar

  Den man som Leif Ljungqvist såg på mordplatsen var sannolikt inte Skandiamannen. Den man som han såg hade en annan färg på sin rock än vad Skandiamannen hade på mordnatten. I sitt första förhör säger Leif Ljungqvist att mördaren bar en ytterrock som inte gick fullt ned till knäna.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.