TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Krönika: Jesus, kom tillbaka och ställ allt till rätta!

Publicerad 9 juni, 2020

För cirka 40 år sedan läste jag Harriet Beecher Stowes roman Onkel Toms stuga, en inte så lite tårdrypande berättelse om de svartas situation USA på 1850-talet. Jag vill minnas att läsningen var obligatorisk. Redan 1979 var det väldigt viktigt att de små barnen marinerades i värdegrund, men ordet hade ännu inte nått ut, skriver Klas Qvist.

Det har till och med påståtts att Onkel Toms stuga var en bidragande orsak till att slaveriet avskaffades 1865 efter amerikanska inbördeskrigets slut. Denna ”klassiker” (jag väljer ordet främst i syfte att beskriva bokens genomslagskraft inte minst här i Sverige, inte lika mycket för vad jag själv anser om den), har tveklöst triggat igång engagemanget hos många godhetsapostlar genom åren, på samma sätt som Max Lundgrens böcker om Åshöjdens BK säkert fick en och annan grabb att plocka upp bollen på 1970-talet.

Harriet Beecher Stowe.

De vita i Harriet Beecher Stowes bok porträtteras nästan undantagslöst som genuint elaka monster och de svarta är, tja, snälla – för att inte säga dumma och fogliga. Att påstå att varje SSU-medlem med självaktning lärde sig Onkel Toms stuga utantill, vid sidan av den obligatoriska partilitteraturen förstås, torde inte vara någon överdrift. Det är också säkerligen huvudorsaken bakom det gungfly vi befinner oss på i dag. Inte sant, Annika Strandhäll och alla ni andra? Om ”de låga förväntningarnas rasism” stod på schemat i den nutida skolundervisningen (och vi är väl nästan redan där), då skulle Onkel Toms stuga vara den mest lämpade läroboken.

Och på denna front intet nytt: En svart man i Minneapolis kommer gående på gatan, helt fredligt och intet ont anande förstås och blir övermannad av fyra ”vita, manliga” (i verkligheten två vita, en asiatisk och en svart) poliser, varav en trycker sitt knä mot mannens hals. Incidenten filmas naturligtvis. Det ”besinningslösa polisvåldet” har återigen visat sitt fula tryne och allt är förstås Donald Trumps fel, åtminstone om man får tro varje liten skribent och reporter i Sverige.

Kaffe, pizza och varmkorv

Jaså! Så det har inte förekommit att polisingripanden urartat under exempelvis Bill Clintons, George W Bushs eller Barack Obamas år vid rodret? Så det har inte urartat någon gång då och då i Sverige i modern tid heller? Äsch, klart att det inte kan ha gjort, förresten. Jag glömde alldeles bort den så flitigt tillämpade metoden med kaffe, pizza och varmkorv. Inte sant, Kling och Klang?

Här i Sverige pratar man, givet att polisen dyker upp på brottsplatsen över huvud taget, som bekant förstånd med den påtände slyngeln som lever rövare exempelvis i Nordstan i Göteborg. Det måste man ju förstå, att en människa i ett så pass omtöcknat tillstånd inte kan se skillnaden på en falsk tvåhundring och en äkta. Och om en polis mot all förmodan ändå skulle försöka ställa ner skåpet, då kommer SVT sättande, gärna då med lite mobilklipp från tillfället, klipp som aldrig avslöjar vad som ägde rum precis före det brutala ingripandet. Minns klippet från Malmö Central där en polisman tampas med ett ”oskyldigt, skrikande, 9-årigt marockanskt barn” som senare visade sig vara i 14-årsåldern. Jo, jag minns att inte heller att jag riktigt fick ekvationen med barnets påstådda ålder och uppenbara målbrottsröst att gå ihop.

Så vad händer? Jo, ett ansenligt gäng samvetsgranna pojkar ur en skrikande minoritet går man ur huse, eller ”bortskämd snorvalp ur college” som vi säger när vi pratar om Antifa, och resten är historia. Sällan har vi hört om så många butiksägare, däribland många svarta och inte bara i Minneapolis utan även i exempelvis Washington, Portland och Los Angeles, som fått sina livsverk förstörda av dessa intellektets ädla riddare som under den senaste veckan.

Anarkistiskt mumbo jumbo

Och att upploppen skulle vara ras- och klassrelaterade, det finns det väl inte längre någon normalt funtad människa som tror? Inte utanför alla de organisationer som lever högt och länge på att det finns något hos människan som heter dåligt samvete. Black Lives Matter var inte de första och kommer definitivt inte att vara de sista heller. Och den så kallade revolutionen (ett slarvigt samlingsnamn för allt anarkistiskt mumbo jumbo som vandalerna ägnar sig åt i skydd av nattmörkret), den har inte frontats av arbetarklassen i modern tid. Det är emellertid arbetarklassen som får ta emot de hårdaste smällarna när nyss nämnda stolpskott lämnar föräldrahemmets trygga vrå för lite revolutionärt grönbete på stadens gator.

Polischefen i Detroit, James Craig. Foto: Polisen Detroit.

I Detroit stod det tidigt klart att initiativförmågan hos en viss James Craig skulle bära frukt. Craig, Detroits polischef sedan 2013, under många år verksam ute på fältet i Los Angeles och Portland, är, trots sin hudfärg, känd för sin vägran att bära offerkofta. När fjolårets Pride-festival i Detroit fick påhälsning av några så kallade white supremacists, bidrog Craig med poliseskort, precis som det ankom på en polischef att göra.

– De önskade sig något som gick mer i linje med verkligheten än Charlottesville, var Craigs enda kommentar när PK-maffian gjorde sitt bästa för att offentligt bränna honom på bål.

Kom tillbaka, Jesus!

Efter incidenten med George Floyd (ja, ni vet den där oskyldige svarte mannen på gatan i Minneapolis som jag nämnde tidigare), insåg Craig mycket snabbt att devisen “Management by inga fingrar emellan” var den enda rätta, vilket ledde till att Detroit förblev relativt lugnt. Ett positivt besked mitt i all den negativa uppmärksamhet som den gamla bilstaden fått under 2000-talet, med kriminalitet, massarbetslöshet och övergivna bostäder. Craigs inställning borde fungera som ett slags väckarklocka för de sömngångaraktiga guvernörer som valt att inte lyfta ett finger trots att förstörelsen inte kan ha undgått dem ens om de gick med öronproppar.

Men vad hade man egentligen väntat sig? Det är precis så här det fungerar nu, 2020, när demokrater världen över, inte minst här i Sverige, tycks ha som medveten strategi att uppmuntra till total förstörelse – av familjen, av relationer människor emellan och för att inte tala om grundtryggheten.

Jesus! Det vore kanske på tiden att du kom tillbaka nu och ställde saker och ting till rätta. Det är lite väl mycket av det som omnämns i Uppenbarelseboken som håller på att slå in.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

6 Kommentarer

 1. Avatar

  Håll blicken mot himlen gott folk, för det är därifrån Han med stort ”H” kommer att nedstiga och ställa allt till rätta.
  Gud gav oss också fritt val!
  VI väljer om vi vill följa i Jesus vår Kristus fotspår eller i världslig gång.

  Revelation 1:7-8

  King James Version

  7 Behold, he cometh with clouds; and every eye shall see him, and they also which pierced him: and all kindreds of the earth shall wail because of him. Even so, Amen.

  8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith the Lord, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

  Svara
  • Avatar

   Sant, om det är någon som idag behövs i världen är det Jesus Kristus. Men Han möter oss i den trots alla sinakatolska kyrkans brister katolska kyrkans sakrament.
   Eller när vi går ensamma i kvällen i lugn och ro, om vi orkar tro det.
   Själv är jag mycket för korstågsriddarstuket!
   Amen!

   Svara
   • Avatar

    …trots alla katolska kyrkans brister i katolska kyrkans sakrament…

    Svara
    • Avatar

     Jag har inget att hämta i den världsliga kyrkan, Katolska-, Fri- eller annan kyrka, då Gud redan lever i mig 🙂
     Jag följer Jesus Kristus efter min bästa förmåga och Gud vet alla mina synder 🙂

     1 Corinthians 3:16
     “Know ye not that ye are the temple of God, and that the Spirit of God dwelleth in you?”

     King James Version (KJV)

     Mvh! J

     Svara
 2. Avatar

  Det är väldigt sällan man får läsa något som är så verklighetsfrämmande som din krönika.

  Det som gjorde att slaveriet avskaffades var knappast Onkel Toms stuga, då kriget handlade om att konfederationen ville bevara slaveriet och unionen ville avskaffa det. Slaveriet avskaffades, följaktligen, för att konfederationen förlorade kriget.

  Det märks ganska tydligt att det var ett bra tag sedan du gick i skolan. Det märks också ganska tydligt att du är fullkomligt immun mot information som du inte redan håller med om.

  Jag förstår mycket väl att det som hände George Floyd inte har någon större inverkan på dig, för att du är uppenbarligen inte kapabel till vare sig sympati eller empati för en människa som inte ser ut som du. Du gör det nog för att försöka provocera och vara lite motvalls, så egentligen gör jag dig nog bara en tjänst med denna kommentar.

  Vad beträffar Jesus så är det nog ganska troligt att han, om han existerade, skulle ha en del att invända mot din lilla ”krönika”. Han skulle kanske, liksom jag, undra varför en blekfet och snävaxlad liten farbror i Sverige har så mycket att invända mot att världen blir upprörd över att en svart man mördas av polisen. Ditt val av Bibeln som kvällslektyr förklarar delvis din totala oförmåga till kritiskt tänkande, men den ursäktar den inte.

  Ha det nu bra, och försök att inte förta dig när du sitter och hetsar hemma i mörkret.

  Svara
  • Avatar

   Exakt, vännen!! Om du valt att ens ögna igenom krönikan hade du kunnat läsa att ”det har till och med påståtts att Onkel Toms Stuga var en bidragande orsak till att slaveriet avskaffades”.

   Tyvärr, bäste godhetsapostel! Jag känner i så fall mer sympati för den gravida kvinna som fick påhälsning av Mr. Floyd. Tilläggas bör att det inte var en bit chokladkaka som han vänligt viftade med när de sågs, snarare en revolver.

   Synd att dina kunskaper om slaveriet inte räckte till att förhindra att en massa människor, svarta som vita, i USA och annorstädes, fick sina livsverk förstörda. Men de är väl förstås bara en bunt strebrar allihopa enligt dig och naturligtvis helt försumbara så länge du själv inte kan dra nytta av dem, och sådana kan ju gott ha det, inte sant?

   Ha det bra själv. Hälsa Ivan Den Förskräcklige när du kommer till helvetet.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.