TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Ärligt talat: Varför ser inte folk igenom människor som Kapten Klänning?

Publicerad 21 maj, 2020

Det är i år tio år sedan den av feministerna så hyllade Göran Lindberg, aka Kapten Klänning, greps av polisen på en bensinstation i Falun – på väg att köpa sex av en 14-årig flicka. Med anledning av det har det gjorts både radio- och tevedokumentärer om mannen som lurade en hel nation. Nja, han lurade aldrig mig, skriver Ingrid Carlqvist.

Vinjettbild: OintressantaS/GAB

Det är något fundamentalt fel med feminismen som ideologi och feministerna som människor, vilket blev extremt tydligt i fallet med Kapten Klänning. De flesta svenskar sätter nog fortfarande likhetstecken mellan feminism och jämställdhet, och har aldrig förstått att feminism bara är en variant av kommunism, där man bytt ut klasskamp mot könskamp. I grunden är dessa totalitära ideologier som hetsar vanliga människor att gå runt och vara förbannade på varandra i stället för att rikta sin vrede mot politikerna som svävar ovanför oss andra och förpestar vår tillvaro.

Hårdföra feminister hatar män i allmänhet och vita, heterosexuella män i synnerhet. Det intressanta är att de mer än gärna låter sig luras av män som kallar sig feminister – hur vita och heterosexuella de än är. Minns att nästan alla män som exponerades i den hysteriska Metoo-kampanjen var så kallade feministmän. De mer traditionella männen, de som inser att kvinnor och män är olika och dessutom uppskattar olikheterna (och därför är extra hatade av feministerna), lyste med sin frånvaro i Metoo.

Göran Lindberg. Foto: Okänd.

När länspolismästaren i Uppsala Göran Lindberg ägnade det mesta av sin arbetstid åt att föreläsa om jämställdhet och vikten av att fler kvinnor blev poliser och kunde göra karriär, mottogs han med öppna armar av feministerna. Efter en tid blev de vanliga poliserna i Uppsala så förbannade på att Lindberg aldrig var på sin arbetsplats och skötte det jobb han fick betalt för, att de myntade öknamnet Kapten Klänning och vädrade sitt missnöje i medierna. Till och med kommunalråden i Uppsala ville bli av med honom.

Men Lindberg, som fått sitt första sexåriga förordnande som länspolismästare av dåvarande justitieminister Laila Freiwalds 1997, fick trots alla protester en förlängning med ytterligare tre år av Thomas Bodström. Socialdemokraterna var så förtjusta i honom! Han var ju feminist, arbetade för kvinnor i poliskåren och kallade jämställdhet en överlevnadsfråga. He could do no wrong!

Inte bara falsk utan ond

Men det var just vad han kunde (och gjorde), och vem som helst med lite sunt förnuft borde ha sett igenom hans falska fasad. Själv kände jag en instinktiv och genuin motvilja mot mannen vars mun sa en sak och ögonen en helt annan. Även om jag givetvis inte anade att han var en frenetisk sexköpare med försmak för väldigt unga kvinnor där hans sadism fick fritt utlopp, så såg jag omedelbart att han var falsk. Och inte bara falsk utan ond.

Göran Lindberg räknade ut att om han kallade sig feminist och ständigt befordrade kvinnor (vissa långt över sin kapacitet) så skulle ingen komma på tanken att ana vem han egentligen var – en man som så till den milda grad föraktade kvinnor att han njöt av att förnedra dem sexuellt. Med största sannolikhet njöt han extra mycket av att lura alla.

Suzann Larsdotter. Foto: Pressbild från Suzannlarsdotter.se.

I dokumentären ”I huvudet på en gärningsman – Kapten Klänning” berättar till exempel feministen Suzann Larsdotter hur hon kände när Lindberg greps och avslöjades – det gick inte ihop i hennes huvud, kunde det vara så här? Och doktorn i psykologi Jenny Yourstone slår fast att det måste vara saker som hänt i Lindbergs barndom som ledde till att han ”utvecklade två olika personligheter” – där den ena sidan blir beundrad medan den andra lider av ett starkt självförakt.

Jag är visserligen inte doktor i psykologi, men jag påstår ändå att Jenny Yourstone har fel och att hon bara vidmakthåller den ursäktande förklaringsmodell som tas fram så fort någon som etablissemanget gillar visar sig vara en ärkeskurk. Detta eftersom de själva inte står ut med att ha blivit grundlurade. Jag är helt övertygad om att Göran Lindberg visste exakt vad han gjorde och medvetet låtsades vara feminist för att ha det perfekta alibit för sina sexövergrepp.

”Det finns onda människor”

Därför ringde jag upp psykiatern Thomas Jackson för att få hans bild av människor som Kapten Klänning. Det första han sa var:

– Jag tror det är ett stort misstag att vi använder oss av termen psykopat. Det får folk att tro att dessa människor har någon form av psykisk störning som kan botas, och så är inte fallet.

– Det vi måste inse är att det helt enkelt finns ondska i världen, det finns ondskefulla människor. De drivs av egoistiska behov, av en stark aggressionsdrift och en lust att göra livet svårt för andra.

Som kristen beklagar Thomas Jackson att vi svenskar har förlorat Gud. Den som läser Bibeln förstår att både gott och ont existerar, medan de sekulariserade svenskarna har rangerat ut begreppet ondska.

– Med förlusten av kristendomen tappade vi svenskar vårt moraliska språk och blev rädda för att konfrontera våra medmänniskor. Vi talar till exempel om kriminalvård i stället för straff. Fokus ligger på att brottslingar ska vårdas i stället för att samhället ska reagera på vissa människors ondska genom att låsa in dem så att vi andra kan känna oss tryggare.

När jag frågar Jackson om det är en strategi för de onda att maskera sig som goda, säger han:

– Onda människor går ofta in i en roll som goda – om de tjänar på det.

Hur kunde en hel nation förföras?

Bingo. Detta var exakt vad Göran Lindberg gjorde. Han tjänade väldigt mycket på att bli betraktad som god, hans karriär gick som på räls alltmedan han ostört kunde hänge sig åt sina perversioner genom att köpa sex av unga flickor med självskadebeteende. Flickorna gick med på att låta sig bindas fast och därefter kunde Lindberg våldta och ta stryptag på dem.

Thomas Jackson. Foto: Swebb-tv.

Varför är vi då så få som ser igenom dessa onda människor? Hur kunde en hel nation låta sig förföras av Kapten Klänning och med gapande munnar lyssna på hans föreläsningar som vore de kungsord?

– Saken är den att normala människor, säg 95-98 procent av befolkningen, är helt övertygade om att alla andra också är normala, säger Thomas Jackson. Detta betyder att nästan alla utgår från att det en föreläsare säger är sant.

Dessutom, menar han, är vi människor flockdjur som inte gärna ställer oss upp mitt i en beundrande grupp och utbrister något om att man inte litar ett dugg på föreläsaren ifråga. Den som gör det blir ofta sedd som en förrädare och stämningsförstörare, och den risken är få svenskar villiga att ta.

– Jag har bott i sex länder under mitt liv och kan utan att tveka säga att svenskarna är det mest auktoritetstrogna folk jag levt bland.

Vem som helst blir inte gärningsman

I dokumentären berättas det också att Göran Lindberg brukade säga att ”vem som helst kan vara en gärningsman – det kan vara du, det kan vara jag”. Tror du att han njöt av att veta att han själv var en gärningsman, samtidigt som alla utgick ifrån att han aldrig skulle ge sig på kvinnor?

– För det första är det en ren lögn att vem som helst kan vara en gärningsman. Det ska till särskilda personlighetsdrag för att ge sig på andra människor som han gjorde. Men definitivt njöt han av att säga så. Det var säkert kittlande att säga det inför så många människor, det var en triumf för honom.

Om jag fick önska mig någonting av svenska folket så är det att vi slutar vara så förbannat godtrogna och så livrädda för att säga att kejsaren är naken. Det duger inte att hoppa på första bästa trendtåg och efteråt utbrista: Jag var naiv!

Det är vår förbannade skyldighet som medmänniskor att inte utgå från att alla är goda och talar sanning. Det är vår förbannade skyldighet att konfrontera lögnerna och ondskan – om vi inte varit så fega hade vi aldrig låtit en vidrig sadist som Göran Lindberg få härja runt i så många år. Och om vi inte varit så fega hade vi aldrig låtit politikerna lura i oss att Sverige inte är vårt land och att vi är äckliga rasister om vi kräver vårt trygga och fredliga land tillbaka.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Göran Linberg var ordningman i klassen, Hans bänk stod längst fram vid fönstret, till höger om vår klassföreståndare Svartengren. Göran var ingen i gänget, jag tror inte jag prata med honom på alla dessa år, helt ointressant för alla.
  Att han skulle bli våldsverkare och våldtäktsman gick inte se. Jag mins honom bara som en kille som vred på kroppen lite försynt och log åt klassen, inget mer. Som ordningsman tog han inga initiativ eller företogs nått som en ordningsman kan tänkas göra, han var helt passiv vad jag minns. Han utmärkte sig inte ii skolan, var inte antirasistisk för nått, på rasterna såg han inte till. Han kanske ville vara med i gänget men hela hans personlighet inbjöd inte till kontakt. Många ord för att beskriva nått tämligen ointressant

  Svara
  • Ingrid Carlqvist

   Kanske var det detta han ville förändra genom att bli polis och få makt över andra?

   Svara
 2. Avatar

  Träna upp er intuition istället. Det är det bästa verktyget av alla. Man behöver inte ens vara fysiskt nära den personen. Räcker om man ser dom på tv, på en bild nånstans på internet, så ser man igenom deras fasad. Noobs måste nog börja från scratch och läsa av folk på lokal nivå först. Bättre sent än aldrig. Dessutom är ordet narcissist bättre än psykopat. Så länge ni håller på och analyserar folk, vad ska man kalla det, logiskt eller akademiskt, så får intuitionen stryka på foten. I början kommer man känna fel oftare och många ger nog upp. Men som med mycket annat så krävs övning och mer övning. Man kan inte bara gå och köpa en gitarr, gå hem och sätta sig och tro att man kan lira som Hendrix, Page, Clapton, Blackmore eller nån annan berömdhet.

  Svara
 3. Avatar

  Den som vill fördjupa sig i berättelsen om Kapten Klänning och hans förehavanden kan läsa boken ”Jakten på kapten klänning” av Jonas Trolle, som var den polis som avslöjade och grep honom. Den finns som e-bok på biblioteket (och kanske som pappersbok). Det är en spännande men ruggig och föga uppbygglig läsning, och alltså inget för konfirmander.

  Svara
 4. Avatar

  G. Kasselstrand visade på ett underbart sätt hur vilseledda dessa arma människorna är/var.

  Tid: 48:20 och framåt
  https://youtu.be/2mdaCboaSTM

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.