TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 61: Öppet brev till Linda Westerlund Snecker

Publicerad 18 april, 2020

Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker är ett levande exempel på varför det politikerförakt som många av oss känner är synnerligen välgrundat, skriver Gudmundur Bragason.

Hej, Linda!

Den 14 april publicerade den förträffliga sajten Fria Tider ett referat från en riksdagsdebatt om förnedringsrånen riktade mot svenska ungdomar. Jag finner anledning att kommentera dina ståndpunkter, eller vad man nu ska kalla det. Du ska tydligen föreställa Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson, så du borde kunna förklara vad du egentligen menar. Det kan man faktiskt begära med tanke på den feta lön du uppbär.

Å ena sidan hävdar du att det är ”rasistiskt” att prata om förnedringsrån, sedan får vi veta att det är svenskars ”hatbrott” som ska bekämpas. Jag undrar bara över hur många varianter det finns på ”alla människors lika värde”, det kanske du är kapabel att förklara för mig, jag hoppas i alla fall det eftersom jag inte riktigt förstår vad du menar.

– Detta är ingen aktuell debatt, det här är något som funnits i över 20 år.

Jaså? Vad gör det för skillnad om ett problem är nytt, eller om det har funnits länge? Är förnedringsrånen mindre förnedrande för att de, enligt dig, har funnits i över 20 år? Kan du förklara vad du egentligen är ute efter förutom godhetspoäng? Jag tvivlar.

Invaggar folket i bedrägligt lugn

Du upplyste oss också om att Brottsförebyggande rådet redan 1999 varnade för den här växande ”nya” trenden och att det kan leda till ökad rasism i samhället. Att många svenskar knappast vågar lämna sin bostad, att svenska ungdomar blir rånade och förnedrade, till och med mitt på dagen med mera är dig uppenbarligen fullkomligt likgiltigt. Du vet mycket väl vilka som begår dessa brott, men eftersom det passar dina politiska syften bortser du från hur det egentligen förhåller sig. Hycklare!

– Och i dag ser vi att rasismen normaliseras av att riksdagen använder värdefull tid i Coronaepidemin för att diskutera brottslighet som inte kan straffas bort.

Visserligen har vi en pågående allvarlig Coronaepidemi, men ni gör ju vad ni kan för att invagga folket i ett bedrägligt lugn, så vad är problemet? För dig kommer det kanske som en överraskning, men riksdagens uppgift är faktiskt att debattera samhällsfrågor och fatta beslut som påverkar samhällsutvecklingen. Detta handlar sannerligen inte om rasism, det handlar om att komma till rätta med denna brottslighet oavsett förbrytarnas ras. Brotten kan visst ”straffas bort” som du uttrycker det. Det finns något som heter fängelser och där hör brottslingarna hemma. Brottsoffren är betydligt mer värda än förbrytarslöddret, så enkelt är det faktiskt, Linda!

Vanliga bolsjevikargument

Självklart kommer du dragande med det vanliga bolsjevikargumentet att rånen beror på ekonomiska klyftor och socioekonomiska faktorer. Under andra halvan av 1900-talet drabbades många mindre orter av hög arbetslöshet när till exempel bruk och industrier tvingades upphöra med sin verksamhet. Jag kan inte hitta några uppgifter om exempelvis rån eller bilbränder från den tiden. Du kanske kan berätta för mig hur det var, du är ju riksdagsledamot, så du vet väl hur det ligger till, eller? Du tror att man bekämpar brotten genom förebyggande åtgärder och genom att stoppa fattigdom. Jag vet inte vad du menar med ”förebyggande åtgärder” och det tror jag inte att du vet heller, men du tycker antagligen att det låter tjusigt. Viss fattigdom kan du förslagsvis bekämpa genom att skänka merparten av din oproportionerligt höga lön till dina skyddslingar.

Justitieminister Morgan Johansson. Foto: Wikipedia.

Du ville att justitieminister Morgan Johansson skulle svara på hur han ser på att denna fråga används för att stärka olika partiers rasistiska agenda och skapa större klyftor mellan svenskar och invandrare, att bygga ett vi och ett dom, och att beskylla vissa former av brottslighet för att vara ett invandringsrelaterat problem.

Vilka partiers rasistiska agenda? Det är den maktfullkomliga nomenklatura som du själv är en del av som har skapat klyftor mellan svenskar och invandrare med hjälp av den oansvariga invandringspolitik som ni fört under decennier och det är denna politik som har byggt ett ”vi och ett dom”, som du själv uttrycker det. Anledningen till att många av oss hävdar att vissa former av brottslighet beror på att vi har ett invandringsproblem hänger ihop med att det helt enkelt är sant, men sanningen har aldrig varit Vänsterpartiets ledstjärna. Du fick svar från justitieminister Morgan Johansson där han bland annat påstod att det är viktigt att lagen är lika för alla. Det låter tjusigt, men verkligheten är en helt annan.

Vem urinerade i offers mun?

Du vill ha hårdare tag mot så kallade hatbrott som du påstår att svenskar ligger bakom. För en tid sedan läste jag om en yngling som blev rånad och sedan urinerade en eller flera av rånarna i brottsoffrets mun. Var det en invandrare som blev rånad? Var det Andersson och Pettersson och Lundström som roade sig med att begå ett hatbrott? Linda, du kan väl tala om för mig hur det ligger till, du är ju riksdagsledamot och en ”god” människa, eller?

Du frågade också justitieministern hur han ser på hatbrottslagstiftningen som, enligt dig, just nu är under attack. Du menar att man försöker förvanska essensen och meningen med lagen och justitieministern nämnde att det i 97 procent av fallen är majoritetssamhället som angriper minoriteter.

Polisen satsar hellre på hatbrott än på brott mot svenskar. Foto: Flickr/Räddningstjänsten Skåne.

Sverige liknar mer och mer en socialistisk skurkstat. Hatbrottslagstiftningen är till för att skydda makten. Det hela går ut på att gripa och lagföra till exempel pensionärer som skriver något negativt om invandringspolitiken på sociala medier. På detta sätt skräms majoritetsbefolkningen till tystnad. Det händer ingenting om invandrare begår hatbrott mot svenskar, ty invandrarna är alltid offer och det är så oerhört synd om dem, eller hur, Linda? Morgan Johansson tycker självfallet att hatbrottslagstiftningen är väldigt viktig, ty han är inte heller någon vän av yttrandefrihet:

– Utan den släpper vi lös krafter som kommer förstöra samhället.

Hatbrottsenheterna prioriteras

Med detta menas att utan hatbrottslagstiftningen kan krafter släppas lösa som inte gagnar socialdemokraterna och det vore tråkigt för dig och ditt parti eftersom ni har ert inflytande tack vare ert samarbete med sossarna. Du trivdes nog riktigt när din vän Morgan berättade att:

– Jag är angelägen om att upprätthålla lagen. Det är därför vi gör de satsningar vi gör på bland annat hatbrottsenheterna hos polisen, för att kunna upprätthålla lagen.

Grattis, Linda! Hatbrottsenheterna hos polisen prioriteras, åsiktsbrott beivras precis som i ert gamla, kära Östeuropa. Ditt parti samarbetade intimt med dessa diktaturer och Sovjetunionen gav er generösa ekonomiska bidrag. Den svenska polisen saknar resurser vilket gör att brott mot vanliga medborgare sällan klaras upp, men för dig kvittar det väl, precis som det gjorde för dina partivänner i exempelvis DDR. Sådana skurkstater kallade sig ofta ”folkdemokratier”, men sitt folk och demokrati var det sista de brydde sig om. Det var blott fagra ord precis som ert tomma dravel om ”alla människors lika värde”.

Fortfarande kommunister?

Numera heter ditt parti ”Vänsterpartiet”, men tidigare hette det ”Vänsterpartiet kommunisterna” och ni har aldrig tagit avstånd från den blodbesudlade kommunistiska ideologin. Det är i ljuset av detta man måste förstå din vurm för polisens hatbrottsenheter. För övrigt är jag övertygad om att du vill hindra mig och andra konservativa samhällskritiker från att torgföra åsikter som du ogillar. För den som saknar argument för sina ståndpunkter och dessutom har viss makt blir det en bekväm lösning.

1974 var VPKs partiledare Lars Werner (t h) i DDR och besökte landets diktator Erich Honecker. Foto: Wikipedia/Peter Koard.

Jag är övertygad om att det finns en liten minoritet i riksdagen bestående av intelligenta människor som verkligen tar sitt uppdrag att vara folkets företrädare på allvar och som i övrigt har ett gott omdöme. Jag är dock övertygad om att du tillhör majoriteten. Jag tror att till och med du inser att jag inte är särskilt imponerad av dig och dina insatser. Du och många andra är levande exempel på varför det politikerförakt som många av oss känner är synnerligen välgrundat.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 60: Kontorslandskap är ett djävulens påfund


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

2 Kommentarer

 1. Avatar

  Det roliga är ju att Vpk satsar på en muslim som partiledare en nyans i ökentältens kamel rytterier. Inte fan vill asylare jobba..de enda som läser på e hbtq folk annars pissar Imamen på dom. Linda Sneckersten den målade Indiska blondinen från Stockholms ärke nöt precis som de flesta politiker p g a att politiker e mobbade elever som får en gemenskap i kommunala föreningar och ostfika på korpen kansliet 22.00 på kvällen. Efter ett korpmöte går sågbocken ut i skogen o skjuter sig. Sicka jävla höjdare som styr länderna och dessa politiker. Man ser på Corona Sverige i panik får Tegnells döds rapporter och karantän fjollorna Hallengren och nån doldis pratar framtid medan åldringar hostar blod. Avgå Jök och sätt in utbildade snabba personer på huvudposterna. Linda Smäcker the blond trosbärare åk till Stalingrad och öppna läppstifts influencer butik. Satmara.

  Svara
  • Avatar

   Hermansson var väl partiledare 1974 i Vpk.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Bo H - Sill o Nubbe, Stefan J – Midsommargåva, Kerstin J - Midsommargåva till Ingrid o Maria, Christoffer, Gammelmormor – Midsommarkramar, Iris - Till Ingrid för ev rättegångskostnader, Duwall R – Gud välsigne er!, Monica D - Välkommen åter från Israel men pengarna är till er båda. Glada hälsningar. Övriga: Mr DJ, Monica S – Gåva, Gunilla T, Stig J - Till en snaps eller två... Monica S, Tommy B – Stöd, Leif P – Donation, Jeanette Å – Sillburk, Marie L – Tack för att ni finns, Jörgen N – Gåva, Ingemar L – Gåva, Annica B, Agneta N - Till matjessill, Sofia O – Till bästa tjejerna, Hans N, Lenita A, Gunilla H – Tack!, Alf Å – Gåva, Nils R - Bra tjejer. Idag var det ni extra bra!, Eva N, Hans N, Christer B, Paul Ö – Duktiga tjejer, Inger O, Niklas S, Anders M – Tack för er kamp. Gud välsigne er, Marie R, Göran E, Annica B, Ylva, Mikael S, Anonym SL, Mikael F, Lisbeth, Bo, Niklas, Renaud, Mikael S2, Anonym MS, Harriet, Tomas, Christian, Susann.