TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Eric Simonsson: Därför beter sig Sverige som ett lämmeltåg

Publicerad 15 april, 2020

Varför tror så många svenskar på Stefan Löfven i dessa tider av Coronakris? Det beror på att ljugandet fungerar – inte för att lögnaren ljuger så bra, utan för att mottagaren så gärna vill ha lögnen. Det riktigt otäcka, när man studerar lögnens psykologi, är att man inte ser någon egentlig gräns för vilka absurda nivåer detta kan nå – om bara viljan är tillräckligt stark hos mottagaren att få leva i lögnen, skriver Eric Simonsson.

I sin podd på Långfredagen slet Ingrid och Maria sina hår kring frågan om någon kunde förklara det obegripliga i hur svenskarna beter sig. Här är mitt försök till svar på frågan: Varför låter sig svenskarna luras gång på gång av medierna, trots att de förstått hur de tidigare blivit grundlurade om massinvandringen? För att det är för svårt att ta in den enorma omfattningen av ljugandet. Det handlar inte om ett rött piller, utan om säkert tjugo stycken. Massinvandring, feminism, mat, medicin, klimat, Donald Trump, Vladimir Putin, Bashar al-Assad bara för att nämna några.

SVT ljuger ständigt om Donald Trump. Foto: Wikipedia.

– Har du hört den senaste nyheten om Trump, har jag en kompis som frågar då och då, eftersom han vet att jag alltid följer amerikanska nyheter. Och sedan följer anmärkningsvärt ofta något som jag inte hade hört om. Åh nej, har han tittat på SVTs nyheter igen, tänker jag. Och precis så är det. Händelsen har inte hänt, för det är en lögn som skarvats ihop av SVT. Vi reder ut det hela och sedan säger jag till honom för femtioelfte gången att han måste sluta att titta på SVT. Så här gick samtalet senast:

– SVT har alltså ljugit om Trump igen, och berättat raka motsatsen till vad han faktiskt sa. Du måste sluta titta på SVT!
– Men jag hade inte för mitt liv kunnat föreställa mig att de skulle kunna ljuga så öppet och så grovt, svarade han.
– Det är ju precis därför de kan göra det – just för att du inte vill tro att de kan göra det.

Det här är en smart kille som röstar på SD och är synnerligen kritisk till SVT, och tittar mycket på Swebbtv och liknande. Men eftersom han fortfarande kollar på SVT, så åker han dit lik förbannat gång på gång. Även om man är en samhällskritisk SD-väljare så sipprar giftet in, för man blir helt marinerad i det. Det är alltid människors godtrogenhet som dessa bedragare kan parasitera på.

Räcker att sänka garden en sekund

Men man måste inte ens vara en godtrogen personlighetstyp för att åka dit med MSM. Det räcker att sänka garden en sekund och så får de in en fet smäll på dig. Och de flesta kan inte ens föreställa sig den brutalt hänsynslösa fräckheten i deras ljugande. Nästan alla förstår att kommenterandet kring en händelse kan vara grovt vinklat, men alltför få förstår att själva händelsen i sig kan vara helt uppdiktad och ihopskarvad. Kan man vara så fräck? Ja, det kan man! Och man kan det exakt för att så många fortfarande går runt och tänker att ”inte kan man väl vara så fräck”.

Tucker Carlson på Fox News. Foto: Wikimedia Commons.

Tucker Carlson på Fox News har beskrivit det väldigt bra. När barn ljuger så tänjer de på sanningen, när medierna ljuger så vränger de ut och in på sanningen fullständigt. Om det fattas tio kakor i kakburken och han frågar sitt barn, så slingrar det sig och säger: ”Jag åt bra tre.” Den kakmölande MSM-journalisten pekar dock anklagande på Tucker och säger fräckt: ”Det var du som åt upp alla kakorna!” Folk står ofta handfallna inför den här typen av fullständigt skamlöst ljugande – ytterligare ett skäl till att det är så oerhört effektivt. Någon som helt har fattat vidden av deras modus operandi är Donald Trump, och det är därför han är en sådan effektiv enmansarmé emot hela MSM.

Det man behöver fatta är hur vänstern jobbar, och har jobbat väldigt länge. Sedan flera decennier har de fullbordat sin marsch in i institutionerna à la Antonio Gramsci. Politics is downstream from culture – som Andrew Breitbart sa – och de har invaderat och förgiftat precis allt: våra medier, varenda myndighet, universiteten, så kallade experter och inte minst filmer och tv-serier. Just att vi utsätts för detta massiva bombardemang från alla håll, dygnet runt, är det som gör det så oerhört effektivt. För ingen orkar stå emot allt, och det sipprar in precis överallt.

Framstår som ett UFO

Och om någon mot förmodan skulle lyckas vända på varenda sten och genomskåda varenda bluff, så skulle denne i omgivningens ögon framstå som ett riktigt UFO, som pratade en massa konstigt som man inte känner igen och inte orkar lyssna på. En agendadriven lögn kan man koka ihop och sprida på ett ögonblick, och den är spännande och blir lätt viral. Men att demontera lögnen är ett mödosamt arbete som tar tid, och resultatet är inte så ”sexig” läsning utan mer något som liknar en rättsfallsanalys. Så vänsterlögnarna har alla fördelarna på sin sida, och håller dessutom i så gott som alla spakarna.

Den som lyckas vända på varenda sten och genomskåda varenda bluff, skulle i omgivningens ögon framstå som ett riktigt UFO. Foto: Flickr/Alice Popkorn.

Det hela är såpass illa att man gör bäst i att inte lita på någon som helst färdigtuggad information från någon av dessa källor – vars tillförlitlighet civiliserade samhällens hela funktion egentligen bygger på. Man måste kolla upp allting själv. Har Assad gasat sitt eget folk eller var det false flag-operationer från Vita hjälmarna? Om jag inte har hunnit gräva i det så svarar jag ”vet inte”. Vissa försöker vara baksluga och alltid tro på motsatsen till vad etablissemanget säger, som att Coronaviruset egentligen inte är en pandemi utan … whatever. Men det där funkar inte alls. Man måste göra jobbet och kolla upp fakta – internet är din vän – eller så får man säga ”jag har ingen aning”. De flesta har inte tid och möjlighet till detta, vilket jag respekterar. Och det är precis därför jag har sådan stor respekt för dem som säger: ”Jag kan inget om politik. Det är därför jag inte röstar.” Det är ta mig fan hederligt! Det är på tok för få som säger så i sosse-Sverige dock – här ska man vara lydig valboskap i statens tjänst, så att de kan stoltsera med din pinne i sitt protokoll för sin legitimitet.

Antonio Gramsci. Foto: Wikipedia.

Den här totala vänsterhegemonin à la Antonio Gramsci hos alla samhällsinstitutioner och kulturyttringar gäller över hela Västvärlden. Så varför är Sverige värst drabbat? Ja, det är såklart för att vi är fredsskadade. Och för att vi alltid ivrar om att vara ”världens modernaste land” – vilket gör att vi är oerhört snabba med att lättsinnigt kasta bort gamla visdomar för någon trendig progressiv nymodighet.

Sedan har vi den där enorma tilliten till staten, som är så världsunik för Sverige. Och det är när denna blinda tillit till staten kombineras med idén om att vara en humanitär stormakt, som det hela kan förvandlas till ett lämmeltåg rätt in i döden (läs: folkutbytet).

Skillnaden mellan Danmark och Sverige

Många av oss har försökt förstå de bakomliggande orsakerna till de enorma skillnaderna mellan Danmark och Sverige de senaste 20 åren. Det bästa förklaringen jag har hört är att dansk nationalidentitet är grundad i 1800-talets borgerlighet, medan svensk nationalidentitet är politiserad och skapad under 1900-talet – tänk Palme. Sverige var ett verkligt under i den fantastiska samhällsutveckling vi hade från mitten av 1800-talet fram till 1930-talet, då sossarna tog över. Det svenska undret – att ekonomiskt gå från botten till toppen på så kort tid – har ingenting med socialdemokratin att göra. Men det är de som roffade åt sig äran för det. Vi lyckades ducka för Andra världskriget och plötsligt låg vi långt före alla andra länder. Vänstermänniskor över hela världen såg nu Sverige som ett mönsterland, och detta blev också vår självidentitet – som vi girigt omhuldade. Det är så vårt stora fördärv började.

Så till och med den mest samhällskritiske anti-globalisten har sedan barnsben socialiserats in i att bli en sossig svensk i många avgörande avseenden. De flesta val vi gör i vardagen, de flesta åsikter vi går och bär på, är inte resultatet av en medvetet genomtänkt analys, utan något som vi har socialiserats in i. Och som Jonathan Swift sa: ”You cannot reason people out of something they were not reasoned into.” Invanda beteenden sitter djupt. Om andra runt omkring en går på restaurang eller till gymmet i Coronatider, så är det lätt att tycka att man kan göra det själv. Att 194 av 195 länder i världen gör tvärtom lämnar tyvärr betydligt mindre intryck än hur de egna landsmännen beter sig. Mentalt betraktar de flesta svenskarna Sverige som ett fullgott universum i sig. Hela världen betraktar just nu Planet Sweden med stor förundran. Men för svenskarna själva känns det hela normalt, och lika säkert som en cykelhjälm.

Statlig propagandamonitor

George Orwells 1984. Foto: Flickr/Chris Protopapas.

Det talas mycket i dag om hur smartphones förstör tonåringarnas hjärnor – de har svårt att fokusera och kan knappt läsa böcker längre. Det är därför som Bill Gates (Microsoft) och Steve Jobs (Apple) förbjöd sina barn att använda det. Men vad gör tv-tittande med vuxna? De flesta hem har ett helt rum möblerat runt tv-apparaten, så tv-tittandet ingår som en viktig del i den dagliga rutinen. Det är precis som den obligatoriska propagandamonitorn i George Orwells 1984, bara det att vi har ställt in denna statliga propagandamonitor frivilligt i våra hem. Och det är samma Sovjetnivå på ljugandet som kommer från skärmen:

–Vi har alltid varit i krig med Östasien.

–Vi har alltid rekommenderat munskydd.

–Vi har alltid sagt att massinvandring kommer att leda till ökad kriminalitet.

Efter nyheterna försjunker man i någon tv-serie på sin storbildsskärm – precis som i Ray Bradburys Fahrenheit 451 – eller någon Hollywoodfilm som är garanterat genus-klimat-ras-trans-certifierad. Och allting levereras med samma förföriska hedonism som i Aldous Huxleys Brave new world – som ljuvligt stryker dig medhårs. Du är dömd till att formligen marineras i vänsterpropaganda så fort du sätter dig i tv-soffan, speciellt om ditt syfte är att slappna av och roa dig.

Men trots allt detta: Hur sjutton kan förtroendet för Stefan Löfven skjuta långt upp i höjden nu under den misskötta Coronakrisen? Varför genomskådar inte folk de ständiga bluffarna från alla dessa notoriska lögnare i regeringen, myndigheter och medier? De ljuger ju inte ens särskilt bra – de flesta lögnerna går att avslöja med fem minuters sökning på internet. Och de saknar all trovärdighet, som nu i Coronatider, eftersom de blir tvungna att helomvända vecka efter vecka, efter att tidigare gått ut med fullkomligt absurd desinformation gång på gång. Har folk verkligen inget minne?

Lögnens psykologi fungerar

Max Scharnberg har skrivit en liten bok som heter Lögnens Psykologi. Han har tittat på en rad hårresande rättsfall. Kontentan av boken är: ”Det är inte sändaren som övertalar mottagaren, utan mottagaren som övertalar sig själv.” Ljugandet fungerar alltså inte för att lögnaren ljuger så bra, utan för att mottagaren så gärna vill ha lögnen. Det riktigt otäcka, när man studerar detta ämne, är att man inte ser någon egentlig gräns för vilka absurda nivåer detta kan nå, om bara viljan är tillräckligt stark hos mottagaren att få leva i lögnen. Läs en utmärkt sammanfattning av boken här.

Scharnberg skriver också att ”den framgångsrika lögnaren är inte en individ som har uppfunnit en serie effektiva tekniker, utan en individ som passivt har anpassat sig till mottagarens allmänmänskliga svagheter”. Och det är precis här som jag menar att vi finner gåtans egentliga lösning. Svenskens allmänmänskliga svaghet är att han så innerligt gärna vill tro på Sverige, speciellt i svåra tider. För vänstermänniskor representeras Sverige nu av Stefan Löfven. För högermänniskor, handlar det ofta om ett hopp om att saker kommer att ordna sig om bara Sverigedemokraterna blir största parti.

Svenskens allmänmänskliga svaghet är att han så innerligt gärna vill tro på Sverige, speciellt i svåra tider. Då duger även Stefan Löven. Foto: President of Russia.

Högermänniskor förstår bäst av alla det stora värdet av samhällets institutioner, i syfte att åstadkomma ett ordnat och civiliserat samhälle. De förstår såklart också att dessa institutioner kan korrumperas. Men att lögnerna är så skamlöst grova som de faktiskt är – som Tucker Carlson beskriver ovan – det vill man inte förmå sig att tro. För det skulle rasera deras världsbild, deras livsform. Detta är en riktig akilleshäl till allmänmänsklig svaghet. För om vänsteretablissemanget bara ljuger tillräckligt grovt, så tränger lögnerna ofta därför in även hos denna grupp.

Eric Simonsson


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

5 Kommentarer

 1. Avatar

  Nu börjar kurvan plana ut säger Hälsosam Tegnell sektionen. Igår dog 14 idag 200 så vi är på god väg emot …. ?
  Vaccinet jobbas det på i Kina, gatuhundarnas avföring blandas med Bill Gates kiss och Izabella Lövins mans svett. Man tror på 500 000 miljoner doser till midsommar, samtidigt tar Olw fram ett chips som skall stoppas i näsan. I chipset finns en gps och en internutredning om ditt liv. Chipset luktar fredagsmys.

  Svara
 2. Avatar

  En mycket bra beskrivning av läget i ”världens sjukaste land”, som någon i Danmark uttryckte det nyligen. Jag vet inte hur det gick till, men av någon anledning har det självklara, det som kallas sunt förnuft, avskaffats i Sverige.
  Tegnell i Aktuellt angående bristen på skyddsutrustning på äldreboenden: det är farligt att bara fokusera på det… Det blir liksom tvärtom, uppochner.

  Svara
 3. Avatar

  Men den uppenbara lögnen i det här fallet är ju att det ens skulle existera nån pandemi. Fullständigt uppenbar psy-op. Värre än 9-11.
  Finns ingenting som tyder på nåt värre än vanliga influensan. Dödsfallen i USA tex är inte ens i närheten.
  Sen reggar man nu i princip allting som cv19. Det borde ni förstå med den hysteri man vispat upp:
  https://youtu.be/V0lIWZpiRU0?t=771

  Svara
 4. Avatar

  Trump satte ord på det som pågått länge i sverige, Fake News. Ett av dom tidigare kända var under andra världskriget vår Beredskap är God. Sedan har det bara fortsatt, och ökat.

  Svara
 5. Avatar

  Adam Alsing e död..tråkigt som fan då han var pionjär på tv och fixade radio med Gry Mamma muh Forsell. Kändes varm och trevlig. Rip Adam o tack.. korven 19 tog vår röst i mörkret.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 282 Platinasponsorer: Hans J - Jag älskar er!!!, Hans J – Ett helt underbart program tjejer, Tomas J – För Ingrid och Maria i tiden, En okänd välgörare. Övriga: Tomas K - Ingrid å Tryckfrihetssällskapet, äntligen swish go, Ingemar L – Gåva, Hans K, Göran B - Tack för torsdagens program, Carina K, Annica B, Jan P, Monica S – Gåva, Juhani S – Gåva, Gry T – Tack för det ni gör!, Tomas F – Tummen upp!, Maria D, Annika B, Bo B - Heja Maria vilken njutbar salva du levererade, Björn J, Christer B, Jörn V – Tack Ingrid och Maria, Marie W, Magnus H, Patrik Ö, Rolf S, Rune F – Gåva, Marie-Louise O, Marie H – Gåva, Inger B – Ni är bäst, Ingemar L, Göran L, Göran E – Gåva, Monica G – Tack för att ni finns!, Anders G, Daniel W – Ni är fantastiska, Carina H, Annica B, Billy T, Anders K – Tyvärr kan jag inte skicka mer, Anders J, Lotta, Margareta R, Sofia O, Elej, Stig E, Dennis B, Berit N – Ett litet bidrag, Monica A – Gåva, Ingela J – Tack för ert stöd till SD, Sofia O – Tack bästa tjejerna!, Renaud, Mikael S, Anonym MS, Harriet, Christian, Susann, Tomas, Lars T, Eva, Magnus.