TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 070 996 33 77 eller via  Donorbox

Coronadrabbad berättar: C-vitaminbomb räddade mig

Publicerad 22 mars, 2020

Jag har blivit sjuk. Är det Corona? Ja, det måste vara Corona! Ingen annan smitta skulle ha kunnat sippra in genom min höga försvarsmur. Min andra försvarslinje var ett massivt bombardemang av C-vitamin, och det sköt effektivt ner fienden. Men var fanns sprickan i min mur? Och kommer klorokinet att kunna ge världen hopp? Eric Simonsson berättar om sina erfarenheter och slutsatser, och om ett surrealistiskt samtal till 1177.

I veckan har jag varit sjuk i covid-19. Detta trots att jag varit extremt noggrann. Vi bygger alla upp nya rutiner i dessa tider. Alla har fattat att man ska tvätta händerna jättenoga, men det klassiska misstaget som många gör är att man glömmer tummarna. En kedja är inte starkare än sin svagaste länk. Och alla saker som man tar hem utifrån ska betraktas som potentiella smittbärare. Jag har stått och diskat av matförpackningar med diskmedel. Jag minns hur jag stirrade på tomaterna som jag hade köpt. Inte ska jag väl diska av dem med diskmedel? Jag valde att skölja av dem extra noggrant.

Sherlock Holmes i sin klassiska jägarhatt av typen deer-stalker. Foto: Flickr/Elliott Brown.

Några dagar senare blir jag sjuk, och nu började ett omfattande detektivarbete. Inga av mina slutsatser är 100 procent verifierade. Men om man liksom Sherlock Holmes tar på sig deerstalker-hatten så kan man med en kombination av observations- och slutledningsförmåga forma starka hypoteser. Och då är min slutsats att de där tomaterna var den solklart svagaste länken i min kedja. Under alla omständigheter så blev jag smittad av någonting jag ätit. Ni vet hur mag-tarmsystemet reagerar när det vill bli av med något dåligt. Det tillsätter stora mängder vätska och tömmer ut, och det som kommer ut luktar sjukt.

Så här är mitt bidrag till alla tips i dessa Corona-tider: Ät inga grönsaker om ni inte först kokar dem eller skalar dem! Att skölja räcker inte. Skölj först, skala sedan. Eller ännu bättre: Diska av med diskmedel och skala sedan. Och varför inte avsluta med att tvätta händerna? Coronaviruset är extremt smittsamt. Gäller gurkor, apelsiner och allt ni inte tänker koka. Det blir lite som Ulf Wagners beskrivning av hur man öppnar en dyr flaska vin. Flaskmynningen ska torkas ren både före och efter man drar ur korken. Tänk igenom steg för steg varför man behöver göra så! Inte den minsta smuts får komma ner i vinet. Samma med citroner som ni tänker pressa. Diska av med diskmedel, om ni inte väljer att koka dem först. För det kan komma med en liten Corona-dutt från skalet under pressningen.

Nu i efterhand tänker jag att allt det här nog är självklart. Men om ingen har sagt till om det så är det lätt att missa sånt i farten, bland alla dessa nya små detaljer vi har att tänka på. Ungefär som många missar att tvätta tummarna. Det enklaste är väl att dra ner på konsumtionen av färska frukter och grönsaker. Man skulle i och för sig kunna jobba efter principen att viruset försvinner från ytan efter en viss tid (1-3 dagar kanske). Men om man är försiktig så vill man hellre diska av allt innan man stoppar in det i skafferiet.

Massiva doser C-vitamin

Mitt sjukdomsförlopp var lindrigt. Jag är 55 år, så jag visste inte åt vilket håll det skulle slå. Skulle jag bli jättesjuk eller ha det mer som en lätt förkylning? Jag hade förberett mig med massiva doser C-vitamin. 10 gram dagligen väl utspritt över dagen, sedan långt tillbaka. 10 gram motsvarar över hundra apelsiner. När jag väl blev sjuk så dubblerade jag dosen till 20 gram – ja, varför inte dra till med 30 gram? Min slutsats är att det var C-vitaminen som räddade mig – och Kina håller med. Men utöver detta tog jag även ett helt batteri av vitaminer och mineraler. Se filmen där Dr. Richard Cheng beskriver hur massiva doser av C-vitamin är effektivt mot virus som Corona, både för förebyggande och bekämpande.


Det började som slem i över delen av lungorna och enstaka hostningar som försökte få upp det. Dagen därpå började febern sakta stiga, och jag dubblerade C-vitaminintaget – något jag borde ha gjort redan dagen före, men ingen är perfekt. Febern steg till 38 grader och sjönk sedan tillbaka, allt i en kurva under ett 12-timmarsförlopp. Samtidigt med detta så kände jag begynnande andningsproblem, och om jag tog ett djup andetag så kände jag av bröstsmärtor bakom bröstbenet. Detta under samma 12-timmarsperiod, sedan gick det över. Totalt var mitt sjukdomsförlopp cirka tre dygn, från de första känningarna tills det var väsentligen över.

Askorbinsyra ska tas i stora mängder, fördelat under hela dygnet. Foto: Ingrid Carlqvist.

Nu kommer en del att dra slutsatsen av det jag skriver, att covid-19 nog inte är så farligt. Men jag vill inte tänka på hur det hade gått om någon smittad hade hostat mig i ansiktet – C-vitaminen till trots. Det är ju några magnituder värre för kroppen än om man till exempel smittats via ett dörrhandtag. Och att ha virustillväxtens epicentrum i magen är nog det bästa, för magen är väldigt bra på att göra sig av med ”skit”. Om jag hade tagit i ett dörrhandtag och sedan petat mig i ögat så hade viruset haft väldigt mycket bättre möjlighet att växa till sig.

Hur vet jag att jag haft covid-19? Ja, det vet jag ju inte säkert, eftersom jag är en ofri undersåte i det paternalistiska u-landet Sverige. Så jag förvägras möjligheten till testning, så då går det inte att verifiera till 100 procent. Men vad annat hade kunnat smitta mig i denna min strikta regim av social distansering och rengöring av allt som kommit in utifrån? Vad finns det för annan smitta som:

 1. är lika extremt smittsamt som Coronaviruset, och
 2. ger precis samma sjukdomssymptom? Jag hade tillämpat social distansering i två veckor när jag blev sjuk – avstånd på 2 meter. Mitt beteende följde hur de gjorde i Italien. Matförrådet hade jag fyllt på rejält redan i slutet av februari. Men grönsaker vill man ju ha färska …

Sur sjuksköterska på 1177

När febern nått 38 grader ringde jag 1177. Jag kände mig visserligen ganska trygg i min C-vitaminbehandling, men jag kände osäkerhet över hur min första covid19-natt skulle arta sig. Och man kan ju inte fylla på med C-vitamin medan man sover. Det var 80 sjuksköterskor som tog emot samtal och man fick vänta någon timme på att komma fram. So far, so good. Men där fanns ingen hjälp att få, med mindre än att man höll på att dö och behövde läggas i respirator. Jag frågade om möjligheten att testa sig, men hon svarade att det fick man inte (om man inte höll på att dö) och lade klämkäckt till att ”det är lika för alla”. Varpå jag påpekade att så är det bara i Sverige, och i det flesta andra länder kan man testa sig. Och då blev hon jättesur.

En situation man vill helst vill undvika som smittad av Coronaviruset. Foto: U.S. Air Force photo by Senior Airman Cody R. Miller.

Samtalet gick vidare:

– Så om jag vaknar mitt i natten med akut andnöd och svåra bröstsmärtor, så ringer jag 112?

– Ja, men som det är nu ska du bara stanna hemma, och ta Alvedon om det behövs.

– Finns det ingen mellanvariant? Jag menar, även om man inte dör så kan man få bestående lungskador.

Det där viftade hon bara bort.

– Man kan ju få bestående lungskador av lunginflammation och tuberkulos och allt möjligt.

– Ja men, är det inte just sånt som sjukvården ska hjälpa oss att slippa?

Nu blev hon märkbart irriterad igen.

– Jag tänker inte gå in mer på det där. Har du andra frågor?

Ingen vanlig foglig sossesvensk

Det kändes som om jag pratade med en byråkrat snarare än en sjuksköterska. Och det var uppenbart att hon tyckte att jag var en besvärlig typ, eftersom jag ju följde med i sånt som händer i resten av världen. Varför kunde jag inte bara se Sverige som fullgott universum i sig, precis som en vanlig foglig sossesvensk? Om man lirkade med henne som ett olydigt barn, så kunde man få igång ett samtal igen. Hon hade några praktiska tips om andningsövningar som var bra. Och att man bör sova i sittande ställning, vilket jag redan hade räknat ut. Till slut blev jag tvungen att fråga om klorokin, och nu blev hon skitsur igen.

– Jag tänker inte prata om det, svarade hon kort.

Hela världen har i veckan pratat om den gamla malariamedicinen klorokin (hydroxiklorokin, klorikinfosfat) som något som potentiellt kan bekämpa covid-19. Men i Sverige är det tydligen tabu att ens nämna det. Och inte kan man få tag i det heller – det är receptbelagt. Och inte kan man beställa över nätet – resten av världen stoppade sin export för en dryg vecka sedan. De har redan fattat att det är en potentiell vinnare.

Klorokin förbättrar kroppens upptag av zink. Ni äter väl ert dagliga zink? Ju mer zink som cellerna upptar, desto mer blockeras virusens tillväxt. Det är ingen idé att äta mer än den dagliga dosen av zink, man måste förbättra upptaget för att öka effekten. En artikel på Fria Tider uppmärksammade mig på att det finns ett receptfritt ämne som heter quercetin som har samma sorts effekt – om än nog inte lika effektivt. Så det köpte jag omgående, och kunde därmed inta när väl min covid-19 slog till. Titta på filmen från i torsdags där Donald Trump talar om klorokinets lovande effekter och hur man ska göra det tillgängligt för alla i USA.

SARS kom från fladdermöss

Om man utgår från det vetenskapliga namnet så borde man kalla Corona för SARS-2. Det är alltså en mutation av SARS-viruset från 2003. SARS står för Severe acute respiratory syndrome (allvarligt akut andningssyndrom). I värsta fall leder det till chocklunga, som har en dödlighet på 30-40 procent. Ursprunget för SARS-utbrottet 2003 spårades tillbaks till fladdermöss. I Sydostasien äter man fladdermöss. Dålig idé. Men genom sin erfarenhet från SARS 2003 så handlade de snabbt och kraftfullt på Corona-utbrottet. Sydkorea framstår som det exemplariska föredömet. Västeuropa som det sorgligaste skräckexemplet. Och nu befinner sig alltså inte längre Corona-spridningens epicentrum i Sydostasien utan i Västeuropa.

Det jag skriver är anekdotiskt, även om jag varit så noggrann och eftertänksam som jag bara kan i mina beskrivningar. Så man får ta det för vad det är. Och visst kan jag ha fel i vissa slutsatser, men ändå rätt i andra. Och jag är inte läkare. Dessutom är det så med Corona-pandemin att det fortfarande är så väldigt mycket vi ännu inte vet. Till exempel har vi fortfarande för lite statistik för att få fram tillförlitliga procentsatser på dödligheten. Vissa saker som vi trodde oss veta för en vecka sedan stämmer inte längre. Och om en vecka kommer bilden helt säkert att ha förändrats igen.

Vissa kommer att ta det jag berättar som en förevändning att sänka garden, andra som en anmodan att höja garden. Jag rekommenderar det senare. Fortsätt med social distansering och rengöring av allt som tas in i hemmet (desinficering av mobiltelefonen varje gång!). För om till exempel klorokin visar sig faktiskt fungera så väl som många hoppas, är det bättre att vänta med att bli sjuk tills detta finns allmänt tillgängligt. Och allas immunförsvar och förberedelse är olika. Min förberedelse har varit extremt noggrann.

Viruset är extremt smittsamt

En viktig slutsats är att Coronaviruset är extremt smittsamt – som inget vi tidigare sett. Detta eftersom det överlever ovanligt länge utanför levande organismer. Det lever upp till tre dagar på en plast- eller metallyta. Och det överlever tre timmar i luften. Så tänk på det om du skulle få för dig att kliva på en buss. Även om du håller ett avstånd på gott och väl två meter till alla andra som sitter på bussen, så vet du inte vem som satt på din plats innan du steg på.

Den dubble Nobelpristagaren Linus Pauling rekommenderade C-vitamin. Foto: Flickr/Oregon State University.

För att stärka mitt immunförsvar så har jag följt Lars Berns rekommendationer, som han i sin tur tagit i från forskningssamfundet för ortomolekylär medicin, vilket grundades av den dubble nobelpristagaren Linus Pauling. Artikeln Vitamin C Protects Against Coronavirus sammanfattar det viktigaste: C-vitamin, D-vitamin (2000-5000 IE), Magnesium (400 mg), Zink (20 mg) och Selen (0,1 mg). Detta har jag följt till punkt och pricka, bortsett från att jag liksom Lars Bern har tagit kinesiskt stora doser av C-vitamin, och den högre dosen D-vitamin för solfattiga Sverige. Se till att du följer detta också – Feel the Bern!

Bern rekommenderar även kolloidalt silver, och det är inte konstigare än att vi petar i oss andra metaller som till exempel järn och zink, som våra matjordar utarmats på. Här finns förslag för dosering. Vid lungproblem ska man andas in det kolloidala silvret, men det lyckades jag inte klura ut hur jag skulle göra. Det finns fler vitaminer och mineraler man skulle kunna nämna, men jag stannar här annars blir det för mycket. Utgå bara från allt annat som du lärt dig tidigare är hälsosamt, och var extra noga med detta just nu. Det enda ytterligare som jag skulle lägga till är alltså tidigare nämnda quercetin – som kan göra susen om du får covid-19, och absolut inte gör någon skada.

Producerar inget C-vitamin

Det enskilt viktigaste är massiva doser av C-vitamin, och att man intar det på rätt sätt. Alla däggdjur utom människor och marsvin producerar sitt eget C-vitamin. Vi har så att säga en genetisk defekt. Därför behöver vi återskapa detta på konstgjord väg för maximal hälsa. För att citera Lars Bern: ”Min slutsats av dessa observationer blev att jag måste tillföra C-vitaminet kontinuerligt under dygnet precis som djuren gör. Eftersom jag inte kan gå omkring med C-vitamindropp så valde jag att i stället blanda 10 gram C-vitaminpulver i en flaska med en liter vatten som jag dricker av hela dygnet. Den står till och med på mitt nattduksbord, så om jag vaknar upp på natten så tar jag en klunk.” C-vitamin, som också heter askorbinsyra, kan man köpa i enkilosförpackningar på nätet, eller halvkilosburkar på apoteket. Om man tycker att mixen blir för sur så kan man blanda i lite bikarbonat för att höja pH-värdet. Köp redan i dag och börja med massiva intag av C-vitamin omgående!

Egentligen skulle jag i dag ha publicerat en artikel i min demokrati-serie Bästa styret. Men i detta Corona-kaos så har jag inte haft ro att skriva på den. Och jag tänker mig att det ändå är få som skulle finna ro att läsa om idéhistoriska funderingar i denna tid av stress. Men när vi börjar komma ut ur tunneln så hoppas jag att ett tvåtusenårigt perspektiv ska kännas mer högaktuellt än någonsin.

Eric Simonsson


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 070 996 33 77

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

52 Kommentarer

 1. Avatar

  Kollodialt silver, vattnet med några PPM silverjoner i.
  Tips, har en blomspruta som ger dimmig dusch fylld med detta vatten.
  Använder det dagligen för ögon, ansikte och mun, tex inför besök av butiken.
  Eller kommunal resa.
  Duschar även händerna.
  Någon kanske kallar detta regndans, skit samma!

  Svara
  • Avatar

   Ja, blomspruta är det bästa förslaget hittills. Men jag letar efter något som är ännu mer finfördelat i fall av lungproblem. Sökte på ”Atomizing sprayer”, typ en sån där parfymspray kanske? Det säljs också Colloidal Silver Spray på nätet. Kanske är det en sån man ska köpa, och sedan fylla på vid behov. Eller kan man möjligen ånga upp detta ”homeopati”-vatten och sedan andas in? Just KS är helt nytt för mig. Jag håller på och lär mig. Tycker att det är svårt att hitta information.

   Svara
 2. Avatar

  Lars Bern, som har koll på forskningen, berättar att hälften av c-vitaminen går ur kroppen på en timme. Och efter ytterligare en timme hälften igen. Så mitt råd är att dricka varannan timme, och alltid om man vaknar på natten. Tänk att du vill sprida ut de 10 grammen i engramsdoser 10 gånger under dygnet.
  Om man skulle lassa i sig alla 10 gram c-vitamin till frukost, så skulle det p.g.a. halveringstiden redan efter 6 timmar i praktiken ha lämnat kroppen. Hmm, detta får mig att fundera på hur man borde göra innan man går och lägger sig. Åtminstone om man känner sig sjuk så borde man skicka in ett jättelass med C innan man ska sova.
  Jag pratar ju hela tiden om 10 gram, men man ska anpassa det efter kroppsvikt, c:a 0.1 gram per kg. Så om man väger 60 kg så tar man 6g, och vid 120 kg tar man 12g. Fast överdriv gärna, det gör jag. Och dubblera om du känner dig det minsta sjuk.

  Svara
  • Avatar

   Mycket skitsnack om hur man undviker corona och behandlar covid-19.

   Sluta sprida falsk ”information”, ta reda på sanningen och skriv pm det istället.

   Svara
   • Avatar

    Berätta för oss om sanningen.

    Svara
 3. Avatar

  Eric S
  När du nämner detta med parfymspray.
  Mins barndomen där mors väninnor hade en parfymflaska med slang och gummiboll som genom att klämma på
  Gav en extremt fin dimma utan att ”spotta” större droppar.
  En sådan vore perfa.

  Svara
  • Avatar

   Japp Per, precis en sån. Då är vi inne på samma spår.

   Svara
 4. Avatar

  Ur artikeln: ”Under alla omständigheter så blev jag smittad av någonting jag ätit. Ni vet hur mag-tarmsystemet reagerar när det vill bli av med något dåligt. Det tillsätter stora mängder vätska och tömmer ut, och det som kommer ut luktar sjukt.”

  Detta beror sannolikt på det extrema C-vitaminintaget. Livsmedelsverket skriver: ”Det finns inget som tyder på att höga intag (>1000 milligram per dag) riskerar att ge allvarliga skador som cancer eller fosterskador. Däremot kan höga intag orsaka till exempel diarré och möjligtvis också njursten hos känsliga personer.”

  En sak som oroar mig med C-vitamin är att det fräter på tandemaljen om man dricker det. Finns det kapslar som löses upp först i magsäcken?

  Var köper man vitaminer billigast? (Givetvis viktigt att det är en pålitlig leverantör.)

  Svara
  • Avatar

   Hej namne!

   Nej, du gissar fel. Jag har kört med massiva doser C-vitamin i snart ett år nu, och aldrig haft problem. Det som möjligen kan hända vissa är att de får lite lösare avföring. Men det var inte alls det jag beskrev. Läs min beskrivning noggrant igen. Det är ingen tvekan om att det var en infektion som pushades ut ur kroppen.

   Här kan man köpa C-vitamin till bra pris av en pålitlig leverantör: https://www.borgebykryddgard.se/kryddor/kilopack/askorbinsyra

   Om du är rädd om tänderna så kan du blanda i bikarbonat. T.ex. 10 gram c-vitamin och 5 gram bikarbonat. D.v.s. två rågade teskedar av det ena och en av det andra.

   Livsmedelsverkets sida är förresten som vanligt rena skämtet. Att vissa får njursten beror på att läkemedelsindustrin prånglar på folk brustabletter. Lars Bern har förklarat även detta. Och att man skulle få diarré av ett gram c-vitamin betraktar jag som omöjligt – fast det kanske beror på brustabletter också, vad vet jag?

   Råden från Livsmedelsverket är ofta lika förvirrade som de från Folkhälsomyndigheten, och ibland rent av hälsovådliga.

   Svara
   • Avatar

    Tack för länken! Borgeby kryddgård tar 296 kr för 1 kg askorbinsyra. De säljer även bikarbonat och kanel m.m. men inga andra vitaminer vad jag kunde se. Frakten kostar 49 kronor (fraktfritt över 700 kronor).

    BULK POWDER tar bara 259 kronor för 1 kg askorbinsyra. De säljer även andra vitaminer, t.ex. D3. De ger 35 % rabatt vid köp över 300 kronor. Frakten kostar bara 39 kronor (fraktfritt över 500 kronor). Någon som känner till företaget? Något mer som man borde passa på att beställa?

    Svara
    • Avatar

     Snyggt jobbat! Det där ser bra ut, åtminstone på ”pappret”. Här är ett förslag till startpaket:
     1 kg Askorbinsyra 259 kr, 90 st D3 500IE 79 kr, 90 st ZMA 189 kr. Summa = 527 kr

     Så då ska man få både rabatt och fraktfritt. ZMA innehåller zink och magnesium, och ger B6 som bonus. Man bör ta 2 om dan. D3 tar man en om dan. Sedan kan man diskutera kvaliteten på olika produkter. Är deras D3 gjord på fårullsfett eller vad? Det framgick inte. C-vitaminen är iallafall inga konstigheter – det är 100% askorbinsyra.

     Svara
     • Avatar

      Testade förslaget men det blir fraktkostnad när rabatten dras av. Man behöver komma upp i 770 kronor före rabatt för att det ska bli över 500 kronor efter rabatt så man slipper frakten. Testade även att att dubbla ZMA (så att de ska räcka lika länge som D3) men det fattas fortfarande några kronor till fri frakt. Något mer man kan ha nytta av?

    • Avatar

     Jag gjorde en testbeställning, och man behöver komma upp i 770 kronor, vilket efter 35% rabatt landar på 500 kronor, för att få det fraktfritt. Så paketet jag föreslog ovan blir inte fraktfritt. Men det viktiga är rabatten som är mycket stor – man måste skriva in ”CRASHS” och trycka på Utför så blir det 35% rabatt. C+ D3 ovan räcker för att trigga rabatten. Eller så köper man mer (större/fler förpackningar?) och kommer upp i 770 kr (vilket blir 500 kr). De har t.ex. även omega-3.

     Svara
     • Avatar

      Testade 1 st askorbinsyra 1 burk D3, 2 burkar ZMA och 1 burk omega 3 för 59 kronor. Det blir 775 kronor före rabatt och 503,75 kronor efter rabatt. Alltså fraktfritt. Ska nog ta och beställa detta strax.

    • Avatar

     Nu har jag gjort en riktigt beställning hos Bulk Powder. Behövde fylla på vissa grejer. Och ett tips är att årets present är ett halvkilospaket med askorbinsyra till någon man håller kär 😉

     Allting funkade fint och rabatten klaffade. So far, so good. Och det blir verkligen superbilligt.

     Svara
    • Avatar

     Erik,

     Sorry, jag hade missat att du skrivit samtidigt som mig. Men det sista du skrev (för 775 kr) låter som ett utmärkt förslag, eftersom man ju bör äta två ZMA om dan. Med det här paketet så har du det viktigaste för 90 dagar.

     Svara
    • Avatar

     Angående lös avföring så kan man få det vid mycket stora doser av vitamin C. Det nämner även Lars Bern. Men det kommer gradvis med dosökningen, och inte som någon störtdiarré. Om man tycker att den dosen man använder ger för lös mage så minskar man något. Så har jag iallafall förstått det. Jag har inte själv haft problem under lång användning på 10 gram.

     Funderar förresten på att testa lite raketdoser i fullt friskt tillstånd senare i nästa vecka, för att försöka hitta var min gräns går. Det står jag gärna till tjänst med 😉

     Och den dagen jag kan leda huvudslutsatsen i min artikel i bevis med ett ELISA-test så ska jag göra det. http://www.epitopediagnostics.com/covid-19-elisa
     Vi får se när blir tillgängligt i Sverige…

     Svara
    • Avatar

     Ha! Nu lärde jag mig just någonting nytt om magnesium. Jag har ätit magnesium av och till i 10 år. När jag fått kramp i vaderna så vet jag att jag haft brist. Men när man kör massiva doser av C så kan det dra med mer av kroppens depåer av magnesium ut i urinen. Så det är alltså därför magnesium är en viktig komponent i Feel the Bern-paketet.

     Och om allt snack om kolorkin stämmer, så är naturligtvis zinket lika fundamentalt. Så ZMA är ett bra köp.

     Jag sedan intar jag ju också selen, kolloidalt silver, omega-3, B6 och just nu quercetin.
     Betakaroten från morot. Och steker helst i kokosfett (laurinsyra).

     Svara
     • Avatar

      Visst ser silvermannen på Wikipedia (Argyria) läskig ut?

    • Avatar

     Ja, läskigt. Ät inte silvernitrat! Och den som kanske tänker sig detta skulle ha någon relation till produkterna som Ion Silver säljer, bör kolla på följande film om natrium i vatten: https://www.videoman.gr/sv/96167

     Vågar man stoppa natriumklorid i munnen efter det?

     Svara
     • Avatar

      Men vad har det med silvernitrat att göra? Det innehåller inte ens grundämnet natrium.

      Metalliskt natrium i vatten har nog dom flesta sett i skolkemin. Det är en exoterm reaktion. I natriumklorid (koksalt) är engergin redan frigjord.

    • Avatar

     Ja, det blir ju helt olika kemiska egenskaper mellan metalliskt natrium, natriumklorid, natriumjoner, osv. Precis som det blir olika kemiska egenskaper mellan silvernitrat, metalliskt silver, silverjoner, osv. Vad är det vi diskuterar egentligen? Det verkar ju som att du förstår dig på kemi.

     Svara
     • Avatar

      Det var först i går jag läste om Argyria och att jag gjorde det var för att det står att det kan uppstå i samband med lång tids förtäring av kolloidalt silver. Och anledningen att jag överhuvudtaget läste om kolloidalt silver var för att det har talats så mycket om det i samband med Corona. Jag undrar fortfarande exakt vad som utgör den gråa färgen i mannens hud. Kan det vara små bitar av metalliskt silver i cellerna? Får läsa lite till. Känner mig ännu ej bekväm med tanken på att behandla mig med silver.

      Natriumklorid och silvernitrat förekommer inte i kroppen (eller någon annan våt substans) eftersom det genast löses upp i natriumjoner och kloridjoner respektive silverjoner och nitratjoner. Lika lite som det finns saltkorn kvar i vatten en stund efter att man har hällt i en nypa salt.

      Har för övrigt beställt varorna för 503,75 kronor från bulk powders och betalat via internetbanken. Jag köper gärna ett likadant paket med leveransadress till redaktionen (säg till via e-post om intresse finns).

    • Avatar

     Jag menar, det är uppenbart du förstår kemi mycket bra 🙂

     Svara
     • Avatar

      På gymnasienivå hängde jag med mycket bra i kemin men på universitetsnivå blev det riktigt svårt. Slutförde bara laborationsdelarna av några kurser innan jag bytte till en utbildning utan kemi och tog examen där istället.

    • Avatar

     Jag tror inte ens det hjälper med en universitetsexamen i kemi. Kemi kommer alltid att vara en djungel. Och doktorerar man så kommer man bara att snöa in på något väldigt smalt spår.

     Du har såklart rätt om natriumjoner osv. Jag drar mig till minnes när jag läste in mig på grundsmakerna att salt smak kom sig av att natriumjoner togs upp av tungan, och att sur smak kom från vätejoner som gick in i tungan.

     Jag är för trött nu för att försöka reda ut det här. Men jag konstaterar att det ”homeopatiska” KS-vatten som jag nu tar, har inmundigats av tusentals och åter tusentals människor runt om i världen, under många år, utan att någon har blivit blå. Det där bilderna på folk som blivit blå är väldigt udda och konstiga fall.

     Ingrid gjorde en intervju idag med snubben från Ion Silver. Kolla på den. Det var något med 3 nanometer och att det inte skulle vara silversalter, men jag är för trött just nu för att pussla ihop det i huvudet. Och en hel del om att precis det här preparatet hälls i dricksvattnet på fartyg för att rena det, och hur man historiskt använt silver för att rena brunnsvatten. Det är alltså godkänt för att hälla i sitt glas med vatten och sedan dricka upp det, för att alla är överens om att då är vattnet renare. Men det är förbjudet att kalla det kosttillskott. Vilket byråkratitrams!

     Fast brukar inte sjömän vara blå? Nä, nu är jag för trött…

     Svara
    • Avatar

     Erik,

     Här kommer lite räkneövningar:
     * EPA nämner på ett ställe att argyria utvecklas när 8 gram silver ha lagrats i kroppen.
     * Halveringstiden för silver att lämna kroppen är 8 dagar.
     * Dosen jag tar just nu är 0,1 mg per dag.

     Vid en dos på 0,1 mg per dag och en halveringstid på 8 dagar, så kan man med en konvergent talserie räknat ut att det kommer att ackumuleras max 1,5 mg silver i kroppen (när tiden går mot oändligheten).

     8 gram är mer än 5000 gånger större än 1,5 mg.

     Lars Bern rekommendation är förresten att bara ta KS när man är sjuk. Men han rekommenderar att ha det i beredskap och att ordna så att man kan andas in det.

     Svara
     • Avatar

      Jag knappade in dina antaganden i ett kalkylblad och fick det att konvergera till lite drygt 1,2. Formel: Mängd(tidpunkt) = Mängd(tidpunkt – 1)/2^(1/8) + 0,1

      Hittade följande: ”US-EPA writes: argyria is believed to occur at a total body burden of approximately 1 g Ag and above”

      Det som jag har hittat om 8 (eller 4) gram verkar handla om silverarsfenamin. I den massan ingår då alltså även arsfenamin. Det står att 23 % av silverarsfenamin är silver.

      På samma sida stod även: ”body accumulates silver throughout life”

      Hur det än är så har vanligt folk knappast råd att sätta i sig så mycket av den aktuella produkten att silvermängden i kroppen kommer i närheten av någon farlig mängd.

      Låter som en bra rekommendation att bara ta KS när man är sjuk. Är inte så pigg på att ta det som kosttillskott. Bland annat för att det är dyrt. Sen kan man undra hur det tål att lagras. Misstänker att nanopartiklarna kan klumpa ihop sig till lite större metallbitar med tiden och därmed bli mycket mindre verksamma.

 5. Avatar

  Bra fråga.
  – De e’ inte ett kontium av C-vit. som skall vila mellan tänderna.
  Fördela över dagen, drick 3-4 tillfällen och skölj munnen med vatten efteråt, så tänker jag?

  Svara
 6. Avatar

  Bättre Jök hade avgått. när det inte finns munskydd eller annat. tafatte Löfven ville inte va på tv så det är inspelat…tandvården stänger ner m.m.

  Svara
 7. Avatar

  Nu har jag tömt en nässpray, diskat ur den och fyllt på med kolloidalt silver. Det får duga som KS-spray tills vidare. Det var knöligt att få av toppen, men det gick med polygrip. Jag sprayar en gång in i munnen, tar några djupa andetag. Och upprepar det hela ett par gånger. Om inte annat så känns det jäkligt uppfriskande. Känns bra för lungorna.

  Svara
  • Avatar

   Tjo, man kan ju köra den i näsan också! Det kunde jag inte med blomsprayen.

   Svara
 8. Avatar

  Hej Erik (den andre Erik),

  Det är bra att du argumenterar på om silver. Vi kan ju hjälpas åt att gå till botten med det här. Jag vill egentligen förstå allting helt och fullt. Med kolloidalt silver så har jag bara inte hunnit med. Jag valde att lägga till det i mitt Feel the Bern-paket i dessa Corona-tider utifrån följande heuristik:

  När man som jag ofta går på djupet och undersöker saker grundligt på egen hand, så får man också en tydlig bild av vilka som är tillförlitliga källor och vilka som är notoriskt opålitliga. T.ex. Livsmedelsverket och Wikipedia är i bästa fall verklighetsfrånvända dogmatiker, men allt som oftast skamlösa lögnare. Jag syftar på hur de hanterar avgörande tvistefrågor; triviala fakta får de ju rätt. Jämför med fenomenet fake news, t.ex. hur man rapporterar om Trump på SVT. Som regel ägnar de sig åt skamlöst ljugande. De klipper, förvränger och skarvar tills de får ihop något som stämmer med deras agenda.

  När nu Lars Bern och en handfull andra jag litar på i frågor om kost/kosttillskott/hälsa har använt KS under längre tid (utan att bli blåa), så säger min heuristik att jag kan lita på dem och att det är säkert. Jag har aldrig lyckats slå Lars Bern på fingrarna i frågor om kost och hälsa. I de frågor som jag undersökt på djupet, t.ex. C-vitamin, så har han alltid haft full koll och varit i framkant.

  Men egentligen så nöjer jag mig inte med det. Så låt oss undersöka vilka sorters silverintag som gör folk blåa och exakt varför.

  Svara
 9. Avatar

  Detta corona fallet är inte kliniskt fastställt, och den vanliga influensan är fortfarande mer utbredd än corona smittan. Självutnämnda amatör läkare som själva ”känner av” en corona infektion ska man inte ta seriöst. Tvärtom talar inte något för enkla hemkurer av c-vitamin mot corona (lr annan influensa för den delen), https://www.livescience.com/coronavirus-vitamin-c-myth.html. Men ett gott skratt fick man iaf av att läsa berättelsen från den ”corona smittade”.

  Svara
  • Avatar

   Antar att enda sättet att bevisa att skribenten var infekterad av SARS-CoV-2 är att hitta antikroppar mot det i hans blod. Sådant test finns nog snart.

   Svara
  • Avatar

   Mrs B,

   Du har tydligen inte koll på nånting. Säsongsinfluensan är i avklingande medan kurvan för nya Corona-fall skjuter rätt upp i rymden.
   https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/influensa-veckorapporter/aktuell-influensarapport/

   Och jag har inte ”känt” av Corona. Jag har beskrivit konkreta symptom. Och symptomen stämmer sämre med influensa, men bättre med Corona:
   https://www.doktorn.com/artikel/coronavirus-covid-19-skillnaden-p%C3%A5-influensa-f%C3%B6rkylning-allergi-och-covid-19-symtomguide

   Och med tanke på min långa sociala distansering, så måste jag ha rimligen blivit smittat via någonting från en yta (ingen har fått vara närmare mig än 2 meter). Och även detta pekar mot Corona, och minskar sannolikheten för influensa. Om man multiplicerar ihop alla dessa tre aspekter med bayesiansk statistik, så blir sannolikheten försumbar att det skulle kunna ha rört sig om säsongsinfluensa.

   Men visst, det betyder inte helt säkert att det inte kan ha varit influensa. Men ditt okunniga påstående om att ”den vanliga influensan är fortfarande mer utbredd än corona smittan” är likväl falskt.

   Jag har redovisat alla mina kort öppet. Och med alla brasklappar om att det är anekdotiskt, att jag inte är läkare, att inget är 100% verifierat – ja, att det är så mycket jag inte vet. Läser man min artikel på rätt sätt så inser man att det är en vädjan om hjälp att förstå allt detta – och att i möjligaste mån hjälpa andra förstås. Jag vill ha en dialog!

   Jag vill gärna ha kritik. Men du gör ju inte ens ett seriöst försök, utan ägnar dig åt ohederligt trams. Och den självbelåtna tvärsäkerhet som du ger uttryck för skulle jag säga är typisk för folk som inte bryr sig om fakta – eller ens vet hur man värderar dem.

   Svara
  • Avatar

   Och den där artikeln du länkar är ju rent löjlig. Bää, om man äter 0,2 gram C-vitamin om dagen så hjälper inte det mot Corona. Det där är som två apelsiner. Helt meningslöst, ja!

   Om man gör någonting meningslöst så händer ingenting. Wow, jag håller med! Men kan vi inte hålla oss till ämnet istället? Varför publicerar folk sådan här självbelåten oseriös skit som inte tar diskussionen på allvar?

   Kommentera det jag har skrivit istället! Gör en ansträngning till hederlig debatt. Hur svårt kan det vara?

   Svara
 10. Avatar

  Provar arr suga på mammas gamla silver bestick..

  Svara
 11. Avatar

  Hej Eric.
  Ska man inta kolloidalt silver utspätt eller outspätt. Jag har köpt detta nu på Svensk Hälsokost, och jag tar det outspätt i en liten medicinkopp några gånger varje dag, även sprayar i halsen och andas in samtidigt. Kan jag droppa outspätt kolloidalt silver i ögonen vid ögon-inflammation? Gör jag på rätt sätt, jag har bara använt kolloidalt silver några dagar men känner mej bättre efter en luftvägs-infektion, hade även lite tryck över bröst, men även detta har försvunnit lite i alla fall. Har ingen konstaterad corona-smitta, utan detta kan ju vara min årliga luftvägs-infektion som kommer vid denna tiden varje år. Har satt mig själv i egen-karantän, och går inte ut förrän jag känner mig bättre, och avstår då folksamlingar och trängsel, försöka hålla avstånd till människor.
  Tacksam för svar, Eric (om du har svar på mina frågor vill säga).
  M.v.h. Krister

  Svara
  • Avatar

   Krister,

   Här är en bra guide: https://silvertalks.jimdofree.com/hem/dossering-av-ks/
   Ögonen skulle jag inte använda det i. Jag kan inte allt om detta, men det verkar som en dålig idé.
   Outspätt? Det jag har köpt är redan extremt utspätt. 10 PPM (10 mg per liter). Vad har du för nått?

   Dagligt intag: En tesked (5 ml) på morgonen och en till på kvällen. Gurgla runt i munnen ett tag innan du sväljer. Bra för tänderna också.

   Om du fixat ett spray så kan du spraya i munnen. Jag byggde om en nässpray, så jag sprayar i näsan och munnen och tar därefter flera djupa andetag. Det är väldigt bra för luftvägarna.

   Svara
 12. Avatar

  Hej Eric.
  Tack för svar. Jag har bara provat 1 gång outspätt i ögonen, och det var bara en droppe i vardera öga. Påverkade mig ingenting negativt, utan det tog bort det grumliga och lite svidande känslan jag hade då i ögat. Jag använder Ionosil 10 ppm. Så du spär inte ut ditt 10 ppm med det som står på flaskan 1 liter vatten och 2 teskedar Ionosil. Blir lite undrande nu om man ska inta 10 ppm som det är dvs outspätt. Jag har en sprayflaska med 10 ppm outspätt som jag sprayar i halsen och samtidigt andas in, då får man ju ner en del i lungorna också, om man har virus där. Min luftvägsinfektion har blivit bättre bara på några dagar med denna användning + B,C,D-vitaminer, delar upp C-vitamin-intagen i 3 omgångar morron, middag och kväll, men de övriga vitaminerna tar jag bara på morgonen, kanska ska ta en extra D-vitamin till kvällen, det kan inte skada har jag hört. Tack för länken, ska gå in och kolla den när jag skrivit klart till dig 😉
  M.v.h. Krister.

  Svara
  • Avatar

   Ja, det är möjligt att man ta det i ögonen. Jag har inte den blekaste aning. Du är faktiskt mer expert på det än jag just nu. Grejen är att jag inte hört om någon annan som gör det. Men du kan väl googla. Fast ett sätt att se det på är att KS är ett sätt att desinficera vatten. Så ur det perspektivet så är det desinficerat vatten du tar i ögonen, och det låter väl inte särskilt farligt.

   Och nej, jag späder inte vidare från 10 ppm. Det är redan så himla utspätt. Så ja, kör outspätt!

   Och sprayning är bra 😉

   Svara
  • Avatar

   Krister,

   Aha, nu förstår jag varför du frågar om utspädning hela tiden. Det står ju instruktion på flaskan om utspädning eftersom de enligt lagen måste sälja det som desinficering (två teskedar per liter dricksvatten). Men det har jag inte brytt mig om, eftersom jag visste att detta har att göra med byråkratitrams. Bättre att dricka det outspätt, för då får det större effekt på t.ex. tänderna när man gurglar i munnen.

   Beträffande ögon så har jag som sagt ingen aning. Du är pionjären. Hör av dig om dina irisar blir blå 😉

   Svara
 13. Avatar

  Hej igen Eric.
  Jag har som sagt bara tagit en droppe i vardera ögat en gång, och det kändes som att det rensade upp lite, då jag hade en ögon-infektion, men jag ska nog inte laborera mer med att ta det i ögonen, det var en engångs-händelse. Jag är absolut ingen expert, och vet nog inte mer än du om detta kolloidala silver, men jag läser en hel del på nätet och vad många användare säger. Det är i alla fall helt klart att det kolloidala silvret med mix av vitaminer har fått min luftvägs-infektion att nästan försvinna. Jag kommer fortsätta använda detta medel, och man vet ju inte längre fram i tiden om det blir riktigt lika illa här i Sverige som det är i Italien, då är det bra att ha ett eget hus-apotek hemma. Läste nu att skid-turisterna drar iväg till Åre i fjällen & åka skidor, en likadan samlings-plats då, som gjorde att många smittades i Italiens skid-ort och sedan förde smittan vidare till sina hemtrakter, man baxnar att det finns såna människor som inte kan hålla sig ifrån stora samlingar, där dom både riskerar att bli smittade och att själv smitta. Jag får den uppfattningen om att måna av det svenska folket inte tar denna corona-smitta på allvar, de lallar bara runt som ingenting hänt, medan resten av Europa tar denna smitta på mer blodigt allvar, och det är ju precis vad det är, blodigt allvar. Många får kanske ett lindrigt symtom, men många andra drabbas värre. Jag sitter nu i egen-karantän och tänker inte ge mig ut förrän jag känner att förkylningen och andra besvär försvunnit. Mat & dylikt har jag hemma & ett eget hus-apotek med kolloidalt silver & vitaminer & mineraler. Skulle mina ögon få en blåare färg än normalt så lovar jag att återkomma med besked 😉
  Ha det så bra, Eric & ta hand om dig i dessa corona-tider (men det blir bättre, i alla fall tror jag det).
  M.v.h. Krister.

  Svara
 14. Avatar

  Erik,

  Såg du det jag skrev om KS och argyria ovan?

  Eftersom den här tråden nog dör ut snart, så får du gärna mejla mig på eric@ownmail.net. Det gäller även andra såklart, om ni har något att säga.

  Svara
 15. Avatar

  Hej

  Jag har en så kallad Nebulisator Pari som jag beställde på Amazon, den var dyr kostade 2000kr.
  Jag har prövat att köra kolloidalt silver i den, det blir som ånga från munstycket som man sedan andas ner till lungorna, jag har bara kört den 2 gånger och jag har inte känt något konstigt i lungorna än så länge.

  Svara
 16. Avatar

  Jag har inte mött några patienter som har fått problem med inandning via nebulisator. Det finns nog en hel del kvar på hyllorna. Till vår Leguan(se min Facebook) använder vi ultraljudsfuktare. Finns att köpa på Kjellco och klasolle mm. Ozon kan vara bra rätt använt att förlänga hållbarheten på grönsaker. Se min LI och ozone solutions. ( Iris zhu ) För 11 år sedan skrev jag artiklar om behandling av SARS infektioner. De är uppdaterade med lite nyheter. Det är i stort sett samma råd. Lakrits och Harpago finns fortfarande på hyllorna. Ma Huang är svåranvänt eftersom det lätt ger högt blodtryck. Då måste man ha en egen blodtrycksmätare. Se min sida sköldkörteln. Syrgas finns i nästan var 100:e garage. Det är svåranvänt tyvärr vid coronalunginflammation men om det ändå är fullbelagt på sjukhuset så : Läs på! Troligen får jag rycka in som akutläkare om någon frågar mig. dvs ”inga nybesök för närvarande” Bertil ”Helhetsdoktorn” Dahlgren, läkare och kemist.

  Svara
 17. Avatar

  Det finns flera grupper på Facebook som sysslar med KS, Kolloidalt silver. Ta en koll och anslut dig. Där finns alla svar.

  Svara
  • Avatar

   Hej Zhovik, tack för tips, jag är med i en av dem. Ställde frågan där nyss. Intressant att se om det blir några svar.

   Svara
 18. Avatar

  Hej jag undrar om ni som verkar tro att veta det bästa på allt och tror inte på det vanliga som alla andar människor tror på, har ni funderat hur mycket skada kan ni göra hos människor som tror på eran goia.
  Ni måste verkligen fundera på vad ni skriver och säger utan bara tror allt på den här Lars vad han heter tror.
  Jag brukar alltid läsa på allt och sedan tar jag ställning, men när jag läser vad ni skriver här låter som politik en grupp mot en annan grupp.
  Akta att ni gör illa er och andra människor.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 277 Platinasponsorer: Lars M, Svante H - Kör hårt tjejer!!, John- Erik B - Gud välsigne dig Ingrid, Hans J – Hårda tider, Hans J – Kämpa vidare, Hans G – Gåva till rättvisan, Susanne NF – Rättegångsbidrag. Heja Ingrid!, Roland N – Mor, far och son, Magnus L, Peter B, Gudmundur&Anki, Anonym LH: För De Fria Orden - vilka de än är, Janne G, Richard, Niklas N, Jeanette L - Till två toppentjejer som gör ett fantastiskt jobb, Anonym CE. Övriga: Stefan L – Gåva, Charlie M, Örjan W - Stöd för Ingrids dom, Bengt-Åke F – Gåva, Simon W, Marie-Louise O, Andre K – Gåva. Tack!, Annica B, Matte W – Ni är bäst, Marie L – Gåva, Mikael P - Tack Ingrid för ditt vittnesbörd om frälsningen, Håkan A, Elisabeth B, Lena B, Lars J, Ingemar A – Gåva, Peter H, Ari L, Anders L, Lars A, Kjell M, Christina L – Gåva, Mikael J - Ingrids rättegångskostnader, Bo K, Kjell H – Tack, Anders H, Maria K - Till Ingrids rättegångskostnad, Lars A, Yvonne S, Stina O – Ingrids förtalsmål, Rasmus A, Agneta N – Gåva, Michael N – Tack, Robert N, Jörgen V - Till rättegångskostnad, önskar Guds välsignelse, Per P – För insamling till rättegångskostnader, Pontus L – Stöd, Glenn E – Till advokatkostnader, Ulla-Karin A, Annica B, Marie E – Gåva, Patrik Å – Lagens långa arm, Mikael J – Rättegångskostnader, Monica S – Gåva, Marie H – Gåva, Marie H – Tack för bra program, Roger E – Kram, Inger O – Kämpa på ni är bäst, Carina H – För att ni är så bra, Kjell M – Gud välsigne eder, Daniel F, Eva B - Guds välsigne önskar jag er!, Roger N – Borgen, Pirko T – Till Ingrid, Sven-Olof S – Gåva, Fredrik Å, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel, Marianne B, Mats, Linnea, Alf, Karin, Kai, David, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, Anonym EF, Jimmy, Anonym LJ, Milada, Lasse B, Dag, Pär, Anonym KS, Margareta, Hendrik, Anonym NL, Anders, Camilla, Anonym Sa, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Carola, Anonym IG, Anonym MM, Per O, Dan, Anonym AO, Kristine, Maria L, Marianne M, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel, Lotta, Börje, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym AO2, Anonym BM, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette.