Bildmontage: Daniel K

Bildmontage: Daniel K

Nyhetshelgen #52 – Lockdown, livsfarliga boomers, balkongkonserter

I dag ägnar vi hela programmet åt Coronavirusets härjningar som nu lett till lockdown (nedstängning) av hela städer och ibland hela länder. Vi berättar också att brittiska smittskyddsexperter räknar med att Coronasmittan sannolikt kommer att pågå ett helt år. Toppen kommer i maj-juni och därefter vilar viruset till november, då smittan sätter fart på nytt. Frågan är om vi hinner uppnå flockimmunitet till dess. En positiv nyhet i dessa dystra tider är att italienarna sjunger tillsammans från sina balkonger och är mer EU-negativa än någonsin. Kanske får Corona hela EU och valutan euro att rasa samman? Till sist undrar vi varför så många boomers tycks gå runt med en dödslängtan. Trots att de är mest i farozonen insisterar de på att få fortsätta resa, gå på gym och shoppa närhelst det passar dem.


Listen to ”Nyhetshelgen #52 – Lockdown, livsfarliga boomers, balkongkonserter” on Spreaker.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander är oberoende, politiskt inkorrekta journalister.

Stötta vårt arbete via

BG: 831-4742

Swish: 0709-963377

Besök vår sajt: https://www.ingridochmaria.se/

Alla poddar/videor: https://nontube.net

Ingrid & Maria på Facebook: https://www.facebook.com/IngridMaria-…

Ingrid på Mewe: https://mewe.com/profile/5c7682506bab462a83cab389

Ingrid på VK: https://vk.com/ingcarl

Ingrid på Gab: https://gab.com/ingcarl

 

Skytte var inte ekonom!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Göran_Skytte

Lockdown

Nu 6 döda i Sverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Lockdown saktar drastiskt ner spridningen

https://www.youtube.com/watch?v=efaDuE-XEi4

Inga skolstängningar ska skapa flockimmunitet – Bali rasar

https://www.friatider.se/hanif-bali-folkhalsomyndigheten-har-blivit-sinnessjuk

Erkänner att de vill uppnå flockimmunitet

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kontroversiell-strategi-kan-minska-spridningen

Tegnell: “Stämmer delvis”

https://www.friatider.se/tegnell-erkanner-att-strategin-om-flockimmunitet-delvis-stammer

Tegnell följer britterna, men de får också kritik

https://amp.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/15/epidemiologist-britain-herd-immunity-coronavirus-covid-19

Hemliga brittiska dokument – Corona kan pågå till 2021!

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/15/uk-coronavirus-crisis-to-last-until-spring-2021-and-could-see-79m-hospitalised

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qLdrBE/brittisk-expert-vill-stoppa-corona–genom-att-40-miljoner-smittas

Dr Michael Ryan: Därför måste man vara snabb

https://twitter.com/ConallMcD/status/1238865202868883461?s=20

Svenskarna fixar det på egen hand

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/msb-om-bunkringen-maten-kommer-inte-ta-slut

IKEA skänkte 50 000 masker till sjukhus

https://www.expressen.se/gt/ikeas-gava-till-varden-50-000-ansiktsmasker/

Status i Italien, USA, Frankrike m fl länder

Italiens karantän verkar funka

https://www.friatider.se/italiens-karantan-verkar-fungera-det-gar-att-besegra-viruset

Höga dödstal – teorier många kineser, luftföroreningar, många äldre, mutation

https://www.svd.se/nya-sorgliga-rekordsiffror-fran-italien

Sällskapssjuka italienare sjunger tillsammans på balkonger

https://twitter.com/RitaPanahi/status/1238742320557654016

Italienarna hatar EU – 67 procent vill ut

https://www.dr.dk/nyheder/udland/analyse-corona-kan-slaa-euroen-ihjel?fbclid=IwAR2EuUiKQGCnRMOSZddEJCNwtp6KKijFTSIwIGgBvwspyaEcZwDjY9ZSYIE

Spanien stängdes ner

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7429476

Danmark – tjuvar stormade akuten och stal sprit och masker

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/maskerede-maend-stormede-akutmodtagelsen-paa-herlev-hospital/8049942?fbclid=IwAR00uoVIQyAHqMV_bQt1TsTunfndN-lhvB9n5ozGiFLYwCZKaIz3uVHqsZ8

Britterna ska isolera alla över 70

https://www.hd.se/2020-03-16/svart-att-tvangsisolera-aldre-i-sverige

USA inför testning på Walmart!

https://eu.usatoday.com/story/money/2020/03/13/coronavirus-testing-trump-ceo/5048241002/

Lockdown i New York och Los Angeles

https://www.vt.se/nyheter/restauranger-och-skolor-stangs-i-new-york-om6542576.aspx

Boomers lider av dödslängtan?

Skärp er, boomers!

https://www.expressen.se/kronikorer/irena-pozar/skarp-dig-nu-maste-du-offra-umgange-och-resor/

Oskorei: De måste få konsumera hela tiden …

https://www.friatider.se/politisk-korrekthet-bakom-sveriges-coronakaos


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

9 kommentarer angående “Nyhetshelgen #52 – Lockdown, livsfarliga boomers, balkongkonserter

  1. En i sammanhanget intressant artikel är: Don’t “Flatten the Curve,” stop it!

    Dessa färgade ytor i diagrammen representerar patienter som behöver intensivvård för att överleva. Den del av ytan som hamnar ovanför strecket representerar de som kommer att dö för att vårdkapaciteten överskrids. Kanske vore pedagogiskt att sätta en dödskalle med i den delen av ytan.

  2. Influencers lever inte i nuet. Hollywood stänger ner men inte svenska fluncers..man reser handlar spelar in reklamfilmer och samlas i hög…och i Stockholm. Audi Merza folket kör vågen när farmor hostar blod…dom kör vidare på spenat brezzad kalvfile och champagne frukost.

  3. Alla svamlar om Kåråna..Svt kör nu Corona Hylands hörna varje kväll. stackars oss Boomers..plötsligt e jag min frisör doktor tandläkare granne värdelösa…vad skall man göra? Samlas i sin ensamhet…känns mer som att Boomers e ett namn på dom nya judarna, ställ oss på en linje och skott i pannan sen e det många lägenheter hus och vårdboende lediga. ahaaa så är det.

  4. Att läxa upp äldre känns som syndrom från er barndom…ni hade det taskigt. Inte fan hade man det lyxigt på 50 talet med barnsjukdomar och utan dusch eller badkar med stenvask och utan kylskåp. Radion var tv och farsan och morsan jobbade skiten av sina häckar. Lyxen var mosters big grammofon. Under farmors bostad fanns det en hästskjuts som körde ut varor..nu snackar vi 1955..storstad. Mjölken såldes i lösvikt och senapsglasen från Kocken diskades till dricksglas. Frallor och drickablanning var godis. Barnmatine’ med Hopalong Cassidy på söndagen var den tidens com.hem. Inte förrän på 70 talet med bättre ackord på jobben kom lyxen för vanligt folk.

  5. Enligt BBC behövs 18 månader karantän tills vaccin e klart. Tack Wuhans köttmarknad. Vem ger en mat? Skickar efter släckt kalk så man inte luktar när man lägger näsan i ugnen. Jehovas vittne ni hade rätt..its over and out.

  6. Alltså Ingrid o Maria vem e låneföretagen här på sidan..skämtar ni…vi har nog med karantäner och dödsdomar från media. DESSUTOM Bill Pratt e sjuk men lugn Doc Martin kommer. Dårhuset jorden kallar allt e som vanligt men om du e 70 och en dag..göm dig militären skjuter dig.

    1. De här skräpkommentarerna tas bort så fort vi blir uppmärksamma på dem. Det enda positiva man kan säga är att de räknar vår sida som populär och därför vill de synas hos oss! Nu är den borta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.