TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 54: Vänsterpartiet vill sänka Europa till u-landsnivå

Publicerad 29 februari, 2020

Bolsjeviken Malin Björk och hennes partikamrater prioriterar ett EU som tar den påstådda klimatkrisen på allvar, en migrationspolitik med flyktingars rättigheter i fokus och en minskad budget med rätt prioriteringar. De kommer att ta hela Europa ner till u-landsnivå, skriver Gudmundur Bragason.

Heléne Fritzon. Foto: Wikimedia Commons/Yordan Simeonov.

Min förra artikel i denna serie behandlade en debattartikel publicerad på nyhetssajten Europaportalen. Artikeln skrevs av Heléne Fritzon, en socialdemokratisk Europaparlamentariker. Jag tänker inte kommentera hela denna artikelserie. Det jag hittills har sett är, minst sagt, ganska tröttsamt. Mycket liknar en fårskock som enstämmigt och enfaldigt bräker Klimaaaaaaaaaat! Jag måste dock bemöta och kommentera några citat ur en sällsynt enfaldig och illa skriven artikel hoprafsad av den vänsterpartistiska Europaparlamentarikern Malin Björk. Smörjan publicerades på Europaportalen 21 februari.

Bolsjeviken Malin Björk och hennes partikamrater prioriterar ett EU som tar den påstådda klimatkrisen på allvar, en migrationspolitik med flyktingars rättigheter i fokus och en minskad budget med rätt prioriteringar.

Björk hävdar givetvis att den här mandatperiodens tveklöst viktigaste fråga är klimatkrisen. Vi andra är tveksamma huruvida denna kris verkligen existerar och därför vill politiker som Björk tysta oss. I december presenterade kommissionen sin så kallade ”gröna giv”. I januari släpptes förslaget om den klimatomställningsfond som är tänkt att finansiera den gröna given. Snart tänker kommissionen presentera sin nya klimatlag med målet att EU ska bli klimatneutralt till år 2050. Genom klimatlagen tänker man sig att all EU-lagstiftning ska gå i riktning mot klimatneutralitetsmålet. Björk tycker förstås att tanken är bra, men så heter det att:

” … även om Vänsterpartiet vill se ett EU helt utan utsläpp redan till år 2040, utsläppsminskningar på 70 procent redan till 2030.”

Vilka utsläpp ska minskas?

Minskningar av vilka utsläpp? Det preciseras inte, men hon tycker väl att det låter bra och Malin Björks partivänner har aldrig lyckats skapa något välstånd i de länder de har styrt. Miljön i dessa dysfunktionella diktaturer har varit under all kritik.

Så var det dags att vurma för så kallade flyktingars rättigheter. Malin Björk och hennes vänstervänner bryr sig självfallet inte om vanliga européer eftersom vi inte utgör deras valboskap. Nej, identitetspolitik är tidens melodi. I mars väntas den svenska kommissionären Ylva Johansson presentera ett nytt så kallat migrationspaket. Sedan skriver Björk:

Malin Björk vill införa svensk migrationspolitik i hela EU. Foto: Wikipedia.

”Som EU-parlamentets huvudförhandlare för lagförslaget om ett europeiskt kvotflyktingssystem hoppas jag naturligtvis att kommissionen kommer att sätta flyktingars rättigheter i fokus, i stället för att lyssna på de regeringar och politiker som inget annat vill än att hålla människor på flykt borta från Europa. Jag kommer att jobba stenhårt för att EU inte ska låta länder med rasistiska högerregeringar som Ungern och Polen fortsätta dra med sig alla andra länder i en slags kapplöpning mot botten. Vi ska inte ha den australienska[sic] modellen med grova människorättsbrott där asylprövningen sker i EUs utkanter.”

Nej tack, Malin Björk! Du kan ju alltid hoppas, men Sverige är ökänt för sin extrema migrationspolitik. Det du kallar ”länder med rasistiska högerregeringar som Ungern och Polen” har befolkningar som har bistra erfarenheter av vad din och dina gelikars politik innebär! Det är nämligen din sorts vänsterpolitik som medför ”en slags kapplöpning mot botten.” Du företräder ett parti som inte har någon som helst trovärdighet när det gäller att bekämpa grova människorättsbrott.

”Världens rikaste kontinent”

Du hävdar också att EU är världens rikaste kontinent. Med din vänsterpolitik kommer hela Europa att sjunka ner till u-landsnivå. Vidare vill du att EU kritiskt ska se över och ändra sin politik som du säger bidrar till krig och konflikt, inte minst den stora europeiska vapenexporten. Samtidigt bör EU sluta finansiera länder som Turkiet och Libyen för att hålla flyktingar borta. Jag och många med mig vill hålla Turkiet så långt borta från all europeisk gemenskap som möjligt!

Du tycker inte att EU bör investera i en EU-gemensam gränspolisstyrka på 10 000 vakter, hundar, vapen, taggtrådsstängsel, militärfordon och värmekameror. Jag håller med dig! De enskilda länderna har tidigare klarat detta alldeles utmärkt. EU har misslyckats på detta och i stort sett alla andra väsentliga områden. Sedan heter det att:

”Naturligtvis borde dessa pengar i stället satsas på ett värdigt flyktingmottagande.”

Hur skulle det vara om du och dina världsförbättrarvänner i Europaparlamentet öppnade era hem och satsade en stor del av era feta löner på dessa ”skyddsvärda” individer som ni alltid säger er värna om, för ni vill väl leva som ni lär, eller?

Vad menar Malin Björk?

I avsnittet ”Inga EU-pengar till klimatförstörande projekt” finns en synnerligen märklig mening:

”Förhandlingarna om EUs långtidsbudget för 2021-2017 har redan pågått i flera år och väntas pågå också under andra halvan av 2020.”

Vad menar du, Malin Björk? På ytterligare ett ställe i artikeln läste jag ”2021-2017”. Vad ska det stå? Om du har svårt att skriva kan du väl anställa någon korrekturläsare som hjälper dig, eller har du inte råd med det?

I december presenterade EU sin ”gröna giv” -unionen ska bli ”klimatneutral” till 2050. Foto: Pixabay/geralt.

Sedan blir det riktigt förtjusande:

”Det övergripande målet måste vara att inte en enda euro ska gå till klimatförstörande verksamheter. Inga pengar till motorvägar, flygplatser eller fossila energiprojekt. EUs enorma jordbruksstöd, i dag runt 37 procent av EUs totala budget, måste också göras om i grunden. Vi måste styra om från det korrupta, animaliebaserade och besprutningsberoende jordbruket till det ekologiskt hållbara jordbruket. Pengar till klimatomställning måste vi ha. Dessa kan med fördel tas från både jordbruksbudgeten, Fästning Europa-politiken och genom att slopa EUs militariseringspolitik.”

Som sovjetiska femårsplaner

Jaså, inga motorvägar, flygplatser eller fossila energiprojekt? Det kommer att dröja väldigt länge innan beroendet av fossil energi försvinner. Ditt önsketänkande är väl närmast en motsvarighet till de gamla sovjetiska femårsplanerna. Utan motorvägar och flygplatser kommer du och övrig nomenklatura ingenstans. Ni kan inte ens, som de usla gycklare ni är, fara fram och tillbaka mellan Bryssel och Strasbourg. Hur går det då om man i likhet med dig, Malin Björk, bestämmer att vi ska styra om från det korrupta, animaliebaserade och besprutningsberoende jordbruket till det ekologiskt hållbara jordbruket? Med den sortens detaljstyrning får vi illa fungerande jordbruk med livsmedelsbrist och följaktligen svält som i Nordkorea och Zimbabwe, men det är antagligen länder som du ser som socialistiska paradis. Slutklämmen på artikeln är ganska avslöjande:

”Till dessa prioriteringar vill jag också lägga försvaret för grundläggande rättigheter för kvinnor och minoriteter, samt respekt för demokrati och rättsstat. Det är spelregler som vi inte kan klara oss utan. Utan dem drar vi undan mattan för oss själva att få något gjort på övriga områden. Det är dags att EU-högern en gång för alla gör slut med Orbán och att EU inför möjligheten att rikta sanktioner mot de länder som inte kan hålla sig inom demokratins ramar.”

Ska ungrarna sättsa på plats som vid den sovjetiska invasionen 4 november 1956? Foto: Wikimedia Commons.

Kvinnor och minoriteter? Ni ställer kvinnor mot män, minoritet mot majoritet, det vill säga att ni ställer grupp mot grupp vilket ni alltid beskyller andra för att göra. Jag förstår också vad du menar med att ”EU inför möjligheten att rikta sanktioner mot de länder som inte kan hålla sig inom demokratins ramar”. Detta är inget annat än nyspråk, du skriver demokrati men menar diktatur. Ni vill avskaffa de enskilda ländernas självständighet, precis som dina sovjetiska föregångare gjorde. Du kanske vill att EU ska ta ifrån det ungerska folket sin självständighet och att ungrarna sätts på plats som vid den sovjetiska invasionen 4 november 1956?


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

3 Kommentarer

 1. Avatar

  Denna persons agitation ska väl inte vara förvånande?
  Det är ju exakt vad kommunister alltid krävt.
  Det ”dekadenta borgerliga samhället” (läs alla icke-socialistiska) skall rivas ner och på denna grund skall Det Nya Kommunistiska Paradiset byggas.

  Svara
 2. Avatar

  Nu i Vasaloppstider, dom flesta har sett folkmyllret, vid starten då det är mellan 14000 och 15000. Då förstår man hur mycket 120000 flyktingar med anhörig invandring är. Varje år som skall försörjas med mat husrum mm.

  Svara
 3. Avatar

  Grekland slåss för Europa emot Erdogans asyl armé. Björk det rövhålet var avstängd för fusk. Ylva e en ihopklistrad plastpåse Strandhäll var ute på nätet igen med åsikter medan Fritzon har en Ballograf hjärna utan bläck. Ta fram hjärnrören o hjälp Grekland nu tågar vi emot economic army of svarthåriga hood bröder. Märkligt dom här flyktisarna skyddar facet e de corona army som kommer. Ringer Özil o frågar.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 284 Platinasponsorer: Jeanette, Ann-Marie L – Till bästa journalisterna, Sara & Andreas - Uppskattande sommarpeng, Kjell M - Semesterpeng. Gud välsigne eder, Kjell M – Semesterpeng. Övriga: Lars T, Eva E, Christian, Ulla, Stefan, Anita, Ema, Magnus, Birgitta, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva A, Pär, Susanne, Anonym MB, Anonym RT, Cecilia S, Monika S – Lite men välment!, Helena I - Glad sommar! Gud välsigne er!, Lotta, Jim T – Gåva, Ingemar L – Gåva, Mats F, Carola E, Annica B, Bengt P, Eva N, Jonathan S – WWG1WGA, Carina H, Bo B, Rune F – Gåva, Nanna K, Kurt L, Björn J, Alf Å – Gåva, Inger J – Tur att ni finns, Eva T – Keep up the good work, Siv B – Ni är bäst, Mattias D – Bidrag, Ulf H – Månadssstöd, Laila W – Gåva, Karin S – Gåva.