Att en svart person talar om "våra vikingaförfäder" gick över alla gränser för skandinaverna. Foto: Skärmdump från SAS reklamfilm.

Att en svart person talar om "våra vikingaförfäder" gick över alla gränser för skandinaverna. Foto: Skärmdump från SAS reklamfilm.

God ton med Gudmundur – del 52: Krossa SAS!

Krossa SAS och andra företag som ägnar sig åt kulturmarxistisk propaganda, föreslår Gudmundur Bragason, som är argare än någonsin över det drama som utspelat sig i veckan. Att insnöade PR-nissar inte fattade vad som skulle hända är väl en sak, men det är helt häpnadsväckande att personer i ledande ställning på SAS inte begrep att vanligt folk inte skulle uppskatta att bli hånade och förminskade, menar krönikören.

Tisdag 11 februari släppte SAS en reklamfilm som kommer att gå till historien som ett monument över tölpaktighet och arrogans. I filmen hävdar SAS att det minsann inte finns något unikt skandinaviskt och att alla kulturella företeelser kommer utifrån. Samhällsnytt uppmärksammade reklamfilmen och den fick stor spridning och välförtjänt och skoningslös kritik i sociala medier.

Många såg det propagandistiska missfostret till film på Youtube och skräpet fick snabbt 300 tummar upp, men till SAS stora förtret blev det hela 14 000 tummar ner och vad gjorde företaget då? Jo, de plockade, i sann sovjetisk anda, bort den från Youtube. Det gick dock inte så bra att låtsas som om filmen aldrig hade funnits eftersom ett antal personer hade sparat ner den för den händelse att SAS skulle ta bort den.

Antalet tummar ner växer för varje timme som går. Foto: Skärmdump Youtube.

Tänk att virrhjärnorna som sköter SAS reklam inte kunde förutse att deras tilltänkta passagerare inte skulle uppskatta budskapet att det inte finns något skandinaviskt som inte är importerat. I ett pressmeddelande får vi veta att företaget ”står bakom budskapet i filmen som handlar om att resor berikar oss”.

Det är alltså vi som ska berika SAS genom att resa med dem – som tack för att de hånar oss och vårt ursprung. Sedan skriver de plötsligt att de ”är stolta över vårt skandinaviska ursprung och de värderingar som präglar våra öppna, jämställda och demokratiska samhällen”.

Idioter! Nu kommer de dragande med ”vårt skandinaviska ursprung” som, om vi ska förstå dem rätt, egentligen inte finns och ”de värderingar som präglar våra öppna, jämställda och demokratiska samhällen” kan väl inte heller existera om man ska tro det som sägs i deras motbjudande film.

SAS misstänker en attack

Man kan med fog undra hur det står till med deras intellektuella kapacitet när de skriver:

”När vi tittar på mönstret och antalet reaktioner på vår film finns det anledning att misstänka en attack och att vår kampanj har blivit kidnappad. Vi vill inte riskera att bli en plattform för någon annans värderingar, som vi inte står för. Därför har vi för tillfället tagit ner filmerna från våra kanaler och diskuterar nu nästa steg.”

Åh halledudane då vad de tycker synd om sig själva. Nu har de lagt upp filmen igen! De struntar fullständigt i tilltänkta kunders värderingar och känner sig uppenbarligen kränkta av att reklamfilmens budskap blir ifrågasatt. SAS tror uppenbarligen att de kan håna sina potentiella passagerare och att dessa glatt finner sig i att betala för det.

För produktionen anlitade SAS en dansk reklambyrå. Vad är det för alternativintelligenta individer som arbetar där? Hur är PR-människor funtade som tror att vanligt folk ska tacka och ta emot den här sortens lögnaktiga propaganda? Nåja – de kanske hade fått i sig ett och annat som de hade inhandlat i Christiania och det skulle i så fall förklara en hel del, men personer i ledande ställning på SAS måste rimligtvis ha sett filmen innan den nådde allmänheten. Någon borde ha insett att det här tilltaget inte skulle uppskattas av vanligt folk, men icke! Sammantaget ligger allt detta som nog ska föreställa tankearbete och omdöme på amöbanivå.

Kulturmarxistiska värderingar

Jag tror inte att SAS kommer att be om ursäkt för sitt svinaktiga beteende och det räcker inte heller. Det här handlar i själva verket om deras kulturmarxistiska värderingar, ty det som hävdas i filmen har företaget ingen som helst täckning för. Det som är så tröstlöst är att det uppenbarligen finns allt för många fullblodsidioter som sitter i beslutande ställning på stora företag, statliga myndigheter och i kommuner. En av anledningarna till detta är troligtvis den av vänsterliberaler så omhuldade kvoteringen. En kvinna här, en utlänning där och så kanske en och annan homofil eller transperson. Är det förresten någon som kan förklara för mig på vilket sätt en viss sexuell läggning är en tillgång i arbetslivet?

1977, när den här bilden togs, var SAS ett välrenommerat och beundrat företag – just för att det var skandinaviskt. Foto: Flickr/SAS Museet.

SAS tycker uppenbarligen att de har rätt att spotta och trampa på oss. Kvartsfigurer som ägnar sig åt den här sortens kulturmarxistiska aktiviteter måste omgående kastas ut från företag och myndigheter. Dessa omdömeslösa och motbjudande element har vi hederliga medborgare fått mer än nog av. Företag som SAS ska självfallet bojkottas. SAS står för Scandinavian Airlines. Eftersom de hävdar att något genuint skandinaviskt inte existerar vore det klädsamt om de själva föregick med gott exempel och levde upp till detta genom att upphöra med sin verksamhet. Varje gång ett företag som ägnar sig åt att håna vanligt skötsamt folk går i konkurs finns det anledning att fira detta.

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 51: Så blir du en riktig politiker


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

7 kommentarer angående “God ton med Gudmundur – del 52: Krossa SAS!

  1. Lindström o Lindberg kapade SAS. Otroligt med Liberal vänster kommunism det är i Sverige just nu plus indragna Jök sprängare våldtekkers o mordbännare. Hitler o Goebbles hade varit glada för denna sanna 30 tals Olympiad av hjärnsörja o förstörelse.

  2. Tyvärr är det inte bara SAS reklamen som är kapad av mångkulturell genus batikhäxor utan all reklam. Folk börjar tröttna.

  3. I kvällens super dåliga hände en sak aom jag tycker e märklig. Drängarna en gammal bonde företeelse way back hade afrikanska drängar och pigor. Srn undrar man jpbbar inte invandrare åt svenskar efter ankomst. Lädermäbler guldklockor mercedes Schlagerfestivalen big brother kiosk kebab pizza apotektekniker m.m. Sen då alla äldre som direkt körs till ålderdomshemmet vaktade av släkten medan svenska äldre sover i bilen eller på golvet hemma ensamma och övergivna.. ibland kan det komma en afrikansk snabbutbildad nyanländ och sno halsbandet. Sen då alla inslagna kvinnor med 5 barn i samma ålder.
    En familjs pojke rånade Svenssons söner medan föräldrarna visade guldklockan i lädersoffan och var så tacksamma på arabiska med oljeflott på fingrarna och Kalifat wienerbröd på tallriken. till låt mig spotta på Löfvens svetsar skor.
    Sov i bilen din jävla Jök snaps.

    1. Förlåt men min Samsungs bokstäver e skit små trots 5 jädra tums skärm. Skulle stått schlagern om Drängarna o deras Somalia dansare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #157 Platinasponsorer: Katarina G – Till 2 vackra intelligenta, modiga, klarsynta pärlor!, Siwert – Grattis till 6000 pren. och 3 mandat, Siwert – Glöm inte att flummedia är första statsmakten nu, Siwert – Fortsätt att kämpa, ej bortkastad röst, Anette S – Septemberslant, Gammelmormor – Vad ska myndigheterna hitta på nu för att knäcka oss ovaccinerade? Olustigt!, Ingegerd – En extra slant till fågelfrön!, Owe och Maj-Britt – Journalister som är fria, Ingrid och Maria Dom har ordning och reda, både måndag och freda’. Vi älskar er och ber, att den sanning som ni ger, ska vara ren och skär som en ros, inte som medias fake news. Sprut-nytt är ett stående inslag att skippa vaccinet är ett bra förslag. När programmet är slut, har ni den fina hälsningen på lut. Att önska Guds välsignelse, är en mycket fin påminnelse, att utan Herrens nåd och frid blir det bara kiv och strid. Så till sist blir det en salut, och en liten slant utan prut. STORT TACK!!! Övriga: Lena J – Alltid toppenprogram, Judit – Tack för allt ni gör!, Carl – Donation, Richard J – Bidrag till er verksamhet, Alf – Donation, Monica – Gåva, Tommy – Gåva, Conny – Underbara töser! Tack!, Bo, Anders G – Go ladies go, Ulla – Gåva, Magnus H, Peter F – Rädda barnen!, Maria M – Två riktigt duktiga journalister ni e', Iréne, Ulrika S – Ni är modiga!, Lennart – Gåva, Niklas H – Till 2 vackra kvinnor!, Reijo – Tack!, Berndt – Liten gåva, Patrik – Gåva - Mkt bra ni är o gör, Laila – Gåva, Håkan – Gåva till två riktiga journalister, Peter V, Daniel – Flat Earth!, Inger, Ingvar J –Programmet med Lennart var så bra tack, Christer J – Mycket bra intervju med Matikainen 29!!, Maria K – Bidrag, Britt – Donation, A-S – Jag skriver som sist: Vad är mina 100 kr i månaden mot de över 2000 som vissa har möjlighet att stötta med. Kram, Pirkko T, Marita – Månadsgivare, Magnus, Lennart F – Gåva till IoM, Alf, Lars Gunnar – Donation. Kämpa på, Peter A – Gåva, Stefan S – Gåva. Veckornas högtidsstunder!, Karl Erik – Gåva, Renaud, Dag, Pär - Tack för ert fantastiska arbete, blir månadsgivare från och med nu, Maja, Susann, Anonym L, Leif E, Leif H, Kerstin, Lars F - fortsätt att avslöja! TACK!, Lars T, Eva, Pontus, Stefan.