TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

God ton med Gudmundur – del 51: Så blir du en riktig politiker

Publicerad 8 februari, 2020

Det kan vara svårt och allmänt tråkigt att ägna sig åt att göra rätt för sig och inte få bestämma över andra. När allt kommer omkring kanske du inte är särskilt intelligent. Du kanske är för lat eller för dum för att ägna dig åt ett hederligt arbete, eller skaffa dig en utbildning. Bli då politiker, tipsar Gudmundur Bragason.

Det kan till och med vara så illa att du inte ens platsar på Södertörns högskola! Du kanske inte heller är kapabel att driva ett eget företag, men misströsta inte. Det finns möjligheter även för en idiot. Du kan bli politiker! Nedan följer några punkter för att underlätta för dig att lyckas.

§1. Skaffa dig inflytelserika vänner i ett politiskt parti. Du bör välja ett parti som får frikostiga bidrag från skattebetalarna.

§2. Bry dig inte om partiets ideologiska hemvist. Lär dig bara att använda rätt klyschor. Du bör i så hög grad som möjligt använda nyspråk och modeord. Undvik att säga sådant som ljugmedierna inte tycker om att höra eftersom deras journalister antagligen kommer att bli dina trognaste vapendragare.

§3. Kom ihåg att det inte är vad du har mellan öronen som räknas. Om du ändå råkar vara man ska du driva minoritetsfrågor och kalla dig feminist.

§4. Ett exotiskt namn och utseende är alltid gångbart. Saknar du dessa egenskaper kan du alltid skaffa dig en avvikande sexuell läggning.

§5. Du måste visa så stort förakt för den svenska majoritetsbefolkningen som det bara går. Om den inte utplånas helt kan du vara förvissad om att den i varje fall snart kommer att bli marginaliserad och att du därför inte behöver dem. Ett undantag från denna regel är valrörelsen eftersom du ändå förväntas bryta dina vallöften när du kommer till makten.

§6. Kom ihåg att vanligt hyfs, allmänbildning samt ödmjukhet inte är önskvärda egenskaper för en politiker.

Är det manualen du nu läser Löfven håller i..?. Foto: Bengt Nyman/Wikimedia Commons

§7. Svara aldrig på frågor. Om du ändå väljer att ge något slags svar ska det naturligtvis inte ha med den ställda frågan att göra.

§8. Håll dig alltid till känslor, aldrig till fakta.

§9. Kom ihåg att du kan stifta vilka lagar du vill. Det har ingen betydelse vilka konsekvenser de får eftersom lagarna endast är till för att populasen ska sättas på plats och hålla käften.

§10. Tala ofta och gärna om demokrati, men se till att den aldrig tillämpas.

§11. Kom ihåg att alla människors lika värde innebär att du och dina gelikar är mer lika värda än väljarpacket du styr över.

§12. Se till att dina undersåtar aldrig kan få tag på dig. Anställ pressekreterare och annat löst folk. Rekrytera alltid dessa tjänstemän genom att handplocka dem ur din närmaste vänkrets.

§13. Umgås endast med dina yrkesbröder och systrar samt med de murvlar som får sin utkomst med hjälp av skattebetalarnas pengar som du har konfiskerat. Dessa ”journalister” är, lämpligt nog, beroende av ditt gottfinnande för sin försörjning.

§14. Om du tycker att något ska förändras för att något ska hända är det bara att skapa en ny myndighet. Om den sedan inte är till någon nytta kan du förslagsvis skapa en myndighet till, eller kanske flera. Som du vet har du obegränsad tillgång till de pengar som du stulit från skattebetalarna, så du kan göra precis som du vill.

§15. Lägg stora resurser på att byta namn på myndigheter och företeelser. Det underlättar avsevärt dina möjligheter att styra över pöbeln.

§16. Se till att den svenska kärnfamiljens villkor försämras så mycket som möjligt eftersom det är lättare för dig att styra över rotlösa hjon.

§17. Förhindra att svenska föräldrar själva uppfostrar sina barn. Detta bidrar till att du i högre grad får de medborgare som bäst kan förverkliga ditt drömsamhälle.

§18. Lägg stora resurser på normbrytande kultur. De kulturarbetare som ägnar sig åt denna är dina pålitliga propagandister eftersom de är beroende av dig för sin försörjning. Se samtidigt till att den mer ”folkliga” kulturen (till exempel Melodifestivalen) som sprids via de medier du kontrollerar – främst SVT och SR – hålls på lägsta möjliga nivå och samtidigt förmedlar de budskap som gynnar dig.

§19 Förhindra medier med fel värdegrund att verka och sprida en för dig ogynnsam bild av det moderna Sverige. Ge i stället obegränsade resurser till de medier som är helt beroende av dig och som därigenom är fria och demokratiska.

§20. Förändra utbildningsväsendet så ofta som möjligt och se till att all undervisning gynnar dina syften. Låt aldrig vetenskap, logik eller kunskap stå i vägen för dina visioner.

§21. Uppmuntra och ge omfattande ekonomiska resurser till de krafter som förenklar och utarmar det svenska språket, den svenska historien och den svenska kulturen.

§22. Befria polisen från plikten att utreda brott som dina undersåtar utsätts för.

§23. Ge polisen och rättsväsendet obegränsade resurser för att de ska lagföra element som inte respekterar din version av demokrati. Detta medför att intagningskraven till polisutbildningen sänks drastiskt och på så sätt sätts packet på plats och den önskvärda mångfalden inom poliskåren uppnås.

När jag läser det jag nyss har skrivit slår det mig att jag kanske har stulit ovanstående text. Är det möjligtvis i själva verket Löfven-juntans inofficiella manual? Är det kanske egentligen ett styrdokument författat av självaste Morgan Johansson?

LÄS MER: God ton med Gudmundur – del 50: Länge leve populismen!


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

 

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 281 Platinasponsorer: Hans J – Kämpa tjejer, Hans J - Ett helt underbart program fortsätt så här!, Hans J - Greta usch å fy, Anonym CE, Anders, Christoffer, Maria - Ni behövs mer än någonsin, Erwin, Annikki. Övriga: Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria, Rolf S, Mona F – Gåva, Alice L, Lennart J – Stöd, Masi A - Glad Kristi himmelsfärdsdag, Mats O – Gåva, Mikael S – Gåva, Vasti E – Gåva, Hans H – Gåva, Inger J – Ni är super, Sven-Olof S – Gåva, Rich Daniel – Länge leve Ingrid&Maria plus ert nya funkia intro. Skål!, Johan H – Donation, Guddi R – Många fler nollor från Guddi om jag haft men önskar er lycka på alla nivåer – kramis, Stefan H, Göran S – Ingrid o Maria.