TACK för ditt stöd! – För att Ingrid&Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp.

Swisha  ditt stöd: 123 587 22 54 eller via  Donorbox

Kändisfamiljen Ramels politiska aktivism

Publicerad 4 februari, 2020

Musikern Klas Qvist blev rullad i tjära och fjädrar för att han skriver för Ingrid&Maria. Hans samarbetspartner Mikael Ramel och skivbolaget Paraply Records ”tog avstånd” och förklarade honom persona non grata. Nu avslöjar Qvists vän och musikerkollega Gudmundur Bragason att familjen Ramel har en lång historia av politisk vänsteraktivism i bagaget – inte sällan i akt och mening att tysta meningsmotståndare.

Barn till kändisar får ofta en annorlunda uppväxt. Om de sedan som vuxna uppnår egen berömmelse är det troligt att de får en bild av verkligheten som skiljer sig från den som vi vanliga dödliga har. Många av er har säkert läst om Borås Tidnings drev mot musikern Klas Qvist. Det medförde att hans före detta kompanjoner och vänner på Paraply Records kastade ut honom från detta skivbolag som han var delägare i. Klas hade producerat och delfinansierat ett album med Mikael Ramel. Bakgrunderna tillhörde Klas, och Ramel sjöng in egna svenska texter till Klas melodier. Efter drevet tog Mikael Ramel avstånd från Klas eftersom han inte delade hans politiska åsikter. Man såg också till att Klas Qvists namn ströks från strömnings- och nedladdningstjänster och nu låtsas man som om Mikael Ramel har gjort albumet på egen hand!

Det är inte bara Klas som Mikael Ramel har tagit avstånd från efter att ha fått kännedom om personens politiska åsikter. Han har även brutit kontakten med en kvinna som var vän till familjen under väldigt många år. Han fick kännedom om hennes politiska åsikter på Facebook. Mikael Ramel tyckte att hon borde göra avbön, precis som han ansåg att Klas borde göra. Hon lärde känna Mikael i slutet av 1960-talet.

– Det här fenomenet, hur sådana människor kan få hålla på som han [Mikael]. Han har lärt känna Klas som jag förstår är en bra människa, hur gör Mikael då? Det är samma som de säger om mig, hon som var en sådan bra människa?

Ingen vågar säga som det är

Umgänget med en kändisfamilj kan påverkas av att de just är kända. Ett minne från en show med Povel Ramel får tjäna som exempel.

– Jag tror att det var det här ”Karamelodiktstipendiet” på Djurgården. Då serverade de en massa maträtter och hade musik till de olika rätterna. Det var så äckligt, men ingen vågade säga något. Alla sa bara ”åh, så fantastisk mat”, berättar kvinnan, och fortsätter:

– Det är de [familjen Ramel] i ett nötskal, ingen vågar ifrågasätta någonting gällande dem. Det ser man också på hur folk har ”lajkat” det Mikael har skrivit på Facebook. Fast de inte känner mig tycker de att ”vad bra att du har tagit avstånd från en sån där människa”, folk hakar ju på. Då tror de att de gör något gott.

F.v. Anders Lundquist, sekreterare i Povel Ramel-sällskapet, Lisa Nilsson, Lotta Ramel och Mikael Ramel. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Mikael Ramels lillasyster Lotta Ramel är skådespelerska och regissör.

– Lotta skrev till mig. Hon höll med om vad Mikael hade skrivit på Facebook. Hon tyckte det var fel att hänga ut mig, men sedan startade hon en hemlig Facebookgrupp för att omvända mig. En gång skrev jag på nätet något i stil med att alla vänsterjournalister borde skola om sig och då skrev Lotta ungefär ”vad menar du, ska du gå på hela min släkt?”

Det räckte tydligen inte med att ta avstånd och avbryta vänskapen. De tog också kontakt med kvinnans dotter.

– Mikael skrev: ”Hur mår din dotter efter detta?” Jag tänkte – men vad har det med saken att göra? Varför dra in henne? Sen fick jag höra från en annan person att de hade bjudit in henne på middag – antagligen tyckte de synd om henne för att morsan hade SD-sympatier.

Susanna Ramel. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Marianne Gillgren är dotter till Povel Ramels änka Susanna och följaktligen halvsyster till Mikael och Lotta. Gillgren jobbade för SVTs Uppdrag Granskning och gjorde bland annat ett reportage om så kallade apatiska barn.

– Hon tog också avstånd från mig. Jag la upp en artikel på Facebook om apatiska barn. Den var bra skriven och handlade om att det var fejk. Hon råkade se det och skrev: ”Hur kan du lägga upp en sådan artikel? Jag har sett de här barnen och jag vet att det inte är fejk.” I samband med det läste jag en bok av läkaren Thomas Jackson, och jag skickade info om den till henne där jag skrev att jag tyckte att det här låter väldigt intressant. Då blev hon förbannad och sa: ”Jag tänker ta bort dig som vän för han är fascist.” Jag skrev till henne att framtiden får utvisa vem som har rätt – och vem fick rätt? Hon jobbade med Gellert Tamas [känd för sin aktivistiska journalistik om apatiska barn].

Hatar Trump och Åkesson

Susanna Ramel har alltid varit betydligt mer politisk än Povel, berättar kvinnan.

Anita D’Orazio som är bästa väninna med Susanna Ramel är en känd asylaktivist som också har ägnat sig åt att hjälpa de så kallade apatiska barnen att få uppehållstillstånd i Sverige. Hon har fått flera priser. Det är bland annat från Vänsterpartiet, vänsterledaren stod och kramade henne på en bild. I något sammanhang blev hon årets svensk – de tycker sig vara toppen av godhet! Nu har alla i de här kretsarna tagit bort mig som vän på Facebook.

Slutligen har hon följande att säga om Mikael Ramel och hans krets:

– Jag ser på hans hemsida. De hatar Trump, de hatar Åkesson, de gillar Greta [Thunberg]. Det är precis tvärtom allting! Jag hävdar att de här människorna är med och förstör Sverige, för de vill inte veta. För dem finns bara den här världen. De som är mer till höger och SD är bara onda. Då gäller inte allas lika värde längre.

Donald Trump är inte populär i familjen Ramel enligt uppgift. Foto: Flickr/Gage Skidmore.

Som nämnts ovan drog Lotta Ramel igång en hemlig Facebookgrupp för att omvända den före detta väninnan till familjen. Detta var 2015 och gruppen kallades Vad anser ni? Nedan följer några utvalda inlägg. Det som citerats är något förkortat och vissa stavfel och språkligt slarv har tagits bort. Först skriver Lotta Ramel:

”Hej alla! Jag vet att ni inte känner varandra. Men vi har en gemensam vän här på FB [XX]. Hon har varit nära vän till min familj i många många år. En mycket varmt inkännande människa som jag och min familj älskat och följt sen jag var liten kicka. Tidvis bodde hon långa perioder hos mamma och pappa. Hon har den sista tiden länkat fasansfulla saker här på FB. Undrar om ni reagerat och vad ni känner? Jag är förtvivlad och upprörd. Hon svarar på min fråga om vad som hänt, att hon är stolt SDare sen 8 månader tillbaka. Dom saker hon länkar är rena fascistiska och rasistiska obehagligheter som knappt går att läsa. Vad känner och tänker ni? Har ni kontakt med henne? Vad händer? Må så gott ni alla, kram Lotta.”

”Rasistiska och osmakliga länkar”

Man tar sig för pannan! När den här sortens ”goda” människor skriver i en Facebookgrupp utvecklas det hela lätt till någon sorts verbal lynchmobb. Den 25 juli 2015 var en lördag. Ett eller annat glas rödtjut kanske hade förtärts klockan 23:06 när Marianne Gillgren visade sin oerhörda ”godhet” och ”tolerans” genom att skriva:

”Jag har meddelat henne att jag tagit bort henne som vän på Facebook eftersom jag inte står ut med att läsa hennes rasistiska och osmakliga länkar. Jag bad henne ägna lite tid i stället åt att lyssna på syster Karin i Alsike kloster som hade gårdagens Sommarprogram [som handlade om att gömma flyktingar]. Jag frågade henne också varför hon stängt sitt hjärta. Som svar har jag fått dels gilla-symbolen, sen ”time will tell”. Jag får verkligen en stor klump i bröstet över att se hur hon förvandlats. Dessvärre är hon inte ensam …”

Ursäkta, men jag tror inte att Marianne Gillgren har en aning om verkligheten för vanligt folk. Hon, liksom många så kallade kändisar, lever helt avskärmad från den verkliga världen.

En stor del av de övriga inläggen gick ut på att träffa XX och tala henne till rätta.

Jag tror inte att familjen Ramel och kretsen kring dem är unik. De kanske tror att de gör något gott och de förväntar sig kanske också att vanliga människor som de tycker sig ta hand om ska visa någon sorts tacksamhet. Jag har faktiskt träffat Povel Ramel och jag tyckte bra om honom. Det blev en bra intervju. Det finns en väsentlig skillnad mellan honom och de andra i denna familj – Povel har åstadkommit något. Jag har aldrig träffat de andra och det står inte heller högst upp på önskelistan.


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

DONERA MED SWISH

Stötta Ingrid & Maria. Bli månadsgivare – bara tre klick med MediaLinq.

Köp boken ”Från Sverige till Absurdistan” här.

Från Sverige till Absurdistan

INGRID&MARIAS TWITTERFAVORITER

Stötta Ingrid och Maria

För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Använd MediaLinq-knappen  för att stötta oss med mindre belopp, sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför.

Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox.

Tack för ditt bidrag!

Donera via BANK

Bankgiro: 831-4742

IBAN: SE9430000000006011090161
BIC (SWIFT-adress): NDEASESS

 Donera via SWISH

Swish nr: 123 587 22 54

Donera via Medialinq

 

Donera via Donorbox

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.
Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

10 Kommentarer

 1. Avatar

  Känns som Knutby, kanske e Mikael Ramel son till Gud och Lotta e en skröplig Jesu fru.
  Tyvärr vet vi vanliga inget om dessa kändisar mer än att dom medverkar i skruttiga program på tv. t.e.x dessa Mästarens mästare, slå Foppa, Superstars, Norge mot Sverige där man ger anabola Johaug en chans att berätta om sin bedrövelse efter salvan, eller så ser man Så mycket bättre där sur LISA NILSSON, i samma klänning sen 1997, harklar ur sig ideer, Niclas Strömstedt sjunger om Darknet medan hispiga Bryant fräser, Aktuellt o tv4 nyheter har debatter mellan vänster vänster folk och Kd, M eller Sd, där höger sidan avbryts i ett.
  man undrar vad t.e.x. banditerna som rappade på Mellon får i lön eller vad kostar spektaklet för våra sura pengar. Dessutom var årets första deltävling sämre än lösbajs på torget. Vem kan vissla dessa låtar? När beslutade man att hänga melodierna på Röda Torget och låta nån gapskrikar som Malou med Ballerina.
  600 miljoner till Tanzania, vad skall dom med det till, man skall gynna Socialistiska projekt heter det. Tyvärr har regering lösa tyglar o skänker pengar till alla länder i världen för att befrämja opposition.
  Kurrekurredutt ön Rosen-bad eller bara som Jackson sa I am Bad.
  Nej Mikael och Lotta Ramel, ta era Sobril och karamelloisera era ideer i en Ta av din skorna våt dröm, ni e inte min artister.
  Nationalister förenen eder i en återvandrings waltz.

  Svara
 2. Avatar

  Det är bra för Sverige att högerpopulisterna uthgör en minortet som inte ensderas egna väljare vill se i regeringsställning.

  Svara
  • Avatar

   Motsatsen till högerpopulism borde enligt alla sunda kalkyler vara vänsterelitism, folkets fiende #1.

   Svara
 3. Avatar

  Höger poppis e gottis. vänster sörja e smörja.

  Svara
  • Avatar

   Lär dig skriva ihop människa. Det är inte så jävla svårt.

   Svara
 4. Avatar

  Den ende inom det ramelska som skapat något eget är Povel Ramel, han tillhör nog numera den svenska kulturskatten.
  De övriga här nämnda har helt ramlat utanför mitt synfält
  Generellt hyser jag mycket liten tilltro alla dessa välbeställda kändisar av olika slag som offentligt utger sig vara sossar eller bara allmänt vänster..

  Svara
 5. Avatar

  Follow the money! Intressant att alla dessa godhetsivrare oftast har sin inkomst via PK-medier med vilka de delar åsikt???

  Svara
 6. Avatar

  De har omvänt klass-komplex. De härstammar från den snobbiga adeln och kan presentera sig som friherre resp friherinna. Personer i dessa kretsar tycker att deras påbrå är en belastning. Därför har de ett behov av att vara det enkla folket till lags. Men det gör man knappast av att vara vänsteraktivist eftersom flertalet av dessa kommer inte från arbetarklassen.

  Svara
  • Avatar

   Bra talat Monica: Ditt konstaterande kan lätt sammanföras , exempelvis med den svenska musikrörelsen på 70-talet (proggen även kallad), där ingen av dem som stod och skrek på barrikaderna tillhörde arbetarklassen. Det var nog Snarare så att det rörde sig om ungar som startade revolution på pojkrummet medan föräldrarna hade cocktailparty. Jag tror till och med att Mikael Wiehe själv hävdat någonstans att han inte haft ett enda jobb i hela sitt liv. Så visst handlar det om samvete.

   Vad Affären Ramel anbelangar (Boråsdelen av historien), kan jag kort och gott konstatera att de som hakade på drevet mot mig för ett år sedan, inte heller precis var några workingclass heroes, även om de naturligtvis hett önskade att de vore det. Gängledaren bor i en av Borås allra finaste lägenheter (jag var själv där för första och sista gången kort före utbrottet) och de andra två är husägare. Så jag förstår att de ville hålla sig väl med den lokala kulturmafian. För på musiken allena går det icke att livnära sig…… Givet att man inte är dödligt förtjust i vatten och knäckebröd, men det tror jag inte att någon av de är.

   Svara
 7. Avatar

  Ja, men är det inte märkligt då om ni familjen Ramel är kända ”Vänsterkommunister” att man då går in i ett samarbete med en av Ramels? Jag menar om man VET att man då tycker Mikael är kommunist och man hatar kommunister och kommunismen – varför i hela helvetet går man då in i ett projekt med en sån ”hemsk” människa? Om man nu vet att man har den raka motsatsen i politiska åsikter? Jag får verkligen inte ihop det, jag skulle ALDRIG i mitt liv gå in i ett projekt vad det än må vara med någon som står helt emot mina åsikter. ALDRIG.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan 283 Platinasponsorer: Hans J - Äntligen torsdag tjejer, Sara & Andreas - Till våra systrar i Kristus, Anette S - Somrig slant. Kram, Bo E – Till nagelfararna, Lena S – Ingrid till Israel, Alf V – Ostatligt stöd, Ingrid E – Tack för allt jobb ni gör!, Jan W, Jeanette, Björn, Magnus, Gudmundur & Anki, Anonym CE, Anders. Övriga: John S – Sommarpeng, Monika S – Tack kära tjejer!, Sven H – Gåva, Kristian B – Ett litet resebidag, Mikael S – Gåva, Thomas N – Till böter, Finn K, Pepa J, Inger L, Alfons E – Gåva, Eva T – Keep up the good work, Inger J – Liten slant, Siv B – Bästa journalisterna, Ulf H – Månadsstöd, Kaj V – Kör hårt, Mattias D – Bidrag, Åsa G – Bless!, Hans H – Gåva, Jan H, Sven-Olof S – Gåva, Maria B – Gåva, Kaj V, Ulla, Malin, Anita, Anonym RT, Ema, Johnny, Anonym RMS, Angelique, Helena, Eva, Pär L, Susanne F, Birgitta B, Stefan, Anonym MB, Ellinor, Sarah-Marie och Johan, Anonym RS, Christina B, Anonym KE, Yvonne, Torsten, Ingolfur, Daniel L, Marianne B, Gudmundur AT, Hans, Christina E, Agneta, Glenn, David, Pär M, Anonym LJ, Jimmy, Milada, Lasse B, Dag, Anonym SA, Jenny, Anonym BJ, Lars H, Anonym IG, Per O, Dan, Camilla, Anonym AO, Marianne M, Kristine, Maria L, Alexander, Ulf, Anonym RH, Mona, Katrine, Ann-Kristin, Per W, Daniel L2, Lotta, Monica, Torpedbåt, Jan, Anna, Kristian, Maria L2, Anonym MB, Anonym BM, Anonym AO, Anonym TS, Sofia, Angelica, Andreas, Göran, Carin, Tommy, Anonym KÖ, Maria H, Annette, Anonym BO, Anonym TS, Lena, Gertiepie, Carina, Anonym MR, Christer, Anonym MM, Anneli, Anne-Marit.