Gustav Kasselstrand, t.h., och Jeff Ahl från AFS menar att SD lurar väljarna med sitt prat om nettoåtervandring. Foto: Kim Lindholm/montage

Gustav Kasselstrand, t.h., och Jeff Ahl från AFS menar att SD lurar väljarna med sitt prat om nettoåtervandring. Foto: Kim Lindholm/montage

Debatt: Sverigedemokraterna lurar väljarna!

I sin strävan att bli accepterade av etablissemanget har Sverigedemokraterna krånglat till sin migrationspolitik till den grad att de föreslår något som lurar väljarna, skriver Alternativ för Sveriges Gustav Kasselstrand och Jeff Ahl. Artikeln är ett svar på Jimmie Åkessons och Paula Bielers ”Låt kommunerna besluta nivån för kvotflyktingar” som publicerades i Svenska Dagbladet 28 januari.

I valrörelsen 2018 drev Alternativ för Sverige frågan om återvandring av en halv miljon systembelastande invandrare inom sex år. En systembelastande invandrare är en invandrare med uppehållstillstånd eller medborgarskap som i huvudsak gått på bidrag, begått brott eller vägrat att anpassa sig. Vi drev också frågan om att Sverige borde lämna kvotflyktingsystemet, precis som Danmark gjort. Detta gjorde att Sverigedemokraterna i slutet av valrörelsen kände sig tvingade att överge sin linje om att Sverige ska ta emot 5 000 kvotinvandrare per år. Efter valet kom detta förslag aldrig mer att nämnas från partiet. Nu har partiet i stället föreslagit att ansvaret över kvotinvandringen ska flyttas från staten till Sveriges 290 olika kommuner.

Alternativ för Sveriges lösning på dagens systemkollaps, vilken drabbar välfärden och rättsväsendet, är tvingande återvandring av systembelastande invandrare. Sverigedemokraterna pratar i stället om frivillig återvandring som de påstår leder till nettoåtervandring. För att uppnå detta tillför de obetydliga summor till i huvudsak redan existerande frivilliga återvandringsbidrag. Samtidigt vill de att kommunerna ska bestämma taket för hur många invandrare som ska komma hit. Med sitt komplexa och tafatta förslag kan de omöjligt veta om det blir någon nettoåtervandring. Därför presenterar de heller inte några prognoser över sin påstådda återvandringspolitik.

Sverigedemokraterna har i sin strävan att bli accepterade av etablissemanget krånglat till sin migrationspolitik till den grad att de föreslår något som lurar väljarna. De har bytt åsikt i kvotinvandringsfrågan fler gånger än vi kan räkna. Medan Sverigedemokraterna jagar godhetspoäng med sina politiska förslag, väljer Alternativ för Sverige att presentera konkreta och handlingskraftiga förslag som kan stoppa systemkollapsen.

Gustav Kasselstrand
Partiledare, Alternativ för Sverige

Jeff Ahl
F.d. riksdagsledamot, Sverigedemokraterna
Styrelseledamot, Alternativ för Sverige

Åkessons och Bielers debattartikel i SvD


Gillade du den här artikeln? För att Ingrid & Maria ska kunna fortsätta arbetet med att dra fram mörkermännen i ljuset, behöver vi din hjälp. Sätt in ett engångsbelopp via bankgiro eller Swish – eller via Donorbox här nedanför. Du kan också välja att blir månadsgivare via Donorbox. Tack för ditt bidrag!

BG: 831-4742

Swish: 0709963377

Villkor för kommentarsfältet

Ingrid & Maria tar inget ansvar för kommentarer som skrivs på denna webbsida. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig. Kommentarer förhandsgranskas inte och är inte redaktionellt material. Kommentarer som bryter mot våra regler tas bort vid efterhandsmoderering.

Klicka här för att läsa mer om våra kommentarsregler. >

4 kommentarer angående “Debatt: Sverigedemokraterna lurar väljarna!

  1. Räcker inte med 500 000..alla Moské diggare åk hem o ta med gammelfarfar och hans släkt. Ni tävlar i ord och påstående medan tiden går och Morgan ljuger med sin kvalster röst.
    Tidningarna e fulla Socialdemokrater som kräker på brunsåsen. Det ena värre än det andra. börja då Afs och märka ord och leta fel blir vi aldrig en enhet emot tokstollarna på Rosenbad. Var e plastpåseskatt kritiken? Inte fan slänger vi plastpåsar i havet och se skall potatispåsen ha 30 öre i skatt. Miljöpartiet e djävulen själv med Tesla horn och snabbtågssamlag med vänstern.

  2. SD-ledningens politik är helt fri från tankar om vad konsekvenserna blev om den genomfördes och lika fri från lyhördhet från vad medlemmar och väljare vill se. Politiken är helt och enbart ett teaterspel inför en publik som består av de andra partiernas partiledningar och de dominerande massmedierna. I den teatersalongen har inte ens de egna medlemmarna tillträde. På partiledarnivå i klöverhögen är trovärdighet ingen faktor eftersom ingen av aktörerna har någon sådan, och framförallt till detta har SD-ledningen anpassat sig. Det söta människornas fåniga pokerspel går vidare medan landet invaderas.

  3. Varken AFS och SD är någon lösning på landets kris. Det är för sent för politiken att lösa någonting. Lösningen är en systemkollaps och ett inbördeskrig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #155 Platinasponsorer:Björn, Lena B – Donation, Kerstin L – Guds rika välsignelse över er och ert arbete, Marika N – Tack för att ni kämpar på, Big L – Hej. Här kommer en peng till Sveriges två verkliga journalister. Sträck på er. Följer er via internationella sändningar från Helsingfors, Medialinq juli-aug. Övriga: Lena J – Bästa programmet, Thomas E – Gåva, Annelie – Litet bidrag!, Lennart – Bra program, Johan, Ulf, Per-Olov – Gåva, Eva D – Gåva, Claes, Maria O, Gunilla S, Peter M – Donation, Elisabeth J – Tacksam, Lennart, Harriette – Tack, Katarina B – Donation, Annica – Tack för bra information, ni är bäst!, Uno – Gåva, Tetiana – Gåva, Bo, Hans, Maria B, Ingemar – Tack för era fina program, Sven-Olof – Gåva, Tord – Liten gåva, Camilla – Donation, Andreas – Donation, Rune, Anonym Y, Anonym A, Kristine, Ulf A, Alexander M, Christina, Per, Anonym B, Mona, Teresa – gåva, Annkristin – All heder åt er som synliggör censuren kring "pandemin" genom ert separata inslag "sprutnytt"!, Siv, Monica, Katarina, Tommy, Lotta, Kristian, Bertil, Anonym M, Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L, Katrin. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #155 Platinasponsorer:Björn, Lena B – Donation, Kerstin L – Guds rika välsignelse över er och ert arbete, Marika N – Tack för att ni kämpar på, Big L – Hej. Här kommer en peng till Sveriges två verkliga journalister. Sträck på er. Följer er via internationella sändningar från Helsingfors, Medialinq juli-aug. Övriga: Lena J – Bästa programmet, Thomas E – Gåva, Annelie – Litet bidrag!, Lennart – Bra program, Johan, Ulf, Per-Olov – Gåva, Eva D – Gåva, Claes, Maria O, Gunilla S, Peter M – Donation, Elisabeth J – Tacksam, Lennart, Harriette – Tack, Katarina B – Donation, Annica – Tack för bra information, ni är bäst!, Uno – Gåva, Tetiana – Gåva, Bo, Hans, Maria B, Ingemar – Tack för era fina program, Sven-Olof – Gåva, Tord – Liten gåva, Camilla – Donation, Andreas – Donation, Rune, Anonym Y, Anonym A, Kristine, Ulf A, Alexander M, Christina, Per, Anonym B, Mona, Teresa – gåva, Annkristin – All heder åt er som synliggör censuren kring "pandemin" genom ert separata inslag "sprutnytt"!, Siv, Monica, Katarina, Tommy, Lotta, Kristian, Bertil, Anonym M, Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L, Katrin. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #155 Platinasponsorer:Björn, Lena B – Donation, Kerstin L – Guds rika välsignelse över er och ert arbete, Marika N – Tack för att ni kämpar på, Big L – Hej. Här kommer en peng till Sveriges två verkliga journalister. Sträck på er. Följer er via internationella sändningar från Helsingfors, Medialinq juli-aug. Övriga: Lena J – Bästa programmet, Thomas E – Gåva, Annelie – Litet bidrag!, Lennart – Bra program, Johan, Ulf, Per-Olov – Gåva, Eva D – Gåva, Claes, Maria O, Gunilla S, Peter M – Donation, Elisabeth J – Tacksam, Lennart, Harriette – Tack, Katarina B – Donation, Annica – Tack för bra information, ni är bäst!, Uno – Gåva, Tetiana – Gåva, Bo, Hans, Maria B, Ingemar – Tack för era fina program, Sven-Olof – Gåva, Tord – Liten gåva, Camilla – Donation, Andreas – Donation, Rune, Anonym Y, Anonym A, Kristine, Ulf A, Alexander M, Christina, Per, Anonym B, Mona, Teresa – gåva, Annkristin – All heder åt er som synliggör censuren kring "pandemin" genom ert separata inslag "sprutnytt"!, Siv, Monica, Katarina, Tommy, Lotta, Kristian, Bertil, Anonym M, Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L, Katrin. Denna vecka tackar vi: Nyhetsveckan #155 Platinasponsorer:Björn, Lena B – Donation, Kerstin L – Guds rika välsignelse över er och ert arbete, Marika N – Tack för att ni kämpar på, Big L – Hej. Här kommer en peng till Sveriges två verkliga journalister. Sträck på er. Följer er via internationella sändningar från Helsingfors, Medialinq juli-aug. Övriga: Lena J – Bästa programmet, Thomas E – Gåva, Annelie – Litet bidrag!, Lennart – Bra program, Johan, Ulf, Per-Olov – Gåva, Eva D – Gåva, Claes, Maria O, Gunilla S, Peter M – Donation, Elisabeth J – Tacksam, Lennart, Harriette – Tack, Katarina B – Donation, Annica – Tack för bra information, ni är bäst!, Uno – Gåva, Tetiana – Gåva, Bo, Hans, Maria B, Ingemar – Tack för era fina program, Sven-Olof – Gåva, Tord – Liten gåva, Camilla – Donation, Andreas – Donation, Rune, Anonym Y, Anonym A, Kristine, Ulf A, Alexander M, Christina, Per, Anonym B, Mona, Teresa – gåva, Annkristin – All heder åt er som synliggör censuren kring "pandemin" genom ert separata inslag "sprutnytt"!, Siv, Monica, Katarina, Tommy, Lotta, Kristian, Bertil, Anonym M, Maria, Anonym Y, Perre och Marie, Anonym A, Birgitta, Angelica, Maria L, Katrin.